Articole scrise de Sorin Iordache


1 - 8 din 8 rezultate
1.Adevarul: Romanii cred ca munca dauneaza sanatatii Calitatea locurilor de munca din Romania este, in continuare, scazuta comparativ cu Uniunea Europeana, se arata intr-un studiu realizat recent de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES). Romanii lucreaza mai mult timp fata de restul muncitorilor din UE si sunt printre cei mai expusi la problemele de sanatate generate de job.
2.Angajatii veniti din UE fac concurenta neloiala romanilor Imigrantii din Uniunea Europeana sunt o problema pentru piata muncii din Romania, potrivit unui studiu de impact realizat in luna martie a acestui an de institutiile specializate. Mai mult, au salarii de trei ori mai mari ca muncitorii autohtoni, sunt angajati mai mult pe pile si relatii si nu cunosc limba romana. Acestea sunt doar cateva dintre problemele semnalate despre angajatii straini din Romania, in studiul de impact „Liberalizarea pietei muncii in Romania. Oportunitati si riscuri".
3.Diplomele pentru sters praful, obtinute cu greu in Europa Formarea profesionala este masura principala de stimulare a ocuparii fortei de munca in Uniunea Europeana, pe langa celelalte masuri. Dar conditiile de recalificare ating uneori dimensiuni incredibile pentru romani, astfel ca unele ocupatii pe care nu punem pret, in UE sunt privite cu o foarte mare seriozitate.
4.Subventia pentru locuintele tinerilor este "pur fictiva" Executivul a aprobat o ordonanta complet inutila privind marirea la 545 lei a cuantumului veniturilor pentru tinerii care doresc sa primeasca subventia de 30 la suta pentru locuinta
5.Falsii pensionari ne costa cam un milion de lei pe an Mii de persoane se folosesc de boli inchipuite, de accidente inexistente, precum si de alte asemenea „artificii" pentru a putea beneficia de pensii medicale. Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca (INEMRCM), aflat in subordinea Casei Nationale de Pensii si alte Asigurari Sociale (CNPAS), descopera anual mii de persoane care isi cumpara cu bani grei dosarele de pensionare pe caz de boala.
6.Piata muncii din UE, greu accesibila romanilor Legislatia muncii din Uniunea Europeana este foarte restrictiva pentru romani. In plus, chiar si dupa aderare, mai multe tari din UE au precizat ca nu vor permite accesul liber al cetatenilor din noile tari membre pe piata interna a muncii.
7.Mii de scoli fara autorizatie de functionare Doar trei sferturi dintre cele peste 17.000 unitati de invatamant preuniversitar au primit pana in prezent autorizatie de functionare, potrivit Ministerului Educatiei si Cercetarii. Din 20 august, si reprezentantii MEdC vor participa la controalele facute in teritoriu.
8.Peste 4.000 de scoli au disparut! Numarul unitatilor de invatamant preuniversitar s-a redus cu 25% in ultimii patru ani, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Daca in anul scolar 2000-2001 isi deschideau portile in total 24.355 de gradinite, scoli generale, scoli profesionale si de maistri, in acest moment mai exista doar 17.861 dintre ele.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by