Articole scrise de Valentin Baesu


1 - 30 din 201 rezultate
1.Cotidianul: Criza scoate apartamentele noi la inchiriere Criza imobiliara a dat nastere la un nou segment pe aceasta piata, cel al locuintelor noi destinate clasei de mijloc care sunt scoase la inchiriere. Oferta s-a majorat in ultimele luni, in care s-a inregistrat, pe de alta parte, o reducere a numarului de tranzactii, iar preturile au mai crescut.
2.Cotidianul: Mii de apartamente noi vor fi livrate cu intarziere Specialistii din cadrul companiilor imobiliare spun ca unii investitori vor intarzia cu trei-sase luni predarea apartamentelor din blocurile noi.
3.Cotidianul: Dezvoltatorii nu mai pot ieftini casele „furand“ la metri patrati In ultimul an, analistii imobiliari remarcau faptul ca dezvoltatorii reduc suprafetele locuintelor destinate clasei de mijloc pentru a putea scoate pe piata produse la preturi accesibile pentru clienti. De fapt, pentru a nu reduce pretul pe metrul patrat construit se apela la acest artificiu care asigura o vanzare mai rapida a apartamentelor fara a se face vreo concesie financiara.
4.Cotidianul: Bucurestiul bate Sofia si Budapesta la preturile locuintelor noi In Bucuresti, apartamentele noi sunt mai scumpe decat in alte capitale ale fostelor tari socialiste.
5.Cotidianul: 700.000 de romani au spus adio Marii Negre Circa 700.000 de romani au plecat in strainatate in sezonul estival din acest an, o cifra cu aproape 25% mai mare decat cea inregistrata in 2007, a anuntat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Dragos Anastasiu.
6.Cotidianul: Cele mai ciudate imobile din lume Imobile cu forme neconventionale se pot gasi pe toate continentele, din America pana in Asia. Sunt o sursa de venituri deloc de neglijat, deoarece unele dintre ele sunt obiective turistice sau au fost obiectul unor tranzactii de milioane de euro, in vreme ce altele au fost proiectate pentru a fi hoteluri sau sedii de firme.
7.Cotidianul: Casele se vand tot mai greu Jucatorii de pe piata imobiliara spun ca scaderea preturilor locuintelor nu este singurul fenomen cu care se confrunta piata in prezent. Chiar daca este mai ieftina, o locuinta se vinde mai greu. Timpul mediu de vanzare a unui imobil a crescut cu aproximativ 15-20% fata de primul trimestru al anului 2008.
8.Cotidianul: Peste 8.000 de apartamente în locul fabricilor comuniste Investitorii au platit zeci de milioane de euro pentru a achizitiona terenurile fostelor intreprinderi comuniste. Conform unui studiu realizat de CB Richard Ellis-Eurisko, pentru terenul Laromet din Bucurestii Noi s-au platit 77,5 milioane de euro, pentru locul pe care a functionat Tricodava investitorii au platit 42 de milioane, iar pentru fosta Electroaparataj s-au achitat 60 de milioane de euro. Multi investitori si-au anuntat deja intentiile.
9.Cotidianul: Apartamentele noi vin cu discount, masina sau mobila  Scaderea numarului de tranzactii cu apartamente noi face ca aceia care investesc in ansambluri rezidentiale sa caute noi metode pentru atragerea de clienti. Faza in care erau de ajuns discounturi in momentul in care se lansa proiectul a trecut, iar analistii spun ca se vor cauta noi metode de promovare a ofertelor.
10.Cotidianul: Baneasa va fi dominata de turnul lui Patriciu de 110,7 metri Dinu Patriciu lanseaza, in parteneriat cu Rompetrol si cu firma austriaca Immorent, un proiect imobiliar de 300 de milioane de euro in nordul Capitalei. Noul cartier va cuprinde cladiri de birouri si locuinte, cu o suprafata construita de 150.000 de metri patrati. Ansamblul, denumit Smart City, va include noul sediu al grupului Rompetrol si va fi compus din cladiri de birouri de clasa A totalizand 50.000 metri patrati, spatii comerciale si locuinte pe o suprafata de 100.000 metri patrati.
11.Cotidianul: Cele mai scumpe zece apartamente din Bucuresti costa 8,7 milioane de euro Cel mai scump apartament din Bucuresti se afla in zona Dorobanti si se vinde cu 5.000 de euro/mpc, se arata intr-un top realizat de compania imobiliara Regatta. Apartamentul are trei camere, cu o suprafata construita de 240 mp, deci valoarea totala de vanzare ajunge la 1.200.000 de euro.
12.Cotidianul: Anomalie imobiliara: 2.500 euro/mp garsoniera confort 3 Proprietarii de apartamente si garsoniere confort doi sau trei cer peste 1.500 de euro/metrul patrat util. Pretul este accesibil daca este sa-l judecam ca pret/unitate de locuit, dar este foarte mare daca il consideram ca pret/metru patrat. Comparativ, conform unui studiu realizat de compania imobiliara Atisreal, pretul pentru un apartament nou destinat clasei de mijloc este de 1.400-1.800 euro/metrul patrat construit.
13.Cotidianul: Apartamentul nou la rosu este mai ieftin cu pana la 40%  Inainte de alegerea variantei de echipare a apartamentului, viitorul proprietar trebuie sa-si faca niste calcule clare, deoarece ar putea avea surpriza ca, dupa ce pune finisajele pe cont propriu, sa constate ca a platit mai mult decat daca ar fi cumparat apartamentul la cheie. Acesta trebuie sa fie atent la calitatea finisajelor oferite de dezvoltator, a montajului realizat de acesta, dar si la preturile finisajelor.
14.Cotidianul: Megaproiect imobiliar spaniol aproape de Bucuresti Compania spaniola Grupo Menchero si-a anuntat intentia de a construi un ansamblu care va include spatii logistice, industriale si locuinte in localitatea Sohatu din judetul Calarasi, pe o suprafata de 28 de milioane de metri patrati.
15.Cotidianul: Speculatorii de terenuri parasesc nordul pentru sud si est Speculatorii se orienteaza catre terenuri ieftine in speranta ca valoarea acestora va creste in timp in urma unor investitii in infrastructura. Investitorii speculativi vor continua sa isi concentreze atentia asupra terenurilor situate de-a lungul viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov si in zonele mai putin dezvoltate din estul si din sudul judetului Ilfov. In aceste zone se vor inregistra cele mai mari cresteri de pret, potentialul deosebit de dezvoltare al zonelor respective si nivelul actual al preturilor incurajand tranzactiile speculative.
16.Cotidianul: Intretinerea in blocul nou: pina la 20% din rata la banca La plata utilitatilor se adauga cheltuielile de administrare, care in cazul unora dintre noile ansambluri rezidentiale pot urca la 180 de euro lunar.
17.Cotidianul: Se asteapta discounturi la proiectele noi Analistii imobiliari spun ca piata imobiliara nu mai ofera profituri garantate, iar acest lucru poate aduce chiar si primele investitii ratate. Dezvoltatorii vor trebui sa apeleze la promotii pentru a nu ramine cu apartamentele pe stoc.
18.Cotidianul: Boom pe piata hotelurilor cu multe stele Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana si cresterea numarului strainilor care vin in calatorii de afaceri au determinat marile lanturi hoteliere sa caute locuri potrivite pentru deschiderea de noi unitati. Radisson SAS, Swissotel, Kempinsky si Le Meridien sint citeva dintre lanturile hoteliere de cinci stele care si-au anuntat venirea la Bucuresti.
19.Cotidianul:  Bucurestenii rastoarna teoriile imobiliare Preturile locuintelor din cartierele Capitalei nu tin cont de pozitie, mijloace de acces sau facilitati, ci, in primul rind, de virsta blocului. Cartierele in care accesul este destul de dificil sau in care facilitatile sau spatiile verzi au o pondere mai mica decit in alte cartiere sint mai scumpe in ceea ce priveste preturile locuintelor decit alte zone care stau mai bine la aceste capitole. Acest lucru contrazice teoriile specialistilor imobiliari care spun ca o pondere consistenta in pretul unei locuinte o au zona, mijloacele de transport in comun, numarul centrelor comerciale si spatiile verzi.
20.Cotidianul: Spaniolii vor sa construiasca un oras nou pe Dunare O companie spaniola intentioneaza sa ridice pina in 2012 blocuri, hoteluri, un port si un parc industrial in apropierea Zonei Libere Giurgiu. Costul total al proiectului va fi de peste 1,5 miliarde de euro si va cuprinde un parc industrial si zone rezidentiale. Jose Carlos Anton, managerul companiei spaniole Sol-Med Properties, a prezentat deja proiectul Consiliului Local al Municipiului Giurgiu si s-a luat in calcul inceperea lucrarilor in acest an. 
21.Cotidianul: Vinzarile de apartamente noi nu justifica scumpirile Cele 7.000-7.500 de locuinte noi vindute in 2007 pe piata bucuresteana reprezinta doar o treime din oferta unuia dintre multele tirguri imobiliare. Aceste cifre surprind in conditiile in care s-a vorbit despre o cerere foarte mare pe acest segment si se avanseaza constant predictii de crestere a preturilor.
22.Cotidianul: Chiria se apropie de rata creditului pentru casa Un studiu realizat de cei de la „Magazinul de case“ arata ca a devenit mai avantajos sa se contracteze un credit imobiliar decit sa se opteze pentru chirie. S-a ajuns in aceasta situatie deoarece a crescut cererea pentru locuinte de inchiriat si, in aceste conditii, si preturile sint mai mari.
23.Cotidianul: Zece turnuri cu 2.100 de apartamente in Drumul Taberei Compania de dezvoltare imobiliara Ablon Group, inregistrata in insulele Guernsey, va investi 160-170 de milioane de euro pentru constructia unui ansamblu de 1.800-2.100 de apartamente in Bucuresti.
24.Cotidianul: Terenurile se scumpesc cu pina la 80% in 2008 Terenurile au fost si in 2007 cel mai profitabil segment al pietei imobiliare. Cresterea numarului investitiilor imobiliare a determinat-o pe cea a cererii de terenuri. Scumpirea terenurilor a definit o orientare a investitorilor catre zonele din afara Bucurestiului si catre marile orase. Specialistii se asteapta ca in unele zone preturile sa urce cu un indice de pina la 80%, in vreme ce pentru Bucuresti se mizeaza pe o crestere de pina la 30%.
25.Cotidianul: Revelionul imobiliar aduce preturi mai mari Analistii imobiliari considera ca in 2008 se vor inregistra cresteri ale preturilor la terenuri si la locuintele noi. Cel mai mare procent de crestere se va inregistra la terenuri, unde se asteapta pe unele zone chiar dublari de preturi. In ceea ce priveste apartamentele vechi, acestea vor reprezenta, conform analistilor, segmentul pe care nu se vor inregistra cresteri spectaculoase de preturi. 
26.Cotidianul: Sezonul estival incepe in aprilie  Preturile pe litoral nu vor creste semnificativ in 2008, deoarece hotelierii vor ca sezonul turistic sa inceapa mai devreme. Reprezentantii agentiilor de turism spun ca litoralul romanesc isi revine dupa problemele din 2006. „In 2007 a fost o crestere cu 25% a cererii pentru litoral“, a spus Dragos Anastasiu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. Cifra reprezinta evolutia cererii de pe piata interna. 
27.Cotidianul: Primul turn cu eliport costa 180 de milioane de euro Compania irlandeza Moritz Group va construi pe Strada Dr. Felix din Capitala o cladire de birouri cu 24 de etaje. Constructia Felix Plaza este programata pentru finalizare in primul trimestru al anului 2010. Cladirea va avea aproximativ 35.000 de metri patrati de spatii de birouri, distribuiti pe 24 de etaje.
28.Cotidianul: Boomul imobiliar se muta in vest Analistii spun ca vestul Capitalei este zona in care s-au anuntat cele mai multe ansambluri rezidentiale.Scumpirea terenurilor a modificat preferintele investitorilor imobiliari. Cei care vor sa se mute in casa noua vor avea la dispozitie o oferta mai consistenta pentru zonele de est si de vest. Sudul inca mai asteapta marile investitii imobiliare, iar nordul a devenit mai putin atractiv.
29.Cotidianul: Preturile caselor intra la apa pe pietele importante Criza creditelor se simte tot mai mult pe piata imobiliara internationala. In SUA continua declinul preturilor, iar acelasi fenomen incepe sa se faca simtit si in Marea Britanie. Acest trend se vede si in numarul creditelor imobiliare acordate populatiei. Specialistii considera ca in Romania inca nu se poate constata o astfel de criza. Se considera ca se va putea vorbi despre o ieftinire pe piata dupa ce oferta de locuinte noi va deveni mult mai consistenta.
30.Certificatul energetic nu va fi obligatoriu Locuintele se vor putea vinde fara certificat energetic daca persoana care cumpara nu solicita acest act. Certificatul energetic va fi introdus in Romania din anul 2010, insa obtinerea acestuia nu va mai fi obligatorie, asa cum se spunea in urma cu citeva luni.

1 2 3 4 5 6 7 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by