Articole scrise de Toma Alimanescu


1 - 4 din 4 rezultate
1.Recesiune globala la orizont Nu putem prezice viitorul, dar putem face speculatii despre viitor. Putem incerca sa analizam rational prezentul pentru a determina potentiale actiuni viitoare. Acest proces are rezultate mai apropiate de viitoarea realitate decat misticismul sau defetismul in care oamenii cad rapid cand sunt pusi in fata necunoscutului. Facand o analiza economica sumara, in mare parte empirica, cred ca… Suntem in pragul unei recesiuni globale.
2.Premierul in vizita la uzinele Vodafone Pe scurt: Vodafone isi prezinta cheltuielile operationale ca si investii in Romania. Guvernul ii ofera un ajutor de stat preferential, care in termeni reali inseamna ca Vodafone nu plateste taxe pentru angajatii sai. Prim ministrul socialist al Romaniei anunta investitia si faptul ca guvernul ajuta la crearea a noi locuri de munca, iar tinerilor li se dau sanse in Romania. Companiile mici si angajatii de rand platesc taxele care sustin aceste proiecte clientelare si demagogice.
3.Mandrie degeaba, azi cu Simona Halep "Vad explozia aproape de mandrie si <<romanism>> cauzata de performanta Simonei Halep, insa directia si accentele acestei bucurii isterice imi par complet deplasate si nesanatoase. In primul rand, trebuie sa ai un merit personal inainte de a fi mandru de ceva, de a te afisa si fali cu o performanta. In cazul acestei sportive nimeni nu are vreun merit sau vreo contributie la performantele ei. Fara merit, mandria este o forma simpla de aroganta", scrie Toma Alimanescu pe blogul sau.
4.Ajutoarele de stat in IT, o nedreptate colectiva O stire mi-a atras atentia astazi: Sapte companii vor primi ajutoare de stat in valoare de 67 milioane de euro pentru crearea a 3.151 locuri de munca in maxim trei ani. Stirea mi se pare emblematica pentru ilustrarea modului in care un guvern socialist gandeste, actioneaza si comunica.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by