Articole scrise de Vlad Barza


1 - 30 din 9582 rezultate
1.Controversa trenului Maya - Proiectul de peste 7 miliarde dolari care vrea sa schimbe o țară uriașă rămasă fără căi ferate Mexicul are 130 de milioane de locuitori, însă trenurile circulă pe o singură linie de cale ferată de lungimea traseului București - Oradea. Țara este în prezent divizată de planul de suflet al președintelui care ar vrea o linie de aproape 1.500 km care ar trece prin junglă și prin câteva sit-uri istorice mayașe importante și care ar putea costa chiar dublu față de cele 7,4 miliarde dolari estimate. În articol puteți citi de ce Trenul Maya este atât de contestat, dar și de ce atât de mulți îl vor, deși pare greu de crezut că uriașa linie din Yucatan chiar va fi construită.
2.Samsung a lansat în România telefonul pliabil Galaxy Fold. Prețul de pornire este 9.500 lei Samsung a (re)lansat în România telefonul flexibil Galaxy Fold, model cu două ecrane, șase camere foto și baterie dublă de 4.380 mAh. Telefonul costă de la 9.500 lei și poate fi comandat și de la operatorii de telefonie mobilă. Galaxy Fold ar fi trebuit să ajungă la clienți în primăvară, dar compania a fost nevoită să facă modificări, după ce unele telefoane au avut probleme din primele zile.
3.Facebook anunță măsuri împotriva reclamelor înșelătoare ​Pentru a combate abuzurile în platforma de reclame, Facebook a intentat în California, un proces împotriva unei companii și a două persoane fizice. Acestea au încălcat Termenii și Politicile de publicitate, folosind malware pentru a compromite conturile de Facebook ale utilizatorilor și pentru a rula reclame înșelătoare care promovau bunuri precum mărfuri contrafăcute și pastile pentru slăbit.
4.Chinezii de la Xiaomi, cunoscuți pentru telefoane și trotinete, au de acum magazin în centrul vechi al Capitalei Brand-ul chinez Xiaomi, cunoscut pentru telefoane, trotinete electrice și aspiratoare robotice, are de miercuri magazin și în centrul vechi din București. Xiaomi a avut vânzări totale de 26 miliarde dolari în lume anul trecut, fiind al patrulea producător mondial de smartphone-uri.
5.Când se vrea, se poate - Viena discută cu operatorul feroviar de stat din Austria un plan de 2 miliarde euro pentru a îmbunătăți modul în care se călătorește cu trenul ​Viena este la doar câteva sute de kilometri de România, dar este la zeci de ani distanță în viitor la capitolul trenuri. OBB, compania națională de căi ferate din Austria, discută cu edilii din Viena un plan de 2 miliarde euro pentru a crește calitatea serviciilor de călătorie cu trenul în jurul Vienei. Vor fi modernizate liniile pentru a permite circulația mai multor trenuri, vor fi mărite peroanele și vor fi construite noi mici gări în oraș. Trebuie spus că, în timp ce la noi se tot reduc serviciile internaționale, austriecii adaugă mereu de la an la an, de data asta fiind vorba și de trenul Viena - Satu Mare, dar și de altele către Polonia și Germania.
6.Hyundai anunță un plan uriaș de 52 miliarde dolari pentru mașini electrice, autonome, zburătoare și mașini pe hidrogen Hyundai a anunțat un plan ”mamut” de investiții pe cinci ani în valoare de 52 miliarde dolari dintre care o treime se duc pentru investiții în mașini electrice și autonome. Compania sud-coreeană va investi și în mașini zburătoare, mașini pe hidrogen și diverse servicii de mobilitate. Vor fi dezvoltate și două noi sub-mărci, cu accent pus pe mașini electrice.
7.Abuz de date personale, tot mai multe atacuri complexe, dezvoltarea fenomenului „deepfake - Cum vede Kaspersky Lab peisajul amenințărilor cibernetice în 2020 Ce se va întâmpla în 2020 în ”peisajul” cyber? Tendința generală arată că amenințările vor crește în complexitate și vor fi mai bine țintite, diversificându-se sub influența factorilor externi, cum ar fi dezvoltarea și propagarea învățării automatizate, tehnologiile pentru dezvoltarea fenomenului „deepfake” sau tensiunile în jurul rutelor comerciale dintre Asia și Europa, arată o analiză a Kaspersky Lab despre amenințările avansate și persistente (APT) din anul 2020.
8.Dacia a atins pragul de 500.000 de mașini din noua generație Duster produse la Mioveni La sfârșitul lunii noiembrie, Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a sărbătorit ieșirea din linia de montaj a modelului Duster cu numărul 500.000, mașina aniversară fiind roșie, cu motor 1.3 TCE, 150 CP. Cifra se referă la a doua generație de Duster, din prima s-au produs 1,2 milioane. Reamintim că recent Dacia a donat un Duster 4X4 Papei Francisc. „Papamobilul” are culoarea albă la exterior și bej în interior.
9.TikTok, acuzată în California că transferă în China datele utilizatorilor O studentă de la o universitate californiană a intentat în justiție o acțiune colectivă contra TikTok, rețeaua socială chineză bazată pe clipuri video foarte scurte. Compania este acuzată că strânge volume mari de date despre useri și le stochează în China, scrie AFP. TikTok spune că are peste 500 de milioane de utilizatori, iar media lor de vârstă este net mai mică decât la Facebook.
10.Revoluția de la Google - Cine este Sundar Pichai, povestea lui extraordinară și ce se poate schimba în holding-ul de 900 miliarde dolari Cei doi fondatori ai Google se retrag de la conducere, iar locul lor este luat de Sundar Pichai, un om calculat și foarte respectat, care însă va trebui să rezolve mai multe probleme complicate, printre care nemulțumirile angajaților, contractele ”cu cântec” și diviziile cu pierderi. Pichai are 47 de ani și a crescut în India într-o casă unde nu exista televizor și unde telefonul cu disc a apărut când el avea 12 ani. Despre viața lui cu totul ieșită din comun puteți citi într-un interviu realizat de HotNews.ro la început de 2019.
11.Alianța tren - avion: De ce liniilor aeriene din Europa de Vest le convine când oamenii iau trenul În câteva țări din Europa, pe distanțe de câteva sute de kilometri între câteva orașe mari trenul este ales de tot mai mulți oameni, în detrimentul avionului. În aceste locuri speciale, companiilor aeriene chiar le convine că oamenii iau tot mai mult trenul și s-au înmulțit în ultimii cinci ani asocierile dintre operatorii feroviari și cei aerieni. CNN a explicat într-o analiză de ce companiile de transport aerian au multe de câștigat din asocierea cu calea ferată în țări precum Austria, Olanda, Belgia sau Germania.
12.A fost publicată documentația pentru achiziționarea a 20 de trenuri electrice de lung parcurs. Licitația inițiată în aprilie, pentru trenuri de scurt parcurs, este încă blocată Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anunțat intenția de a scoate la licitație achiziția a cel puțin 20 de rame electrice de lung parcurs. Cantitatea totală poate ajunge la 40 de unități. Documentația a fost depusă în SICAP în vederea validării acesteia de către ANAP – Autoritatea Națională de Achiziții Publice, urmând ca după aprobarea acesteia să fie făcută publică, scrie Club Feroviar.
13.Una dintre cele mai populare sonerii smart din lume este vulnerabilă la atacurile hackerilor, avertizează Bitdefender O vulnerabilitate de securitate prezentă în soneriile inteligente Ring Video Doorbell Pro, produse și comercializate de către magazinul online Amazon, ar fi permis atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci la toate dispozitivele conectate din locuință, arată o cercetare recentă a specialiștilor în securitate informatică de la Bitdefender.
14.Taxa GAFA - Parisul califică drept ”inacceptabile” amenințările SUA privind noi taxe vamale de până la 100% pentru produsele franțuzești Ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire a calificat drept inacceptabile amenințările SUA cu sancțiuni în urma taxei GAFA pentru companiile de internet și a adăugat că UE ar putea da o replică în forță. Reamintim că administraţia Trump ameninţa să impună taxe vamale suplimentare, ajungând până la 100%, pe echivalentul a 2,4 miliarde de dolari de produse franceze ca răspuns la taxa GAFA.
15.România a avut pentru foarte puțin timp un tren de mare viteză, dar a fost numai în tranzit, cu destinația Turcia România a avut pentru foarte puțin timp un tren de mare viteză pe teritoriul ei, dar din păcate a fost doar în tranzit, din Germania, către Turcia. Este vorba de un tren Siemens Velaro care va ajunge să circule pe rețeaua turcă ce este în expansiune. Cum notează și România Feroviară, în timp ce la noi, compania de stat nu este capabilă să scoată pe piață un ”Mers al Trenurilor”, demn de secolul în care trăim, alte țări fac pași concreți spre trenuri absolut grozave. Un astfel de tren cu 8 vagoane costă aproape 40 milioane euro.
16.Țară mică, ambiții mari - Surprinzătoarea poveste a primei căi ferate din Europa continentală Acum aproape 190 de ani se deschidea în Anglia prima cale ferată ce lega două orașe mari, iar Europa Continentală era fascinată. A doua țară ce avea să construaiscă o linie adevărată de cale ferată nu a fost una dintre marile puteri, ci o țară care abia își obținuse independența și avea nevoie de un plan de dezvoltare care să scoată economia din colaps. Povestea este fascinantă, iar în articol puteți citi cum Belgia, o țară de nici 4 milioane de oameni, a ajuns după mijlocul secolului 19 să aibă cea mai densă rețea feroviară din lume.
17.O companie din Israel susține că este prima din lume care poate prezice cutremure chiar și cu opt ore înainte. În 2020 va încerca să prezică peste 90% din cutremurele din Vrancea O companie din Israel, la care sunt și investitori români, susține că este prima din lume care poate prezice cutremure cu opt ore înainte de producerea lor și pentru asta nu cercetează ce se întâmplă în pământ, ci în ionosferă, strat superior al atmosferei. Compania numită Ionoterra susține că a prezis cu acuratețe de 90% cutremure din Grecia și Turcia, iar în a doua parte a lui 2020 va aduce instrumente sofisticate în România pentru a prezice seisme în zona Vrancea. Cercetările vor fi realizate cu Politehnica București, iar rectorul Mihnea Costoiu s-a arătat încântat de proiect și de rezultate.
18.Povestea unui cuplu din Satu Mare care vrea să ajungă cu un Duster în satul siberian unde au fost -70 de grade Celsius Doi sătmăreni, soț și soție, încep pe 12 decembrie o expediție de-a dreptul nebunească, fiindcă și-au propus să ajungă la Oimiakon, satul siberian considerat ca fiind polul mondial al frigului. În total vor să parcurgă 25.000 de km în 40-50 de zile cu un Duster diesel, iar cea mai periculoasă zonă este un drum dus-întors de 2.000 km unde nu există semnal la telefon, sunt doar câteva așezări, iar temperaturile vor atinge și -50 de grade. Într-un interviu pentru HotNews.ro, inițiatorul expediției a povestit despre cum se vor descurca cu frigul extrem și despre cele mai mari pericole.
19.China va ajunge să aibă 35.000 de km de linii de mare viteză la final de an China a inaugurat recent un nou tronson pe care vor circula trenuri de mare viteză și rețeaua totală va ajunge la 35.000 km la finalul acestui an. China nu avea niciun km de linie de mare viteză în 2008, dar de atunci a construit o rețea mai mare decât restul lumii la un loc.
20.Apple s-a conformat legilor ruse și afișează Crimeea pe aplicațiile sale ca fiind parte a Rusiei Apple prezintă pe aplicațiile sale de hărți și de vreme peninsula Crimeea ca fiind parte a Rusiei, dacă aceste aplicații sunt accesate din interiorul Federației Ruse. Reamintim că Rusia a anexat în 2014 Crimeea care era parte a Ucrainei, iar comunitatea internațională nu a recunoscut această mișcare agresivă.
21.Copiii, internetul și ecranul - Pericole, părinți, negocieri și câteva soluții Copiii din ziua de azi se nasc ”cu smartphone-ul în mână”, prind repede tot ce ține de ”mediul digital” și sunt foarte curioși și adaptabili. Dar tehnologia aduce și probleme: mulți copii stau o groază de timp pe telefon și tabletă, iar efectele negative apar câțiva ani mai târziu. Despre complicatele negocieri dintre părinți și copii, despre reguli și despre pericolul interdicțiilor severe puteți citi în articolul realizat după o conferință organizată de Kaspersky Lab și de ONG-ul Salvați Copiii.
22.Tensiuni la Google - Compania este acuzată că pedepsește și intimidează angajații care vin cu critici la adresa ei Google este celebră pentru cultura sa caracterizată prin transparență și prin faptul că angajații pot protesta contra diverselor lucruri din companie. Această cultură este din nou pusă sub semnul întrebării la 4 zile de la o manifestare în fața sediului din San Francisco. Compania a anunțat că va concedia patru angajați care ar fi încălcat în mod repetat regulile de securitate, dar o parte dintre salariați spun că Google vrea să-i intimideze și să le distrugă organizarea.
23.Cum arată cele mai noi vagoane de dormit europene care vor circula în Europa centrală din 2022 Austriecii de la OBB au prezentat cum vor arăta cele mai noi vagoane de dormit și cușetele care vor circula din 2022 între oarșe mari din Europa centrală. Sunt cele mai moderne vagoane de pe trenurile de noapte europene și oferă chiar și un fel de mini-capsule, pentru ca cei de la cușetă să aibă intimitate. Deși trenurile de noapte s-au împuținat masiv, austriecii de la OBB își extind brand-ul Nightjet, dar cumpără vagoane ultra-moderne pentru a atrage clienți.
24.Au fost anunțate finalistele pentru Mașina Anului 2020 în Europa - În lista scurtă este și Ford Puma produs la Craiova Cele șapte finaliste ale competiției European Car of The Year 2020 au fost anunțate, iar în listă se găsesc modele diverse, de la Ford Puma produs la Craiova, până la primul model electric al Porsche, Taycan, mașină de peste 100.000 de euro. Lista nu duce lipsă nici de modele de volum - Peugeot 2018 și Renault Clio - dar cuprinde și Tesla Model 3.
25.Elon Musk a explicat de ce s-au spart geamurile camionetei Cybertruck la evenimentul de lansare La evenimentul de lansare a camionetei electrice Cybertruck geamurile acesteia s-au spart într-o demonstrație care trebuia de fapt să arate cât de rezistente sunt. Musk, care a înjurat în secunda următoare după întâmplare, a explicat că de vină a fost ordinea în care a fost făcută demonstrația. Franz von Holzhausen, designerul șef al Tesla, a fost cel care a făcut demonstrația.
26.Tim Berners-Lee, inventatorul WWW-ului, a prezentat un plan mondial prin care vrea să-l salveze: Dacă lăsam web-ul așa cum este acum, tot mai multe ar putea să meargă prost în viitor Sir Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web-ului, a prezentat o inițiaitvă mondială numită Contract for the Web și gândită să protejeze web-ul contra manipulărilor politice, știrilor false, încălcărilor de confidențialitate și a diverselor forțe malefice care vor să transforme lumea într-o ”distopie digitală”. Berners-Lee a spus de nenumărate ori că este deziluzionat de modul în care web-ul s-a schimbat în rău din momentul în care a fost inventat, fiindcă s-au creat monopoluri și câteva mari platforme online dețin datele tuturor.
27.Adeplast, una dintre cele mai mari companii locale de materiale de construcții, a fost preluată de elvețienii de la Sika Acţionarii Adeplast SA au decis să vândă societatea către grupul elveţian Sika AG, un jucător global pe piaţa materialelor chimice pentru construcţii. Această tranzacţie îndeplineşte dorinţa lui Marcel Bărbuț, fondatorul Adeplast, care a transformat societatea în cel mai important producător de termoizolaţii din România. Bărbuț a murit în februarie 2019, la vârsta de 62 de ani.
28.Elon Musk spune că 200.000 de oameni au făcut pre-comandă pentru camioneta excentrică Cybertruck Elon Musk spune că 200.000 de oameni au pre-comandat camioneta Cybertruck prezentată de companie pe 21 noiembrie. Practic oamenii au plătit 100 de dolari pentru a-și rezerva vehiculul, dar își pot primi banii înapoi dacă se răzgândesc. Cybertruck costă de la 39.900 dolari și ar trebui să ajungă la clienți în 2021, dar Tesla este celebră pentru amânări. Acțiunile companiei au scăzut cu 6% vineri, dar capitalizarea de piață este de 60 miliarde dolari.
29.Cum atacă infractorii cibernetici clienții site-urilor de comerț electronic în perioadele de reduceri În perioada de vânzări ocazionate de Black Friday și de sărbătorile de iarnă, infractorii cibernetici vizează clienții site-urilor de comerț electronic - în special cele de îmbrăcăminte, încălțăminte, cadouri, jucării și bijuterii. Utilizatorii care caută oferte în aceste domenii în următoarele săptămâni sunt sfătuiți să fie atenți atunci când fac cumpărături online, spun cei de la Kaspersky Lab. Botnet-urile sunt rețele de computere infectate cu malware și ele vizează interceptarea datelor de identificare ale utilizatorilor pentru a obține într-un fnal acces la detalii despre cardurile bancare.
30.​VIDEO Tesla a lansat camioneta electrică Cybertruck, cu un design excentric. Geamurile s-au spart în timpul demonstrației de lansare Tesla a lansat pickup-ul electric Cybertruck care a surprins prin designul excentric, unii spunând că Tesla a cam exagerat. Și mai surprins a fost Elon Musk în timpul demonstrației de lansare, când geamurile ransforsate s-au spart când au fost lovite cu o bilă de metal ce ar fi trebuit să arate cât de rezistente sunt. Cybertruck costă de la 39.900 dolari în SUA și primii clienți ar trebui să-și primească mașinile în 2021, dar compania are o ”tradiție” în a nu respecta termenele.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 320 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by