Articole scrise de Sebastian Balanica


1 - 30 din 80 rezultate
1.British Steel, unul dintre cei doi mari produc��tori de o��el din Marea Britanie, intr�� în faliment British Steel Ltd., unul dintre cei doi produc��tori de o��el din Marea Britanie, a intrat în faliment, punând în pericol 5.000 de locuri de munc��, scrie Bloomberg.
2.Cum vede Bloomberg declara��ia de la summitul de la Sibiu: Liderii UE adopt�� o min�� curajoas�� în fa��a e��ecului colectiv de a veni cu solu��ii în domenii esen��iale Agen��ia de pres�� Bloomberg trateaz�� în not�� ironic�� declara��ia adoptat�� la summitul de la Sibiu, notând c�� liderii Uniunii Europene au adoptat o min�� curajoas�� în fa��a e��ecului colectiv de a veni cu solu��ii în domenii esen��iale ��i au reînnoit angajamentul blocului comunitar pentru unitate, în condi��iile în care se preg��tesc pentru Brexit.
3.Europenii, neputincio��i în fa��a dorin��ei Washingtonului de a r��sturna regimul de la Teheran Pe europeni îi încearc�� un sentiment de neputin���� în fa��a dorin��ei lui Donald Trump de a r��sturna guvernul din Iran, deoarece nu au nici o influen���� asupra pre��edintelui SUA ��i nu sunt considera��i parteneri de încredere la Teheran, din cauza incapacit����ii lor de a compensa consecin��ele sanc��iunilor SUA asupra economiei iraniene, scrie AFP.
4.Arabia Saudit�� se împrietene��te cu un vechi inamic, Irakul, pe fondul r��zboiului prin procur�� cu Iranul Grani��a dintre Arabia Saudit�� ��i Irak spune multe despre instabilitatea Orientului Mijlociu în ultimele trei decenii, scrie Bloomberg. A fost închis�� în 1990, dup�� ce invazia Kuweit-ului de c��tre Saddam Hussein a declan��at r��zboiul din Golf. Saudi��ii au propus construirea unei bariere de 7 miliarde de dolari pentru a sigila grani��a, în 2006, pe m��sur�� ce violen��a sectar�� a escaladat. Apoi, ascensiunea Statului Islamic a determinat regatul s�� consolideze frontiera de 900 de kilometri.
5.Plovdiv, ora��ul din Bulgaria care a reu��it s�� inverseze exodul de creiere Bulgaria a înregistrat o sc��dere uria���� a popula��iei în ultimii 20 de ani, dar ora��ul Plovdiv se delimiteaz�� de trend, scrie The Guardian. Pre��urile accesibile, ritmul relaxat ��i dezvoltarea sectorului IT din acest ora�� reprezint�� o tenta��ie pentru tinerii bulgari, care se confrunt�� cu incertitudinea vie��ii în str��in��tate.
6.Spania: Partidul Vox vrea s�� construiasc�� un zid în jurul enclavelor din Africa pentru a proteja Spania de migran��i Vox, partid de extrem�� dreapta, dore��te s�� desfiin��eze guvernul regional din Catalonia, s�� diminueze drepturile prev��zute de legile feministe ��i s�� promoveze coridele, scrie Bloomberg. Împrumutând f��r�� rezerve retorica populist�� al lui Donald Trump, Vox ar putea redesena harta politic�� a ����rii în timpul alegerilor din aceast�� lun��.
7.O victorie a Americii asupra Chinei într-un r��zboi regional nu mai este asigurat�� / Fost amiral american: Statele Unite ar putea pierde (analiz�� Reuters) Pre��edintele Chinei, Xi Jinping, a transformat Armata Popular�� de Eliberare într-o for���� care reduce în ritm rapid decalajele fa���� de for��a militar�� a Statelor Unite - iar în unele domenii vitale chiar a dep����it-o, scrie Reuters, într-o ampl�� analiz�� dedicat�� dezvolt��rilor militare ale gigantului asiatic, concluzionând c�� "o victorie a Americii asupra Chinei într-un r��zboi regional nu mai este asigurat��".
8.AFP: Zelenski, pre��edintele evreu al ”����rii pogromurilor” Dup�� triumful electoral al actorului Volodymyr Zelenski, Ucraina va fi condus�� de un pre��edinte evreu nepracticant, un progres de remarcat pentru aceast�� fost�� republic�� sovietic�� cu istoria marcat�� de pogromuri antisemite, ��i, uneori, acuzat�� de lips�� de fermitate fa���� de grupurile neo-naziste, scrie AFP.
9.Belarus suspend�� exporturile de combustibili din cauza petrolului de calitate proast�� furnizat de ru��i Belarus a suspendat exporturile de produse petroliere u��oare, benzin�� ��i motorin�� c��tre Ucraina, Polonia ��i ����rile baltice, din cauza calit����ii proaste a petrolului rusesc, a anun��at mar��i principalul exportator al ����rii, scrie Moscow Times.
10.Facebook interzice o serie de lideri ��i grup��ri de extrem�� dreapt�� Facebook a interzis o mai multe persoane ��i organiza��ii de extrema dreapt�� despre care a spus c�� a "r��spândeau ur��", scrie BBC.
11.Un leu preistoric imens, unul dintre cele mai mari carnivore terestre, a fost descoperit în Kenya Un leu uria�� cu col��i imen��i, care cutreiera savana din Kenya cu peste de 20 de milioane de ani în urm��, a fost unul dintre cele mai mari mamifere carnivore care au tr��it pe Terra, potrivit unui studiu publicat joi ��i citat de AFP.
12.Noi tensiuni între populi��tii din Italia, dup�� o anchet�� de corup��ie care vizeaz�� un subsecretar de stat al Ligii lui Salvini Noi tensiuni au izbucnit în coali��ia populist�� care conduce Italia, dup�� o anchet�� pentru corup��ie a procurorilor din Roma care îl vizeaz�� pe consilierului economic al vicepremierului Matteo Salvini, scrie Bloomberg.
13.Rusia restric��ioneaz�� exporturile de c��rbune ��i petrol în Ucraina Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a semnat un decret care restric��ioneaz�� exportul de c��rbune, ��i��ei ��i produse petroliere în Ucraina, au declarat joi oficiali guvernamentali, cita��i de The Moscow Times.
14.Breaking Bad în Japonia: Profesor japonez, acuzat c�� î��i înv����a studen��ii s�� produc�� ecstasy Un profesor universitar japonez ar putea fi condamnat la 10 ani de închisoare dup�� ce i-ar fi înv����at pe elevii s��i cum s�� produc�� ecstasy pentru a-��i "aprofunda cuno��tin��ele" despre produsele farmaceutice, scrie The Guardian.
15.Clever, r��spuns la protestele taximetri��tilor: 70% dintre ��oferii de taxi folosesc aplica��iile de mobil Peste 70% dintre ��oferii de taxi folosesc aplica��iile de mobil pentru a prelua comenzi, spune compania de profil Clever ca r��spuns la protestele COTAR.
16.VIDEO Ucraina anun���� c�� a capturat un comando trimis de GRU s�� ucid�� un spion militar în Kiev Serviciul de securitate ucrainean SBU a anun��at miercuri c�� a capturat un comando al serviciului de informa��ii militare rus ce a încercat s�� omoare, în Kiev, un spion militar ucrainean, scrie Moscow Times.
17.Noua capital�� a mercenarilor, spionilor ��i agen��ilor dubli Crizele geopolitice tind s�� creeze centre nea��teptate de refugiu ��i de spionaj. În timpul R��zboiului Rece, a fost Berlinul de Vest; pe vremea r��zboiul din Irak, capitala iordanian�� Amman. Aten��ia întregii lumi se îndreapt�� acum c��tre Venezuela, o ��ar�� a c��rei popula��ie în pragul înfomet��rii, chiar ��ara are cele mai mari rezerve de petrol cunoscute din lume, scrie Bloomberg.
18.Cercet��tori chinezi au implantat în maimu��e o gen�� a creierului uman Oamenii de ��tiin���� chinezi au implantat în maimu��e versiuni umane ale genei MCPH1 care, potrivit estim��rilor cercet��torilor, joac�� un rol în dezvoltarea creierului uman, scrie AFP.
19.Mike Pompeo invoc�� o „doctrin�� a dreptului interna��ional” care nu exist�� în încercarea de a explica de ce SUA au recunoscut anexarea În��l��imilor Golan Decizia lui Trump de a recunoa��te suveranitatea israelian�� asupra În��l��imilor Golan, un teritoriu pe care Israelul l-a ocupat în anii '60 în urma R��zboiului de ��ase Zile de la Siria, ar putea crea un precedent îngrijor��tor ��i ar putea deschide chiar calea recunoa��terii anex��rii Crimeii de c��tre Rusia, se tem democra��ii americani, scrie The Guardian.
20.Pre��edintele Sudanului a fost for��at s�� demisioneze / O mul��ime imens�� s-a adunat în centrul capitalei Pre��edintele Sudanului, Omar al-Bashir, a fost for��at s�� demisioneze, au declarat pentru Reuters surse guvernamentale, care au precizat c�� în prezent au loc consult��ri pentru a forma un consiliu de tranzi��ie care s�� conduc�� ��ara.
21.Ma��in��ria de propagand�� a lui Orban se extinde la nivel european cu o agen��ie de pres�� la Londra Portalurile de ��tiri care promoveaz�� viziunea primului-ministru maghiar Viktor Orban ajung pe o scen�� european�� mai larg��, dup�� ce au definitivat domina��ia intern�� ��i s-au extins în Balcani, scrie Bloomberg.
22.VIDEO Irlanda: O grupare de ho��i s-a specializat în furtul de bancomate cu excavatorul O grupare de ho��i a folosit un buldoexcavator pentru scoate un ATM din peretele unei benzin��rii în weekend, scrie Belfast Live. Aceasta este al optulea ATM furat în acest an din Irlanda de Nord în circumstan��e similare.
23.Germania: O femeie, membr�� a Statului Islamic, judecat�� pentru uciderea „atroce” a unei feti��e de cinci ani, care a fost l��sat�� s�� moar�� de sete Acuzat�� c�� a l��sat s�� moar�� de sete o feti���� de cinci ani de etnie yazidi în Irak, o femeie german�� care s-a al��turat grup��rii jihadiste "Statul islamic" este judecat�� mar��i sub acuza��ia de crim�� de r��zboi ��i omucidere, scrie AFP.
24.India cump��r�� de la ru��i peste 450 de tancuri T-90MS Guvernul indian va cump��ra 464 de tancuri de lupt�� ruse��ti în valoare de 1,93 miliarde de dolari, a declarat luni o revist�� de ap��rare ��i informa��ii, citând surse oficiale neidentificate, scrie The Moscow Times.
25.Salvini vrea s�� creeze, înaintea europarlamentarelor, o alian���� a populi��tilor europeni de extrem�� dreapt�� Matteo Salvini, vicepremier al Italiei ��i lider al partidului Liga Nordului, va organiza o reuniune a partidelor europene de extrem�� dreapt�� în Milano s��pt��mâna viitoare, cu scopul de a construi o alian���� înainte de alegerile europalementare din luna mai, scrie Guardian.
26.Marea Barier�� de Corali sufer�� un declin dramatic - studiu Num��rul de corali noi de pe Marea Barier�� de Corali din Australia a sc��zut cu 89% de la procesele de albire f��r�� precedent din 2016 ��i 2017, arat�� un studiu ��tiin��ific publicat joi în revista Nature, citat de BBC.
27.Comisar de la penitenciarul din Tulcea re��inut pentru c�� ducea telefoane unui condamnat pentru omor Un comisar de la Penitenciarul Tulcea a fost re��inut de procurorii DNA, fiind acuzat c�� i-a dus unui de��inut telefoane mobile ��i modem-uri de internet, primind în schimb 6.500 de lei. B��rbatul la care au ajuns telefoanele este condamnat pentru omor ��i f��cea parte dintr-o grupare care comite infrac��iuni prin metoda "Accidentul".
28.Arabia Saudit�� îi pl��te��te pe copiii lui Khashoggi cu zeci de mii de dolari lunar Copiii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi au primit case de milioane de dolari ��i sunt pl��ti��i cu mii de dolari pe lun�� de c��tre autorit����ile din Arabia Saudit��, scrie The Guardian, care citeaz�� Washington Post.
29.Nu exist�� pericolul unei recesiuni la nivel mondial, pe termen scurt (Christine Lagarde) ��efa FMI, Christine Lagarde, a declarat mar��i c�� nu se a��teapt�� la o recesiune global�� ,,pe termen scurt“, dar a avertizat asupra continu��rii încetinirii cre��terii globale, din cauza tensiunilor comerciale ��i a unor condi��ii financiare mai pu��in favorabile, scrie AFP.
30.Un câ��tig��tor al Premiului Nobel sper�� s�� rezolve problema de��eurilor nucleare cu ajutorul laserului Gérard Mourou, unul dintre cei trei laurea��i ai premiului Nobel pentru fizic�� în 2018, spune c�� via��a de��eurilor radioactive ar putea fi redus�� de la mii de ani la câteva minute. De��i Mourou nu ezit�� s�� spun�� c�� op��iunea la care el ��i profesorul Toshiki Tajima, din California, au lucrat, poate fi aplicabil�� în câ��iva ani, aceasta a creat un val de entuziasm în Fran��a, scrie Bloomberg.

1 2 3 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by