Articole scrise de Victor Cozmei


1 - 30 din 3704 rezultate
1.Pilotul desemnat la conducerea TAROM a refuzat postul din cauza stării generale în care e compania Valentin Gvinda, pilotul desemnat de Consiliul de Administrație al Tarom la conducerea companiei, după demiterea Mădălinei Mezei, ar fi refuzat postul. Gvinda a transmis o informare Consiliului de Administrație în care își argumenta refuzul printr-o analiză pe care ar fi făcut-o situației din companie de la acest moment.
2.Ce a constatat expertul tehnic pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva. Care sunt problemele și de ce ar putea fi deschisă circulația cu restricții de tonaj și de viteză Circulația rutieră pe cei 21 de km de pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva ar putea fi deschisă, dar cu restricție de tonaj de 7,5 tone și limitare de viteză de 90 de km/h, conform recomandărilor făcute de către expertul tehnic pentru Compania de Drumuri. Într-un raport preliminar, expertul tehnic evidențiază care sunt zonele cu probleme, iar CNAIR spune că va deschide traficul și camioanelor doar după ce se vor rezolva problemele care ar fi fost descoperite la unele poduri.
3.​VIDEO Vicepreședinte Airbus: „Există riscul să mutăm fabrica de elicoptere de la Brașov în altă țară” / De ce elicopterul Airbus-IAR 215M a rămas deocamdată doar pe hârtie, deși ar putea fi fabricat în România și pentru alți clienți din întreaga lume „De ce să mai păstrezi ceva ce încă nu există? Da, clădirea există, dar nu produce elicoptere” - În 2016 Airbus a inaugurat lângă Brașov o fabrică unde ar fi urmat să producă elicopterul H215M atât pentru Armata României, cât și pentru export. Cu toate acestea, elicopterul - ce ar urma să ia denumirea de IAR 215M, după compania română parteneră - a rămas doar pe hârtie pentru că România nu a mai lansat nicio comandă. „Am pus totul pe hold. E păcat, e o șansă ratată”, declarat într-un interviu pentru HotNews.ro vicepreședintele Airbus Olivier Michalon.
4.Șefa Tarom, demisă în urmă cu două zile: „Răzvan Cuc mi-a cerut să țin mai multe avioane la sol în ziua moțiunii de cenzură” / Replica lui Cuc: „Întoarceți-vă acolo unde știți cel mai bine activitatea: la ticketing și protocol” Mădălina Mezei, directorul TAROM până în urmă cu două zile, susține că Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să țină la sol mai multe aeronave Tarom în ziua moțiunii de cenzură. Mezei a confirmat pentru HotNews.ro că Cuc i-ar fi cerut să țină la sol aeronavele care făceau curse interne spre București, astfel încât unii deputați și senatori să nu mai ajungă la Parlament în ziua moțiunii de cenzură. UPDATE: Răzvan Cuc răspunde acuzațiilor într-o postare pe Facebook și o acuză pe fosta directoare TAROM că minte „crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general”.
5.Lotul 3 din Autostrada A1 Lugoj - Deva ar putea fi deschis cu interdicție pentru camioane și limită de viteză 80 km/h Consultantul care face expertiza tehnică pe cei 21 de km de pe lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva a recomandat deschiderea tronsonului, dar cu restricție de tonaj de 7,5 tone și limitare de viteză de 80 de km/h, informează Radio România Actualități. Contractul pe Lotul 3 a fost reziliat de către Ministerul Transporturi la un stadiu de 99%, invocând probleme de execuție, deși constructorul spaniol susținea că lucrările sunt conforme.
6.Saab și Boeing au testat o nouă bombă de diametru mic lansată de la sol care poate fi folosită și de sistemul HIMARS pe care l-a achiziționat și România Saab și Boeing au efectuat cu succes un test de tragere la distanță mare al Bombei de Diametru Mic Lansată de la Sol (GLSDB) în Norvegia. Obiectivul tragerii de probă a fost să lovească o zonă pre-determinată în mare, la 130 km de lansator. Bomba lansată de la sol este independentă din punct de vedere al lansatorului, ceea ce înseamnă că poate fi lansată dintr-o soluție containerizată, ca și de orice lansator capabil de a folosi containerul de lansare de tip M26, de exemplu HIMARS, sistem achiziționat și de către România.
7.AUTOSTRĂZILE din „Programul de Guvernare PSD”, trei ani mai târziu: ZERO km noi începuți și terminați. Doar 94 km deschiși pe loturi începute anterior, dar și un tronson „muzeu”, blocaje și termene depășite la toate proiectele În urmă cu aproape trei ani PSD-ALDE prelua guvernarea și în primele zile ale cabinetului Grindeanu publica, în detaliu, prima versiune detaliată a celebrului program de guvernare cu care au căștigat alegerile parlamentare și și-au convins o parte din alegători. În acest document - corectat și ajustat deja de câteva ori între timp după schimbarea cabinetelor - la capitolul infrastructură rutieră erau promise multe proiectele importante care erau date ca și rezolvate în perioada 2017-2018... În realitate, nici un termen nu a fost respectat, NICIUN kilometru nou de autostradă nu a fost început și finalizat, ci au fost deschiși circulației până în prezent circa 94 de km de autostradă de pe proiecte începute anterior. Multe proiecte sunt blocate, altele întârziate peste măsură, iar în cazul unor proiecte s-au făcut chiar pași înapoi. HotNews.ro a luat primul program de guvernare, proiect cu proiect, și a analizat care e stadiul la zi pentru fiecare drum de mare viteză promis de PSD la preluarea puterii.
8.Ministrul Apărării reacționează virulent după ce Damen a făcut recurs la respingerea contestației sale privind achiziția corvetelor: „Entități străine blochează interesele de securitate ale României” Ministrul Apărării a reacționat virulent pe Facebook după ce compania olandeză Damen, care deține șantierul Galați și administrarea șantierului naval Mangalia, a făcut recurs la decizia prin care i-a fost respinsă contestația privind rezultatul procedurii prin care MApN a acordat contractul de construcție a celor 4 corvete multifuncţionale către asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa. Leș acuză că „entități străine blochează interesele strategice de securitate ale României” și menționează Olanda care ar bloca „intrarea României în Schengen pentru a nu-și periclita afacerile în portul Rotterdam”.
9.Achiziția corvetelor: Contestația Damen după anunțarea câștigătorului, respinsă de instanță. Decizia nu e definitivă / UPDATE: Reacția Damen Contestația depusă de grupul olandez Damen, după ce MApN a anunțat că oferta câștigătoare a contractului de achiziţie a celor 4 corvete multifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa, a fost respinsă de către Tribunalul București. Decizia însă nu este una definitivă. UPDATE: Citește în articol reacția Damen după decizia instanței.
10.​HARTĂ INTERACTIVĂ Drum expres între Brăila și Galați: 111 milioane de euro pentru 11 km care să unească cele două municipii. Pe unde trece noul drum scos la licitație Între municipiile Brăila și Galați va fi construit un drum expres de circa 11 km și care se va conecta la viitorul pod peste Dunăre ce se construiește în zona de nord a Brăilei. Proiectul a fost scos la licitație de către Compania de Drumuri, are o valoare estimată de circa 111 milioane de euro, o perioadă de proiectare de 10 luni, iar execuția ar trebui să dureze 24 de luni. Vezi pe unde va trece viitoarea șosea rapidă.
11.Să fie suspendate fondurile europene pentru țările care încalcă statul de drept? Cartoful fierbinte din brațele eurodeputaților. Grapini: „E extrem de periculos. Pentru mine Olanda este țară cu risc major” Posibilul viitor comisar european pe Justiție ar vrea să operaționalizeze încă din anul următor un mecanism de monitorizare a statului de drept în toate statele europene, iar în baza acestei monitorizări să restricționeze sau să suspende cu totul acordarea fondurilor europene acolo unde statul de drept este încălcat. Propunerea dezbătută miercuri în Parlamentul European a lăsat ecouri și în rândul europarlamentarilor români: Dacă cei din rândul Popularilor europeni (EPP) sau noul grup Renew Europe susțin demersul, socialiștii (PSD la noi) se opun măsurii.
12.​VIDEO INTERVIU Mureșan (PNL, EPP): „România e într-o situație proastă - un risc pentru intrarea în funcțiune a noii Comisii Europene. E imposibil să-l avem comisar pe Dan Nica” România a devenit un risc pentru intrarea în funcțiune a noii Comisii Europene așa cum e programat pentru data de 1 noiembrie, după ce candidatura Rovanei Plumb pentru fotoliul de la Transporturi a fost respinsă, iar Viorica Dăncilă a anunțat că îl va propune pe Dan Nica în loc, spune într-un interviu pentru HotNews.ro europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan. Pe de altă parte, portofoliul „Transporturi” este unul „mediu spre micuț”, spune eurodeputatul - „fondurile pentru autostrăzi sunt la politică regională” - cu toate acestea România riscă să-l piardă chiar și pe acesta.
13.De ce pentru România schimbarea portofoliilor de comisar european cu Ungaria ar fi „cea mai bună mișcare politică” - Eurodeputat: „Privind relațiile lui Orban cu Putin nu mă uit foarte pozitiv la Moldova, Ucraina și Georgia” România ar putea chiar să și piardă portofoliul de comisar european pe Transporturi dacă guvernarea PSD nu trimite la Bruxelles un candidat credibil, după ce prima nominalizare - Rovana Plumb - a fost respinsă, a avertizat președintele Iohannis. „Mie nu mi-ar părea rău”, spune europarlamentarul român Marian-Jean Marinescu (PNL, EPP). „Cred că cea mai bună mișcare politică pentru România ar fi să schimbe portofoliul cu Ungaria”, a continuat acesta.
14.„Voi fi împotriva oricărui incompetent și cu probleme de integritate, indiferent de naționalitatea lui” - Cioloș, după ce Plumb a fost respinsă în Parlamentul European „Voi fi împotriva oricărui incompetent și cu probleme de integritate, indiferent de naționalitatea lui. Asta ca să fie foarte clar”, a declarat Dacian Cioloș la Bruxelles, în contextul în care unii europarlamentari români de la PSD l-au acuzat pe el și pe alții că au fost împotriva unui candidat român și că ar duce scandalurile de „acasă” la Bruxelles. „De săptămâni întregi îmi bat capul să-i conving pe cei de acasă că aici trebuie trimiși oameni competenți tocmai pentru că reprezintă România”, spune Cioloș.
15.Candidatul belgian pentru funcția de comisar pe Justiție spune că a discutat deja cu Kovesi și promite un mecanism de monitorizare a statului de drept în toată UE încă de anul viitor Belgianul Didier Reynders (parte din grupul Renew Europe), propus drept comisar pentru Justiție a declarat în cadrul audierii sale din Parlamentul European că a discutat deja cu Laura Codruța Kovesi și că își dorește operaționalizarea noii instituții a Procurorului European cât mai rapid. Reynders a adresat și „elefantul” din sala de audieri: acuzațiile de corupție care i se aduc din nou.
16.Ziua în care scaunul României la Bruxelles e gol. Totul despre audierile comisarilor europeni, ce șanse ar avea Dan Nica și ce alt candidat ar putea fi respins după primele audieri Audierile comisiilor de specialitate ale Parlamentului European în cazul candidaților propuși de statele membre UE să fie viitorii comisari europeni sunt în toi, iar miercuri era rândul României să fie prezentă pe afiș la Bruxelles cu propunerea sa pentru portofoliul Transporturilor. Rovana Plumb însă a fost respinsă, astfel încât procedura în cazul României e momentan în aer... Ce șanse ar putea să aibă Dan Nica, noua propunere pe care PSD vrea s-o înainteze pentru funcția de comisar european? Ce alt candidat est european - după România și Ungaria - riscă să fie respins de Parlament după audierea sa? Ce alți propuși-comisari europeni au probleme cu legea sau au stârnit controverse? Citiți în articol mai multe.
17.Un nou tronson de 32 de km din Drumul Expres Craiova - Pitești, relansat la licitație pentru aproape 212 milioane de euro Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești, în lungime de circa 32 de km, a fost scos din nou la licitație de către Compania de Drumuri, după ce precedenta licitație lansată încă din 2017 a fost anulată în instanță. Tronsonul va începe de la granița județelor Olt și Argeș și va ajunge până aproape de municipiul Slatina. Valoarea estimată a contractului este de circa 212 de milioane de euro, iar termenul de finalizare presupune 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.
18.FOTO Unde au avut loc violențele din Piața Constituției - în centrul Capitalei, în apropierea sediilor unor instituții de forță ale statului român Un bărbat a murit și un altul a fost rănit în urma unui conflict violent declanșat duminică noaptea de două bande rivale în Piața Constituției, un punct central al Capitalei, exact în fața Palatului Parlamentului și în imediata apropiere a unor sedii de instituții importante ale statului precum Parchetul General, Ministerul Justiției sau SRI. Totodată în zonă se află și sediul Poliției Locale București.Detalii despre bărbatul ucis în conflictul cu bâte și săbii din fața Parlamentului
19.VIDEO FOTO Varianta de ocolire Suceava a fost deschisă traficului dupa 11 ani de la începerea proiectului. Încă au mai rămas lucrări de terminat și presa locală reclamă probleme de siguranță La aproape 11 ani de la începutul lucrărilor, traficul rutier a fost deschis vineri pe întreg traseul variantei de ocolire a Municipiului Suceava (12 km cu câte o bandă pe sens). Autoritățile spun că circulația a fost deschisă traficului chiar dacă mai sunt lucrări de finalizat de către constructor. Cu toate acestea, presa locală scrie că ar exista probleme de siguranță pe traseu tocmai din cauza lucrărilor nefinalizate și publică imagini care aduc aminte de neajunsurile pe care ministrul Transporturilor le-a invocat pentru nedeschiderea traficului pe cei 21 de km de autostradă de pe Lotul 3 A1 Lugoj - Deva.
20.​Cum explică Fifor ratarea întâlnirii lui Dăncilă cu vicepreședintele american, Mike Pence, cel mai important punct de pe agenda din turneul SUA Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat că vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA nu ar trebui bagatelizată și că delegația care o însoțește pe Dăncilă în SUA și-a îndeplinit misiunea, chiar dacă cel mai important punct de pe agenda prim-ministrului în Statele Unite - întâlnirea cu vicepreședintele SUA, Mike Pence - nu a mai avut loc.
21.Activitatea metroului ar putea fi afectată. Firma care asigură mentenața metroului a notificat Metrorex pentru datorii de 132 de milioane de lei Alstom, companie care asigura servicii de întreținere pentru metroul bucureștean, a notificat Metrorex pentu plata unor facturi restante de 132 de milioane de lei, iar dacă plățile nu vor fi făcute, firma își va reduce activitatea de săptămâna viitoare, informează Mediafax. Directorul companiei a declarat că dacă nu va fi plătită până luni o primă tranșă din datorii activitatea metroului ar putea fi afectată, iar trenurile să circule doar o treime din timp.
22.FOTO Need for Speed la Compania de Drumuri. Cum au ajuns pe site-ul CNAIR sute de documente cu linkuri către conținut piratat: jocuri video, Las Fierbinți, manele cu Nicolae Guță sau filme indiene Pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) până de curând exista un document tip PDF cu un link către un torrent cu popularul joc video Need For Speed. Nu a fost singurul de acest gen. HotNews.ro a descoperit peste 300 de documente tip .pdf care redirecționau către site-uri cu torrente cu conținut piratat: de la jocuri video și programe software, la filme indiene, manele cu Nicolae Guță sau seriale precum Las Fierbinți. Cum au ajuns toate aceste documente să fie găzduite de un site al statului român? Vezi în articol explicația reprezentanților CNAIR.
23.Șase noi puncte fixe de control al rovinietei vor fi puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi Începând de joi 26 septembrie 2019 Compania de Drumuri va pune în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi șase noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă. Astfel, în total în toată țara vor fi 92 de astfel de puncte fixe de control al rovinietelor.
24.Petiție depusă la Avocatul Poporului pentru nerespectarea de către Guvern a legii pentru Autostrada Unirii A8 Tg. Mureș - Iași O delegație a asociației „Împreună pentru A8” va depune la Avocatul Poporului o petiție legată de nerespectarea, de către Guvernul României, a dispoziţiilor Legii nr. 291/2018 privind construirea Autostrăzii A8. Asociația susține că obligațiile actului normativ nu sunt respectate, fapt ce duce la „încălcarea unor drepturi constituţionale şi chiar a unor drepturi fundamentale ale cetăţenilor regiunii de NE a României”.
25.Petiție lansată pentru deschiderea traficului pe Lotul 3 din autostrada Lugoj - Deva: „Viața oamenilor este mai importantă decât conflictele autorităților cu constructorii” O petiție pentru deschiderea traficului pe Lotul 3 din autostrada A1 Lugoj - Deva, unde contractul a fost reziliat de către autorități la un stadiu de aproape 99%, a fost lansată pe platforma Declic de către Asociația Pro Infrastructura. În petiție se cere deschiderea traficului ca șoferii să beneficieze de 21 de km de autostradă pe care să circule mult mai în siguranță decât pe drumul național adiacent, iar eventualele lucrări nefinalizate și dispute stat-constructori să fie rezolvate în paralel.
26.Programul Vioricăi Dăncilă în vizita din SUA: Întâlniri cu vicepreședintele Pence și membri ai comunității evreiești Premierul Viorica Dăncilă a plecat duminică dimineață spre SUA cu o cursă de linie. În Statele Unite Dăncilă ar urma să aibă întâlniri cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, dar și cu reprezentanții unor comunități evreiești, transmite Mediafax. Din delegația premierului Dăncilă fac parte ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, ministrul Apărării Gabriel Leș, ministrul Sănătății Sorina Pintea, ministrul Comunicațiilor Alexandru Petrescu, dar și consilierul personal, Anton Pisaroglu.
27.VIDEO Ramona Bruynseels și-a depus la BEC candidatura la prezidențiale. La final echipa de campanie a eliberat mai mulți porumbei albi Ramona Bruynseels și-a depus duminică, la BEC, candidatura de independent la alegerile prezidențiale, împreună cu peste 280.000 de semnături, transmite Mediafax. La ieșirea din instituție echipa de campanie a lui Bruynseels a dat drumul mai multor porumbei albi, semnificând „o nouă șansă pentru România”.
28.Cătălin Ivan şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale: A depus la BEC peste 235.000 de semnături Fostul europarlamentar social-democrat Cătălin Ivan şi-a depus, duminică, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Ivan a precizat că a depus la BEC 235.119 de semnături și că Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională din partea căruia candidează se dorește "o alternativă la actuala clasă politică".
29.DOCUMENT Cioloș a prezentat măsurile de guvernare urgente pe care le-a pregătit PLUS dacă PSD ar pleca mâine de la guvernare Dacian Cioloș, reprezentantul alianței USR-PLUS care vizează funcția de premier dacă alianța ar ajunge la guvernare, a prezentat duminică un document cu măsurile urgente de guvernare pe care le propune partidul său PLUS dacă PSD ar pleca de la Palatul Victoria. Documentul se axează pe ideea unei guvernări participative pentru perioada 2021-2024 și trece în revistă o serie de măsuri pe marginea cărora ar trebui inițiate dezbateri.
30.FOTO Un bărbat a scapat dintr-un accident rutier după ce un parapet metalic a străpuns pe lungime mașina pe care o conducea Un bărbat a scăpat ca prin minune în urma unui accident rutier petrecut în județul Teleorman pe Drumul European 70. Mașina pe care o conducea a fost implicată într-un accident cu un alt autoturism și apoi a lovit un parapet metalic de la marginea drumului care a intrat prin parbriz și a străpuns mașina pe lungimea acesteia, „ieșind” prin partea din spate.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 124 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version