Articole scrise de Vlad Macovei


1 - 25 din 25 rezultate
1.Ultima tigara a lui Patriciu sau a lui Basescu? (de Vlad Macovei) Nu m-ar mira ca Dinu Patriciu sa isi fi ales acum sa vinda Rompetrol pentru a se implica in lupta politica. Adica in lupta pe viata si pe moarte cu dusmanul sau numarul unu: Traian Basescu.
2.Populistii cu portofel vs oligarhii cu staif (de Vlad Macovei) Toate partidele au cel putin cite un schelet in dulapul lor cu cinste si onoare. Cadavrul poarta numele de licitatie cu cintec si este interfata perfecta pentru spaga, adica bani negri pentru partid si clienti.
3.Rating zero pentru Tariceanu (de Vlad Macovei) Daca l-ar ajuta in lupta cu premierul, Basescu nu s-ar da in laturi de la a busi economia. O fi adevarat, dar si Tariceanu, dimpreuna cu ministrii sai restructurati, da mostre de ipocrizie economica temeinica. Fara papion.
4.Democratia cu Nati Meir (de Vlad Macovei) Daca proiectul legislativ al deputatului Nati Meir trece de Parlament si citeva mii de detinuti beneficiaza de amnistie, acesta are cel putin 10.000 de voturi garantate. Sau cine stie, ii mai vine si altui ales al poporului o noua idee de a deschide din nou usile puscariilor, pentru ca alte categorii de detinuti sa se transforme in bonusuri electorale.
5.Portofelele noastre contra fotoliilor lor (de Vlad Macovei) Actuala putere a descoperit recent ca integrarea le-a spulberat principiul epurarilor politice din administratie: „Pleaca ai lor si vin ai nostri“. Ai lor s-au intors si asta incepe sa creeze probleme.
6.Geopolitica in slip bulgaresc (de Vlad Macovei) Doua tari se lupta pentru suprematie la marginea Europei. Intr-o fundatura ce urmeaza a fi asfaltata de UE in al doisprezecelea ceas, turistii romani incep sa-si lase banii de concedii pe la vecini, si asta nu va ramine fara urmari.
7.Dusmani de moarte (de Vlad Macovei) Pina ieri credeam ca Basescu si Patriciu - Tariceanu nu se ridica la nivelul lor - erau doi dusmani. Acum este clar ca ei sint doi dusmani de moarte. Nota de dramatism e pe bani.
8.Ce ati face cu suta de euro pe care o aveti la BCR? (de Vlad Macovei) BCR a facut atit de multi bani din doua motive: pentru ca vom intra in UE sigur, indiferent de anul aderarii, si pentru ca dezvoltarea Romaniei, mai anemica decit a vecinilor nostri, a facut sa avem noi de privatizat ultima gaina cu oua de aur din regiune. Nici unul, nici altul nu reprezinta un motiv de lauda.
9.Contacte secrete intre Basescu, Tariceanu si Nastase (de Vlad Macovei ) Cind e vorba despre bani publici, un contract trecut la secret ar trebui sa fie o exceptie. Insa contractul secret a fost o scula aurita pentru Nastase. Tariceanu invata si el cum se scormoneste cu aceasta, iar Basescu o foloseste la numere de magie pentru popor.
10.La sapte rechini prinsi departare de UE (de Vlad Macovei) Nicicind soarta atitor oameni n-a depins atit de mult de atit de putini. Nicicind Romania n-a fost mai aproape de aceasta parafraza dupa un discurs celebru al lui Winston Churchill. Daca vom intra in UE peste un an si doua luni, sprintul de final va fi fost meritul unei miini de procurori.
11.Populism in locul tepelor (de Vlad Macovei) Strategia „Basescu vorbeste despre orice si cistiga de fiecare data" si-a aratat, pentru prima data, limitele. Tocmai cind trebuia sa atace mai abitir baietii smecheri din PSD, presedintele a dat cu barda numai pe alaturi. Din cauza acestor miscari de padurar beat, s-ar putea sa platim toti.
12.Sfirsitul democratiei unanimitatii (de Vlad Macovei) Calatoria democratiei prin lumea asta si-a mai incheiat o etapa. Uniunea Europeana a fost construita pe principiul unanimitatii pentru ca in cazul unui blocaj se apela la amendamentul compromisului care oferea pina la urma o solutie. Acest motor democratic in doi timpi s-a gripat.
13.Tara, compania de asigurari a PSD Romania nu poate face fata unei situatii de urgenta. Daca premierul Tariceanu ar fi vrut sa faca un enunt corect, ar fi trebuit sa spuna: Romania nu poate face fata unei situatii de urgenta pentru ca cei care s-au aflat la putere in ultimii cincisprezece ani au furat.
14.Intrebare la Radio Erevan cu integrarea romanilor in UE Coruptia alunga investitorii. O propozitie pe care am auzit-o cu totii, dar care a ramas un enunt abstract. Care n-are legatura cu kilowattul, cu pretul la carne sau cu dobinzile pentru credit. Ei bine, ne-am pacalit. Ne-au pacalit.
15.Paradoxul WC-ului din fundul curtii Va vine sa credeti ca in cinci ani vom trai in cea mai competitiva si cea mai bazata pe cunoastere economie din lume? Mie, nu, dar oficialii Uniunii Europene se dau de ceasul mortii sa ne convinga de faptul ca asa e.
16.Europa de Est – crestere record in domeniul IT Pentru Microsoft, Europa Centrala si de Est a fost zona in care viteza de crestere a pietei a fost cea mai rapida din lume. Pentru anul acesta, rata de crestere a pietei este estimata la 12%. Un studiu facut de IDC pentru Romania arata ca piata de soft va ajunge in 2005 la 95 de milioane de dolari, fata de 85 de milioane, cit a fost in 2004.
17.FMI rade, Guvernul ar trebui sa planga Visul ascuns al oricarui prim-ministru al Romaniei a fost, cred, ca Fondul Monetar International sa fie lovit peste noapte de mutenie sau, si mai bine, de scleroza. Astfel, el ar fi putut prosti in liniste tot electoratul.
18.Batuti in UE De doua zile, fiecare dintre noi a incheiat negocierile de integrare cu Uniunea Europeana. Guvernul, ca orice putere reprezentativa, a decis in numele nostru ce anume ne angajam sa facem pentru ca, in 2007 sau in 2008, sa devenim membri ai Uniunii Europene. Mai ramine sa inchidem noi, cetatenii acestei tari, negocierile cu acest Guvern.
19.Unde veti putea lucra in Europa Dupa integrare, romanii se vor bucura, teoretic, de acces pe piata europeana a muncii la fel ca orice alt cetatean din statele membre UE. Adica vor putea lucra fara permis de munca, vor beneficia de asigurare medicala si vor avea contributii la fondul de pensie.
20.Milioanele necheltuite se vor returna la SAPARD Autoritatile romane trebuie sa cheltuiasca pina la 1 octombrie in jur de 90 de milioane de euro din fonduri SAPARD pentru constructia de drumuri si pentru alimentare cu apa. In caz contrar, aceste sume vor fi returnate Uniunii Europene.
21.Masinile mai vechi de 1998 nu vor mai putea fi vindute Dupa aderarea la Uniunea Europeana, posesorii de autoturisme cu anul de fabricatie sub 1998 nu isi vor mai putea vinde masinile asa cum sint acestea in prezent. In schimb, actualii proprietari vor putea circula cu aceste autoturisme atit in Romania, cit si in UE.
22.Europa ne plateste pentru nuci Livezile de nuci pot deveni o afacere foarte buna o data cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Autoritatile de la Bucuresti au obtinut, in negocierile privind capitolul Agricultura, acordarea de plati directe pentru 1.645 de hectare cultivate cu nuci.
23.O treime din fondurile SAPARD sunt pierdute 50 de milioane de euro se duc pe apa sambetei din cauza nepriceperii si nepasarii autoritatilor romane. La finalul acestui an, in jur de 120 de sate din Romania ar fi trebuit sa aiba fie drumuri comunale asfaltate, fie alimentare cu apa sau canalizare, facute cu fonduri europene nerambursabile prin programul SAPARD.
24.Ploile au marit semnificativ recolta de grau Dupa o perioada de trei ani foarte secetosi, 2004 se anunta foarte bun pentru agricultura. Fermierii spun ca in acest an a plouat exact cat trebuie si la momentul potrivit. Recolta-record in acest an se va obtine la grau.
25.Romania a inchis capitolul "Agricultura" pentru aderarea la UE Negocierile pe dosarul de integrare "Agricultura" au fost incheiate vineri, autoritatile romane acceptind toate cererile oficialilor europeni. Fermierii romani au acum doua posibilitati: fie sa investeasca masiv in modernizare, fie sa produca doar pentru autoconsum.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by