Articole scrise de Teofil Stanciu


1 - 4 din 4 rezultate
1.Educația sexuală – câteva premise pentru un posibil dialog Pledoaria pentru educația sexuală a fost aruncată în media și în spațiul public însoțită de sugestia – cu efect emoțional garantat – că numărul mămicilor minore (aproape un sfert din mamele minore din UE sunt în România) ar putea fi redus dacă s-ar introduce această „materie” în curricula școlară. În cifre absolute, în 2019, potrivit datelor INS din cadrul unei analize făcute de Salvați Copiii, au fost înregistrate 17.531 de sarcini la fete sub 19 ani, din care 700 aveau chiar sub 15 ani.
2.Eșecul referendumului și limitele bisericii-instituție – o ipoteză A vorbi despre eșecul bisericii în cazul referendumului nu e foarte exact. Ipoteza mea e că, de fapt, vorbim despre limitele unei paradigme: biserica-instituție s-a dovedit a fi puțin gonflată atât ca dimensiune, cât și ca influență. Am trăit într-o hiperbolă impusă de recensăminte, dar și asumată nu fără o oarecare mândrie. Iluzia însă poate fi acum abandonată, fără prea multe tânguieli, dar și fără false triumfalisme compensatorii. Nici măcar nu e un faliment, cât mai ales o constatare.
3.Când profesorul întinde mâna… Textul amicului Laurențiu Petrila m-a stimulat proustian să rememorez un episod năucitor, la acea vreme, din foarte scurta mea carieră didactică, ce s-a consumat în urmă 15 ani. După un an școlar stovitor, la un liceu de nivel mediu, unde aveam de predat la două clase de gimnaziu și la două de liceu, atât de dimineața, cât și după-amiaza, se apropia mult-dorita vacanță – mă mir că elevii în general nu prea știu cât de mult își doresc profesorii vacanța!
4.Cum s-au intalnit romanii cu Billy Graham, supranumit "pastorul Americii" Desi prea putin cunoscut in Romania, revista Time l-a inclus pe William Franklin Graham Jr (alias Billy Graham) in lista celor mai influenti 100 de oameni ai secolului XX, clasament in care s-a situat pe locul 4. De asemenea, in sondajele Gallup, "Most Admired Men in the World", Graham are 60 de prezente in top 10, mai multe decat orice alta personalitate, in cei 71 de ani de cand se efectueaza acest sondaj.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by