Articole scrise de Simona Diaconu


1 - 30 din 31 rezultate
1.EvZ - Abonamentul la o clinica privata, cat salariul pe un an Clinicile private ar trebui sa ofere o alternativa la serviciile medicale de stat. Evz.ro va prezinta cat costa un abonament la o asemenea unitate si ce servicii sau beneficii sunt incluse in oferta operatorilor privati din sanatate. Guvernul a amanat aplicarea legii privind coplata serviciilor medicale pana in 2010. Insa calitatea serviciilor medicale de care beneficiaza pacientii in sistemul de stat lasa de dorit. Clinicile private pot fi o alternativa, dar pentru romanii cu ceva mai muti bani in buzunare.
2.Curentul: Pasaport european, cu trimiteri online Comisia Europeana a recomandat statelor membre sa reproduca prima teza a articolului 20 din Tratatul de Instituire a Comunitatilor Europene, precum si sa includa o trimitere la un site al UE ( http://ec.europa.eu/consularprotection ) in pasapoartele eliberate dupa 1 iulie 2009.
3.Comisia Europeana va creste taxele pentru poluatorii industriali si casnici Epuizarea resurselor si degradarea continua a mediului inconjurator obliga statele lumii sa ia masuri concrete si eficiente pentru a asigura calitatea vietii pentru generatiile viitoare. In acord cu angajamentul luat de guvernele statelor membre ale Uniunii Europene in luna martie a acestui an, CE propune o serie de masuri care sa asigure cresterea economica necesara atingerii unui nivel de trai satisfacator pentru cetatenii Uniunii, dar fara a prejudicia mediul inconjurator.
4.Evaziunea fiscala, fals paravan pentru eliminarea facturilor emise pe calculator ANAF va propune Guvernului renuntarea la facturile tiparite si revenirea la vechiul sistem de utilizare a facturilor fiscale cu regim special. Nici analistii economici, nici contabilii nu cred ca masura dorita de cei de la fisc va reduce evaziunea.
5.Sfarsitul lui august, termen limita pentru cereri de finan?are de milioane de euro La finele acestei luni expira termenul de depunere a unor cereri de finantare atat din fondurile structurale, cat si prin programele Phare. Intreprinderile mici si mijlocii pot beneficia de sprijin pentru a contracta servicii de consultanta in afaceri.
6.Legea asigurarii obligatorii a locuintelor poate fi amanata din nou din motive electorale In conditiile in care despagubirile acordate de la buget storc milioane de euro, autoritatile nu dau in branci sa adopte legea asigurarii obligatorii a locuintelor. Dupa modelul pesedist din anii 2000, noul proiect de sorginte liberala s-a ratacit prin birouri ministeriale.
7.Romanii isi asigura batranetea la "privati" Piata pensiilor private prinde avant. Potrivit specialistilor, activele fondurilor de pensii facultative s-a dublat intr-o singura saptamana, valoarea totala urcand la 610.199,41 de lei, reprezentand peste 190.000 de euro.
8.Starea de sanatate precara a romanilor erodeaza profiturile asiguratorilor Valoarea despagubirilor platite de companiile de profil romanilor care si-au facut asigurare de viata sau au incheiat o polita pe segementul asigurarilor generale a crescut cu peste 30% in primul semestru, comparativ cu acelasi interval din 2006.
9.Se modifica legea despagubirilor acordate fermierilor Campania agricola de toamna ar putea incepe cu modificarea legii privind acordarea despagubirilor in agricultura. Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, a reiterat intentia de a modifica aceasta lege, astfel incat sa fie schimbata modalitatea de calcul a daunelor platite.
10.Bicombustibilul scumpeste alimentele in toata lumea Pretul alimentelor va cunoaste un avans semnificativ in intreaga lume in 2008, ca urmare a cresterii productiei de bicombustibili. Peste 100 milioane de tone de cereale vor fi transformate in etanol, in timp ce cantitatea de biodiesel obtinuta din vegetale uleioase va ajunge la opt milioane de tone.
11.Administratorii de pensii vor plati 10.000 de euro la Fondul de Garantare Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a stabilit sumele pe care companiile care vor activa pe aceasta piata vor trebui sa le plateasca pentru constituirea Fondului de Garantare.
12.Bilantul secetei va fi finalizat la jumatatea lunii august Fermierii cer implicarea rapida a statului, pentru a nu intra in faliment. Pagubele produse de seceta se ridica la peste 500 milioane de lei, iar 80% din culturi sunt compromise. Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, ne-a precizat ca situatia reala a pagubelor va fi finalizata pana la 15 august.
13.Graficul pensiilor private va suporta modificari La mai putin de o luna de la data la care ne vom putea alege administratorul unui fond de pensii private, doar patru companii au primit unda verde de la CSSPP pentru pilonul II, iar comitetul interministerial cauta solutii pentru buna functionare a sistemului informatic.
14.Graficul pensiilor private va suporta modificari La mai putin de o luna de la data la care ne vom putea alege administratorul unui fond de pensii private, doar patru companii au primit unda verde de la CSSPP pentru pilonul II, iar comitetul interministerial cauta solutii pentru buna functionare a sistemului informatic.
15.Jumatate dintre IMM-uri nu vor bani de la UE Aproape jumatate dintre patronii de IMM-uri nu intentioneaza sa acceseze fonduri structurale, multi dintre acestia nestiind prea multe informatii despre posibilitatile de finantare post aderare.
16.ANAF, caine de paza si pentru banii din pensii private Liber profesionistii raman in afara sistemului de pensii obligatorii administrate privat, chiar daca platesc impozite catre ANAF. Autoritatea va urmari traseul pe care il vor urma banii din contributiile catre fondurile de pensii administrate privat.
17.Milioane de euro pentru a aduce orasele romanesti la standardele metropolelor europene Autoritatile locale si regionale mai au timp pana in luna septembrie sa se pregateasca pentru a depune cereri de finantare pentru proiecte de dezvoltare urbana implementate prin intermediul programului URBACT II. Bugetul unic alocat acestui program se cifreaza la aproape 70 milioane de euro.
18.Daunalitate dubla la CASCO Piata asigurarilor auto a cunoscut un avans semnificativ in primul trimestru al anului in curs, iar daunalitatea pe segmentul CASCO aproape s-a dublat.
19.Creste numarul politelor CASCO Desi afirma ca isi doresc crearea unei baze de date comune care sa-i ajute sa-i identifice pe soferii pagubosi, cand vine vorba sa treaca la fapte, asiguratorii dau gres. Companiile incaseaza banii pe politele RCA, dar nu inregistreaza corect datele si uita apoi sa le raporteze Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
20.Doar 30% din locuinte vor fi cuprinse in asigurarea obligatorie Guvernul promite de doi ani ca va definitiva legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor, insa pana acum doar cei la Finante au aprobat proiectul, alte trei ministere urmand sa se pronunte asupra documentului.
21.Asigurarile agricole subventionate, pe ultima suta de metri Desi statul subventioneaza incheierea unei polite cu aproximativ 50%, agricultorii nu se inghesuie sa-si asigure culturile decat in ultima clipa. Termenul limita pentru incheierea unei asigurari agricole este 31 mai.
22.Subventii pentru asigurarea culturilor Ministerul Agriculturii agreeaza 11 societati sa incheie polite pentru culturile agricole, intre care se numara si Asiban, BCR Asigurari si Generali. Statul subventioneaza cu 50% primele in cazul asigurarilor de grindina, inghet de primavara sau furtuna.
23.Serviciile financiare de retail, in atentia UE Comisia Europeana nu vede cu ochi buni modul in care operatorii de servicii financiare isi desfasoara activitatea. Concurenta scazuta din acest sector franeaza dezvoltarea pietei unice comunitare, dupa cum se arata intr-un comunicat al institutiei.
24.Profiturile SIF, in scadere Finalul trimestrului intai gaseste societatile de investitii financiare cu un total al activelor nete de peste 8,7 miliarde de lei. Cifra reprezinta o apreciere lunara de 4,2 procente, sau 12,3% crestere trimestriala. Comparativ cu nivelul din martie 2006, activele nete au crescut cu peste 26% in lei si cu peste 32% in euro.
25.Asirom a trecut pe profit Compania de asigurari Asirom a incheiat anul 2006 cu un profit brut de 14 milioane lei, dupa ce in 2004 si 2005 a inregistrat pierderi de 23,6 milioane, respectiv 35,6 milioane lei. Pentru anul in curs, asiguratorul preconizeaza o crestere a veniturilor cu circa 15%.
26.Notorietatea companiei si nivelul comisioanelor, factori cheie pentru alegerea asiguratorului privat Sistemul privat de pensii ar trebui sa acopere necesarul financiar al persoanelor care nu mai pot munci si sa preia o parte din presiunea pe care o exercita numarul de pensionari asupra bugetului asigurarilor sociale. Previziunile nu sunt tocmai optimiste, in conditiile in care populatia Romaniei este imbatranita, iar sporul demografic se mentine scazut.
27.Inchirierea unei masini scoate minim 25 de euro pe zi din buzunarul clientului Amatorii de masini inchiriate trebuie sa stie ca aceasta facilitate costa destul de mult in Romania. Principalele costuri sunt cel de inchiriere, minim 25 de euro pe zi, si garantia, recuperabila la finalul perioadei contractuale, cifrata la cateva sute de euro. Totul in functie de marca automobilului si evident de facilitatile pe care acesta le ofera clientului.
28.Energia electrica se poate scumpi cu 40% Tarifele internationale la energie eletrica ar putea creste cu cel putin 40%, ca urmare a internalizarii costurilor de mediu, dar si a secetei si preturilor ridicate la combustibilii fosili din import.
29.Prima intabulare si succesiunea pot deveni scutite de taxe Cum cei vizati de aceasta initiativa a executivului sunt proprietarii de terenuri agricole in varsta de peste 62 de ani, demersurile necesare, dar mai ales cheltuielile ridicate legate de intabularea suprafetelor detinute si parafarea actelor la notar i-au facut pe multi sa nu ia in considerare aceasta optiune.
30.Asiguratorii nu se inghesuie sa muste din placinta pensiilor private La sfarsitul acestei luni va expira termenul limita pentru depunerea solicitarilor de autorizare pentru intrarea in sistemul pensiilor private. Desi procesul a inceput la 30 octombrie 2006, pana in acest moment o singura companie a cerut sa fie autorizata pentru pilonul III, respectiv BCR Asigurari de Viata.

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by