Articole scrise de Sergiu Mihai-Popescu


1 - 6 din 6 rezultate
1.De la un bubble la altul La inceputul anilor 2000 companiile din sectorul tehnologiei au inregistrat cresteri uriase. Dotcom bubble, cum a fost denumita aceasta bula, a avut ca efect ulterior trimiterea indicilor bursieri in “bear market” si a economiei SUA in recesiune. Acum, economia SUA este din nou in recesiune, indicii bursieri s-au depreciat cu peste 40% de la maxime, iar toate acestea sunt urmarea unei alte bule, de data aceasta imobiliara. Si fara indoiala mult mai grava decat cea precedenta. Gravitatea acestei crize si incercarile disperate ale autoritatilor americane de a salva economia ar putea duce la crearea unei noi bule, si anume cea a bondurilor cu maturitate indepartata - “long-term treasuries”, scrie Sergiu Mihai-Popescu pe blogul lui Petrea.
2.De ce nu creste yen-ul? In perioadele de criza in economie, soldate cu o piata bearish, aversiunea fata de risc a investitorilor poate fi evaluata prin prisma evolutiei yen-ului japonez, in special fata de dolar. In saptamanile recente insa, acest model nu a mai fost valabil, scrie Sergiu Mihai-Popescu, pe blogul Mersul Trendurilor.
3.Euro versus dolar sau Trichet versus Bernanke Intr-o saptamana in care Banca Centrala Europeana urmeaza sa anunte (joi 5 iunie) decizia privind dobanda de referinta la euro, perechea EURUSD parea ca va evolua conform asteptarilor. Mai exact, piata incepuse sa puna in pret o noua conferinta “hawkish” a presedintelui BCE, Jean-Claude Trichet, desi dobanda va ramane cu siguranta nemodificata la nivelul de 4%. Astfel, cotatia EURUSD ajunsese marti, 3 iunie, in jurul pranzului la valoarea 1,5628 fata de 1,5552, inchiderea de vineri, 30 mai. Insa, asteptarile pietei au fost spulberate de presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, scrie Sergiu Mihai-Popescu pe blogul lui Moldovan.
4.Petrolul, spre 200 de dolari pe baril? Cresterea semnificativa a petrolului din ultimele saptamani a fost unul din principalele subiecte de discutie si analiza in pietele bursiere. Pentru orice piata, evolutia petrolului prezinta interes deosebit, insa succesiunea de recorduri inregistrate si pretul la care a ajuns barilul de petrol au sporit acest interes, aducand petrolul in prim planul pietelor financiare globale, scrie Sergiu Mihai-Popescu pe blogul lui Moldovan. 
5.Euro la 1,50 fata de dolar? Tehnic, e posibil! Federal Reserve a redus, miercuri, dobanda de referinta la dolar cu 25 de puncte procentuale, de la 2,25% la 2%. Insa, mesajul transmis pietelor de catre FED a sugerat o posibila finalizare a seriei de reduceri de dobanda, inceputa in vara anului trecut, motivul principal invocat de FED fiind presiunea inflationista ce pune in pericol economia SUA. Astfel, miscarea “hawkish” a FED-ului a dus la aprecierea dolarului fata de euro, apreciere inceputa inca de saptamana trecuta, scrie Sergiu Mihai-Popescu pe Mersul Trendurilor.
6.Ce incepe prost si se termina si mai prost? In ultima perioada datele macroeconomice aparute atat in SUA cat si in Europa, au avut un impact moderat asupra pietelor. Mai mult, nici deciziile privind rata dobanzii la euro, sterlina si yen, dar si minutele FED-ului, care au intarit ipoteza intrarii in recesiune a economiei SUA, nu au fost suficiente pentru a scoate piata din range, scrie Sergiu Mihai-Popescu pe Mersul Trendurilor.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by