Articole scrise de Victor Cozmei, Vlad Barza


1 - 6 din 6 rezultate
1.Coronavirusul și marile fabrici din România: Cum au fost afectate Dacia, Ford, Airbus și alte mari uzine și cum arată „noul normal” pe liniile de producție Pandemia de coronavirus a lovit puternic în activitatea celor mai mari fabrici și uzine din țară, nume mari precum Ford sau Dacia fiind forțate să trimită mare parte din angajați în șomaj tehnic și să reducă producția, iar alte fabrici precum Airbus sau combinatul siderurgic din Galați au fost nevoite să se adapteze la „noul normal”. Cum arată acum viața lucrătorilor din marile fabrici, ce măsuri generale sau individualizate au fost luate de companii, vezi într-un articol special „Lumea în schimbare”.
2.VIDEOREPORT The war on Europe's border Two days before we arrived in eastern Ukraine, two soldiers were killed in a rocket attack. A few hours before, another military man was killed. On the day we reached the front, in Svitlodarsk, four bombings shook Ukrainian positions and one soldier was injured and rushed to the hospital. These things happen almost every day on the line of contact between the Ukrainian forces and the Russian-backed forces. Almost 1,000 bombings this year alone, although officially, in the Donbas area a ceasefire is active. Ukrainian officials, but especially the military on the front, do not shy away from saying it: Ukraine is at war with Russia, a war that is still going on day after day, in which military and civilians die, on both sides, a war that has caused almost two million people from Donetsk and Luhansk to abandon their homes.
3.VIDEOREPORTAJ Pe frontul de la granița Europei: „Dacă Ucraina pică, armele Rusiei ajung la frontiera UE și NATO” Cu două zile înainte să ajungem în estul Ucrainei, doi militari au fost uciși într-un atac cu rachete. La câteva ore distanță, încă un militar a fost ucis. În ziua în care am ajuns pe front, la Svitlodarsk, patru bombardamente au zguduit pozițiile ucrainene și un militar a fost rănit și dus de urgență la spital. Așa arată aproape fiecare zi pe linia de contact între forțele ucrainene și forțele susținute de Rusia. Aproape 1.000 de bombardamente doar în acest an, cu toate că, oficial, în zona Donbas e activ un armistițiu. Oficialii ucraineni, dar mai ales militarii de pe front, nu se feresc să o spună: Ucraina e în război cu Rusia, un război care încă se duce zi de zi, în care mor militari și civili, de ambele părți, un război care a făcut ca aproape două milioane de oameni din zonele Donețk și Luhansk să își abandoneze căminele.
4.FOTOGALERIE Cum arată acum piața Maidan din Kiev, locul unde s-au născut revoluțiile care au schimbat cursul istoriei Ucrainei Focuri de armă, oameni cu fețele și mâinile însângerate, trupele Berkut, gaze lacrimogene, clădiri în flăcări, baricade ridicate pe străzi, corturi, pavele smulse, scuturi imporvizate - astea sunt imaginile care dominau relatările din presă despre Euromaidan în urmă cu cinci ani. Acum, uriașa piață Maidan din centrul Kievului a renăscut și e mai vie ca oricând. Peste tot în piață sunt locuri ale memoriei pentru „the heavenly hundred” - altare improvizate cu obiecte păstrate de la revoluție, cruci, lumânări, poze ale victimelor și rămășițe ale „Revoluției demnității” care a lăsat în urmă sute de morți și răniți.
5.Violeta, franco-ucraineanca de origine română pe care am întâlnit-o pe linia frontului: „Cu inima suntem în România, dar luptăm ca Ucraina să intre în UE și atunci încheiem discuțiile despre granițe și frontiere” Pe Violeta Moskalu am întâlnit-o întâmplător la ieșire din Slaviansk, un orășel din estul Ucrainei ocupat timp de câteva luni de forțele rusești și unde s-au dat bătălii grele în 2014. Reporterii HotNews.ro se aflau în zonă într-o vizită de documentare a războiului nedeclarat pe care Ucraina îl duce cu Rusia pe teritoriul său, iar Violeta tocmai ajunsese împreună cu niște prieteni ucraineni și se fotografiau cu steagul Ucrainei lângă literele orașului încă marcate de zeci de lovituri de gloanțe.
6.VIDEO FOTO Noi imagini de pe Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei. Cum arata statia Favorit si statia Parc Drumul Taberei de langa Piata Moghioros Metroul din Drumul Taberei are toate sansele sa fie dat in folosinta abia la jumatatea anului viitor, bifand o noua depasire de termen, in ciuda stadiului destul de avansat la statii si tunele. Intarzierea vine pe fondul unei licitatii pentru sisteme de siguranta si automatizare pe care Metrorex inca nu a finalizat-o si care e blocata intr-o contestatie. Abia de la semnarea contractului ar urma sa curga inca un termen de 9 luni pana cand totul sa fie gata. Intre timp, multe dintre statii au prins contur, iar finisajele sunt aproape gata. Initial, pe noua linie M5 vor circula 10 trenuri Bombardier pana cand Metrorex va reusi sa achizitioneze noi trenuri.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by