Articole scrise de Romulus Cristea


1 - 30 din 70 rezultate
1.Romania Libera: Ruleta exproprierilor pe traseul Autostrazii Bucuresti-Brasov Proprietarii ale caror terenuri vor fi expropriate pentru constructia Autostrazii Bucuresti-Brasov sunt nemultumiti atat de pretul care a fost oferit pe metrul patrat de teren, cat si din cauza lipsei de transparenta a autoritatilor. Localnicii se mai plang de faptul ca nu au fost informati, ca nu li s-au explicat clar termenele si conditiile exproprierii.
2.Romania libera: Agentiile imobiliare mici se afla in pragul falimentului Criza financiara a paralizat piata imobiliara romaneasca. Firmele mici de tranzactii imobiliare au trei optiuni: sa suspende activitatea, sa dea faliment sau sa caute un partener mai puternic.
3.Romania libera: Rusii de la Sistronics instaleaza computere in scoli Intracom Telecom si Siveco (in calitate de subcontractor) au castigat un contract de 122,5 milioane euro (432,38 milioane lei) pentru dotarea laboratoarelor informatice din  8.191 scoli romanesti. Licitatia a fost organizata de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdCT).
4.Romania Libera: Terminal de GPL la Constanta, cu ajutor american Agentia pentru comert si Dezvoltare a Statelor Unite (USTDA) va acorda companiei Romgaz o finantare nerambursabila in valoare de 1,06 milioane dolari (745.604 euro) pentru realizarea unui studiu de fezabilitate in vederea constructiei unui terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) in portul Constanta. Dupa ce va fi construit, terminalul va constitui o sursa alternativa pentru alimentarea cu gaze a Romaniei. "Urmeaza sa vedem, la finalizarea studiului de fezabilitate, care sunt costurile de exploatare si rentabilitatea acestui sistem", a declarat Adrian Lucian Stancu, director general adjunct la Romgaz.
5.Romania Libera: Boom imobiliar in Moldova, cu banii capsunarilor Regiunea Nord-Est, considerata de Eurostat "polul european al saraciei", cunoaste o adevarata explozie imobiliara finantata de banii celor care lucreaza in strainatate. Intr-un clasament al locuintelor noi construite in primul semestru, Moldova a surclasat, pentru prima data, Regiunea Bucuresti-Ilfov.
6.Romania libera: Preturile locuintelor noi cresc usor din toamna Activitatea din sectorul de constructii va creste in intervalul august-octombrie, comparativ cu perioada mai-iulie, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul National de Statistica (INS) in randul managerilor mai multor companii.
7.Romania libera: Au venit banii Romania a primit 560 milioane de euro, prima transa de fonduri UE pentru dezvoltare rurala. Autoritatile au selectat aproape 700 de proiecte eligibile aferente sesiunilor din martie si aprilie.
8.Romania Libera: Dezvoltatorii imobiliari ar putea renunta la Romania  De cateva luni, tranzactiile pe piata imobiliara mentin un ritm scazut, desi cererea de locuinte este mare. Analistii imobiliari anticipeaza ca incepand din septembrie piata constructiilor se va reechilibra.
9.Romania Libera: Hotelierii pierd turisti  Turistii romani au reprezentat 79% din totalul celor cazati, in luna iunie, in unitatile hoteliere. Cei mai mari indici de utilizare a locurilor de cazare au fost inregistrati pe nave, in hanuri si hoteluri. In luna iunie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul persoanelor cazate in unitatile turistice a inregistrat o scadere cu 1,3%, iar numarul celor care au ales sa innopteze in aceste unitati a scazut cu 2,2%, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
10.Romania Libera: Numarul constructiilor scade Numarul autorizatiilor de constructie emise in luna iunie, in raport cu luna precedenta, a scazut cu 2,4%. Scaderile din sectorul constructiilor de locuinte sunt compensate de cresterile la lucrarile de infrastructura.
11.Romania libera: Autostrada de Cartea Recordurilor: 211 km in 24 de ani Din 2007 pana in prezent nu s-a mai construit nici un kilometru la Autostrada Bucuresti-Constanta. Desi termenul avansat in 2005 prevedea finalizarea autostrazii in 2008, licitatia pentru ultimul tronson va avea loc abia la sfarsitul anului. Pentru sectiunea de autostrada Cernavoda-Constanta investitia este de sapte milioane euro pe kilometru.
12.Romania Libera: Productivitatea tine salariul minim pe loc Luand in calcul inflatia, indicele castigului salarial real in luna mai, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a crescut cu 13,7%, potrivit Institutului National de Statistica (INS). Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (3.636 lei), iar cele mai mici in prelucrarea lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (697 lei).
13.Romania Libera: 26 de firme ataca CFR-ul Aproape un sfert din transportul de marfa pe calea ferata din Romania este acoperit de operatorii de transport feroviar (OTF) privati.  Transportul de calatori asigurat de companii private se dezvolta de la an la an, traseele deservite ajungand in majoritatea regiunilor tarii. Pe piata transportului feroviar de persoane, pe langa Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori mai activeaza companiile Regio Trans, Servtrans Invest SA si Regional Cluj-Napoca.
14.Romania Libera: Recoltele-record ar putea ieftini mancarea Se anunta o vara fertila pentru agricultura romaneasca, datorita unor recolte-record la cereale, ceea ce ar putea duce la stagnarea sau chiar reducerea preturilor alimentelor. Vestile bune vin de la Ministerul Agriculturii, care estimeaza o productie de 9,8 milioane tone de porumb. Recolta ar fi de 2,6 ori mai mare fata de anul trecut si ne-ar plasa pe locul trei in Europa, dupa Franta si Italia.
15.Romania Libera:  Pasajul Baneasa, intarziat cu un an Cei peste 16.000 de soferi care parcurg zilnic portiunea soselei Bucuresti-Ploiesti, intre Herastrau-Podul Baneasa si Aeroportul Baneasa, in drum spre DN1, au parte de nervi intinsi la maximum din cauza ambuteiajelor si zecilor de minute de asteptare la cozile de la semafoare. Autoritatile au promis ca vor rezolva problema si vor construi un pasaj subteran.
16.Romania Libera: BMW, Citroën si Mercedes arunca zarurile in Romania Francezii de la Peugeot Citroën, cel de-al doilea producator european de automobile, vor sa faca o fabrica in Romania, nemtii de la Mercedes cauta amplasamentul ideal in zona Timisoara, iar japonezii de la Mitsubishi nu au abandonat ideea de a face masini intr-un amplasament romanesc.
17.Romania libera: Pasajul Baneasa, intarziat cu un an Cei peste 16.000 de soferi care parcurg zilnic portiunea soselei Bucuresti-Ploiesti, intre Herastrau-Podul Baneasa si Aeroportul Baneasa, in drum spre DN1, au parte de nervi intinsi la maximum din cauza ambuteiajelor si zecilor de minute de asteptare la cozile de la semafoare. Autoritatile au promis ca vor rezolva problema si vor construi un pasaj subteran. Au dat si doua termene de finalizare a pasajului: noiembrie 2007 si aprilie 2008.
18.Romania Libera: Batalia Renault-Ford aduce 1,3 miliarde euro In urmatorii trei ani, grupul Renault va investi in Romania circa 600 milioane euro. Reactia constructorului francez de autombile se constituie ca un raspuns la proiectele anuntate ale companiei americane Ford de a investila Craiova aproximativ 675 milioane euro.
19.Romania Libera: Greve prin simpatie pe platforma Dacia Automobile Angajatii de la doua societati furnizoare pentru Dacia Automobile din Pitesti au declansat conflictul de munca, solicitand majorari salariale in doua transe. Aproximativ 230 de salariati de la firma Leoni, producatoare de cablaje pentru Dacia, au declansat ieri greva generala pe termen nelimitat, iar lucratorii de la Cortubi, furnizor de tobe de esapament pentru aceeasi companie de automobile, au anuntat pentru astazi greva de avertisment.
20.Romania Libera: Romanii prefera casa la tara Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru zona rurala depaseste, de cateva luni, numarul autorizatiilor eliberate pentru cladiri rezidentiale in zona urbana. In luna martie 2008 s-au eliberat 5.299 de autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 62,8% sunt pentru zona rurala, mentinandu-se trendul din luna precedenta.
21.Romania libera: Sindicatele negociaza salariile pe voturi Ca in fiecare an electoral si in 2008 (an in care se organizeaza alegeri locale si parlamentare), protestele sindicale se multiplica si cresc in amploare, tendinta prognozata si pentru anul viitor cand vor avea loc alegeri prezidentiale. Majoritatea liderilor sindicali de confederatii considera ca perioadele premergatoare alegerilor sunt prolifice si propice solicitarilor de ordin social, guvernantii fiind mai deschisi in a acorda cu generozitate majorari salariale sau alte facilitati in special pentru lucratorii din sectorul bugetar.
22.Romania Libera: Pretul gazelor ar putea creste cu 19% E.ON Gaz Romania solicita o majorare a pretului final al gazului cu 19%, incepand cu 1 iulie 2008, pentru a-si putea acoperi costurile de achizitie. Reprezentantii companiei au atentionat ca, daca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) nu va aproba majorarea solicitata, E.ON va fi nevoita sa reduca cantitatile importate, ceea ce va conduce la un deficit de gaze naturale pe piata romaneasca.
23.Romania libera: 10.000 euro, taxa de intrare in supermarket Teama de dublarea taxelor si discounturilor pe care furnizorii trebuie sa le acorde, prin contract, marilor retele de magazine au iscat un conflict intre patronatele din industria alimentara si retaileri. In medie, furnizorii achita zece taxe, care oscileaza intre cateva sute de euro si 10.000 euro. Aproape fara exceptie, furnizorii platesc o taxa de deschidere, o taxa de raft, alta pentru reclama si uneori achita un bonus pe cifra de afaceri.
24.Romania Libera: Casele se scumpesc si in 2008 Desi piata ipotecara va inregistra anul acesta o evolutie sub cea din ultimii trei ani, pretul locuintelor din Romania va continua sa creasca din cauza dezechilibrului raportului cerere/oferta de pe piata. Cel putin pentru acest an, analistii imobiliari opineaza ca tendinta se va mentine atat pentru apartamentele noi, cat si pentru cele vechi. Retailul va absorbi cam 70% din investitiile imobiliare totale prognozate pentru 2008 si cifrate la circa trei miliarde de euro.
25.Romania libera: Zece firme cauta petrol in Romania Agentia nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a primit oferte de concesionare doar pentru 15 perimetre de exploatare petroliera, dintr-un total de 26 anuntate pentru licitatie. Numarul firmelor, inregistrate pana ieri la ANRM a fost de 10, companii romanesti si straine care au depus 31 de oferte.
26.Romania Libera: Industria textila importa 1.000 de muncitori din Bangladesh Dupa ce peste doua milioane de romani au parasit tara pentru a lucra in strainatate, companiile romanesti cauta mana de lucru in pietele asiatice. Romania va importa din Bangladesh, probabil in acest an, o mie de muncitori specializati in industria confectiilor textile, care se vor adauga unui lot de 100 de lucratori care au sosit deja in tara.
27.Romania libera: Svaiter de Ploiesti Licitatia pentru refacerea centurii Ploiesti VEst a fost castigata de firma lui Costel Casuneanu, care a cerut 23,3 milioane de euro, mai mult decat ofertele altor trei participanti. Termenul de finalizare este in anul 2009. In prezent, tronsonul de drum de centura este o zona de strangulare a circulatiei rutiere, avand in vedere ca atat inainte, cat si dupa acest tronson drumul national existent are patru benzi de circulatie.
28.Romania Libera: Castigurile din investitii imobiliare pot creste cu 9% In acest an, randamentele investitiilor imobiliare din Romania vor creste cu 1-2 puncte procentuale, recuperand astfel scaderea inregistrata in 2007. Nivelul cresterii va fi cuprins intre 7,5% si 9%, pe fondul crizei financiare de pe pietele externe, apreciaza consultantii imobiliari.
29.Romania Libera: Nivel record de investitii in proprietati comerciale Investitiile in proprietati comerciale in Europa au urcat, anul trecut, la nivelul record de 236 de miliarde euro, comparativ cu 230 de miliarde euro, in 2006, in pofida declinului semnalat in ultimul trimestru.Declinul observat in trimestrul al patrulea nu a fost o evolutie surprinzatoare, avand in vedere efectele negative ale limitarii creditarii la nivel international.
30.Romania Libera: Concentrare pe Pilonul II La trei luni de la demararea campaniei pentru pensiile private obligatorii, numarul celor care s-au inscris la unul din cele 18 fonduri autorizate sa functioneze pe Pilonul II a ajuns la 2,93 milioane. Peste 96,61% din piata pensiilor private obligatorii s-a concentrat in primii 9 jucatori care controleaza aproape toata piata de profil.

1 2 3 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by