Articole scrise de Sabina Bujoreanu


1 - 30 din 32 rezultate
1.Cum se descurc�� studen��ii la medicin�� în lipsa practicii în spital: „Mi-am cump��rat un mu��chiule�� de porc, o sering�� ��i un ac ��i am exersat injec��iile” Studen��i de la mai multe facult����i de medicin�� din România ��i un rector au explicat cum se descurc�� în lipsa practicii în spitale, restric��ionat�� din cauza pandemiei.
2.Povestea M��rioarei din ��irnea, care face agroturism de pe vremea comuni��tilor. Tradi��iile uitate Prima form�� de agroturism din România a început, experimental, în anii 70, în câteva localit����i printre care ��i satul ��irnea, de la poalele Mun��ilor Piatra Craiului. O localnic�� din ��irnea mi-a povestit cum se f��cea turism pe vremea comuni��tilor, care erau tradi��iile ��i ce se mai p��streaz�� ast��zi din obiceiurile de alt��dat��.
3.5 m��rturii despre festivitatea de absolvire a liceului în 2020, în fa��a calculatorului: „Ziceai c�� era comemorare” Cinci absolven��i de liceu din România mi-au povestit cum a fost anul acesta la „festivitatea de absolvire”, un eveniment pe care elevii l-au a��teptat tot anul, dar care în 2020 s-a desf����urat în condi��ii speciale: în fa��a calculatorului.
4.De ce lucruri se tem elevii din clasa a XII-a pentru Bac-ul în 2020: „Dac�� am temperatur�� în ziua examenului ce fac?” Examenul de bac din acest an va fi organizat în condi��ii speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Ce p��rere au elevii din clasa a XII-a despre modul în care se va desf����ura poate cel mai important examen din via��a lor? Am încercat s�� aflu discutând cu câ��iva dintre ace��tia.
5.Tineri care s-au tuns sau vopsit singuri în timpul carantinei mi-au spus ce vor face dup�� redeschiderea saloanelor de înfrumuse��are Am vorbit cu câ��iva tineri din România despre cum este via��a f��r�� frizer sau salon de îngrijire personal�� în izolare, în perioada pandemiei de coronavirus.
6.5 cupluri ��i un psihoterapeut spun care sunt provoc��rile izol��rii în carantin�� pentru rela��ie Am întrebat mai multe cupluri cu vârste cuprinse între 19 ��i 42 de ani care au fost provoc��rile pe care le-au întâlnit în timpul carantinei din cauza pandemiei de coronavirus. Ce spune un psihoterapeut despre situa��iile care apar în timpul izol��rii cu partenerul de via����?
7.Cum este via��a într-un centru de carantin�� institu��ionalizat��: „Dac�� unul era infectat nenorocea un etaj întreg!” Un voluntar de la Crucea Ro��ie din Bra��ov ne-a povestit cum este via��a românilor care, dup�� ce s-au întors din str��in��tate, sunt acum nevoi��i s�� stea cel pu��in 14 zile într-un centru de carantin�� institu��ionalizat��.
8.Cum se descurc�� în aceste zile de carantin�� b��trânii de la ��ar��? Interviu cu bunica mea din S��vâr��in, Arad Dup�� ce am auzit ultimele m��suri de carantin�� anun��ate de Guvern, m��suri care-i afecteaz�� în primul rând pe vârstnici, mi-am sunat bunica de la S��vâr��in pentru a afla cum se descurc�� ea ��i oamenii din sat în timpul carantinei totale.
9.Cum e via��a în c��mine în timpul pandemiei de coronavirus ��i ce spun studen��ii despre cursurile online Am vorbit cu câ��iva studen��i care, dup�� închiderea universit����ilor, au preferat s�� r��mân�� în c��mine, despre cursurile online ��i despre cum se protejeaz�� în aceast�� perioad�� împotriva infect��rii cu coronavirus.
10.INTERVIU. Cum lupt�� cu discriminarea cauzat�� de coronavirus tinerii asiatici din România Am stat de vorb�� cu doi tineri din China ��i doi din Vietnam, care studiaz�� sau muncesc în Bucure��ti, despre cum s-a schimbat via��a lor din România dup�� ce a izbucnit epidemia de coronavirus.
11.INTERVIURI LA RAFT. De ce-��i fac românii provizii de alimente, când se tem de coronavirus De când cazurile de coronavirus au ajuns ��i în Europa, foarte mul��i români s-au dus în hipermarketuri pentru a-��i face provizii de alimente. Am stat de vorb�� cu câ��iva dintre ace��tia pentru a în��elege de ce anume se tem.
12.INTERVIU. Ce spun mai mul��i studen��i de 18-20 de ani despre Brâncu��i ��i Irina Rimes Am întrebat mai mul��i tineri studen��i ce ��tiu despre Constantin Brâncu��i ��i ce p��rere au despre desemnarea Irinei Rimes ca ambasador al zilei sculptorului român. Iat�� ce au r��spuns.
13.Cum au r��spuns mai mul��i tineri între 18 ��i 22 de ani la 6 întreb��ri esen��iale despre comunism Am întrebat mai mul��i tineri, între 18 ��i 22 de ani, ce ��tiu despre comunism, Nicolae Ceau��escu, Revolu��ia Român�� sau cum se distrau oamenii în perioada respectiv��. Interviurile au fost f��cute fa���� în fa���� sau pe telefon, iar tinerii intervieva��i nu au ��tiut întreb��rile dinainte. Iat�� ce au r��spuns.
14.VIDEO Trump îl nume��te pe Trudeau "cu dou�� fe��e", dup�� apari��ia unei înregistr��ri în care premierul canadian pare s��-l bârfeasc�� pe liderul american, la summitul NATO Donald Trump l-a numit pe Justin Trudeau „cu dou�� fe��e”, disputa pornind de la un videoclip în care liderul canadian pare s�� râd�� de pre��edintele american, la o întâlnire a liderilor NATO, scrie BBC. Scurtul videoclip postat pe Twitter de postul de televiziune canadian CBC îl arat�� pe Trudeau discutând cu un grup de lideri europeni, printre care Boris Johnson, Emmanuel Macron, premierul olandez Mark Rutte ��i fiica reginei Elisabeta, prin��esa Anne, la Palatul Buckingham, despre o conferin���� de pres�� improvizat�� sus��inut�� de Trump.
15.Un rus a p��c��lit patru migran��i asiatici c�� au ajuns în Finlanda, dup�� ce a construit o grani���� fals�� Un b��rbat din Sankt Petersburg a fost re��inut dup�� ce a condus patru migran��i din Asia de Sud peste o trecere de frontier�� fals�� pe care a construit-o lâng�� grani��a Rusiei cu Finlanda, relateaz�� The Moscow Times. Poli��i��tii de frontier�� ru��i au re��inut joia trecut�� grupul de patru migran��i din Asia de Sud ��i ghidul lor în apropierea grani��ei cu Finlanda.
16.Business report: Ce pl����i a mai „uitat” s�� fac�� Guvernul D��ncil��; Câ��tiguri fabuloase de la începutul anului pe bursa de la Bucure��ti; Ce se întâmpl��, de fapt, cu leul Vicepre��edinte CE: România a derulat politici expansioniste într-o perioad�� de boom economic. Situa��ia trebuie abordat�� de urgen����. România trebuie s�� ia m��suri pentru corectarea devia��iilor...Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România ��i unul dintre cele mai mari din Europa. Familia Movileanu, care controleaz�� hotelurile Mera...
17.Subiectele zilei: Strig��tul de ajutor al unui român arestat în India. „Dac�� autorit����ile din ��ara mea nu m�� ajut��, m�� vor omorî“; Rusia a învins f��r�� tancuri în Moldova – prin ��antaj economic ;Krastev: "UE trebuie s�� g��seasc�� o nou�� identitate politic��" De��i realitatea este alta, D��ncil�� spune c�� Iohannis e vinovat c�� România nu este membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU Liderul social-democra��ilor, Viorica D��ncil��, a declarat c�� nu este vinovat��...De ce n-au circulat tramvaiele în Pipera. O ��oferi���� blond�� r��m��sese cu ma��ina blocat�� pe linie. O ��oferi���� care conducea un autoturism cu num��r de Prahova a reu��it joi seara s�� blocheze tramvaiele în Pipera...
18.Caru' cu vedete: Andreea Antonescu a acceptat cererea în c��s��torie de ru��ine; Carmen Harra - previziuni despre al doilea tur al alegerilor prezidentiale 2019 Andreea Antonescu a acceptat cererea în c��s��torie de ru��ine. „Au mai trecut câteva luni pân�� s��-i spun”. Andreea Antonescu ��i-a anun��at divor��ul de so��ul ei în urm�� cu doar câteva luni, îns�� pân�� acum, acesta nu s-a pronun��at oficial. Cu toate astea, artista tr��ie��te o frumoas�� poveste de dragoste al��turi de un alt b��rbat...
19.Femeie îns��rcinat��, ucis�� de câini de vân��toare într-o p��dure din Fran��a O femeie îns��rcinat�� a fost ucis�� de câini într-o p��dure din Fran��a, în timp ce o vân��toare avea loc în apropiere, au spus anchetatorii. Trupul femeii în vârst�� de 29 de ani, care î��i plimba câinii în momentul atacului, a fost g��sit sâmb��t�� în p��durea Retz, în afara satului Saint-Pierre Aigle, scrie CNN.
20.Cea mai mare epidemie din lume (OMS): Pojarul a ucis aproape 5.000 de oameni în Republica Democrat�� Congo Pojarul a ucis aproape 5.000 de oameni în Republica Democrat�� Congo în 2019, au spus autorit����ile, dup�� ce boala s-a extins în toate provinciile din ��ar��. Aproape un sfert de milion de oameni au fost infecta��i doar anul acesta. Organiza��ia Mondial�� a S��n��t����ii (OMS) spune c�� aceasta este cea mai mare ��i cea mai rapid�� epidemie din lume, relateaz�� BBC.
21.Austria va transforma casa în care s-a n��scut Adolf Hitler în sec��ie de poli��ie Casa în care s-a n��scut Adolf Hitler va fi transformat�� într-o sec��ie de poli��ie, a anun��at Ministerul de Interne al Austriei dup�� ani buni de lupte legale, guvernul încercând s�� împiedice cl��direa din a deveni un altar neo-nazist, relateaz�� The Guardian.
22.Politic Show: CTP, despre dezbaterea de azi: O întâlnire mono a domnului Iohannis cu sine ; Nicolae Ciuc��: „Vom avea alocat 2% pentru Ap��rare în 2020”; Ministrul Muncii amenin���� Po��ta Român�� CTP, despre dezbaterea de azi: O întâlnire mono a domnului Iohannis cu sine. „Eu nici nu m�� gândeam s�� mai intervin în leg��tur�� cu cum e ea numit�� cu nume de cod 'dezbatere', am spus ce-am avut de spus îns��, îmi pare r��u, domnul Pavel Popescu comite un fault logic strig��tor la cer. Eu la logic�� fac urticarie. Cum s�� compari precedentele întâlniri între cei doi candida��i, pentru c�� asta a f��cut dânsul, cu aceast�� întâlnire mono a domnului Iohannis cu sine?" a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu aflat în studioul Digi24.
23.Spania începe supravegherea telefoanele mobile, dar neag�� spionajul Milioane de utilizatori de telefonie mobil�� spaniol�� sunt urm��ri��i s��pt��mâna aceasta ca parte a recens��mântului guvernului, iar criticii se tem c�� este un pas mai aproape c��tre spionarea popula��iei, relateaz�� BBC. La programul de supraveghere particip�� ele mai mari trei companii de telefonie mobil�� din Spania si spun c�� prin predarea datelor nu încalc�� nicio lege.
24.David Gilmour este dat în judecat�� de compozitorul melodiei oficiale a companiei feroviare franceze David Gilmour, fostul membru al trupei rock Pink Floyd, este dat în judecat�� de compozitorul melodiei care se aude în toate g��rile din Fran��a, Michaël Boumendil, relateaz�� The Guardian. Gilmour l-a contactat pe compozitorul Michaël Boumendil ��i l-a întrebat dac�� poate folosi muzica într-o melodie - o cerere pe care Boumendil a crezut-o la început a fi o fars��.
25.Politic Show: Ministrul propus la S��n��tate: „În momentul de fa����, România arunc�� la gunoi 150 de inimi ��i 300 de pl��mâni”; Cine este Ninel Peia, candidatul la alegerile preziden��iale care cerea închisoare pentru educa��ia sexual�� în ��coli Nicu��or Dan o acuz�� pe Gabriela Firea c�� nu e sincer�� cu bucure��tenii: E ru��inos s�� mint�� într-atât de flagrant. Deputatul Nicu��or Dan o acuz�� pe Gabriela Firea c�� a min��it de ��apte ori...Ce schimb��ri aduce PNL în administra��ie. Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, miercuri, la audierea ministrului propus pentru Dezvoltare, Ion ��tefan, din comisia parlamentar�� de specialitate...
26.Peacock Generation: poe��i satirici închi��i în Myanmar pentru denigrarea armatei Cinci membri ai unui cenaclu de poezie satiric�� din Myanmar au fost închi��i pentru c�� au ridiculizat armata ����rii. Grupul, Peacock Generation, a fost arestat în aprilie pentru „thangyatul” lor - o form�� de art�� tradi��ional�� care combin�� poezia , comedia ��i dansul, relateaz�� BBC.
27.VIDEO Un schelet uria�� "a ap��rut" pe o strad�� din Mexico City Un schelet ”se târ����te” pe o strad�� din Mexico City, în cartierul Tlahuac. Spre bucuria copiilor din localitate, sculptura a fost amplasat�� pe o strad�� a ora��ului cu ocazia Zilei Mor��ilor, s��rb��toare na��ional�� pe 1 ��i 2 noiembrie, relateaz�� BBC.
28.Un b��ie��el de 2 ani a murit dup�� ce tat��l s��u a cheltuit 115.000 de lire sterline din dona��ii pe vacan��e, droguri ��i bordeluri de lux Mateus Henrique Leroy Alves, în vârst�� de 37 de ani, a fost arestat în iulie sub suspiciunea c�� ar fi cheltuit 114.060 de lire sterline din banii strân��i din dona��ii online pentru a ajuta la tratarea atrofiei musculare spinale de tipul lui 1 a fiului s��u, Joao Miguel, relateaz�� The Sun.
29.Politic show: D��ncil��: Nu ne temem de audit, dar PNL-ul vine cu dorin���� de r��zbunare; CTP: USR ar trebui s�� revin�� la sigla USB; Ce îi cer lui Ludovic Orban partidele în schimbul sus��inerii „Guvernul PNL va da 400.000 de bugetari afar��”. Cum a ajuns PSD s��-��i sus��in�� campania electoral�� pe aceast�� „informa��ie”. ��tim c�� avem nenum��ra��i plimb��tori de hârtii...Plumb ��i pesedi��tii î��i pot recupera banii pierdu��i la europarlamentare. Autoritatea Electoral�� Permanent�� va da posibilitatea PSD s�� le dea candida��ilor de la europarlamentare banii b��ga��i...
30.Instan��a a decis c�� Omul Vitruvian al lui DaVinci poate s�� fie expus la Luvru Celebrul Om Vitruvian al lui Leonardo da Vinci va fi expus la Paris, în ciuda încerc��rii de a-i interzice p��r��sirea Italiei. Desenul vechi de 500 de ani urma s�� fie transportat la Luvru pentru o expozi��ie care marcheaz�� 500 de ani de la moartea lui Da Vinci, îns�� o instan���� italian�� a suspendat împrumutul planificat dup�� ce grupul Italia Nostra (Italia noastr��) s-a plâns c�� opera era prea fragil�� pentru a fi transportat��, potrivit BBC.

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by