Articole scrise de Treizecizero.ro


1 - 30 din 93 rezultate
1.Ce e bine și ce e mai puțin bine după primul meci al noului sezon pentru Simona Halep / Analiză Așadar, Simona a jucat în sfârșit primul ei meci oficial după o veșnicie și o hernie. Dincolo de victoria (meritată) a lui Ashley Barty cu 6-4, 6-4, meciul a servit ca o luare de puls mult așteptată și ne-a dat câteva răspunsuri la niște întrebări chinuitoare. Cum e fizic Simona? Dar psihic? Va mai ști să dea în minge fără Darren lângă ea? Cu ce va fi îmbrăcată? Răspunsurile pe scurt ar fi: „bine”, „un pic ruginită”, „da” și „croitoresele din China s-au descurcat parcă mai bine anul trecut, eh?”
2.Simona Halep și presa de tenis. Cronica formării Simonei, văzută prin ochii presei străine. Despre percepții și recunoaștere E mereu interesant cum văd jurnaliștii jucătorii de altă naționalitate decât a lor. În presa internațională de tenis, se remarcă cea americană și britanică; motivele sunt experiența de aproape un secol în tenisul la cel mai înalt nivel și faptul că găzduiesc două din cele patru Slamuri. Există în orice meserie un ADN care se transmite de la o generație la alta, construit într-un mediu propice și pe un pedigriu solid, iar presa anglo-americană le are din plin pe amândouă (alături de cea australiană și cea franceză, neîntâmplător națiunile organizatoare ale celorlalte două Slamuri).
3.Australian Open: Simona, înainte de a treia finală de Slam a carierei, despre cum a ajuns la autocontrolul de acum și despre însemnătatea momentului: "Trebuie să accepți că ai de schimbat unele lucruri la tine" Când a jucat-o pe prima, Simona era, în cuvintele ei ulterioare, cu “capul în nori” înaintea finalei. Îmi aduc aminte cât de emoționată era în preziua confruntării cu Sharapova, de la Paris 2014, un pic copleșită de atenția primită, de valurile de mesaje și solicitări venite din țară, de magnitudinea provocării pe care o avea în față. La a doua, deși nu-s multe luni de atunci, aproape că mi-e dificil să-mi aduc aminte rapid care era starea ei de spirit înainte de meciul cu Ostapenko, atât de greu de definit era, totuși, momentul. Mai degrabă se simțea presată, obligată. Nu o spunea deschis, dar era încordată. Se vorbea de o ocazie cum nu se va mai găsi alta, de faptul că era mare favorită la capătul unui turneu pe care-l dusese bine, deși cu o gleznă accidentată. Se vorbea despre ce urma să fie o revanșă față de 2014, față de ploaia din 2016, față de te miri ce alte proiecții decide fiecare că-s importante. Pe acea finală se aplicase teribilul și păcătosul clișeu “trebuie să câștigi“. La finalul ei, tot Simona a descris elocvent: “Poate că nu eram pregătită”. Iar noi am învățat un pic de umilință, câteva grame, cât să apreciem mai mult drumul și mai puțin destinația.
4.Simona Halep, despre felul în care și-a luat victoria în thrillerul cu Kerber: "Dacă aș fi fost defensivă, aș fi pierdut din nou un meci important" Angie Kerber duce la capăt ultimele interviuri cu televiziunile germane – jurnaliștii din țara lui Steffi sunt prezenți într-un număr, prin comparație, intimidant -, timp în care sprijinim peretele exterior al sălii de conferințe, în așteptarea Simonei. Curg felicitările din stânga și din dreapta. E o zi bună pentru orice buletin românesc din preajmă, doar pentru acest motiv. Al apartenenței de țara uneia dintre finaliste. Pe Twitter plouă cu quotes de la conferința lui Kerbs, în vreme ce campioana de acum doi ani iese mișcându-se greu. Pare dintr-o dată atât de plăpândă, încât e greu de înțeles de unde puterea aia de a ara terenul în halul în care o face.
5.Simona se pregătește de semifinala cu Kerber. Despre Slamuri, ca expediții de cucerire Și în interiorul categoriilor mari în care le distribuim pe jucătoare (big-hitter, counterpuncher) sunt sub-categorii. Altfel, cum explicăm că împotriva unor jucătoare de atac precum Pliskova, Osaka sau Keys, Simona nu are probleme, iar împotriva altora (Sharapova, Ostapenko) nimic nu e garantat? Același lucru este valabil și contra jucătoarelor ca ea, de contraatac sau construcție: Radwanska, Strycova, Suarez-Navarro sunt descifrabile, pe când Kerber sau Wozniacki sunt nuci semnificativ mai tari. Lucrurile nu sunt atât de alb-negru, iar stilurile jucătoarelor trebuie desfăcute mai amănunțit în elemente componente pentru a le compara pe fiecare.
6.Staying alive: Simona Halep își depășește propriile limite. Cum a câștigat un meci care se întâmplă o dată la 10 ani După meciuri, aud deseori din tribunele virtuale: ”Nu a meritat să câștige.” O aud mai ales la meciurile româncelor – căci atunci ies exigenții analiști la iveală – și, statistică interesantă, o aud mult mai des decât ”nu a meritat să piardă”. M-am gândit așadar: chiar există victorii nemeritate în tenis, un sport în care nu joci pe ceas și adversarul nu-ți poate marca în ultima secundă? Am ajuns la concluzia că în afara cazului în care adversarul câștigă ultimele puncte din game-uri cu mingi care prind fileul și se scurg în terenul advers, atunci nu, nu există victorii ”nemeritate”.
7.Simona, inainte de saptamana a doua la Wimbledon: "Sunt foarte fericita cu nivelul meu de joc, imi da incredere. Ma simt din nou bine" Era limpede pentru oricine a urmarit cu atentie ultimele luni, dar si tenisul de-a lungul anilor, ca era foarte dificil de anticipat cum va reactiona Simona la debutul Wimbledon. Urma sa fie inca afectata si sa se impiedice de unul dintre primele tururi, cum s-a intamplat, de exemplu, in 2015, intr-un alt moment de vulnerabilitate? Venea Wimbledon prea devreme? Urmau sa o apese discutiile de dupa RG, sau poate calculele despre primul loc, cel de care fusese asa de aproape?
8.Irina Begu: „Nu mă mai simt la fel de bine cum mă simțeam în trecut. Dar tot eu am fost pe 22, tot eu sunt cea care va coborî” Declaratiile Irinei descriu limpede momentul ei slab de acum. E o bezna in care ea s-a pierdut un pic pe moment, iar asta o macina teribil. Insa tot Irina vine si spune: "Am capacitatea sa o iau de la capat".
9.Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep: "Simona simte foarte bine ce se întâmplă pe teren, mai are mult potențial de creștere. Obiectivul e câștigarea unui Slam" Daniel Dobre este un om precis: a intrat la noi în redacție exact la ora stabilită pentru interviu, în ciuda unui drum de 45 de minute printr-un trafic neașteptat de greu. Îmbrăcat în trening (venea direct de la baza Pescariu, unde lucrează de zece ani) antrenorul secund al Simonei Halep a dat senzația de alert și relaxat. Ca jucător, ne-a mărturisit că era genul cerebral și disciplinat  – „cam ca Andy Murray, dacă aș fi avut serviciu mai bun”.
10.Sorana Cîrstea, după revenirea cu victorie la Australian Open: "Și în tenis, ca și în viața de zi cu zi, cât îi dai, atât îți dă înapoi" Sorana Cîrstea și-a făcut apariția la discuția de după victoria ei de revenire la Australian Open purtând o bucată zdravănă de gheață pe umăr și un zâmbet chiar și mai mare. E ceva în neregulă cu umărul?, vine natural, prima întrebare. "Ah, nu-nu", surâde Sorana, "e rutina mea obișnuită de după meciuri". Cea despre care nu scriem mai niciodată, așa-i? Sorana râde iar, așa că pornim fix cu asta, pentru că tenis. Adică despre recuperare. Cât, ce, cum? "Nu mă mai doare, doar că trebuie să fac exerciții zilnic, recuperare zilnic. Îmi ia foarte mult timp, pentru că altfel apare din nou durerea, trebuie să țin sub control, așa că gheața e literă de lege după fiecare antrenament sau meci". Ca timp?
11.Simona Halep, după eliminarea din primul tur: "S-ar putea să nu joc o perioadă. Nu e grav, nu e vorba de operație. Dar mă împiedică să dau totul" Simona spune că a luat antiinflamatoare înainte de meci și zilele trecute, că resimte durere "zi de zi" de la Shenzhen și că durerile de azi au apărut în primul set. Mai spune că s-a pregătit cât a putut de bine în intersezon și că încearcă să rămână pozitivă. "Vreau doar să mă fac bine".
12.Cum s-a descurcat circuitul fără Federer și Nadal, cine a profitat, cine a scăpat mingea și cine ne-a încălzit inima? 2016 în tenisul masculin Retrospectiva ATP trece rapid printre cele mai relevante momente ale unui 2016 turbulent. Circuitul masculin ne-a arătat un preview al epocii de după Federer și Nadal. Tranziția către #NextGen pare să fie în plină desfășurare. Iar câteva nume s-au poziționat bine ca să profite de oportunități.
13.Simona pierde în trei seturi sfertul cu Serena după o luptă intensă. Iar Slamurile din 2017 n-ar putea veni mai repede Am avut întotdeauna dificultăți să găsesc sensul și rostul expresiei-clișeu “o înfrângere cât o victorie”. O înfrângere nu poate fi cât o victorie nici la propriu, nici la figurat, de oriunde te-ai uita la ea; în special în tenis, un sport atât de dependent de ultimul rezultat. Însă există înfrângeri care pot anunța un salt iminent, iar acest eșec al Simonei cu Serena are toate datele să corespundă șablonului. E un rezultat care o lasă într-un loc bun pe Simona, care are meritul de a fi făcut un set secund excepțional, cu un nivel al jocului cu care se pot câștiga Slamuri, și care a pierdut contra liderului mondial doar pentru că și-a pierdut preț de câteva secunde concentrarea.
14.Simona, la plecarea de la Wimbledon: “M-am schimbat mult, felul în care privesc lucrurile s-a schimbat foarte mult, iar asta îmi dă liniște” Liniștită, Simona a făcut o analiză obiectivă meciului, identificând de la primul răspuns minusurile din jocul ei de azi. N-a dramatizat, nici exagerat importanța eliminării, a pus degetul pe i, admițând că i-a lipsit curajul în momentele cheie și caută mai mult constanță în abordarea punctelor importante.
15.Florin Mergea sugerează că parteneriatul cu Bopanna este pe sfârșite și dă indicii că el și Horia Tecău vor reface echipa și în circuit: "Cred că a venit momentul în care amândoi avem nevoie să facem acest pas" Înfrângerea în cinci seturi cu Kontinen/Peers, în turul al treilea la Wimbledon, l-a mâhnit teribil pe Florin Mergea. Într-o discuție cu Treizecizero de după meci, Florin a spus că problemele de comunicare între el și Rohan Bopanna nu dau semne că se pot repara, iar echipa și-a atins plafonul maxim. Florin spune că a renunțat deja, pentru moment, la gândul calificării la Turneul Campionilor, că nu este mulțumit cu rezultatele fluctuante ale echipei și cu comunicarea defectuoasă cu partenerul său. El și Rohan au avut o singură discuție “cu cărțile pe față” în ultima perioadă: “Nu avem o comunicare normală, așa cum ar fi normal să fie într-o echipă la acest nivel. Asta este un lucru care ne trage în jos și se vede în aceste rezultate.”
16.Simona Halep, după victoria cu Madison Keys: "Cu Kerber e o mare provocare, va fi un meci diferit față de cel cu Keys" Cel mai relevant pasaj al discuției Simonei cu Treizecizero de după meci? Că nu vrea să pună prea mult preț, sau mai mult decât ar trebui, pe victoria cu Madison Keys. Semn bun, din motive care nu mai au de ce să fie explicate, semn că înțelege perfect că miza și mai mare urmează. Simona părea deja că depășise clipa și se gândea deja către meciul cu Kerber. Cel mai haios moment? Când a imitat gestul făcut imediat după meci de Darren Cahill, atunci când s-au văzut. Darren, ca tot omul, și-a scuturat tricoul, gest însoțit de un “huh!”, ca să arate prin ce palpitații a trecut. Ca toți fanii Simonei.
17.Monica Niculescu: "Nu sunt foarte sigură că merg la Jocurile Olimpice. Sunt 50-50" Monicăi poți să-i zici orice, dar nu-i lua tenisul. Ar juca oricând, oricât, foarte probabil oriunde. Cu un singur lucru nu se joacă și nu-i place să riște: cu sănătatea. Poate că și pentru problemele recente au făcut-o să aprecieze și mai mult o viață fără dureri.
18.Din agitația unei zile nu atât de obișnuite la Wimbledon. Simona Halep: "Cu fiecare zi și cu fiecare meci devin mai puternică" Când am reintrat pe poarta 5 a complexului, sentimentul brusc a fost că nu plecasem niciun moment de aici. Prima oară la Wimbledon a fost în 2014, ediția din care primele două gânduri se îndreaptă către finala epică dintre Djokovic și Federer și accidentarea suferită la gleznă de Simona Halep într-o semifinală care începuse promițător pentru ea. Puteau fi două finale consecutive în Slamuri și cine știe care era discursul public acum.
19.Virginia Ruzici, despre Simona Halep, înainte de startul Wimbledon: „Lumea doreste ca ea sa castige totul, sa castige tot timpul. Trebuie sa avem rabdare” Înainte de Wimbledon, managerul Simonei Halep spune într-un interviu pentru Treizecizero.ro că este foarte optimistă în ce privește restul sezonului Simonei. Virginia Ruzici e încântată și de progresul celorlalte jucătoare din România, despre care spune că-s „toate niște luptătoare”.
20.Infrangerea Simonei: Ce putem intelege din toata nebunia din jurul meciului de trei zile In dimineata de marti, la doua zile dupa ce meciul fusese oprit, Stosur a intrat pe teren mai energica si a sters rapid avantajul Simonei. Apoi ploaia a oprit din meciul cand australianca il conducea in setul al doilea, 3-2. La revenire, Simona n-a mai putut face nimic, vazandu-se oprita pentru a treia oara in cariera de Sam Stosur la Roland Garros.
21.Gândurile Irinei Begu, la finalul ei de turneu. "Mă doare că am ratat o ocazie, dar în tenis ai tot timpul șanse. E o experiență, învăț din ea" Irina era dezamăgită de ocazia ratată și a vorbit pe șleau despre cum a pierdut meciul și cum o face să se simtă. Dar nu se raportează la acest turneu ca la o oportunitate singulară, ci îl vede ca pe una dintre multele ocazii pe care le va mai avea.
22.Revenire incredibilă pentru Irina Begu: a recuperat după ce a fost condusă cu 5-0 în decisiv! Un meci de tenis este o creatură tare alunecoasă. Nu ești sigur că-i câștigat decât atunci când ieși de pe teren: orice scor, chiar cel mai categoric avantaj, nu este decât o iluzie. Monica, Irina și adversarele lor de azi de la Miami, Shuai Peng și Sabine Lisicki, au simțit toate pe pielea lor aceste lucruri.
23.Semnele bune din victoria Simonei Halep cu Ekaterina Makarova Pentru sportivii de performanță, ”încrederea” nu este un concept abstract, care plutește nevăzut deasupra capetelor lor, ci vine din ceva foarte concret: capacitatea fizică de a juca. Este foarte simplu. Simona ne-a spus de câteva ori în ultimul timp că pentru ea încrederea înseamnă să fie capabilă să alerge tot meciul și să se simtă ”puternică pe picioare”. Mâinile sunt mereu purtate de picioare în tenis, iar loviturile bune sunt bune pentru că deplasarea te duce unde trebuie. 
24.Pesimiștilor Simonei. De ce Simona Halep nu are o problemă cu mentalul Simona Halep traversează o perioadă proastă și nu e nimic ieșit din comun în asta. Într-un moment în care panica e tentantă, o discuție despre situația actuală a româncei trebuie să țină cont de detalii ample, să ia în calcul imaginea de ansamblu. De mentalități, nu de mental. Și mai ține inclusiv de modul în care vedem tenisul fiecare dintre noi.
25.Unde o găsește dubla Dubai - Doha? Simona Halep reîncepe sezonul de la zero, căutându-și întâi liniștea, apoi forma În termeni de clasament, jucătoarea va coborî pe unul dintre locurile 4-5 după turneul de la Dubai, indiferent de rezultatul obținut. Dar miza acestor turnee nu e câtuși de puțin clasamentul.
26.Cine va juca pentru Romania in Fed Cup, in lipsa Simonei Halep? Irina si Alexandra au si ele probleme de sanatate - Ce spun fetele si de ce uitam ca avem o echipa N-a fost tocmai începutul de an pe care ni l-am fi dorit, după doi ani glorioși, în care românii s-au remarcat cu titluri și finale la cel mai înalt nivel posibil. Fetele au părăsit turneul de simplu devreme, niciuna nereușind să treacă de turul al doilea, iar Horia Tecău a rămas singurul reprezentant în săptămâna secundă de la Melbourne. Mai îngrijorător este numărul mare de probleme de sănătate. O combinație de astfel de probleme a scos-o pe tușă pe Simona Halep; dar situația ei este o discuție separată, deocamdată să vedem ce opțiuni rămân României pentru meciul cu Cehia.
27.Florin Mergea: "Obiectivul este să mergem din nou la Londra si sa castigam un Slam" Florin Mergea spune că lucrurile s-au "așezat" în parteneriatul cu Rohan Bopanna și este gata de un sezon lung, intens și cu multe obiective. Principalul dintre ele este revenirea la Londra. Locul 1 și pregătirea Jocurilor Olimpice sunt alte subiecte discutate la Melbourne cu Treizecizero, imediat după calificarea în turul al doilea.
28.Din Melbourne, Simona Halep vorbeste despre dorita schimbare de atitudine: "Pentru un Slam, ai nevoie de curaj mental. Lucrez la asta cu Darren, ma ajuta mult. Schimbarea in 2016 este de atitudine" Simona Halep a vorbit cu Treizecizero la Melbourne despre comunicarea "excelentă" cu Darren Cahill, despre relaxarea și schimbarea de atitudine cu care abordează 2016, despre "curajul mental" care îi lipsește pentru a câștiga un turneu de Grand Slam și a descris foarte plastic pragul dintre victorie și înfrângere: "Sunt tot eu, aceeași, cea care trece prin ambele". Favorită 2 la Melbourne, Simona debutează marți la Australian Open, într-un meci contra chinezoaicei Shuai Zhang.
29.Preview Australian Open, tabloul feminin: multe incertitudini printre favorite, cine va profita? Primul sfert pare și cel mai încărcat de karma: pe extreme le avem pe Serena și Maria. Am zis destul deja, nu? Sharapova va avea ocazia să-și întâlnească coșmarul de serviciu în sferturi acum, ofertă specială doar la Melbourne! DACĂ ajunge acolo, vorba unui clasic australian. Dacă amândouă ajung acolo. Cele mai mari “bombardiere” din circuit nu au jucat deloc până acum, amândouă afectate de accidentări: Serena la genunchi și Maria la antebrațul care i-a făcut probleme și anul trecut. Accidentările recurente sunt cu precădere importante, pentru că acestea sunt semnale de urgență într-un sport ca tenisul, unde te îngroapă uzura mai degrabă decât incidentele izolate. Bineînțeles, pot să mă înșel și Serena și Maria să măture tot în cale. Să vedem cine va încerca să le oprească.
30.Cele mai importante momente ale anului 2015 in tenis: Horia, Simona, Nole, Serena si alti eroi Ca în fiecare an, ne încheiem conturile cu sezonul 2015 cu o recapitulare a celor mai importante evenimente. Top 30 se termină acum cu locurile 10-1. Precum în articolele dedicate sezoanelor anterioare, topul păstrează o balanță între rezultatele românilor și cele de interes general.

1 2 3 4 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by