Articole scrise de Universitatea din Oradea


1 - 10 din 10 rezultate
1.Proiectul PRACTeam se finalizeaza astazi, 30 septembrie 2013, cu implementarea tuturor activitatilor, realizarea tuturor rezultatelor prevazute si atingerea tuturor indicatorilor preconizati Universitatea din Oradea – Facultatea de stiinte Economice, in parteneriat cu Universitatea de Vest din Timisoara – Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor si Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava – Facultatea de stiinte Economice si Administratie Publica, au derulat incepand cu data de 01 octombrie 2010 - proiectul „Practica studentilor economisti. Parteneriat inter-regional pe piata muncii intre universitati si mediul de afaceri" (acronim PRACTeam), proiect cofinantat din Fondul Social European - „Investeste in oameni!”, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013; Axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii"; Domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa", Contract: POSDRU/90/2.1/S/64150.
2.VIDEO Premiantii Galei PRACTeam la nivel inter-regional Gala PRACTeam la nivel inter-regional s-a desfasurat la Universitatea din Oradea, in data de 18 septembrie 2013 si a avut ca scop evaluarea, selectarea, nominalizarea, promovarea si premierea studentilor selectati in grupurile tinta ale proiectului PRACTeam pentru peformantele si rezultatele obtinute in cadrul stagiilor de practica din anul III de proiect, precum si prezentarea rezultatelor finale ale proiectului.Vezi in articol premiantii Galei PRACTEAM
3.​VIDEO Gala PRACTeam nivel teritorial 2013 Gala PRACTeam la nivel teritorial s-a organizat in perioada 22 – 26 iulie 2013, la nivelul celor trei parteneri ai proiectului: Universitatea din Oradea, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava. Gala PRACTeam are ca scop evaluarea, selectarea, nominalizarea, promovarea si premierea studentilor selectati în grupurile tinta ale proiectului PRACTeam pentru peformantele si rezultatele obtinute in cadrul stagiilor de practica. Vedeti in articol o retrospectiva video a Galei PRACTeam desfasurate la nivel teritorial in acest an.
4.Organizarea Galei PRACTeam la nivel inter-regional si a Conferintei finale de diseminare a rezultatelor proiectului PRACTeam Evenimentul se va desfasura in data de 18 septembrie 2013, incepand cu ora 9.30, in Aula Magna a Universitatii din Oradea si are ca scop evaluarea, selectarea, nominalizarea, promovarea și premierea studentilor selectati in grupurile tinta ale proiectului PRACTeam pentru peformantele si rezultatele obtinute in cadrul stagiilor de practica PRACTeam, precum si prezentarea rezultatelor finale ale proiectului.
5.Ghidul de practica al studentului PRACTeam 2013 va fi publicat in luna mai In luna mai va avea loc publicarea seriei de volume: Ghidul de practica al studentului PRACTeam, editia 2013, coordonatori: Prof. univ. dr. Anca Dodescu, Prof. univ. dr. Elena Botezat, Prof. univ. dr. Alina Badulescu, Conf. univ. dr. Ioana Pop Cohut. Avand ca element inovativ  particulariazarea activitatii de practica pentru fiecare domeniu de studiu, specializare si post de practica, Ghidul de practica al studentului PRACTeam va fi distribuit gratuit fiecarui student sau masterand PRACTeam, in functie de ciclul de invatamant si facultatea in care studiaza.
6.Consilierea in cariera a studentilor PRACTeam Pe parcursul lunii mai 2013, in urma activitatii de testare aptitudinala a studentilor selectati in grupurile tinta ale proiectului PRACTeam si a desfasurarii Modulului de orientare si consiliere in cariera, se desfasoara activitatea de consiliere in cariera a studentilor si masteranzilor economisti si comunicarea rezultatelor obtinute la evaluarea psihometrica (aptitudinala).  ceasta activitate se realizeaza prin intalniri fata in fata intre psihologi si studentii sau masteranzii evaluati.
7.Finalizarea activitatii de testare aptitudinala a studentilor economisti In luna aprilie 2013, in cadrul proiectului PRACTeam, se desfasoara activitatea de introducere si prelucrare date, interpretare, generare rapoarte de potrivire pe posturi din domeniul economic, in urma evaluarii aptitudinale a unui numar de peste 800 studenti economisti inmatriculati atat in cadrul ciclului I -  licenta, cat si in cadrul ciclului II - masterat, selectati in grupurile tinta ale proiectului PRACTeam din cele trei universitati partenere: Universitatea din Oradea - Facultatea de Stiinte Economice; Universitatea de Vest din Timisoara - Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor si Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica.
8.​In aprilie incep activitatile de instruire a studentilor PRACTEAM - Modulul de consiliere si orientare in cariera In luna aprilie 2013, la sediile Facultatii de Stiinte Economice (Universitatea din Oradea), Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor (Universitatea de Vest din Timisoara) si Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica (Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava) se desfasoara Modulul de consiliere si orientare in cariera, adresat studentilor economisti (ciclul I- licenta si ciclul II- masterat), selectati in grupurile tinta ale proiectului PRACTeam. Pe parcursul celor 54 de ore de consiliere si orientare in cariera, studentii economisti sunt instruiti atat din punct de vedere teoretic, cat si practic prin activitati, simulari si exercitii practice pe diverse teme.
9.Tutorii din intreprinderi sunt instruiti in cadrul unui Modul de formare PRACTeam In cadrul proiectului PRACTeam, in luna martie tutorii din intreprinderi sunt instruiti in cadrul unui Modul de formare PRACTeam. Modulul de formare a tutorilor din intreprinderi - organizatii gazda de practica se adreseaza specialistilor angajati in cadrul organizatiilor gazda de practica, care vor coordona la nivelul firmelor stagiile de practica si internship ale studentilor economisti, specialisti selectati in cadrul proiectului PRACTeam in perioada decembrie - ianuarie 2013.
10.810 studenti economisti din Oradea, Timisoara si Suceava vor fi testati psiho-aptitudinal in cadrul proiectului PRACTeam In perioada 13 - 29 martie 2013, are loc activitatea de evaluare psiho-aptitudinala, a studentilor economistii de la studii de licenta si masterat selectati in grupurile tinta in cadrul proiectului PRACTeam. Aceasta activitate se desfasoara concomitent, in cele trei universitati partenere: Universitatea din Oradea - Facultatea de Stiinte Economice; Universitatea de Vest din Timisoara - Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor si Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by