Articole scrise de Serban Anghel


1 - 30 din 150 rezultate
1.Ziua Iei: Centrul Ia��iului a devenit o imens�� scen�� unde oamenii au dansat pentru a s��rb��tori ia româneasc�� Centrul Ia��ului s-a transformat duminic�� dup��-amiaza, în ajun de Sânziene, într-o imens�� scen�� pe care arti��ti ��i simpli cet����eni îmbr��ca��i în ii sau costume populare au dansat pe ritmurile ansamblurilor folclorice din zona Moldovei, cu prilejul Festivalului Iei - RomânIA Autentic��, anun���� Agerpres.
2.���VIDEO Nicu��or Dan: T��ierea a 600 milioane lei din bugetul Capitalei nu este de ajuns pentru a evita falimentul Execu��ia bugetar�� a Prim��riei Capitalei pe primele 5 luni confirm�� c�� veniturile pentru 2019 au fost supraestimate cu 3 miliarde de lei, iar riscul incapacit����ii de plat�� r��mâne acela��i ca la începutul anului, a afirmat deputatul de Bucure��ti Nicu��or Dan, duminic��, într-o conferin���� de pres��.
3.Irak: SUA se preg��te��te s�� evacueze contractorii din baza militar�� Balad For��ele americane se preg��tesc s�� evacueze sute de angaja��i care lucreaz�� pentru Lockheed Martin Corp ��i Sallyport Global, de la o baz�� militar�� irakian�� unde lucreaz�� ca contractori, au declarat vineri trei surse militare irakiene citate de Reuters.
4.Rusia: Putin ordon�� suspendarea zborurilor de pasageri spre Georgia Pre��edintele rus Vladimir Putin a interzis temporar zborurile de pasageri spre Georgia, a declarat vineri Kremlinul, dup�� izbucnirea tulbur��rilor de la Tbilisi declan��ate de vizita unui legiuitor rus, relateaz�� Reuters.
5.Mai pu��ine arme nucleare în lume, dar mai moderne Num��rul total de focoase nucleare din lume a sc��zut în continuare în ultimul an, dar ����rile care de��in arma nuclear�� îi dau o "importan���� sporit��" ��i î��i modernizeaz�� arsenalul, potrivit unui raport publicat luni ��i citat de AFP.
6.The Sunday Times: UE d�� înapoi în privin��a numirii Laurei Codru��a Kove��i, spaima politicienilor corup��i ai României În cinci ani, în calitate de procuror de top anti-corup��ie, Laura Codru��a Kove��i a închis sute de oficiali ��i politicieni corup��i, încântând publicul cu represalii asupra unei clase conduc��toare corupte, scrie The Sunday Times.
7.AFP despre criza din Republica Moldova: Partidul Democrat p��r��se��te guvernarea pentru a pune cap��t crizei politice Partidul Democrat al lui Vlad Plahotniuc, oligarh acuzat de ani de zile de control din umbr�� asupra Moldovei, a anun��at vineri c�� p��r��se��te guvernarea ��i, dup�� aproape o s��pt��mân�� de rezisten����, sunt de acord s�� cedeze puterea noii coali��ii dintre pro-ru��i ��i pro-europeni, relateaz�� AFP.
8.Yemen: Coali��ia condus�� de saudi��i love��te pozi��iile houthi în Sanaa Coali��ia condus�� de Arabia Saudit�� în Yemen a vizat pozi��ii militare în capitala controlat�� de rebelii houthi, Sanaa, inclusiv sistemele de ap��rare aerian��, a anun��at sâmb��t�� televiziunea de stat din Arabia Saudit�� citat�� de Reuters.
9.SUA: Anchet�� abandonat�� într-un vast scandal cu ap�� contaminat�� Procuratura de stat din Michigan a anun��at c�� renun���� la acuza��iile penale legate de contaminarea cu plumb a sistemului de ap�� potabil�� din ora��ul Flint, declarând c�� dore��te s�� revigoreze pe deplin aceste procese, relateaz�� AFP.
10.Cipru: ����rile din Europa de Sud avertizeaz�� din nou Turcia Cele ��apte ����ri mediteraneene din Europa de Sud, care s-au întâlnit vineri în Malta sub egida Med7, au cerut din nou Turciei s�� "înceteze activit����ile ilegale", referindu-se la inten��ia Ankarei de a fora în apele din zona economic�� exclusiv�� a Ciprului, relateaz�� AFP.
11.Banca Mondial��: Sectorul bancar din Rusia pare slab, cre��terea economic�� este modest�� Sectorul bancar din Rusia r��mâne relativ slab, în ciuda eforturilor recente de salvare a marilor creditori de c��tre banca central��, a declarat luni Banca Mondial�� conform Reuters.
12.���VIDEO Nicu��or Dan: Prim��ria recunoa��te c�� a umflat bugetul cu 2 miliarde; O b��taie de joc la adresa bucure��tenilor Prim��ria Municipiului Bucure��ti a prezentat o estimare supradimensionat�� a veniturilor pe 2019, "umflând" bugetul cu 2 miliarde de lei, a ar��tat Nicu��or Dan duminic��, într-o conferin���� de pres��. Deputatul a atras aten��ia c�� f��r�� o restructurare la sânge a cheltuielilor prim��riei, falimentul este inevitabil.
13.AFP: Tensiune diplomatic�� între România ��i Ungaria din cauza unui cimitir Tensiunea a crescut vineri între România ��i Ungaria, care s-au învinuit reciproc pentru ciocnirile ce au izbucnit într-un cimitir militar din Transilvania, pe fondul tensiunilor recurente dintre na��ionali��tii din ambele tabere, relateaz�� AFP.
14.SUA: Se preconizeaz�� numirea lui Tomas Philipson drept consilier economic principal al lui Trump- Politico Pre��edintele Donald Trump ar urma s��-l numeasc�� pe Tomas Philipson, fost profesor la Universitatea din Chicago ��i expert în economie în domeniul s��n��t����ii, drept urm��torul pre��edinte al Consiliului consilierilor economici, înlocuindu-l pe Kevin Hassett, a informat Politico vineri citat de Reuters.
15.Canada: "Cuba va juca un rol în revenirea la democra��ie a Venezuelei" Cuba va avea un rol important în revenirea la democra��ie a Venezuelei, a declarat vineri ministrul canadian de externe Chrystia Freeland, de��i Ottawa ��i Havana nu s-au pus de acord dac�� pre��edintele Nicolas Maduro ar trebui s�� r��mân�� sau nu în func��ie, conform Reuters.
16.Fifor spune c�� pre��edintele Iohannis trebuie s�� î��i asume e��ecul diplomatic major, dup�� ce România a pierdut cursa pentru locul de membru în Consiliul de Securitate al ONU Pre��edintele Consiliului Na��ional al PSD, Mihai Fifor, sus��ine c�� pre��edintele Klaus Iohannis "poart�� cea mai mare parte din vin��", în calitate de ��ef al diploma��iei române��ti, pentru e��ecul înregistrat în ob��inerea locului de membru nepermanent al României în Consiliul de Securitate al ONU, conform Agerpres.
17.China: Ministrul ap��r��rii declar�� c�� represiunea din pia��a Tiananmen a fost justificat�� Ministrul Ap��r��rii din China, Wei Fenghe, a declarat duminic�� c�� represiunea sângeroas�� asupra protestatarilor din Pia��a Tiananmen din Beijing, de acum 30 de ani, a fost decizia "corect��", citând ca argument "stabilitatea" ����rii de atunci, relateaz�� Reuters.
18.Washingtonul cere Chinei s�� opreasc�� "erodarea suveranit����ii altor ����ri" Statele Unite au cerut sâmb��t�� Chinei s�� "opreasc�� erodarea suveranit����ii altor ����ri" ��i au anun��at investi��ii majore în urm��torii cinci ani pentru a-��i men��ine suprema��ia militar�� în regiune, relateaz�� AFP.
19.Trump: Boris Johnson ar fi un "excelent" prim-ministru Pre��edintele american Donald Trump a declarat vineri c�� fostul ministru britanic de externe, Boris Johnson, ar fi un prim ministru "excelent". Declara��ia vine cu dou�� zile înainte de vizita sa de stat în Regatul Unit unde se va întâlni cu actualul ��ef al guvernului, relateaz�� AFP.
20.Imnul Republicii Moldova, interzis la festivitatea de încheiere a anului de înv������mânt în ��colile române��ti din Transnistria Înc��lcarea dreptului la educa��ie pentru elevii celor opt ��coli cu predare în limba român�� din Transnistria a devenit norm��, dup�� ani de abuz din partea administra��iei separatiste de la Tiraspol, comenteaz�� vineri Radio Chi��in��u citat de Agerpres.
21.Angaja��ii MAI ac��ioneaz�� în zonele afectate de ploi. 100 de persoane s-au autoevacuat Angaja��ii Ministerului de Interne ac��ioneaz��, vineri noapte, în mai multe zone din ��ar�� unde sunt avertiz��ri cod ro��u ��i portocaliu de ploi ��i inunda��ii, fiind afectate sute de case ��i cur��i din peste 40 de localit����i. Potrivit MAI, 100 de persoane s-au autoevacuat, iar 33 au fost salvate, conform Mediafax.
22.UPDATE VIDEO SUA: Focuri de arm�� în Virginia - 12 mor��i inclusiv atacatorul, cel pu��in ��ase r��ni��i Un angajat nemul��umit al administra��iei locale a deschis focul în centrul municipal din ora��ul Virginia Beach, statul Virginia, vineri dup��-amiaz��, omorând 11 persoane ��i r��nind cel pu��in ��ase persoane înainte de a fi ��i el ucis, a spus ��eful poli��iei din ora��, citat de Reuters.
23.Liban: Hezbollah declar�� c�� r��zboiul dintre SUA ��i Iran este pu��in probabil Hezbollah a declarat, vineri, c�� un r��zboi regional între Washington ��i Teheran a devenit pu��in probabil întrucât Statele Unite ��tiu c�� ar pl��ti un pre�� greu, relateaz�� Reuters.
24.Japonia: Premierul Abe se declar�� hot��rât s�� arate lumii o alian���� puternic�� cu SUA Primul ministru Shinzo Abe ��i pre��edintele american Donald Trump vor discuta despre problema Coreei de Nord, problemele economice din S.U.A. ��i Japonia ��i despre summit-ul Grupului de 20 de luna viitoare, a declarat luni premierul japonez citat de Reuters.
25.Subiectele zilei: Presa interna��ional�� despre alegeri: Românii pedepsesc partidul de guvern��mânt la referendumul anti-corup��ie; Înfrângere pentru guvernul de stânga; Referendumul anti-corup��ie din România îndepline��te cvorumul necesar Românii au respins în mod cople��itor m��surile social-democra��ilor, considerate ca f��când dificil�� combaterea corup��iei, la referendumul de duminic��, PSD primind o dubl�� lovitur�� în condi��iile în care au pierdut ��i sprijinul în alegerile europene, relateaz�� Reuters.
26.Lituania: Gitanas Nauseda câ��tig�� alegerile preziden��iale Fost membru al consiliului b��ncii centrale, economistul Gitanas Nauseda a câ��tigat duminic�� alegerile preziden��iale din Lituania în fa��a adversarei sale, Ingrida Simonyte, relateaz�� Reuters.
27.Marea Britanie: Cine va fi urm��torul premier? Parlamentarii conservatori se preg��tesc s�� intre în curs�� pentru a deveni urm��torul lider Tory ��i prim-ministru dup�� ce Theresa May a anun��at c�� va demisiona pe 7 iunie, relateaz�� BBC.
28.Donald Trump se va întâlni luna viitoare cu Prin��ul Harry ��i Regina Elisabeta a II-a în timpul unei vizite de stat Prin��ul Harry se va al��tura reginei Elisabeta a II-a la o mas�� de prânz privat�� cu Donald Trump ��i so��ia lui, Melania, luna viitoare, relateaz�� CNN.
29.Niki Lauda, triplu campion de Formula 1, a murit la 70 de ani Triplul campion mondial austriac de Formula 1, Niki Lauda, a decedat luni la vârsta de 70 de ani, a declarat familia sa pentru presa austriac�� citat�� de AFP.
30.Ce previne înghe��area oceanului de pe Pluto? Când nava spa��iala New Horizons a NASA a trecut pe lâng�� Pluto în 2015, cercet��torii sperau c�� datele ob��inute îi vor ajuta s�� descopere unele dintre misterele planetei pitice. În schimb, descoperirile f��cute în timpul cercet��rii lui Pluto ��i a lunii sale, Charon, au scos la iveal�� mai multe întreb��ri care necesit�� r��spunsuri, relateaz�� CNN.

1 2 3 4 5 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by