Articole scrise de Teodora Pausan


1 - 7 din 7 rezultate
1.Gandul: Romania va deveni importator de forta ieftina de munca Intre 1,5 si 2 milioane de romani au emigrat in UE dupa 2002. Bucurestiul acorda in 2008 doar 10.000 de permise de munca strainilor. Romania este posibil sa devina in 10-15 ani una dintre tarile in care numarul celor veniti sa se stabileasca si sa-si gaseasca un loc de munca il va depasi pe cel al persoanelor care pleaca in afara tarii, situatie exact inversa celei de acum.
2.Gandul: Companiile romanesti, prea mici pentru top 2000 Nici o companie din Romania sau Bulgaria nu se afla in primele 2.000 de companii ale lumii, top realizat de revista americana Forbes. Singurele tari din Europa Centrala si de Est prezente in top sunt Austria (Erste Bank, OMV Group), Grecia (National Bank of Grece, Alpha Bank, Piraeus), Polonia (PKN Orlen), Ungaria (MOL, OTP Bank) si Cehia (Cez).
3.Gandul:  Pacuraru pune bir pe primele de sarbatori Primele de Craciun sau de Paste, cadourile de Ziua Copilului, abonamentele de tefefon sau pe mijloacele de transport in comun primite de la serviciu vor fi impozitate din aceasta luna. Decizia a fost luata de Ministerul Muncii si a fost publicata in Monitorul Oficial.
4.Gandul: Cele mai mari afaceri din 2007 Fuziunile si achizitiile realizate pe piata romaneasca au depasit, in 2007, valoarea de 5 miliarde de euro, majoritatea tranzactiilor fiind realizate in sectorul imobiliar, este concluzia unui studiu al companiei de audit si consultanta financiara KPMG.
5.Gandul: Firme de renume mondial au dat navala in Romania in 2007 Investitiile staine directe (ISD) in Romania au ajuns in 2007 la aproximativ 7 miliarde de euro, conform estimarilor facute de Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) si de reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor. Nokia, Ford sau Ikea sunt printre numele mari care au decis sa vina in Romania in 2007, ca o confirmare a faptului ca tara noastra este vazuta ca o destinatie atractiva pentru investitii.
6.Gandul: 90% dintre salariatii pana în 45 de ani vor adera la pensiile private Aproximativ 3,3 milioane de romani vor adera la sistemul pensiilor private obligatorii pana la sfarsitul perioadei de înscriere, 17 ianuarie 2008, ceea ce reprezinta 90% din totalul salariatior eligibili. Cele mai de succes fonduri, dupa numarul celor care s-au înscris, sunt ING Fond de Pensii, Allianz-tiriac, Generali Fond de Pensii, Aviva Fond de Pensii si Interamerican Pensii Private.
7.Gandul: Brazi inchiriati sau cumparati online, ultima moda de sezon Fie ca alegeti brad sau molid, natural sau artificial, mai mare sau mai mic, din import sau autohton, oferta comerciantilor este foarte variata: brazii pot fi cumparati din supermarket, de la piata sau chiar de pe Internet, pentru cei dintre noi carora programul nu le permite sa colinde dupa pomul de Craciun. 


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by