Articole scrise de Tana Foarfa


1 - 11 din 11 rezultate
1.Cum pot actorii locali să devină jucători cheie în combaterea schimbărilor climatice? În urmă cu nici două săptămâni, Comisia Europeană prezenta planul său de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din UE cu cel puțin 55 % până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990. Parlamentul European propune 60%, ca urmare a dorinței de a poziționa Parlamentul ca apărător al ambiției climatice, obiectiv bazat pe cele mai recente recomandări științifice pentru implementarea Acordului de la Paris. Socialiștii, liberalii, verzii și nordicii au susținut acest obiectiv, în timp ce popularii europeni s-au opus, după ce s-au abținut de la votul raportului pe această lege în Comisia ENVI, din cauza acestei ținte de 60%.
2.Concluziile Consiliului European: dincolo de cifre România nu s-a confruntat niciodată cu o lipsă de fonduri europene disponibile, ci cu o rată de absorbție constant sub media UE. Victoria va putea fi declarată atunci când vom putea transforma cifrele de pe hârtie în proiecte concrete. Iar pentru a primi bani, România trebuie în primul rând să investească: în diseminarea informației de calitate despre posibilitățile de finanțare la nivel european, la nivelul fiecărei regiuni, atât în structurile administrative, cât și în rândul societății civile; în instruirea și pregătirea responsabililor de redactare de proiecte și chiar externalizarea redactării de proiecte către asociații competente
3.Redresarea economică a UE: un plan pentru noua generație În propunerea prezentată astăzi Comisia Europeană a preluat ambele poziții, atât a Parlamentului cât și poziția franco-germană, și a propus un hibrid prin care recuperarea UE să fie finanțată atât prin împrumuturi pe piața financiară, cât și prin creșterea plafonului de resurse proprii prin instituirea unor resurse de venituri indicate de Parlamentul European. Comisia a indicat patru opțiuni de venituri pentru creșterea acestui plafon: impozitarea serviciilor digitale, venituri din schema de comercializare a certificatelor de emisii, venituri din mecanismul de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon și venituri rezultate din operațiunile marilor companii.
4.Alegerile europene continuă astăzi. Irlandezii și cehii sunt chemați la urne Votul la alegerile europene continuă astăzi în Republica Irlanda și în Cehia, două țări în poziții diametral opuse când vine vorba despre prezența la alegerile europene și poziționarea populației față de UE. Dacă Irlanda este una dintre cele mai pro-europene țări, 90% din populație declarată pro-UE, Cehia este printre cele mai eurosceptice state, având în 2014 printre cele mai slabe prezențe la vot la scrutinul european, de numai 18%.
5.Alegerile europene au început astăzi în Marea Britanie și Olanda Primele țări ce dau startul votului pentru alegerile europarlamentare 2019 sunt Marea Britanie și Olanda, ai căror cetățeni sunt chemați la urne astăzi, 23 mai. Până când își va desemna România viitorii membri ai Parlamentului European, să ne uităm care sunt mizele acestor alegeri în cele 2 state membre și de ce este important ca cetățenii europeni să arate prin vot cum văd viitorul UE.
6.România se auto-sabotează înaintea preluării Președinției Consiliului UE Prin acceptarea demisiei domnului Victor Negrescu acest guvern arată, nu doar cetățenilor români, dar și celorlalte state membre UE, imaturitate politică, incapacitate de a gestiona o oportunitate oferită pentru prima dată de la aderare. Europuls consideră că acceptarea acestei demisii este o dovadă de iresponsabilitate și inconștiență față de importanța Președinției Consiliului UE. Acest text reprezintă poziția Europuls referitoare la demisia lui Victor Negrescu din functia de Ministru-Delegat.
7.România în UE: adevăruri și dezinformărmări Asociația Europuls trage semnal de alarmă referitor la manipulările vehiculate în presă pe data de 1 octombrie 2018 legate de declarațiile prim vice-președintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, precum și a ideilor vehiculate în Romania despre o posibilă ieșire a României din UE. Intr-un articol publicat pe site-ul asociației sunt puse în paralel spusele lui Liviu Dragnea și ale lui Frans Timmermans.
8.UE castiga de pe urma alegerilor legislative din Italia? Alegerile de duminica sunt un test in primul rand pentru stabilitatea celei de-a treia economii a zonei euro, pentru sentimentul populist ce predomina acum in Italia dar si pentru valul de euroscepticism ce a fost prezent in Italia inca de la inceputul crizei economice. Situatia actuala este tensionata din cauza unui cumul de evenimente derulate in ultimii 5 ani. Dupa alegerile din 2013, niciunul din principalele partide nu reuseste sa obtina majoritatea, astfel Partidul Democrat este nevoit sa formeze o coalitie si se constituie astfel cabinetul lui Enrico Letta.
9.Romania - cvasi-absenta din conducerea UE La mai mult de 10 ani de la aderarea la UE, nici unul dintre Directorii Generali ai Comisiei Europene nu este roman. Dupa noile numiri de pe 21 februarie, Bulgaria si Cipru si-au vazut oficiali numiti in aceste prestigioase si vitale functii ale Comisiei, iar Romania a ramas, din pacate, la coada. Dupa cum puteti observa in tabelul de mai jos, Romania nu are niciun functionar in functia de Director General, doar 2 romani ocupand functia de Director General Adjunct in Comisia Europeana din totalul de 75.
10.Cetateanul ceh: eu cu cine votez? (II) Sondajele arata rezultate foarte stranse, din 1522 de subiecti, 45% au inclinat spre Drahos, iar 45.5% spre Zeman, 9.5% fiind indecisi. Drahos se bucura de sustinerea majoritatii candidatilor care au pierdut din primul tur, in timp ce Zeman are sprijinul partidului Comunist (Komunisticka strana Cech a Moravy) si a partidului de extrema dreapta anti-UE si anti-NATO, SPD (Svoboda a prima demokracie).
11.Germania: infruntarea titanilor pentru viitorul Europei Monotonia procesului politic a fost prima data descrisa de Max Weber ca fiind "lungul si lentul proces de a introduce un surub intr-o bucata de lemn". Timp de 100 de ani, Germania nu a iesit din acest tipar, obisnuind sa nu prezinte un mare interes pentru analistii politici datorita cursului firesc de desfasurare a alegerilor, electoratului stabil si ritmului anost al campaniilor. Procesul electoral al Germaniei permite o diversitate ideologica variata, ofera stabilitatea parlamentara a Bundestagului, iar partidele solide si vechi au profitat de o majoritate confortabila pentru 3 mandate consecutive ale cancelarului Angela Merkel.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by