Articole scrise de V.Mixich


1 - 2 din 2 rezultate
1.Studentii au fost anuntati foarte din scurt, la hei-rup, ca se organizeaza proteste – Cristian Moise, liderul studentilor medicinisti din Bucuresti Pentru Cristian Moise, un student medicinist de doar 23 de ani, protestele de la inceputul anilor ’90 sunt doar o poveste. Face parte din prima generatie de studenti ai Romaniei care nu a trait deloc in perioada comunista. O generatie care are inca, din nefericire, multe motive sa iasa in strada. Mai ales daca e vorba de studenti la medicina. Caci viata unui student medicinist in Romania curge intre amenintarea unui viitor gri aici si optiunea unei sanse reale, dar departe de casa.
2.Erorile medicale si noua lege a sanatatii - mai prietenoasa cu pacientul sau cu spitalul? In ultimul deceniu, suma totala platita pacientilor din Uniunea Europeana drept compensatie pentru erorile medicale a crescut, in timp ce in Romania doar 5 pacienti au fost despagubiti. E limpede pentru oricine ca aceasta diferenta nu se datoreaza unei scaderi a calitatii serviciilor medicale occidentale, ci existentei in majoritatea tarilor UE a unei legislatii mai prietenoase cu pacientul. Nu este cazul Romaniei, unde ministrul Sanatatii admite ca „este foarte greu sa identificam momentul in care s-a intamplat eroarea” medicala. Noul proiect al legii sanatatii va schimba situatia prezenta, dar in beneficiul cui o va face? Este noua lege mai prietenoasa cu pacientul sau mai degraba cu spitalul?Mai multe amanunte despre schimbarile preconizate in sistemul medical cititi in sectiunea speciala "Dezbatem noua Lege a Sanatatii".


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by