Articole scrise de Victor Cozmei


1 - 30 din 3398 rezultate
1.VIDEO FOTO Cum arată depoul Străulești, terminalul multimodal și parcarea de tip "Park&Ride" de la capătul magistralei M4 de metrou La capătul magistralei 4 de metrou, la Străulești, autoritățile de la metrou au deschis luni terminalul multimodal de transport și o parcare de tip Park&Ride pentru călătorii care doresc să-și lase mașina acolo și să continue spre oraș cu un mijloc de transport în comun. Terminalul multimodal are un regim de înălţime P+3 etaje, iar alcătuirea cuprinde un parcaj pentru 660 de autovehicule, sală de aşteptare pentru călătorii transportului public orăşenesc şi interurban, precum şi autogară cu 11 locuri de parcare. Prețul parcării este de 1 leu pe oră.
2.UPDATE Grevă de avertisment la metrou, joi dimineață / Sindicaliștii amenință cu o grevă generală la începutul săptămânii viitoare Grevă de avertisment joi dimineață la metrou, când trenurile nu vor circula între orele 04:00 și 06:00 dimineața, anunță sindicaliștii care amenință cu declanșarea grevei generale dacă cererile lor salarialele nu vor fi îndeplinite. Dacă va fi declanșată gevra generală, aceasta va dura de la ora 04.00 până la ora 16.00UPDATE 14.29 ”Vom continua, dacă nu se găsește o soluție după greva de avertisment, cu greva generală”, care va avea loc ”cel mai probabil luni dimineață”, a declarat Ion Rădoi, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou.
3.​VIDEO FOTO Stadiul lucrărilor pe „ciotul” de autostradă care intră în Capitală în zona Pipera-Petricani: „În curând se deschide circulația” Lucrările pe cei 3 km dinspre strada Popasului până la șoseaua Petricani ai autostrăzii A3 București - Ploiești sunt pe ultima sută de metri, iar Ministerul Transporturilor anunță că în scurt timp va fi deschisă circulația. Potrivit autorităților, constructorul toarnă ultimul strat de asfalt și montează parapete pe tronsonul în construcție. Cei 3 km au fost contractați în urmă cu trei ani pentru aproape 28 milioane de euro, la pachet cu finalizarea nodului de la Moarea Vlăsiei, în timp ce restul de circa 60 de km până la Ploiești au fost deschiși traficului încă din 2012.
4.Poliția ar putea amenda șoferii care încalcă legea pe baza clipurilor video făcute de alți participanți la trafic - proiect de lege Persoanele care surprind pe video cu telefonul mobil sau cu ajutorul camerelor instalate pe bordul mașinii alți șoferi care încalcă legea pe șosele ar putea sesiza cu filmarea realizată direct Poliția, iar aceasta să se folosească de imagini pentru a sancționa șoferii vinovați, potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică de un deputat USR și obținut de HotNews.ro. Poliția ar putea sancționa șoferii vinovați în lipsa acestora, însă condiția este ca filmările realizate de utilizator să conțină elemente de identificare a mașinii, a datei, orei și locului, precum și o sesizare din partea persoanei care a realizat filmarea.
5.Guvernul Dancilă modifică din pix traseul unei alte autostrăzii planificate în Moldova: Vrea să facă PPP pe Iași - Tg. Neamț - Suceava, deși în Master Plan există un alt traseu stabilit pentru nordul regiunii În turneul recent din țările arabe din zona Golfului, premierul Viorica Dăncilă a prezentat proiectele pe care Guvernul vrea să le realizeze în Parteneriat Public-Privat. Printre aceste proiecte apare o autostradă care nu există nicaieri în documentele oficiale ale autorităților precum Master Planul General de Transport: o autostradă de la Tg. Neamț la Suceava și mai departe spre granița cu Ucraina. Acest tronson este „lipit” de Guvern de bucata de la Tg Neamț - Iași - Ungheni, parte din A8. În Master Plan, în schimb, există un drum de mare viteză de la Suceava la Pașcani și mai departe spre sudul țării spre București.
6.Legea pentru Autostrada Unirii a fost adoptată în Parlament. Ce prevede textul pentru autostrada A8 Tg. Mureș - Iași Proiectul Autostrăzii Unirii, așa cum a fost supranumită A8 Tg. Mureș - Iași - Ungheni, a fost aprobat printr-o lege în Parlament cu votul a 261 de deputați. Legea prevede ca autostrada de circa 320 de km să fie realizată până la granița cu Republica Moldova, cu un pod peste Prut la Ungheni, să fie realizată din credite externe, pe fonduri europene și/sau prin parteneriat-public privat, iar procedurile să demareze în termen de 30 de zile de la promulgare.
7.Autostrada A8 Tg. Mureș - Iași: Cum s-ar putea realiza, de ce ar trebui făcută înainte de A13 și ce soluții inteligente ar putea scădea costul - explicațiile unui deputat din opoziție Autostrada A8 Tg. Mureș - Iași - Ungheni este esențială pentru Moldova, trebuie începută cât mai repede pe fonduri europene, iar analiza pentru o alternativă pe care o face Ministerul Transporturilor folosește date eronate ca să scoată autostrada A13 în față, susține deputatul USR, Cătălin Drulă, în cadrul unui interviu Live HotNews.ro. Deputatul USR, membru în comisia de Transporturi din Camera Deputaților și fost activist în domeniul infrastructurii, susține că pentru A8 este necesar realizarea unui studiu în care să se identifice acele compromisuri și soluții inteligente în zonele dificile, astfel încât costul proiectului să scadă.
8.​​VIDEO Imagini din aer cu cel mai complex nod rutier din România În apropierea municipiului Turda se găsește cel mai complex nod rutier din România, potrivit Companiei de Drumuri care publică un video realizat din dronă. Intersecția unește două autostrăzi - A3 și A10, și drumul național DN1. Nodul rutier face parte din Lotul 4 A10 Sebeș - Turda, deschis circulației la finalul lunii iulie.
9.VIDEO Autostrada spre Moldova: A8 Tg. Mureș - Iași sau A13 Brașov - Bacău? Cu ce bani poate fi realizată și care ar trebui să fie strategia autorităților? Deputatul USR Cătălin Drulă a fost în studioul HotNews.ro Ordinea priorităților din Master Planul de Transport ar putea fi schimbată, iar autostrada A13 Brașov - Bacău ar putea deveni ruta preferată pentru a lega Moldova de Ardeal, în locul A8 de la Tg. Mureș peste munți. Motivul principal? A8 pe partea montană ar costa prea mult, chiar și dacă ar fi realizată pe bani europeni. Intenția este criticată de societatea civilă, dar și de membrii opoziției. În Parlament există în curs de aprobare un proiect de lege care stabilește ca prioritate autostrada A8, iar printre amendamentele depuse de deputatul USR Cătălin Drulă se numără și obligația folosirii fondurilor europene. Cătălin Drulă, deputat USR și fost consilier guvernamental pe probleme de infrastructură, a fost în studioul HotNews.ro luni de la ora 15:00 și a răspuns și întrebărilor adresate de cititori.
10.FOTOGALERIE Imagini cu alunecarea de teren de pe Lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj - Deva aflată în construcție Lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj - Deva se află în construcție, iar Compania de Autostrăzi susține că va fi gata până la finalul anului conform graficelor înaintate de constructor. Cu toate acestea, în zona dealului Șoimuș, o porțiune de teren s-a surpat exact în zona zidului de sprijin de lângă viitorul corp al autostrăzii, iar incidentul ar putea prelungi momentul când tronsonul va fi deschis traficului.
11.​FOTO Primele transportoare blindate Piranha 5 cumpărate de România sunt aduse în țară Primele două transportoare blindate 8X8 Piranha 5 dintr-un prim lot de 36 de vehicule sunt în drum de la fabrica Mowag din Elveția către România, a anunțat Ministrul Apărării, Mihai Fifor. Cele două transportoare sunt fac parte dintr-un contract de aproape 900 de milioane de euro pentru 227 de transportoare blindate Piranha 5. Programul contractului semnat la început de an stabilea ca primele 36 să fie livrate până în ianuarie 2019, 30 gata asamblate în Elveția, iar șase asamblate la Uzina Mecanică București.
12.​VIDEO România a cumpărat următoarele trei sisteme de rachete Patriot Guvernul României a semnat un acord cu Armata Statelor Unite și a transferat fondurile Guvernului SUA pentru pentru achiziționarea următoarelor trei sisteme de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot, anunță producătorul Raytheon. România a semnat în 2017 un acord de 3,9 miliarde de dolari fără TVA pentru șapte sisteme Patriot în cea mai modernă configurație, iar până la finele anuluit trecut a și plătit circa 800 de milioane de dolari pentru primul sistem. În decursul acestui an ministrul Apărării Mihai Fifor declara că se aștepta ca în luna septembrie România să platească încă aproape un miliard de dolari pe următoarele sisteme.
13.Grevă pe Aeroportul Otopeni? Sindicaliștii au declanșat conflictul de muncă după ce au apărut probleme la negocierea contractului colectiv de muncă Salariații Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni au declanșat conflictul de muncă după ce negocierile pentru noul contract colectiv de muncă (CCM) au întâmpinat dificultăți și ar putea intra în grevă la mijlocul lunii noiembrie, a declarat pentru HotNews.ro liderul Sindicatului Aeroportuar Henri Coandă. Negocierile pentru noul CCM au fost finalizate, dar directorul Companiei de Aeroporturi București a demisionat înainte să semneze noul contract.
14.VIDEO Imagini de pe racheta Soyuz care a aterizat de urgență după o problemă la lansare: Momentul în care unul dintre propulsoare a lovit corpul rachetei după separare Unul dintre propulsoarele rachetei Soyuz-FG, din timpul lansării navetei Soyuz MS-10, a lovit corpul rachetei imediat după separare, după cum se observă într-un clip video publicat joi de către agenția spațială rusă RosCosmos. Capsula, la bordul căreia se aflau un astronaut american și un cosmonaut rus, a intrat apoi pe o traiectorie descendentă abruptă, iar parașutele i-au redus viteza pentru a putea ateriza în siguranță în Kazahstan.
15.Schimbare de strategie pentru autostrada care va lega Moldova de Vest? Pică A8 de la Târgu Mureș, răsare A13 Brașov - Bacău Autostrada A8 de la Târgu Mureș spre Moldova, tronsonul peste munți care ar trebui să lege regiunea de Transilvania și de Vest, ar putea fi anulată sau amânată pe termen lung. În locul său ar urma să fie prioritizat un proiect pe valea Oituzului - autostrada A13 Brașov - Bacău, potrivit unei analize a autorităților. Schimbarea, dacă va fi concretizată, ar fi prima modificare majoră a Master Planului de Transport, documentul strategic adoptat în urmă cu doi ani și care era menit să asigure stabilitatea în planificarea proiectelor de infrastructură. Motivul schimbării? A8 pe partea montană costă prea mult, chiar și dacă ar fi realizată pe bani europeni, dar atât opoziția, cât și societatea civilă dezaprobă intenția și acuză că mutarea ar fi făcută doar pentru a atrage trafic pe viitoarea autostradă Brașov - Comarnic - Ploiești, un proiect pe care statul insistă - pentru a patra oară - să-l facă prin parteneriat public-privat.
16.România, pe ultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de autoturisme raportat la mia de locuitori Pe drumurile din Uniunea Europenă circulă circa 258 de milioane de autoturisme, iar media europeană este de 510 autoturisme deținute la mia de locuitori, arată cele mai recente cifre agregate de Eurostat, organismul oficial european pentru date statistice. România se află pe ultimul loc la acest capitol, cu doar 280 de autoturisme raportate la mia de locuitori, în timp ce în statul vecin, Bulgaria, au fost raportate 440 de autoturisme la mia de locuitori.
17.VIDEO Câteva mii de persoane au mers în marș spre Colectiv, unde au depus flori și au aprins lumânări Câteva mii de oameni au plecat marți seara, în jurul orei 19.15, în marș către Colectiv, acolo unde au depus flori și lumânări, pentru a comemora tragedia de acum trei ani. Oamenii au venit cu flori albe, lumânări, torțe și mesaje anticorupție sau care aduc aminte de tragedia de la Colectiv.vezi livetext desfășurarea marșului chitarelorDragnea spune că zeci de copii ar fi fost uciși la Colectiv: Ceva i-a ucisDupă ce a refuzat să transmită un mesaj pentru victimele din Colectiv, Viorica Dăncilă vine cu un comunicat
18.VIDEO Aeroportul Otopeni se va extinde cu un nou terminal, dar trenul direct și viitoarea Magistrală 6 de metrou nu vor ajunge până acolo. Cum explică autoritățile Aeroportul Internațional „Henri Coandă” se va extinde cu un nou terminal în zona de est al actualului aeroport, un proiect care va costa peste un miliard de euro după cum a fost aprobat recent de Guvern. Noul terminal va fi unul modular, va avea 25 de noi porți de îmbarcare, noi căi de rulare și 56 de locuri de parcare pentru aeronave. Cu toate acestea, noul terminal nu va fi legat la noua cale ferată pe care Ministerul Transporturilor vrea să o termine în următorii ani, dar nici la viitoarea Magistrală 6 de metrou de 1 miliard de euro. „Nu este o problemă asta, am clarificat acest aspect și cu Comisia Europeană”, a precizat un oficial de la Transporturi care a explicat și cum se va face transferul pasagerilor între cele două terminale.
19.VIDEO Legătura Capitalei cu Aeroportul Otopeni: De ce se justifică Magistrala 6 de metrou care va costa un miliard de euro, dacă se face și tren direct de zece ori mai ieftin? Aeroportul internațional „Henri Coandă” din Otopeni ar urma să fie legat în anii următori cu o linie de cale ferată direct cu Gara de Nord din Capitală, un proiect despre care Ministerul Transporturilor estimează că va costa sub 100 de milioane de euro. În paralel, însă, autoritățile vor să facă și Magistrala 6 de metrou către Aeroport, un megaproiect de peste 1 miliard de euro. Pentru M6, Ministerul Transporturilor vrea să obțină finanțare nerabursabilă de la Comisia Europeană care s-a arătat inițial reticentă față de acest proiect, dar apoi l-ar fi aprobat. Vezi cum explică reprezentații de la Transporturi strategia de a merge cu cele două proiecte în paralel.Răspunde în articol la sondajul HotNews.ro: Ce tip de transport în comun e necesar pe ruta București-Otopeni?
20.VIDEO Metroul din Drumul Taberei ar trebui să fie gata la anul, dar autoritățile deja pornesc continuarea Magistralei 5 până la Iancului: „Ne-am propus să fie gata la final de 2024” Metroul din Drumul Taberei ar trebui să fie pus în circulație începând cu anul următor, dar autoritățile sunt reticente să dea un termen pentru că întreg proiectul stă într-o licitație blocată de contestații pentru sistemele de siguranță și automatizare. „Dacă mâine se semnează acest contract, în nouă luni se poate circula”, a declarat Constantin Mustățea, director în cadrul Metrorex, la conferința EuroIMPACT organizată de Institutul European din Romania în parteneriat cu HotNews.ro - StartupCafe.ro. Oficialul Metrorex a dat detalii și despre continuarea proiectului M5 către Piața Iancului.
21.Constructorul naval care va căștiga contractul pentru corvetele multifuncționale și modernizarea fregatelor, anunțat abia după 15 noiembrie - MApN Compania căștigătoare care ar urma să construiască în România patru corvete multifuncționale și să modernizeze două din fregatele din dotarea Forțelor Navale Române va fi anunțată abia după 15 noiembrie, anunță Ministerul Apărării. Precizarea vine după ce în calendarul inițial al licitației data limită era vineri, 26 octombrie. „Procedura specifică de achiziție se află în acest moment în [...] în faza analizării ofertelor tehnice, ofertele financiare urmând să fie deschise de comisia de evaluare numai după finalizarea evaluării ofertelor tehnice”, transmite MApN. Contractul are o valoare estimată la circa 1,6 miliarde de euro cu tot cu TVA și presupune livrarea navelor în șapte ani, prima dintre ele după doar trei ani de la contractare.
22.UPDATE Jocurile Invictus Sydney 2018: Militarii români au obținut două medalii de aur, una de argint și una de bronz la proba de tir cu arcul Sportivii militari români au reușit la Sydney să cucerească două medalii de aur și una de argint la diferite probe de tir cu arcul în cadrul jocurilor Invictus, competiție dedicată militarilor care au fost răniți în teatrele de război. În plus, la atletism, militarii români au obținut trei clasări pe locul patru la două categorii în cadrul cursei de 1500 de metri și la proba de 400 de metri. UPDATE: MApN anunță că a mai fost căștigată o medalie de bron la tir cu arcul compound.
23.Primele 48 de ore de conflict și rolul elicopterelor de atac. Câteva concluzii după exercițiile militare în care a fost simulat un atac al Rusiei asupra României În cazul în care România ar fi atacată de Rusia, primele 48 de ore sunt esențiale până să ajungă și ajutorul militar din partea aliaților, cred experții americani din domeniul industriei de apărare. NATO a derulat în 2017 tocmai exerciții cu astfel de scenarii în România și Polonia, iar rolul elicopterele de atac pentru a opri și respinge avansul tancurilor și blindatelor inamice a fost evidențiat de experți care s-au reunit la București la o conferință internațională denumită „Combat Helicopter”. Discuțiile vin în contextul în care România negociază cu americanii de la Bell achiziția și asamblarea în țară a elicopterelor de atac AH-1Z Viper și multirol UH-1Y Venom.
24.Jocurile Invictus Sydney 2018: Militarii români s-au calificat în mai multe finale la proba de tir cu arcul Rezultate excepționale pentru invictușii români la probele de tir cu arcul, chiar de Ziua Armatei României, transmit membrii echipei de la jocurile Invictus de la Sydney, competiție dedicată militarilor răniți în teatrele de război. Ambele echipe ale României - tir cu arc olimpic și arc compund s-au calificat în finala mare, iar doi militari s-au calificat în finala mare, respectiv finala mică la probele individuale.
25.Jocurile Invictus Sydney 2018: Militarii români, răniți în teatrele de operații, au „luptat” miercuri pentru a-și depăși din nou limitele Militarii români au concurat la probele finale de înot și la powerlifting la Sydney, acolo unde în aceste zile se desfășoară Jocurile Invictus, competiție dedicată soldaților răniți în teatrele de război. Vezi ce rezultate au realizat.
26.FOTO ​​În anul Centenarului, România vrea să vândă la fier vechi prima sa navă de război / UPDATE: MApN: „Nava nu va fi vândută. Căutăm soluții să o păstrăm în patrimoniul ministerului și punerea ei în valoare” Canoniera „Lt. Cdr. Eugen Stihi”, prima navă de luptă intrată în dotarea României Mari, este scoasă la vânzare la fier vechi, atrage atenția senatorul USR Nicu Fălcoi. Canoniera „Lt. Cdor. Eugen Stihi” a fost lansată la apă în 1916 în Franța, iar din 1920 a intrat în dotarea Marinei Române, participând la operații în perioadă interbelică și al Doilea Război Mondial și fiind în uzul Marinei până în 2004. În prezent, poate cea mai plină de istorie navă militară românească stă și ruginește în portul Mangalia, la 100 de ani de la terminarea Primului Război Mondial şi de la Marea Unire, deși ar putea fi amenajată ca muzeu. UPDATE: MApN a reacționat și transmite că ministrul Mihai Fifor a dispus „identificarea unei soluții care să permită păstrarea navei în patrimoniul ministerului, în condițiile permise de lege, în vederea punerii în valoare a potențialului ei istoric”. Până una alta, procedura de vânzare inițiată de Romtehnica va fi sistată.
27.Contractul pentru construcția pasajului de la Mogoșoaia de pe centura Capitalei, semnat la peste trei luni de la atribuirea prin licitație Strabag va proiecta și construi un pasaj de circa 800 de metri pe Centura Captialei, peste DN1A spre Mogoșoaia, conform contractului semnat marți, anunță Compania de Drumuri, la peste trei luni de când compania fusese anunțată căștigătoare la licitație și la peste un an și trei luni de la demararea licitației. Costul proiectului este de circa 32 de milioane de lei, iar termenul de realizare este de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.
28.Contractul pentru varianta de ocolire Bârlad a fost semnat: 28 de milioane de euro pentru noua șosea de 11 km Contractul de proiectare și execuție a Variantei de Ocolire a municipiului Bârlad a fost semnat cu Asocierea Tehnic Asist SRL - Tass Infra Logistic SRL pentru circa 28 de milioane de euro, anunță Compania de Drumuri. Proiectul are termen de opt luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuția celor 11,28 km, iar asocierea câștigătoare a ofertat o perioadă de garanție de șapte ani.
29.​FOTO Euronaval 2018, cea mai mare expoziție în domeniul militar naval, are loc în aceste zile la Paris. Ce produse prezintă marile companii franceze ​Euronaval 2018, cea mai mare conferință și expoziție în domeniul naval militar, eveniment organizat o dată la doi ani, are loc între 22 și 26 octombrie la Paris. Salonul reunește peste 470 de companii din sectorul militar din 33 de țări diferite, iar organizatorii se așteaptă la peste 20.000 de vizitatori din domeniu. Evenimentul, organizat constant de 50 ani, e un prilej în special pentru marile companii franceze din industria de apărare, precum MBDA, Naval Group, Airbus, Thales sau Safran, să-și prezinte portofoliul de produse militare și noile soluții în domeniul naval și al siguranței maritime.
30.VIDEO Imagini din dronă cu „ciotul” de autostradă care se construiește lângă București și care va intra în Capitală în zona Pipera-Petricani Lucrările la cei 3 km de autostradă dinspre Pipera-Petricani spre strada Popasului (și mai departe spre Centură) se apropie de final, iar constructorul a așternut asfalt pe aproape întreg tronsonul. Noi imagini din dronă realizate de Asociația Construim România surprind stadiul lucrărilor, viitoare intersecție cu șoseaua Petricani, rondul de la Gherghiței și pasajul de autostradă peste calea ferată București-Constanța.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 114 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version