Articole scrise de Victor Cozmei


1 - 30 din 3743 rezultate
1.​VIDEOREPORTAJ Cum sunt construite în Elveția primele transportoare blindate Piranha 5 pentru România și ce elemente de producție vor fi mutate la Uzina Mecanică București Trei blindate Piranha 5 au fost urcate pe tir și trimise spre România în urmă cu două zile. În total 36 de transportoare Piranha 5 fabricate în Elveția de către General Dynamics vor intra în dotarea Armatei până în februarie 2020. Dintre acestea, 10 au beneficiat de asamblarea finală la Uzina Mecanică București (UMB), iar pe viitor, restul de transportoare până la 227 - cât prevede contractul de circa 900 de milioane de dolari semnat de România - vor fi produse parțial în țară, la UMB. HotNews.ro a fost în fabrica din Elveția unde primele Piranha 5 au fost produse pentru România și a văzut ce facilități de producție ale blindatului vor fi transferate și în uzina din Capitală.
2.​Protest față de licitația Metrorex de modernizare a M2: „După cei 4 ani de șantier şi circulație perturbată, frecvența trenurilor şi capacitatea de transport NU vor fi îmbunătățite” Asociația Metrou Uşor solicită revizuirea proiectului de modernizare a magistralei 2, contract scos la licitație de Metrorex în urmă cu o săptămână pentru circa 93 de milioane de euro. ONG-ul trage un puternic semnal de alarmă cu privire la unele neajunsuri din cadrul proiectului de modernizare a M2: „chiar şi după cei 4 ani de şantier şi de circulație perturbată, frecvența trenurilor şi capacitatea de transport NU vor fi îmbunătățite semnificativ în urma acestor lucrări”.
3.Licitație majoră la Metrou: Peste 93 de milioane de euro pentru modernizarea Magistralei 2 pentru creșterea frecvenței trenurilor și reducerea duratei de deplasare cu metroul O licitație de circa 93,4 milioane de euro pentru modernizarea Magistralei 2 de metrou, mai exact pentru înlocuirea căii de rulare și instalațiilor din interstații, a fost lansată pe SEAP de către Metrorex. Practic contractul de patru ani va viza modernizarea M2 pe toată lungimea sa și va permite „creșterea frecvenței de operare, reducerea duratei de deplasare cu metroul, creșterea gradului de confort al pasagerilor, diminuarea cheltuielilor de operare și întreținere pentru Magistrala 2 de metrou și creșterea gradului de siguranță în exploatare”.
4.Macron: „Cine este inamicul nostru comun? Este Rusia sau China? Nu cred. Terorismul este inamicul comun al NATO” Rusia și China nu sunt inamicii alianței nord atlantice și NATO nu ar trebui să desemneze aceste țări drept inamice, este de părere președintele francez Emmanuel Macron. „Care sunt amenințările la adresa NATO? NATO este o organizație de apărare colectivă, dar împotriva cui? Cine este inamicul nostru comun? Trebuie să clarificăm această chestiune”, a declarat Macron într-o conferință alături de secretarul general al NATO.
5.​INTERACTIV Cum s-a schimbat votul românilor în cinci ani? De la bătălia Ponta - Iohannis din 2014, la înfrângerea categorică a Vioricăi Dăncilă în 2019 În 2014, după turul II al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta, candidatul PSD, pierdea cursa cu Klaus Iohannis, dar obținea victoria în aproape 1800 de orașe și comune din țară, impunându-se categoric în foarte multe localități din Oltenia, Muntenia și Moldova. Cinci ani mai târziu și Viorica Dăncilă, candidatul PSD, pierdea categoric în fața lui Klaus Iohannis care a reușit să se impună în foarte multe localități din Muntenia și Moldova, zone „roșii” până nu demult. Schimbarea de culoare a localităților din țară după votul majoritar între cele două alegeri prezidențiale este semnificativă, iar HotNews.ro a realizat o aplicație interactivă prin care utilizatorii pot compara rapid hărțile celor două Românii și pot consulta rezultatele înregistrate în fiecare oraș și comună atât în 2019, cât și în 2014.
6.​HARTĂ INTERACTIVĂ Cum au votat românii în fiecare oraș și comună din țară. Unde a câștigat Iohannis și unde a reușit Dăncilă să ia mai mult / Două județe adjudecate total de Iohannis, egalitate în patru comune din țară Klaus Iohannis a câștigat turul al doilea la alegerile prezidențiale cu circa 66% din voturi și aproape toată lumea a văzut harta României în care Dăncilă a reușit să câștige doar cinci județe. Dar cum arată de fapt harta României după rezultatele din cele peste 3.100 comune și orașe din țară? În ciuda înfrângerii sale, Dăncilă a reușit totuși să câștige alegerile în mai unele localități chiar și din județe precum Cluj, Timiș, Brașov sau Harghita. De cealaltă parte, Iohannis a învins în multe localități din tradiționalele fiefuri pesediste precum Teleorman, Olt, Mehedinți sau Buzău, iar în Dolj a câștigat județul mai ales pentru că s-a impus decisiv chiar la Craiova.
7.​Armata trimite în Albania două aeronave cu echipa IGSU de căutare-salvare și echipamente de intervenție Ministerul Apărării trimite marți două aeronave în Albania pentru a transporta echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu echipamente și tehnică de intervenție. Echipa de intervenșie va executa misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături în zona afectată de cutremurul de 6,4 grade Richter de marți dimineața.
8.INTERACTIV Cum a votat România Vioricăi Dăncilă - Câte voturi a luat candidata PSD în fiecare județ din țară Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a pierdut categoric Turul 2 al alegerilor prezidențiale în fața contracandidatului susținut de PNL, Klaus Iohannis și a reușit să ia peste 50% din voturi doar în cinci județe din țară. Cu toate acestea, Dăncilă a pierdut la limită votul în alte cinci județe și a scos un scor de peste 40% în 14 județe. În două județe, totuși, Dăncilă a reușit contraperformanța de a lua sub 20%, iar în Diasporă candidata PSD a scos un rușinos 6%. Vezi cum arată rezultatul Vioricăi Dăncilă în Turul 2 județ cu județ. ​
9.LIVEMAP Prezența la prezidențiale în Turul 2 pe județe la ora 21.00 - 49,87%: Cluj, Brașov, Sibiu și Ilfov în top. Prezența pe fiecare județ comparativ cu alegerile din 2014 și 2009 În Turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019 sunt așteptați la urne peste 18,2 milioane de alegători în țară. La ora 21:00 prezența pe țară a fost de 49,87%, față de 47,66% în Turul I. Comparativ în 2014 la Turul 2 prezența înregistrată a fost de 62,04%, iar în 2009 prezența la aceeași oră în Turul 2 a fost de 56,99%. Cele mai mari procente la prezență s-au înregistrat în special în județele din sudul țării precum Ilfov, Teleorman, Olt, Giurgiu, Dâmbovița, dar și în alte județe precum Cluj, Constanța, Sibiu, Brașov, Tulcea sau Mehedinți. Municipiul București este peste media pe țară la prezență. HotNews.ro a realizat o hartă interactivă actualizată constant cu rezultatele la prezență pe fiecare județ din țară, comparativ cu prezențele înregistrate la prezidențialele din 2014 și 2009, ambele tururi.
10.​HARTĂ INTERACTIVĂ Prezența la alegerile prezidențiale în Turul 1 în fiecare județ din țară. Ce procente au fost înregistrate la alegerile din 2014 și 2009 În urmă cu cinci ani, în turul 2 al alegerilor prezidențiale, nu mai puțin de 11,3 milioane de români s-au prezentat la urne, adică 62,04%, în timp ce în 2009 prezența la votul din al doilea tur de scrutin era de 56,99%. În 2014 fruntașe la vot au fost în special județele din sudul țării precum Teleorman, Olt, Giurgiu, Ilfov sau Prahova, dar și județe din Ardeal precum Cluj, Sibiu sau Alba. Vezi în articol prezența județ cu județ și sector cu sector la fiecare tur de scrutin la ultimele două alegeri prezidențiale, 2009 și 2014.
11.General (r) american, fost comandant al forțelor NATO în Europa: „Rusia este o problemă, o pacoste strategică. Nu cred într-un război convențional” / „Cea mai mare amenințare ține de tehnologii precum 5G sau inteligența artificială”​ „Nu cred că vom avea un război cu Rusia, cel puțin nu pe modelul secolului XX”, a declarat într-un interviu pentru HotNews.ro generalul (r) american James Jones, fost comandant al forțelor aliate în Europa. „Vom fi în cursă cu Rusia în ceea ce privește armele cibernetice”, spune Jones care acuză Moscova că a intervenit nu doar în alegerile din SUA, ci și în Europa și crede că NATO și Statele Unite trebuie să se concentreze mult mai mult pe zona Mării Negre. Despre „NATO în moarte cerebrală”, riscul ca Turcia să părăsească Alianța și amenințarea Chinei și a tehnologiei 5G nesigure, citiți mai multe în articol.
12.Armata a trimis o echipa mobilă la Timișoara pentru a confirma prezența unor substanțe chimice toxice industriale O echipă mobilă din cadrul Ministerului Apărării Naționale se află, la această oră, la Timișoara, pentru a acorda sprijin autorităților locale în vederea confirmării prezenței unor substanțe chimice toxice industriale în cazul incidentului de la sfârșitul săptămânii trecute, transmite MApN. Specialiștii CBRN ai Armatei vor acționa cu echipamente pentru detecția fosforului remanent din diverși compuși organici și anorganici.
13.România va plăti în avans sistemele Patriot din banii rămași necheltuiți pe corvete și bateriile de coastă - ministrul Apărării România va plăti în avans în acest an sistemul de rachete Patriot achizționat pentru circa 3,9 miliarde de dolari din SUA cu banii care au rămas necheltuiți pentru programul de achiziție a corvetelor și a bateriilor de coastă, a anunțat, marți, la Deveselu, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării.
14.​Noul ministru al Transporturilor, despre calea ferată spre Otopeni: „Am semnat autorizaţia de construire pentru trei tronsoane” / Despre Magistrala 5 de metrou: „Metrorex să-și asume finalizarea la mijlocul lui 2020” Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a declarat marţi că a semnat de luni autorizaţia de construire pentru încă trei tronsoane ale noii căi ferate Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, tronsoane neafectate de procesul împotriva CFR SA care a dus la blocarea unui lot.
15.​INTERACTIV Cum s-a schimbat votul românilor în ultimii cinci ani? Rezultatele din fiecare oraș și comună: Prezidențiale 2019 vs Prezidențiale 2014 vs Parlamentare 2016 În 2014, după turul I al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta, candidatul PSD, obținea victoria în nu mai puțin de 2.265 de orașe și comune din țară, Klaus Iohannis reușind să se impună doar în 707. Cinci ani mai târziu, Klaus Iohannis reușea să câștige în peste 1.800 de localități, cu Viorica Dăncilă (PSD) învingătoare în aproape 1.100 de orașe și comune din toată țara. Schimbarea de culoare a localităților din țară după votul majoritar se vede la fel de bine și dacă sunt comparate rezultatele de la prezidențialele de acum cu cele de la parlamentarele din 2016, când PSD-ul lui Liviu Dragnea învingea în peste 2.300 de comune și orașe.
16.​HARTĂ INTERACTIVĂ Cum au votat românii în fiecare oraș și comună din țară. Unde au câștigat Iohannis și Dăncilă și unde au învins Diaconu, Paleologu, Kelemen sau Cumpănașu Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au căștigat bătălia electorală de la primul tur al prezidențialelor în majoritatea din cele peste 3.100 de unități administrative - comune și orașe - din țară. Chiar și-așa, în câteva locuri învingători au fost Mircea Diaconu și Theodor Paleologu, în timp ce Alexandru Cumpănașu a strâns cele mai multe voturi într-una dintre localități. În schimb, candidatul de pe locul trei la general, Dan Barna, nu s-a clasat pe primul loc în niciun UAT, dar a adunat multe voturi în special în orașele mari. HotNews.ro a centralizat rezultatele de la AEP pentru fiecare dintre cei 14 candidați și le-a transpus peste o hartă în detaliu, cu fiecare UAT din România.
17.HARTĂ INTERACTIVĂ Unde a luat Dan Barna mai multe voturi la alegerile prezidențiale și în ce județe nu s-a apropiat deloc de Klaus Iohannis sau Viorica Dăncilă Dan Barna este marele perdant din Turul I al alegerilor prezidențiale - nu doar că nu a reușit să intre în turul doi, dar scorul său este mult mai mic decât al Vioricăi Dăncilă de la PSD. Candidatul USR-Plus nu a reușit să ia majoritatea voturilor în niciun județ din țară și nici măcar în Diasporă. Totuși în multe județe Barna a reușit să strângă chiar și peste 20% din voturi, dar în multe altele a fost departe de Klaus Iohannis sau Viorica Dăncilă.
18.​LIVEMAP Prezență de 47,66% în țară, mai mică decât la europarlamentare și la ultimele prezidențiale în Turul 1 - Vezi ce prezență s-a înregistrat județ cu județ comparativ cu 2014 și 2009 La alegerile prezidențiale din 2019 sunt așteptați la urne peste 18,2 milioane de alegători. La ora 21:00 prezența pe țară a fost de 47,66%, față de 48,99% la europarlamentarele din mai. Comparativ în 2014 la Turul 1 prezența înregistrată a fost de 52,31%, iar în 2009 prezența la aceeași oră în Turul 1 a fost de 53,52%. Cele mai mari procente la prezență s-au înregistrat în special în județele din sudul țării precum Ilfov, Teleorman, Olt, Dâmbovița, dar și în alte județe precum Constanța, Cluj, Sibiu sau Brașov. Municipiul București se află exact în media pe țară. HotNews.ro a realizat o hartă interactivă actualizată constant cu rezultatele la prezență pe fiecare județ din țară, comparativ cu prezențele înregistrate la prezidențialele din 2014 și 2009, ambele tururi.
19.​HARTĂ INTERACTIVĂ Prezența la alegerile prezidențiale, Turul 1. Ce procente au fost înregistrate în fiecare județ din țară la precedentele scrutinuri prezidențiale În urmă cu cinci ani, în turul 1 al alegerilor prezidențiale, nu mai puțin de 9,56 de milioane de români s-au prezentat la urne, adică 52,31%, în timp ce în 2009 prezența la votul din primul tur de scrutin era de 53,52%. În 2014 fruntașe la vot au fost în special județele din sudul țării precum Teleorman, Olt, Giurgiu, Ilfov sau Prahova, dar și județe din Ardeal precum Cluj, Sibiu sau Alba. Vezi în articol prezența județ cu județ și sector cu sector la fiecare tur de scrutin la ultimele două alegeri prezidențiale, 2009 și 2014.
20.​Provocare lansată de Asociația Pro Infrastructura noului ministru al Transporturilor: „Deschideți în 7 zile Lotul 3 de pe A1 Lugoj-Deva, ca o gură de oxigen pentru siguranța circulației” Noul Ministru al Transporturilor, Lucian Bode, ar trebui să comunice cât mai rapid soluțiile și calendarul de implementare „pe câteva investiții cruciale în rețeaua rutieră care trenează de ani de zile”, susține Asociația Pro Infrastructura. „(...)Închiderea Coridorului IV (lotul 2 al A1 Lugoj-Deva și investigațiile geotehnice pe Secțiunile 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești), tunelul Meseș de pe A3 și, nu în ultimul rând, cei 310 km ai Autostrăzii A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni”, sunt cele câteva proiecte urgente pe care le cer explicate cei de la API.
21.​​FOTO Cum arată hala de la UMB unde vor fi produse și asamblate transportoarele blindate Piranha 5 pentru Armata Română La Uzina Mecanică București (UMB) a fost prezentată oficial, miercuri, hala în care General Dynamics va produce și asambla transportoarele blindate Piranha 5 - mai exact 227 de mașini de luptă contractate de statul român pentru Armată pe circa 900 de milioane de euro. Contractul e în întârziere, iar americanii au plătit deja penalități de circa 8 milioane de euro, dar primele transportoare produse în Elveția au ajuns în România unde vor fi asamblate și predate Armatei până în februarie 2020. Va urma apoi un transfer tehnologic la UMB, iar 191 de transportoare vor fi produse și asamblate cu totul în România.
22.Rezultatele la alegerile prezidențiale vor fi până la urmă prezentate în timp real. AEP va formula cerințe operaționale către STS în acest sens Rezultatele provizorii la alegerile prezidențiale vor fi până la urmă prezentate în noaptea de duminică spre luni pe site-ul realizat de BEC. În acest sens președintele AEP a anunțat luni că vor fi formulate cerințe de operaționalizare către STS, asta după ce serviciul avertiza vineri că o astfel de funcționalitate nu va exista la alegeri pentru că AEP nu a mai cerut-o, spre deosebire de alegerile europarlamentare sau cele parlamentare din 2016.
23.Mai multe marșuri împotriva tăierii pădurilor au avut loc în mai multe orașe. Oamenii au ținut momente de reculegere pentru pădurarii uciși Sute de oameni au ieșit, duminică, în stradă în mai multe orașe din țară ca să protesteze față de tăierea pădurilor. Oamenii au ținut și momente de reculegere în memoria pădurarilor uciși în ultimii ani la datorie, transmite Mediafax. La Cluj-Napoca au ieșit peste 400 de oameni ăn stradă.
24.FOTO Viorica Dăncilă și Sorina Pintea apar în poze ținând în brațe nou născuți la spitalul din Focșani Premierul demis Viorica Dăncilă, candidata PSD la alegerile prezidențiale, și ministrul demis al Sănătății, Sorina Pintea apar în fotografii în secția de Neonatologie și Pediatrie ale Spitalului Județean Sf Pantelimon Focșani ținând în brațe nou născuții din secție. Cele două apar îmbrăcate cu halat și papuci de unică folosință, dar mai mulți utilizatori de pe Facebook au criticat că cele două nu ar fi trebuit să fie lăsate să ia în brațe bebelușii după ce ar fi venit direct de pe stradă.
25.Ministrul Cuc anunță că lansează un studiu de fezabilitate pentru „Autostrada Nordului” Satu Mare - Suceava, deși proiectul nu este inclus în Masterplanul de Transport Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că urmează să fie publicată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) documentaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului, ofertele urmând să poată fi depuse până în ianuarie 2020. Cuc spune că autostrada ar fi inclusă în Masterplanul de transport după 2020, însă proiectul autostrăzii de la Satu Mare la Suceava nu există deloc în MPGT, documentul strategic aprobat cu Comisia Europeană.
26.VIDEO Cum arată acum una din autostrăzile promise pentru acest an. Imagini din dronă cu Lotul 1 din A10 Sebeș - Turda și nodul rutier complex de la Sebeș dintre A1, A10 și DN1 Încă de la începutul anului atât ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, cât și conducerea Companiei de Drumuri, când vorbeau de kilometri de autostradă deschiși traficului în 2019 mereu includeau și cei 17 km ai Lotului 1 din autostrada A10 Sebeș - Turda. O filmare recentă din dronă arată totuși că șantierul e încă departe de a fi gata, iar la nodul rutier complex de la Sebeș, acolo unde se intersectează A10 cu A1 și DN1, încă mai e de lucrat.
27.Igor Dodon, despre alegerile din R.Moldova: „Deseori se votează geopolitc. Nu călcați pe aceeași greblă” / Năstase: „De alegerile din Chișinău va depinde viitorul țării Președintele Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, a afirmat că un vot geopolitic este o eroare și a îndemnat locuitorii Chișinăului "să nu calce pe aceeași greblă" la alegerile pentru primăria capitalei Republicii Moldova, pentru că "nu va veni nimeni de la Moscova, București, Bruxelles sau Kiev să facă ordine în Chișinău".
28.VIDEO Dăncilă a primit cadou o sabie de samurai, din partea PSD Arad: „Să tăiați la propriu tot ce trebuie” Viorica Dăncilă a primit, sâmbătă, o sabie de samurai din partea organizației PSD Arad. Președintele filialei, Dorel Căprar, a afirmat că Viorica Dăncilă „este curată ca lacrima, ca un samurai”, iar cadoul o va călăuzi în lupta cu bărbații și „va tăia la propriu și la figurat tot ce trebuie tăiat”. Dăncilă a mai primit și o icoană de la Filiala Arad.
29.Anchetă la Rahova după permisia primită de Dragnea. Birchall cere explicații Administrației Penitenciarelor Ministrul Justiției, Ana Birchall, a precizat, sâmbătă, că a cerut directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor o informare de urgență privind ziua liberă de care ar fi beneficiat Liviu Dragnea joi. Șeful ANP a declanșat, la rându-i, verificări la Penitenciarul Rahova, informează Mediafax. Verificările vin după ce în spațiul public au apărut informații că Dragnea ar fi beneficiat de o zi liberă, joi 31 octombrie, deși acesta ar fi cercetat în alte dosare penale, fapt ce ar însemna că nu poate primi permisie.
30.VIDEO Petrecere cu un tort în formă de oaie organizată de PSD pentru Petre Daea: „Nea Petre să trăiască!” Petre Daea a fost sărbătorit de către PSD la aniversarea de 70 de ani. Social democrații i-au organizat o petrecere și i-au adus un tort sub formă de oaie. Într-un clip video surprins la petrecere apar mai mulți pesediști printre care și Viorica Dăncilă și Mihai Fifor cum îi cântă la mulți ani în timp ce Petre Daea se șterge de lacrimi.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 125 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by