Articole scrise de Szilagyi N. Sandor


1 - 2 din 2 rezultate
1.Post-scriptum la o scrisoare Sper să nu fie numai o iluzie creată de dorinţele mele deşarte („wishful thinking”, cum i se spune mai nou), dar parcă aş observa anumite semne încurajatoare în evoluţia relaţiei dintre români şi unguri. Ştiu şi eu că într-o lume normală ar suna cam bizar sau chiar stupid ca cineva să-şi exprime satisfacţia pentru anumite lucruri care acolo ar fi fireşti, dar netrăind deocamdată într-o asemenea lume, eu mă simt dator mai ales faţă de cei care au citit acea scrisoare a mea către „românii indignaţi” să le dau o veste bună şi să-mi exprim şi sentimentul de mulţumire pentru faptul că de data asta, pentru prima oară din 1990, la 1 Decembrie, la sărbătorirea Zilei naţionale şi în acest an şi a Centenarului, pe mine ca ungur nu m-a înjurat în sfîrşit nimeni nicăieri şi nu m-a sfătuit s-o şterg de aici în Ungaria sau Asia.
2.Reflexii pe marginea fenomenului "ca si". Mic studiu de sociologie a conformismului Am ales acest titlu pentru ca sa se vada ca ceea ce urmeaza, vrea sa fie un fel de raspuns la fulminantul articol al dlui Lucian Boia, aparut pe Contributors.ro la data de 12 decembrie 2015, intitulat Romania lui "ca si". Mic studiu de sociologie a inculturii. Nu ca si cum as dori neaparat sa polemizez cu distinsul autor, pentru care am toata consideratia, si al carui articol l-am citit cu placere (desi pe alocuri cu anumite retineri, pe care le voi semnala mai jos), dar cred ca lucrurile trebuie spuse pina la capat, si puse la locul lor, fiindca altfel s-ar putea ca efectul sa fie cu totul altul, decit cel scontat.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by