Articole scrise de Valdimir Tismaneanu


1 - 4 din 4 rezultate
1.Despre morti, doar adevarul! Scriu aceste randuri consternat si indignat de valul encomiastic la adresa lui Iulian Vlad. Despre morti, doar adevarul! Iar adevarul, in acest caz, este unul lugubru. Individul a condus o organizatie criminala, nu s-a cait niciodata, a mintit mereu, s-a dedat la plasmuiri mitologice menite sa prezinte o dictatura monstruoasa drept un regim patriotic. Traim oare, la peste zece ani de la condamnarea dictaturii comuniste, ora negationismului desantat?
2.S-a stins din viata un marturisitor: In memoriam Elie Wiesel (1928-2016) A stiut ce inseamna agonia, durerea, jalea. Si-a pierdut familia in Holocaust. A supravietuit pentru a depune marturie. A stiut ca garantiile civilizatiei moderne sunt mereu amenintate de barbarie. A inteles ca barbaria poate lua chipul progresului tehnologic. Nu a nutrit iluzii despre niciuna dintre intruchiparile totalitarismului.
3.Consilierul prezidential Mihalache si tragedia comunista din Romania Oare ce le spune consilierul prezidential Dan Mihalache americanilor cu care se intalneste aici la Washington, in compania Alinei Gorghiu si a lui Mihai Gadea? Le recita oare din ceasloavele dumitropopesciene, mustind de americanofobie, pledoarii pentru "marele vis" si "marele experiment", atat de dragi sufletului sau? Putini stiu ca fostul jurnalist de la Adevarul (lui Darie Novaceanu) si de la Azi (al lui Octavian Stireanu) socoate ca fostul satrap cultural, ar fi oferit o imagine mult mai corecta in ale sale prolixe, indigeste si mincinoase amintiri decat Raportul Final al comisiei formata in urma cu zece ani.
4.Ingrijorarile lui Adam Michnik Istoricul polonez Adam Michnik este una din cele mai respectate voci ale forțelor liberal-democrate din Europa de Est. Pozitiile sale stârnesc controverse, provoacă, se bucură de susținători entuziaști și generează reacții polemice nu mai putin intense. Este un personaj polarizant. Putem spune că fără aceste lupte nesfârșite in jurul valorilor si ideilor, Michnik n-ar mai fi el insuși. Fosti camarazi de luptă anticomunistă il socot culpabil pentru eșecul decomunizarii. Pe el, sau mai exact spus, spiritul intruchipat de ziarul pe care il conduce, "Gazeta Wyborcza".


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by