Articole scrise de Vasile Damian


1 - 5 din 5 rezultate
1.Manuscrise si documente personale ale lui Emil Cioran, la licitatie in Paris Joi, 7 aprilie, are loc la Paris o importanta licitatie de scrisori si manuscrise literare si artistice din secolul 20. Pe lista obiectelor scoase la vanzare de casa "Binoche si Giquello" se afla o serie de manuscrise si documente personale ale filosofului si scriitorului de origine romana Emil Cioran. Intr-un interviu pentru RFI, expertul Frederic Castaing spune ca "ansamblul acestor manuscrise reprezinta fundamentele operei lui Cioran. Ideal ar fi ca aceste documente sa ramana la un loc".
2.Caietele lui Cioran: un notar si 4 experti invinsi de o anticara cotrobaitoare “Avantajul de a cotrobai în casa lui Cioran”. Sub acest titlu presa franceza relata zilele trecute decizia justitiei în favoarea lui Simone Baulez. “Anticara nu e hoata”, se mai poate rezuma aceasta hotarâre a Curtii de apel din Paris. Povestea este lunga, a început în 2005, ba chiar înainte, si merita reamintita cititorilor.
3.AUDIO Tigan din Franta: Dupa ce ma trimit in Romania, eu in doua zile vin inapoi. Multumim poporului francez ca ne-a primit aici Hanul, cea mai mare si cea mai veche tabara de romi romani din Franta, nu mai exista de o luna si jumatate. Dupa aproape zece ani de existenta în periferia orasului Saint-Denis de lânga Paris, fortele de ordine au intervenit în zorii zilei de 6 iulie si i-au gonit pe toti locuitorii - circa 700 de persoane, barbati, femei si multi copii. Multi s-au întors în România - si probabil s-au reîntors între timp în Franta - altii au plecat pe alte "platzuri", cum le spun tiganii acestor tabere. Un grup de ireductibili, hotarâti sa nu plece din Saint-Denis unde îsi aveau de ani de zile copii scolarizati, au decis sa se lupte cu autoritatile si... au câstigat. Acum zece zile primaria din Saint-Denis le-a pus la dispozitie 4 terenuri virane pe care le vor putea ocupa maximum un an de zile nu mai mult de 128 de romi. Vasile Damian i-a vizitat si a stat îndelung de vorba cu ei.Ascultati un reportaj RFI.​​
4.Franta inaspreste politica fata de Romania Franta isi va inaspri politica vizavi de Romania. Asa s-ar putea rezuma concluziile reuniunii gazduite de Palatul Elysee si pe care si-a dorit-o presedintele Nicolas Sarkozy pentru a combate, spune el, problemele puse de o parte din rromi. Daca Romania este citata de mai multe ori in declaratia finala, lucrurile trebuie nuantate. Astfel, cand ministrul de interne Brice Hortefeux anunta ca-i va "expulza practic imediat pe toti rromii care comit fraude sau tulbura ordinea publica" el uita sa precizeze ca expulzari au loc de ani de zile. Aproape zece mii de rromi romani au fost trimisi numai anul trecut acasa, aminteste Vasile Damian intr-o analiza RFI.
5.Piata romaneasca a PC-urilor "adulmeca" milioane de euro In 2004, in Romania s-au vandut aproape jumatate de milion de PC-uri, din care circa 50.000 au fost notebook-uri. Pentru primul trimestru al acestui an, IDC a raportat cresteri de peste 40% in ceea ce priveste numarul de unitati vandute. Pentru prima data in scurta istorie a industriei computerelor, putem scoate capul in lume.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by