Articole scrise de Victor Cozmei


1 - 30 din 4188 rezultate
1.INTERACTIV Tabloul infecțiilor cu COVID-19 din toate județele României: Cum arată media cazurilor noi în ultimele săptămâni și câte cazuri active mai sunt în țară Numărul de cazuri active de infectați cu coronavirus în România a scăzut și se apropie de jumătate față de cum arăta situația înainte de ridicarea stării de urgență, la începutul lunii mai. Numărul infectărilor zilnice a scăzut și el, însă în ultimele zile și numărul de teste efectuate a scăzut simțitor. În multe județe media de noi cazuri e în scădere, dar există și zone unde media cazurilor e mai mare decât în urmă cu 7 zile. Vezi în articol graficele interactive cu media infectărilor pe județe, situația cazurilor active și testele efectuate pe zile.
2.Cum vor constructorii de autostrăzi să elimine deficitul de forță de muncă: să angajeze românii întorși în țară în contextul pandemiei COVID-19 Sectorul construcțiilor are nevoie de românii care s-au întors în țară în contextul pandemiei de COVID-19, susțin constructorii de autostrăzi. Deficitul de forță de muncă în sectorul construcțiilor ajunge la 500.000 de persoane, iar constructorii reuniți într-o asociație propun câteva măsuri pentru a angaja românii care s-au întors în țară în ultimele luni. Potrivit platformei eJobs, în ultimele luni circa 1,3 milioane de români s-au întors în țară, iar acum o parte a început deja să își caute înapoi de muncă afară.
3.​FOTO „Cocoașa de la Focșani”: Cum a ajuns un ocol inutil al traseului autostrăzii spre Moldova motiv de contre între Compania de Drumuri, societatea civilă și autoritățile locale Circa 20 de milioane de euro în plus și un ocol de 5 kilometri pe care zeci de mii de șoferi îl vor face zilnic zeci de ani de acum încolo - asta pentru că autoritățile de la Focșani au cerut ca autostrada A7 care e în curs de proiectare să nu treacă prin câmpul dintre oraș și un sat din apropiere. „Cocoașa de la Focșani” a iscat o dispută între autoritățile locale, pe de-o parte, și Compania de Drumuri și societatea civilă pe de altă parte - un rar moment când cele două sunt „pe aceeași lungime de undă”. Vezi în articol ce argumente sunt invocate de-o parte și de alta, care este poziția CNAIR, ce spune Pro Infrastructura, dar și alte câteva detalii legate de proiectarea autostrazii A7 spre Moldova.
4.VIDEO Forțele de ordine din SUA au atacat în mod intenționat jurnaliștii pe parcursul protestelor din ultimele zile (Bellingcat) Pe parcursul protestelor ample din ultimele zile din Statele Unite au fost documentate numeroase momente în care forțele de ordine din orașe diferite au atacat sau agresat echipa de jurnaliști, susține platforma de investigații și fact-checking Bellingcat.com. „Incidentele demonstrează că forțele de ordine vizează în mod conștient și deliberat jurnaliștii cu muniții neletale, arestări și alte forme de violență. Aceste acțiuni ale forțelor de ordine reprezintă un atac la libertatea presei”, susține sursa amintită.
5.VIDEO Momentul în care capsula SpaceX se cuplează la Stația Spațială Internațională Capsula SpaceX Crew Dragon, botezată „Endeavour” de către cei doi astronauți NASA aflați la bord, s-a cuplat cu succes la Stația Spațială Internațională la ora 17:30 (ora României). Momentul andocării cu succes arată pe video mișcările exacte ale capsulei și aparenta ușurință cu care aceasta s-a apropiat de ISS.
6.VIDEO Capsula SpaceX „Endeavour” s-a cuplat cu succes la Stația Spațială Internațională: Cei doi astronauti au intrat pe ISS Capsula SpaceX Crew Dragon, botezată „Endeavour” de către cei doi astronauți NASA aflați la bord - Bob Behnken și Doug Hurley, s-a cuplat la Stația Spațială Internațională aflată pe orbită în jurul orei 17:30 (ora României). Cei doi astronauți au intrat pe Stația Spațială Internațională la ora 20:22. Misiunea, începută cu lansarea de succes de sâmbătă, a marcat o premieră istorică în colaborarea dintre administrația americană și zona privată.VIDEO Turul capsulei Crew Dragon: „Bine ați venit la bordul Endeavour”VIDEO Momentul în care capsula SpaceX se cuplează la Stația Spațială Internațională
7.​VIDEO Momentul lansării cu succes a misiunii SpaceX - NASA Lansarea SpaceX-NASA de sâmbătă a fost una cu succes și va rămâne în istorie ca un moment de cotitură în colaborarea dintre administrația americană și zona privată. Lansarea cu succes a avut loc la ora 22:22 (ora României) și a marcat finalul unei perioade de 9 ani în care SUA nu au mai trimis astronauți prin mijloace proprii. La ascurt timp după lansare capsula Dragon s-a decuplat de la racheta Falcon 9 care a aterizat cu succes pe o barjă aflată pe ocean.
8.​FOTO Un cosmonaut a fotografiat din spațiu rampa de lansare de unde SpaceX și NASA vor să trimită în spațiu doi astronauți Rampa de lansare de unde NASA și SpaceX vor să facă istorie și să trimită în spațiu doi astronauți a fost surprinsă de pe orbită, cu câteva ore înainte de lansarea programată, de către un cosmonaut de la bordul Stației Spațiale Internaționale.
9.VIDEO Lansarea NASA - SpaceX: Lansare reușită! / Capsula cu astronauți e în drumul spre Stația Spațială / Racheta Falcon 9 a aterizat cu succes pe o barjă în ocean! SpaceX și NASA au reușit cu succes să lanseze doi astronauți americani pe orbita Pământului, o premieră istorică în colaborarea dintre administrația americană și zona privată. Lansarea cu succes a avut loc la ora 22:22 (ora României), iar la scurt timp după racheta Falcon 9 a aterizat cu succes pe o barjă aflată pe ocean. Capsula Crew Dragon a ajuns în orbită unde va executa mai multe arderi pentru a ajunge la altitudinea Stației Spațiale Internaționale unde ar urma să andocheze duminică în jurul orei 17:30 (ora României). 22:50 Capsula Crew Dragon a ajuns în orbită unde se va apropia de Stația Spațială Internațională cu care va încerca să se cupleze duminică, în jurul orei 17.20, ora României. 22:32 Racheta Falcon 9 a aterizat cu succes pe barja „Of course I still love you!”VIDEO Momentul lansării cu succes a misiunii SpaceX - NASA
10.FOTO Val de meme-uri și glumițe pe Facebook după apariția pozei cu Orban și miniștri săi care beau și fumează în biroul de la Guvern Apariția vineri seară a pozei cu premierul Ludovic Orban care fumează într-un birou de la Guvern alături de câțiva dintre miniștrii cabinetului său a generat un val de glume și de imagini prelucrate care s-au rostogolit toată ziua de sâmbătă pe Facebook. Într-una din imagini a fost supraimpus un polițist care scrie amenzi - amendă care a și fost plătită de altfel în realitate de către premierul Orban.
11.INTERACTIV Cum a fost afectată mobilitatea românilor pe timpul stării de urgență și cum s-au schimbat drumurile la piață, în parcuri sau la serviciu după 15 mai Mobilitatea românilor a început să scadă odată cu închiderea școlilor și grădinițelor, pe 11 martie, și a continuat să scadă pe aproape toate planurile - drumuri la locul de muncă, în parcuri, în piețe sau la cumpărături - odată cu declararea stării de urgență. A crescut în schimb mobilitatea la reședință, potrivit datelor Google și Apple. După 15 mai - momentul „relaxării” restricțiilor - datele de mobilitate arată o creștere, în special în parcuri.
12.FOTO Avioane MiG-21 și F-16 românești, antrenament în aer cu două bombardiere strategice americane B-1B Lancer Două bombardiere strategice americane de tip B-1B Lancer au desfășurat vineri, 29 mai, pentru prima dată, activități de antrenament în spațiul aerian al României împreună cu avioane de vânătoare MiG-21 LanceR și F-16 ale Forțelor Aeriene Române.
13.Un nou contract de autostradă s-a semnat azi. Licitația a durat aproape patru ani Contractul pentru execuția tronsonului de autostradă A3 Târgu Mureș - Ungheni (Aeroport) și drum de legătură a fost semnat vineri de către Compania de Drumuri și Strabag, după o licitație plină de tergiversări și lupte în instanță care au durat aproape patru ani. Contractul prevede realizarea unui tronson de autostradă de 4,5 km în continuarea celui existent care ajunge până în zona Aeroportului, precum și un drum de legătură cu patru benzi de 4,7 km.
14.Cum s-au pierdut pe drum sau s-au împotmolit proiecte importante de pe inelele rutiere ale Capitalei. Deputat USR: „Centura Bucureștiului, cea mai mare rușine a infrastructurii de transport” Lărgirea la 4 benzi a actualei centuri între A1 și DN5 și intersecțiile reconfigurate cu pasaje în puncte cheie precum Splaiul Unirii/Dâmboviței sunt proiecte care s-au pierdut pe drum, în timp ce alte proiecte de pasaje - Domnești, Berceni, Oltenița, precum și contractele pentru Autostrada A0 Sud s-au blocat sau au mari întârzieri, avertizează liderul deputaților USR, Cătălin Drulă.
15.VIDEO FOTO Autostrăzile spre Moldova. Toate informațiile la zi care le-au fost prezentate primarilor din regiune / Ce termene sunt asumate pentru toate autostrăzile Trei mari proiecte rutiere sunt în curs de proiectare sau planificate a fi scoase la licitație pentru a lega Moldova de Transilvania și Muntenia: Autostrada „Unirii” A8, Autostrada Moldovei A7 și autostrada A13 de la Brașov la Bacău. Primarii orașelor din regiune s-au reunit în premieră la Ministerul Transporturilor să discute cu autoritățile de la drumuri. HotNews.ro vă prezintă informațiile ce le-au fost prezentate cu ultimele detalii la zi: trasee, hărți, cifre, valori și termene asumate pentru cele trei mari autostrăzi ale Moldovei.
16.Restricțiile de tonaj pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj - Deva vor fi ridicate de joi. NU însă și restricțiile de viteză Restricțiile de tonaj (7,5 tone) pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj - Deva vor fi ridicate începând de joi, anunță CNAIR. Nu vor fi, însă, ridicate și restricțiile de viteză pe cei 21 de kilometri deschiși traficului rutier în decembrie anul trecut. În prezent sunt restricții de viteză de 80km/h, ba chiar de 60 de km/h pe unele poduri, inclusiv cel de peste Mureș.
17.​​VIDEO Două avioane rusești Suhoi SU-35 interceptează un avion de recunoaștere american. Manevra a fost periculoasă, acuză SUA Pentru a treia oară în două luni, piloții ruși au zburat într-o manieră nesigură și neprofesionistă, în timp ce interceptau o aeronavă maritimă P-8A de patrulare marină, acuză Flota a 6-a a Statelor Unite ale Americii. Două filmări cu interceptarea ce a avut loc deasupra Mării Mediterane au fost publicate de către forțele americane.
18.Autostrăzile spre Moldova, în discuție la Ministerul Transporturilor cu primarii din regiune: „Nevoia de infrastructură în Moldova este vitală” “Lansarea și accelerarea proiectelor de infrastructură rutieră din zona Moldova” a fost tema unei discuții avute loc marți la Ministerul Transporturilor unde au participat primarii din județele Moldovei, miniștrii Transporturilor, Fondurilor Europene și Mediului, precum și specialiști din cadrul Companiei de Autostrăzi. „Fie că vorbim de A7, A8, sau A13, trebuie să înțelegem că nu există o concurență între aceste proiecte și toate sunt la fel de importante pentru dezvoltarea acestei regiuni”, a declarat ministrul Bode.
19.FOTO Cum arată nava amiral a forțelor navale române, fregata Regele Ferdinand, intrată în șantier pentru recondiționare Fregata F221 Regele Ferdinand, nava amiral a Forțelor Navale Române, se află în prezent într-un proces amplu de recondiționare și întreținere la șantierul naval din Constanța. Nava lungă de 148 de metri a andocat în a doua jumătate a lunii aprilie și se află în momentul actual în plin proces de recondiționare.
20.INTERACTIV Cum arată harta cazurilor de coronavirus din fiecare județ după prima săptămână de „relaxare” După o săptămână de „relaxare”, România contabilizează puțin peste 18.200 de cazuri de coronavirus, aproape 5.500 de cazuri active și peste 1.100 de decese de pacienți cu COVID-19. Două zile la rând raportările au indicat peste 200 de cazuri noi, dar și peste 200 de vindecări. În total sunt peste 11.600 de cazuri vindecate. Vezi situația cazurilor la nivel de județ într-o hartă interactivă, mai multe date statistice și grafice cu ultimele informații oficiale.
21.VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești, văzut din dronă: „Fără șanse reale” de a fi respectat termenul pe unul din loturi, ritm de execuție foarte bun pe altul Pe circa 55,7 km între Craiova și Slatina se lucrează în prezent la drumul expres DX12 Craiova - Pitești. Imagini din dronă surprinse de către Asociația Pro Infrastructura ilustrează mobilizarea constructorilor, ONG-ul publicând și informații legate de progresul proiectului, dar și problemele apărute. Pentru primul lot, de la Craiova la Balș, nu sunt „șanse reale” ca lucrările să fie gata până la final de 2021.
22.Dobrogea Expres - Drumul expres DX8 de la Brăila la Tulcea: Contractul pentru proiectare a fost semnat pe 3 milioane de euro De la Brăila, de unde se construiește în prezent Podul peste Dunăre, și până la Tulcea va fi proiectat un nou drum expres. Supranumit „Dobrogea Expres”, noua șosea va avea o lungime de circa 60 de km, va purta indicativul DX8 și va lega localitățile Jijila (unde se termină proiectul podului peste Dunăre) și Cataloi, de lângă Tulcea. Contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectare tocmai a fost semnat pe circa 14,2 milioane de lei.
23.​​VIDEO Cum se mobilizează constructorul grec Aktor să termine anul acesta un lot de autostradă mult rămas în urmă Rămași mult în urmă pe un contract semnat încă din 2014, cu un stadiu fizic de circa 67% în luna mai, grecii de la Aktor anunță că s-au mobilizat substanțial cu utilaje și forță de muncă pentru a termina cei 24 de kilometri de autostradă dintre Alba Iulia și Aiud. Oficial, termenul de finalizare asumat de constructor este 30 noiembrie, însă autoritățile dădeau cam 60% șanse să fie deschis traficul la final de an, însă după recente vizite în șantier lucrurile par a să se fi deblocat. ​
24.Armata invită Avioane Craiova să participe la modernizarea a 10 aeronave IAR-99 pentru a deveni avioane școală pentru piloții de F-16 MApN a transmis către Avioane Craiova S.A. invitația de participare la procedura de atribuire prin negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, organizată în vederea atribuirii contractului de furnizare a produsului „Revitalizarea și modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard din dotarea Ministerului Apărării Naționale în configurația IAR-99 SM”. Modernizarea prevede transformarea aeronavelor în avioane școală și de antrenament pentru piloții care vor zbura pe F-16.
25.INTERACTIV Coronavirus: România vs. Europa. Cum stă fiecare țară în perioada marilor „relaxări”. Graficul comparativ al cazurilor / Îmbolnăvirile și decesele raportate la 100.000 de locuitori Într-o perioadă în care mai toate statele europene eu început să relaxeze restricțiile și măsurile luate pentru a preveni infecția cu noul coronavirus, inclusiv România trecând de la starea de urgență la starea de alertă și ridicând restricțiile de deplasare, situația pandemiei la nivelul continentului pare că se apropie de o aplatizare. După 84 de zile de la primul caz confirmat de coronavirus, România se află totuși mult mai jos pe graficul îmbolnăvirilor decât se regăseau majoritatea țărilor vest-europene în același moment. Vezi în text cum se compara situația din România față de țările UE în ceea ce privește infectările și decesele, dar și situațiile calculate la 100.000 de locuitori.
26.FOTO Șapte noi noduri rutiere vor fi realizate pe autostrăzile deja construite din România. Unde vor fi amplasate acestea Două noi licitații au fost lansate de către Compania de Drumuri și care prevăd realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru șapte noi noduri rutiere pe autostrăzi deja construite din țară. Un nod rutier se va afla pe autostrada A4 (centura Constanța), iar alte șase vor fi pe autostrăzile A1 și A3 în zona de vest a țării.
27.INTERACTIV Cum arată harta cazurilor de coronavirus din fiecare județ după primul weekend de „relaxare” După primul weekend de la încetarea stării de urgență, România contabilizează peste 17.000 de cazuri de coronavirus, aproape 6.000 de cazuri active și peste 1.100 de decese de pacienți cu COVID-19. Suceava, ieșită oficial din carantină, contabilizează peste 3.400 de cazuri confirmate și peste 180 de decese cu COVID-19. Evoluția în regiune este totuși în scădere. O plafonare a numărului de cazuri o regăsim și în București, cu peste 1.600 de cazuri și 70 de decese confirmate, al doilea cel mai „fierbinte” punct de pe hartă. Vezi situația cazurilor la nivel de județ într-o hartă interactivă, mai multe date statistice și grafice cu ultimele informații oficiale.
28.Cum a transformat criza de coronavirus munca pe șantierele de autostradă: „Am constatat că nu mai avem industrie internă a construcțiilor. Stăm după camioane cu bitum din Polonia sau Ucraina” Criza de coronavirus a lovit puternic societatea pe toate palierele, însă unul din domenii care a rămas pe turații mari în perioada asta a fost cel al construcției de drumuri și autostrăzi. Șantierele au funcționat, dar au existat și sincope din câteva puncte de vedere. „Situația de criză ne va schimba foarte mult și în industria construcțiilor”, recunoaște șefa Companiei de Autostrăzi care explică și ce anume s-a schimbat deja în acest sector și ce reorientare-cheie ar putea avea loc.
29.Opt vaccinuri anti-COVID-19 sunt în etapa de testare pe oameni, anunță OMS Opt vaccinuri anti-COVID 19 sunt în studiile clinice şi se testează pe oameni, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Din opt companii care sunt aproape de un vaccin, patru sunt din China. Două companii sunt din SUA, una este din Marea Britanie şi iar o altă echipă este o combinaţie între o companie americană, chineză şi germană. Vaccinul produs de Universitatea din Oxford ar putea fi gata în şase luni.
30.VIDEO Primul șantier în lucru de pe autostrada A1 Sibiu - Pitești. Mobilizare mare a constructorului. La ce stadiu a ajuns în sub două luni de la începerea lucrărilor Pe primul tronson contractat din autostrada A1 Sibiu - Pitești se lucrează intens, la circa o lună și jumătate de când lucrările efective de șantier au demarat. Constructorul de pe tronsonul Sibiu - Boița, în lungime de circa 13 km, s-a mobilizat vizibil, iar progresul fizic raportat a mirat plăcut chiar și autoritățile de la drumuri. Noi imagini recente de pe șantier arată exact cum stau lucrările la zi.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 140 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by