Articole scrise de Viorela Marin


1 - 30 din 45 rezultate
1.Nou�� spitale din Capital�� vor asigura asisten��a medical�� de Cr��ciun Un num��r de nou�� spitale vor asigura asisten��a medical�� de urgen���� în zilele de 25 ��i 26 decembrie, potrivit unui anun�� al Direc��iei de S��n��tate Public�� a Municipiului Bucure��ti (DSPMB) publicat pe site-ul institu��iei ��i citat de Mediafax.
2.Rezolu��ia privind comemorarea Revolu��iei române din 1989 a fost votat�� de Parlamentul European. „Statul român s�� intensifice eforturile pentru aflarea adev��rului” - DOCUMENT Proiectul de rezolu��ie privind comemorarea a 30 de ani de la Revolu��ia român�� din decembrie 1989 a fost adoptat, joi, de parlamentarii europeni reuni��i în plen la Strasbourg. Prin aceast�� rezolu��ie, legislativul european solicit�� statului român s��-��i intensifice eforturile pentru elucidarea adev��rului privind Revolu��ia din decembrie 1989.
3.Cazul navei cu oi r��sturnate în Portul Midia: Parlamentul European a dezb��tut asupra condi��iilor în care sunt transportate animalele vii c��tre ����ri din afara UE Parlamentarii europeni au dezbatut, în plenul reunit de la Strasbourg, despre modalit����ile de îmbun��t����ire a calit����ii vie��ii animalelor în timpul transportului c��tre ����ri ter��e, dup�� cazul navei cu peste 14.000 de oi la bord ce s-a scufundat în largul coastelor României. Mare parte din deputa��ii europeni au cerut în��sprirea legisla��iei în domeniu ��i chiar interzicerea transportului de animale vii c��tre ����ri din afara UE, în timp ce europarlamentari români au pledat pentru ap��rarea intereselor cresc��torilor ��i au insistat asupra respect��rii regulilor existente.Dacian Ciolo��: „România pierde valoare ad��ugat�� transportând animale vii, ar trebui abatorizate în ��ar��”
4.Manfred Weber îl felicit�� pe Iohannis pentru primirea premiului Charlemagne: „Un mare succes pentru el ��i pentru România” Manfred Weber, liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, l-a felicitat mar��i pe pre��edintele român Klaus Iohannis pentru primirea premiului Charlemagne pe anul 2019.
5.Manfred Weber, despre mecanismul ce condi��ioneaz�� fondurile UE de respectarea statului de drept: E necesar pentru toate ����rile / Trebuie s��-i cre��m lui Kovesi condi��iile adecvate s��-��i desf����oare activitatea Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, spune c�� noul mecanism european privind statul de drept, care condi��ioneaz�� respectarea acestuia de acordarea fondurilor UE, e necesar pentru toate statele membre ��i trebuie g��sit�� o cale de a depolitiza acest subiect, iar evaluarea s�� fie una neutr��. El a mai men��ionat în acest context c�� trebuie create „condi��iile adecvate” pentru ca noul procuror-��ef european Laura Codru��a Kovesi s��-��i desf����oare activitatea.
6.VIDEO Parlamentul European a dezb��tut o rezolu��ie pentru comemorarea Revolu��iei române din decembrie 1989 Parlamentul European, reunit în sesiune plenar�� la Strasbourg, a dezb��tut luni sear�� o rezolu��ie pentru comemorarea Revolu��iei din decembrie 1989, chiar în ziua în care se împlinesc 30 de ani de la debutul evenimentului ce a schimbat istoria României. Rezolu��ia ar urma s�� fie adoptat�� în ��edin��a de joi a forului legislativ de la Strasbourg.
7.Vladimir Putin, în vizit�� la un centru de teste militare, înainte de a-l primi pe Mike Pompeo la Soci Pre��edintele rus Vladimir Putin se va deplasa mar��i la cel mai mare centru militar de testare a avia��iei ruse, înainte de a-l primi pe secretarul de stat american Mike Pompeo, a anun��at Kremlinul luni, aceast�� întâlnire intervenind pe fondul temerilor legate de o nou�� curs�� a înarm��rilor între Moscova ��i Washington, scrie Agerpres citând AFP.
8.Tajani reconfirm�� sprijinul Parlamentului European pentru Kovesi: Dezbaterea e deschis��, dar noi nu ne schimb��m pozi��ia Parlamentul European o sprijin�� în continuare pe Laura Codru��a Kovesi pentru a ocupa func��ia de procuror ��ef european ��i nu face niciun pas înapoi în negocierile cu Consiliul pe aceast�� tem��.
9.
VIDEO Atac armat în centrul ora��ului Strasbourg, lâng�� Târgul de Cr��ciun. Bilan�� revizuit: 2 mor��i ��i 14 r��ni��i / Continu�� c��ut��rile pentru prinderea atacatorului / Fran��a trece la nivelul de alert�� „urgen���� atentat”
Un atac soldat cu numeroase victime a fost comis mar��i seara, de un individ înarmat, în centrul ora��ului francez Strasbourg, în apropierea Târgului de Cr��ciun. Autorit����ile au revizuit bilan��ul, astfel încât num��rul mor��ilor a sc��zut la doi, iar num��rul r��ni��ilor este de 14, informeaz�� AFP. Atacatorul, care ar fi ac��ionat singur, a reu��it s�� fug�� ��i este în continuare c��utat activ de for��ele de securitate. O anchet�� a fost deschis�� de Sec��ia antiterorism din Paris, iar nivelul de alert�� a fost ridicat la maxim în Fran��a, respectiv "urgen���� atentat".
10.Un ordin al ministrului S��n��t����ii oblig�� institu��iile din subordine s�� solicite un aviz de la minister înainte s�� dea orice informa��ie presei Un ordin semnat de ministrul S��n��t����ii, Sorina Pintea, oblig�� toate direc��iile de s��n��tate public�� ��i unit����ile din subordine s�� solicite în orice situa��ie care presupune comunicarea cu presa un aviz prealabil din partea Ministerului, pentru a se evita - se spune în document - apari��ia unor situa��ii de natur�� s�� aduc�� prejudicii imaginii institu��iei.
11.Peste 250 de migranti au fost salvati noaptea trecuta din Marea Mediterana Peste 250 de migranti au fost salvati din Marea Mediterana, in noaptea de luni spre marti, a anuntat garda de coasta italiana, potrivit Reuters, citeaza News.ro.
12.Eurobarometru: Increderea romanilor in UE, in scadere accentuata. Pesimism pe linie si in ce priveste economia romaneasca si cea europeana Increderea romanilor in UE, desi continua sa fie peste media europeana, a inregistrat din primavara si pana acum o scadere de 6 puncte procentuale, arata datele celui mai recent Eurobarometru realizat de Comisia Europeana. Mai mult, in timp ce optimismul fata de starea economiei este in crestere in randul europenilor, in tara noastra perceptia fata de situatia economica este dintre cele mai proaste. Romanii se evidentiaza si in ce priveste pesimismul cu privire la impactul crizei economice asupra locurilor de munca. In privinta principalelor temeri cu care se confrunta la nivel national, romanii chestionati au indicat nivelul de trai, situatia economica, sanatatea si asistenta sociala, mai releva sondajul realizat in noiembrie 2017.
13.Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea Legii Centenarului. Dintre obiectiile sefului statului: titlul legii, selectia activitatilor ce vor primi cofinantare de la Guvern, excluderea ONG-urilor de la consultari Presedintele Klaus Iohannis a decis sa nu promulge Legea privind Centenarul Razboiului pentru Intregirea Neamului (1916-1918) si Centenarul Marii Uniri si a trimis-o inapoi Parlamentului, spre reexaminare. Seful statului are obiectii legate de titlul legii, excluderea ONG-urilor de la elaborarea programului de manifestari aniversare, procedurile de acordare a unor distinctii, dar si criteriile de selectie a activitatilor ce vor primi cofinantare de la Guvern.
14.INTERVIU Siegfried Muresan: Guvernul are o abordare ultranationalista a presedintiei UE pe care Romania o detine in 2019, spera sa-si rezolve o serie de probleme cu aceasta ocazie, printre care ridicarea MCV. Executivul nu trebuie sa vada presedintia UE ca pe o povara de care sa scape rapid si ieftin, ci ca pe o oportunitate de a promova intreaga tara Romania va detine presedintia Uniunii Europene in prima parte a anului 2019, cand va trebui sa gestioneze o serie de teme de maxima importanta europeana: Brexitul, intreg dosarul legat de viitorul Uniunii, precum si viitorul buget al UE dupa 2020, atrage atentia europarlamentul roman Siegfried Muresan, acuzand Executivul de la Bucuresti ca a avut pana acum o "abordare ultranationalista" a acestei presedintii. "Guvernul spera sa-si rezolve o serie de probleme cu ocazia acestei presedintii, printre altele ridicarea MCV pe Justitie. Acest mecanism trebuie ridicat la momentul in care ne-am indeplinit toate angajamentele. Vedem ca majoritatea parlamentara este adesea un risc pentru functionarea justitiei, vedem parlamentari care nu voteaza ridicarea imunitatii si un ministru al justitiei care incearca de dimineata pana seara in relatia cu toate institutiile statului sa slabeasca justitia", afirma Siegfried Muresan intr-un interviu pentru HotNews.ro.
15.Eurodeputat danez: Detinutii romani din Danemarca nu pot fi extradati pentru ca nu pot beneficia de celule mari in tara lor. Romania a pierdut cam toate procesele la CEDO, Comisia ar trebui sa faca ceva in acest sens Europarlamentarul danez Bendt Bendtsen a denuntat joi, in cadrul unei dezbateri desfasurate in Parlamentul European pe tema conditiilor din penitenciare in statele UE, faptul ca sunt tari care incalca normele in materie din Conventia drepturilor omului, exemplificand ca Danemarca nu ii poate extrada pe detinutii romani ce ispasesc acolo pedepse mari, cum sunt cele pentru trafic de persoane, intrucat conditiile din inchisori din Romania "sunt deseori foarte rele". Potrivit eurodeputatului, Executivul european are responsabilitatea sa se asigure ca toate statele membre UE "respecta regulile".
16.Siegfried Muresan: Ajutorul european pentru Moldova nu va fi eliberat daca nu se modifica legislatia electorala in acord cu avizul Comisie de la Venetia / Pozitia Comisiei Europene nu se va schimba Europarlamentarul roman Siegfried Muresan a avertizat, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca ajutorul financiar propus de Comisia Europeana pentru Republica Moldova nu va ajunge la Chisinau daca nu se pune in acord legislatia electorala, modificata in aceasta vara, cu avizul Comisiei de la Venetia. Muresan considera o "paradigma falsa" ideea ca o conditionare a acestui ajutor ar putea impinge si mai mult Moldova spre Rusia.
17.Situatia din Catalonia, dezbatuta in PE. Comisia Europeana face apel la dialog, cu respectarea constitutiei spaniole: E momentul sa comunicati (Frans Timmermans) Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a afirmat miercuri, in cadrul unei dezbateri de urgenta organizate de Parlamentul European pe tema situatiei din Catalonia, ca guvernul spaniol si autoritatile catalane trebuie sa porneasca un dialog pentru detensionarea gravei crize politice declansate de referendumul pentru independenta. "E momentul sa dialogati, sa comunicati, sa gasiti o cale de iesire din impas si sa lucrati in conformitate cu ordinea constitutionala spaniola", a pledat Timmermans in fata parlamentarilor europeni, reuniti in sesiune plenara la Strasbourg.
18.Parlamentul European: Nu sunt "progrese suficiente" pentru a se trece la faza a doua a negocierilor pe Brexit Negocierile cu Londra cu privire la iesirea Marii Britanii din UE nu au dus la inregistrarea unor progrese "suficiente" pe dosarele prioritare ale Brexitului pentru a se putea trece la faza urmatoare a tratativelor, apreciaza Parlamentul European, care a adoptat marti o rezolutie in acest sens.Manfred Weber: Demiteti-l pe Boris!Nigel Farage: Ne tratati ca pe niste ostatici
19.Explicatia disparitiei opiniei Liviei Stanciu din motivarea CCR: O hotarare adoptata joi de Curte stabileste "reguli de redactare a opiniei separate sau concurente"; daca nu sunt respectate, presedintele CCR poate dispune nepublicarea opiniei O hotarare a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) care stabileste noi reguli pentru judecatorii constitutionali privind redactarea opiniilor separate sau concurente la deciziile Curtii a fost publicata vineri in Monitorul Oficial. Potrivit hotararii, un judecator care redacteaza o opinie separata sau concurenta va trebui sa o predea presedintelui CCR si, daca sunt abateri de la regulile stabilite, i se va cere sa o refaca. In cazul in care judecatorul nu se conformeaza, presedintele Curtii poate dispune ca opinia "sa nu se publice in Monitorul Oficial sau pe pagina de internet a Curtii si nici sa nu se ataseze la dosarul cauzei".
20.Janos Lazar, seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, mesaj catre Bruxelles la comemorarea Trianonului: Nu vom tolera incalcarile repetate ale sensibilitatilor noastre nationale pentru inca 100 de ani "Natiunea ungara ar trebui sa primeasca cel putin reparatii morale, daca nu materiale, pentru cea mai mare nedreptate din istoria lumii", a afirmat Janos Lazar, seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, intr-un discurs sustinut cu ocazia Zilei Coeziunii Nationale, marcata in aceeasi zi cu comemorarea semnarii Tratatului de la Trianon in 1920, care a consfintit noile frontiere ale statului ungar in urma Primului Razboi Mondial.
21.Cum a ajuns Tony Blair in Romania printr-o fundatie a consilierilor lui Victor Ponta In martie 2012, fostul premier britanic Tony Blair conferentia la Bucuresti, iar in cadrul evenimentului, desfasurat la Universitatea Romano-Americana, a sustinut un cuvant introductiv si presedintele PSD de atunci Victor Ponta. Conferinta a fost organizata de Fundatia Multimedia pentru Democratie Locala, condusa de doi consilieri ai PSD si, ulterior, ai lui Victor Ponta. Aceasta este vizita lui Blair in Romania despre care DNA spune ca ar fi fost platita - prin intermediari - de Sebastian Ghita pentru a-si cumpara un loc de deputat pe listele PSD.
22.Alerta Comisia juridica din Camera Deputatilor discuta marti un proiect de lege care dezincrimineaza conflictul de interese Comisia juridica din Camera Deputatilor va discuta in sedinta de marti un proiect legislativ de modificare a Codului Penal, prin care o serie de dispozitii din sfera Conflictului de interese sunt dezincriminate.
23.Unul dintre marile secrete ale lui Vladimir Putin a fost descoperit: fiica tarului de la Kremlin conduce un proiect de 1,7 miliarde de dolari Alexei Navalnii, unul dintre principalii opozanti ai presedintelui rus Vladimir Putin, a dezvaluit joi ceea ce sustine a fi pseudonimul folosit de una dintre fiicele liderului de la Kremlin pentru a sta departe de lumina reflectoarelor, relateaza Reuters. Navalnii a scris pe pagina sa de Facebook: "RBC (sunt tari!) au descoperit-o ieri pe fiica lui Putin in Consiliul Stiintific al Universitatii de Stat din Moscova".
24.Vizita lui Victor Ponta la Casa Alba: Vicepresedintele Joe Biden i-a reamintit premierului roman importanta statului de drept Vicepresedintele SUA, Joe Biden, i-a reamintit premierului roman Victor Ponta, in cadrul intrevederii avute marti la Casa Alba, despre importanta statului de drept in tara noastra, subliniind ca "succesul Romaniei ca partener democratic, cu un stat de drept puternic, este vital pentru intretinerea unui mediu de afaceri sanatos" si reprezinta un interes comun, potrivit unui comunicat de presa difuzat de Casa Alba. Mesajul vicepresedintelui american survine pe fondul scandalului declansat in Romania cu privire la inlocuirea unor sefi de la DNA, scandal ce a generat de asemenea si o reactie publica din partea Ambasadei SUA la Bucuresti.
25.Cine este Cristian Ghibu, noul Acar Paun gasit de Guvern pentru a justifica esecul privatizarii CFR Marfa Guvernul Ponta bifeaza un al doilea esec major in privatizarea unei importante companii de stat. Dar, la fel ca si in cazul Oltchim, cand "vinovatul de serviciu" a fost gasit seful Oficiului pentru Privatizari de atunci, Remus Vulpescu, pentru procesul de privatizare a CFR Marfa, al carui esec a fost anuntat luni seara, cel aratat drept "responsabilul" este Cristian Ghibu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si totodata seful Comisiei de Privatizare a CFR Marfa, care a semnat contractul de privatizare cu castigatorul licitatiei. Ghibu, fost manager de stat si apoi privat al CFR, a ajuns in Ministerul Transporturilor la propunerea fostului ministru Relu Fenechiu, fiind considerat un apropiat al acestuia.
26.Razboiul lui Victor Ponta cu presa straina, acum episodul Reuters: Au dat un titlu tampit Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, ca declaratiile sale pentru agentia britanica Reuters referitoare la decizia Parlamentului in cazul Rosia Montana au fost prost intelese atat de presa romana, cat si de cea straina. Astfel, dupa ce a catalogat titlul agentiei Mediafax drept o "minciuna ordinara", "manipulare", "mare magarie", Ponta a sustinut ca si cei de la Reuters l-au interpretat gresit, dand un "titlul tampit". Nu este prima data cand premierul Victor Ponta contrazice jurnalistii din presa straina cu privire la declaratiile acordate. Vezi in articol alte doua episoade de acest gen.
27.Cum a promis USL in 2011 ca nu va accepta niciodata eutanasierea maidanezilor, printr-un protocol de colaborare cu ONG-ul lui Marius Marinescu In decembrie 2011, USL a semnat un protocol de colaborare cu Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM), un ONG infiintat in aceeasi luna de fostul senator Marius Marinescu. Prin acest protocol, valabil pana in 2020, USL se angaja sa promoveze printr-o initiativa legislativa interzicerea eutanasierii cainilor comunitari. Mai mult, ONG-ul lui Marinescu a fost inclus in august 2013, printr-o decizie a premierului Victor Ponta, in Consiliul Economic si Social, organismul consultat obligatoriu de catre initiatorii proiectelor de acte normative.
28.Evaluarea Nationala 2013 Peste 75% dintre elevi au luat note peste 5, cu aproape zece puncte procentuale mai mult decat anul trecut, pe fondul acuzatiilor ca subiectele au fost mult mai usoare. Vezi rezultatele din scoala ta Peste 75% dintre elevii au luat note peste 5 la examenul de Evaluare Nationala, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale, la nivel de tara, inainte de rezolvarea contestatiilor. Astfel, 123.503 elevi, reprezentand 75,91%, au obtinut note peste 5, constatandu-se o crestere cu aproape 10 puncte procentuale a numarului de elevi care au luate note peste 5 comparativ cu procentul din anul 2012 (66,12%). Cresterea substantiala a promovabilitatii a venit pe fondul acuzelor ca subiectele au fost mult mai usoare decat anul trecut, lucru care ar putea duce la frustrarea elevilor buni.Rezultatele au fost publicate la avizierele scolare si pe unele site-uri ale inspectoratelor scolare judetene. Verifica in articol daca in judetul tau au fost publicate notele
29.VIDEO USL a atacat Curtea Constitutionala dupa ce a primit trei lovituri intr-o singura zi Curtea Constitutionala a dat miercuri trei lovituri dure USL: a decis ca presedintele reprezinta tara la Consiliul European, a declarat neconstitutional votul uninominal pur si a respins modificarea ceruta de clientela de partid la Legea Educatiei. Doi lideri marcanti ai PSD au atacat imediat Curtea Constitutionala. Primul a fost Victor Ponta, care i-a acuzat pe judecatorii CCR ca indeplinesc ordinele lui Basescu. Al doilea a fost ministrul Justitiei, Titus Corlatean, care a declarat seara la Romania TV ca Augustin Zegrean si Iulia Motoc, judecatori la CCR, ar fi incompatibili. Agentia Nationala de Integritate a anuntat la scurt timp ca cei doi judecatori nu sunt incompatibili. Atacurile liderilor PSD (Crin Antonescu, presedintele PNL, a lipsit in ultimele trei zile de pe scena publica) la adresa Curtii Constitutionale au fost anticipate de Sebastian Lazaroiu intr-un articol publicat pe 4 iunie.Citeste si:Curtea Constitutionala decide ca presedintele reprezinta Romania la Consiliul EuropeanVotul uninominal pur e neconstitutional. Efectele asupra clasei politiceModificarea Legii Educatiei in interesul fabricilor de diploma e neconstitutionala
30.VIDEO Apogeul luptei dintre Sebastian Ghita si Elan Schwartzenberg pentru Realitatea TV: Schwartzenberg a preluat controlul emisiei duminica, la ora 18.00. Televiziunea lui Ghita emite cu sigla RTV Batalia dintre proprietarul Elan Schwartzenberg si managerul Sebastian Ghita pentru Realitatea TV a cunoscut duminica apogeul. Elan si echipa sa - condusa de Sergiu Toader si Sorin Enache - au preluat controlul emisiei si controlul distributiei catre cablisti duminica seara, la ora 18.00, emitind din noul sediu din cladirea Willbrook (amplasata aproape de Otopeni). Miscarea-surpriza l-a lasat practic pe Sebastian Ghita, fostul manager al Realitatea TV, sa emita de la vechiul sediu din Casa Presei fara ca semnalul sau TV sa mai fie preluat de cablisti. Imaginile transmise via online (site-ul RTVonline.ro) arata (vezi captura) ca televiziunea lui Sebastian Ghita emite sub sigla RTV si nu are elementele distinctive ale Realitatea TV - crawl si burtiere.Pentru a putea avea propria licenta de televiziune, Sebastian Ghita a cumparat recent firma care detine postul RTV din Targu Jiu. Vezi in continut momentul schimbarii emisiei la Realitatea TV (VIDEO) UPDATE (07.30) Batalia absurda de pe UPC: Dupa miezul noptii RTV intra in grila in locul Realitatea TV. La 6 dimineata reintra Realitatea TV pentru ca peste cateva zeci de minute mira RTV sa-i ia locul. In aceste momente putem urmari buletinul de stiri al Realitatii TV.NOTA: Rugam cititorii HotNews.ro sa ne precizeze ce emisie Realitatea TV receptioneaza.

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by