Articole scrise de Robert Mihailescu


1 - 30 din 468 rezultate
1.������INTERVIU Cosmin Marinescu, consilier preziden��ial: Teoria “wageledgrowth” a reprezentat “ambalajul ��tiin��ific” al unor politici pur populiste ­/ Românii nu mai sunt dispu��i s�� voteze politicieni care le arunc�� ni��te sute de lei în buzunar pentru a le cump��ra votul Teoria “wageledgrowth” invocat�� de unii economi��ti PSD nu a reprezentat decât “ambalajul ��tiin��ific” al unor politici pur populiste, afirm�� consilierul preziden��ial pe probleme de politici economice ��i sociale, Cosmin Marinescu, într-un interviu acordat HotNews.ro. Acesta noteaz�� îns�� o „maturizare politic��” a societ����ii române��ti, care nu mai pare dispus�� s�� voteze „politicieni care doar le arunc�� ni��te sute de lei în buzunar pentru a le cump��ra votul”.
2.Iohannis: Inten��ionez s��-l promovez pe Radu Ioanid ambasador în Israel Pre��edintele Klaus Iohannis a anun��at mar��i c�� inten��ioneaz�� s��-l „promoveze” în func��ia de ambasador în Israel pe Radu Ioanid, directorul Departamentului de Arhiv�� al Muzeului Holocaustului din Washington.
3.Br��ila: Feti���� de 10 ani, ademenit�� de doi b��rba��i într-o locuin���� ��i violat�� O feti���� de 10 ani a fost ademenit�� de doi b��rba��i într-o locuin���� din Br��ila ��i violat��. Poli��ia a fost sesizat�� de medici, dup�� ce mama a mers cu copila la spital, relateaz�� Mediafax.
4.O nou�� eroare a Autorit����ii Electorale a determinat Biroul Electoral s�� finalizeze manual centralizarea rezultatelor la primul tur al preziden��ialelor Biroul Electoral Central a fost nevoit s�� finalizeze manual centralizarea rezultatelor la primul tur al alegerilor preziden��iale, dup�� ce a descoperit o eroare în calcularea num��rului total al aleg��torilor care au votat prin coresponden����. BEC a emis în data de 13 noiembrie o decizie „privind efectuarea unor corec��ii în procesul-verbal privind centralizarea voturilor pentru alegerea pre��edintelui României în anul 2019, întocmit de Biroul electoral 48 pentru sec��iile de votare din str��in��tate”.
5.STS a realizat o pagin�� web pentru prezentarea datelor provizorii la alegerile preziden��iale / Surse - datele provizorii vor fi disponibile pentru oricine, f��r�� user ��i parol�� STS a confirmat sâmb��t��, într-un r��spuns trimis HotNews.ro, c�� a realizat o pagin�� web pe care pot fi prezentate datele provizorii ale alegerilor preziden��iale, precizând îns�� c�� „actualizarea, respectiv frecven��a actualiz��rii acestei pagini web este responsabilitatea” Autorit����ii Electorale Permanente. Datele provizorii vor fi accesibile pe site-ul AEP pentru toat�� lumea, f��r�� user ��i parol��, au declarat pentru HotNews.ro surse din Autoritatea Electoral�� Permanent��.
6.Eroarea din softul pentru alegeri: Autoritatea Electoral�� a certificat spre neschimbare aplica��ia pentru preziden��iale de��i fusese avertizat�� despre existen��a unui viciu (surse) Autoritatea Electoral�� Permanent�� a certificat spre neschimbare aplica��ia folosit�� pentru centralizarea rezultatelor vot��rii la alegerile preziden��iale de��i fusese notificat�� de c��tre Serviciul de Telecomunica��ii Speciale de existen��a unui viciu, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate cazului.
7.Premiul Goncourt 2019: Jean-Paul Dubois, pentru "Tous les hommes n'habitent pas le monde de la même façon" Romancierul Jean-Paul Dubois a primit luni premiul Goncourt, cel mai prestigios premiu literar al lumii francofone, pentru "Tous les hommes n'habitent pas le monde de la même façon" (L'Olivier), roman bulversant ��i nostalgic despre fericirea pierdut��, scrie AFP.
8.Agentul guvernamental la CEDO, Viorel Mocanu, care a schimbat ap��rarea în dosarul Dragnea vs. România, a fost eliberat din func��ie Viorel Mocanu, care a schimbat ap��rarea în dosarul Dragnea vs. România, a fost eliberat, „la cerere”, din func��ia de secretar de stat, agent guvernamental pentru Curtea European�� a Drepturilor Omului, potrivit unei decizii a premierului Viorica D��ncil�� publicat�� miercuri în Monitorul Oficial.
9.OFICIAL Demisia agentului guvernamental la CEDO, Viorel Mocanu, care a schimbat ap��rarea în dosarul Dragnea vs. România, va deveni efectiv�� în 7 august / Mocanu o acuz�� pe judec��toarea Iulia Motoc c�� dorea s�� condamne România în cauza Kovesi Demisia agentului guvernamental al României la Curtea European�� a Drepturilor Omului (CEDO), Viorel Mocanu, care a schimbat ap��rarea în cazul Dragnea vs. România, va deveni efectiv�� pe 7 august, potrivit unei declara��ii a acestuia citat�� de stiripesurse.ro.
10.UPDATE Agentul guvernamental la CEDO, Viorel Mocanu, ar putea s��-��i dea demisia Agentul guvernamental al României la CEDO, Viorel Mocanu, care a schimbat ap��rarea în cazul Dragnea vs. România, ar putea s��-��i dea demisia, au declarat pentru HotNews.ro surse din Ministerul Afacerilor Externe.DOCUMENTE CEDO Dragnea contra României: Cum sper�� liderul PSD s�� scape de condamnarea în dosarul Referendumul / Pledoaria lui Viorel MocanuMAE nu reu��e��te s�� explice dac�� agentul guvernamental Viorel Mocanu a avut mandat pentru schimbarea liniei de ap��rare în dosarul Dragnea vs România de la CEDOSurse: DNA ar fi început investiga��ii privind ac��iunile agentului României la CEDO în cauza Dragnea vs. România, dar SIIJ ar fi cerut de la DNA dosarul
11.Raportul GRECO va cere României desfiin��area de îndat�� a Sec��iei pentru investigarea magistra��ilor: O anomalie (surse) Raportul GRECO va cere României desfiin��area de îndat�� a Sec��iei pentru investigarea magistra��ilor, deoarece afecteaz�� independen��a Justi��iei, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.
12.Fran��a: Partidul lui Marine Le Pen, pe primul loc, înaintea forma��iunii pre��edintelui Macron (estim��ri) Partidul lui Marine Le Pen (extrema dreapta) s-a clasat pe primul loc, înaintea forma��iunii pre��edintelui Macron, la alegerile pentru Parlamentul European din Fran��a, potrivit primelor estim��ri, anun���� AFP.
13.UPDATE VIDEO Explozie în Lyon, pe o strad�� pietonal�� / Cel pu��in treisprezece persoane au fost r��nite u��or O explozie a r��nit cel pu��in treisprezece persoane pe o strad�� pietonal�� din Lyon, în estul Fran��ei, au anun��at autorit����ile, care privilegiaz�� pista unui colet capcan��, scrie AFP.
14.FOTOGRAFIA ZILEI Ambuteiaj pe Everest / Doi alpini��ti ��i-au pierdut via��a Trebuie s�� stai la coad�� pentru a ajunge pe acoperi��ul lumii, cu o a��teptare de mai multe ore în apropiere de vârful Everestului, în Himalaya, au anun��at joi organizatorii expedi��iilor, potrivit AFP, care noteaz�� c�� doi alpini��ti ��i-au pierdut via��a în aceast�� zi.
15.���VIDEO INTERVIU Siegfried Mure��an: PNL î��i propune un scor între 25 ��i 30% ��i cel pu��in un vot în plus fa���� de PSD la europarlamentare PNL î��i propune la alegerile europarlamentare un scor între 25 ��i 30%, dar „cât mai aproape de 30%, cel pu��in un vot în plus fa���� de PSD ��i 10 europarlamentari”, a declarat miercuri, într-un interviu pentru HotNews.ro, europarlamentarul liberal Siegfried Mure��an.
16.Ungaria inaugureaz�� o reprezentan���� comercial�� cu statut diplomatic în Ierusalim ��eful diploma��iei ungare Peter Szijjarto a inaugurat mar��i la Ierusalim noua reprezentan���� comercial�� a ����rii sale, dotat�� cu statut diplomatic, potrivit AFP.
17.INTERVIU Ce spun procurorii care nu au mers la întâlnirea cu Viorica D��ncil��. Antonia Diaconu: Întregul pachet de legi ale justi��iei legifereaz�� punerea procurorilor sub control politic Noua Sec��ie special�� pentru investigarea magistra��ilor va avea conducerea desemnat�� de oameni politici ��i devine, practic, un parchet paralel cu Parchetul General, afirm��, într-un interviu pentru HotNews.ro, procurorul Antonia Diaconu, co-pre��edinte al Asocia��iei „Mi��carea pentru Ap��rarea Statutului Procurorilor”. Aceasta acuz��, printre altele, ��i prevederea potrivit c��reia magistra��ii pot fi elibera��i din func��ie la constatarea pierderii bunei reputa��ii: „o no��iune pentru care nu exist��, în prezent, criterii pentru o definire clar��”.
18.Judec��torii or��deni care spun c�� au fost intimida��i sau ��antaja��i de procurorii de la DNA Oradea s�� ias�� public ��i s�� indice cine i-a intimidat sau ��antajat (asocia��ie procurori) Asocia��ia Mi��carea pentru Ap��rarea Statutului Procurorilor afirm�� c�� „citarea ��i audierea unor persoane în procedurile judiciare nu trebuie s�� devin�� un spectacol de pres��” iar acest lucru este valabil ��i când sunt audia��i procurorii, o referire la dosarul deschis dup�� apari��ia unei înregistr��ri audio în care ar ap��rea procurori de la DNA Oradea care discut�� despre ac��iuni de intimidare a judec��torilor.
19.Marsilia: O b��trân�� r��nit�� de o grenad�� lacrimogen�� în urma protestelor de sâmb��t�� a murit O femeie de 80 de ani care a fost r��nit�� în apartamentul s��u de elemente ale unei grenade lacrimogene în incidentele de la manifesta��iile organizate sâmb��t�� la Marsilia a murit duminic�� în blocul operator al unui spital din acest ora��, scrie AFP.
20.Un radiotelescop din Australia a detectat mai multe ”impulsuri radio rapide” misterioase O echip�� de cercet��tori din statul Western Australia a detectat, pe parcursul unui an, cu ajutorul unui radiotelescop, 20 de semnale radio misterioase, care poart�� denumirea de "impulsuri radio rapide" (FRB - fast radio burst), aproape de dou�� ori mai multe decât num��rul identificat la nivel global de la descoperirea acestui fenomen, în 2007, potrivit dpa, citat de Agerpres.
21.Premiul Nobel pentru economie 2018 - William Nordhaus ��i Paul Romer Premiul Nobel pentru economie a fost acordat americanilor William Nordhaus ��i Paul Romer, anun���� AFP.
22.Gala Primetime Emmy 2018: glume politice, câ��tig��tori nea��tepta��i ��i o cerere în c��s��torie Cea de-a 70-a edi��ie a premiilor Primetime Emmy, care a avut loc în noaptea de duminic�� spre luni, la Los Angeles, a oferit mai multe surprize, de la o cerere în c��s��torie la glume politice ��i câ��tig��tori nea��tepta��i. Serialele "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones", produs de postul TV HBO, ��i "The Handmaid's Tale" se situau printre favori��i la edi��ia de anul acesta a premiilor Primetime Emmy, considerate Oscarurile televiziunii americane, transmite Mediafax.
23.Cazul noii otr��viri cu Noviciok: A venit timpul ca Rusia s�� explice exact ce se înt��mpl�� (ministrul britanic de Interne) Ministrul britanic de Interne, Sajid Javid, a cerut Rusiei "s�� explice exact ce se întâmpl��", dup�� otr��virea a doi cet����eni britanici cu ajutorul aceluia��i agent neurotoxic folosit pentru otr��virea unui fost spion rus ��i a fiicei sale, în urm�� cu patru luni la Salisbury (sud-vestul Angliei), scrie AFP.
24.Cupa Mondial��: Belgia a învins cu 3-0 echipa lui Penedo, Panama Reprezentativa Belgiei a învins luni, cu scorul de 3-0 (0-0), selec��ionata statului Panama, din care face parte ��i dinamovistul Jaime Penedo, într-un meci din Grupa G a Cupei Mondiale din Rusia, disputat pe stadionul Fi��t, la Soci, anun���� news.ro.
25.Unui copil palestinian de 12 ani, r��nit de gloan��e, i-a fost amputat un picior Unui copil palestinian de 12 ani, a c��rui imagine a fost intens distribuit�� pe re��elele sociale, i-a fost amputat un picior, dup�� ce a fost r��nit de gloante trase de solda��i israelieni în cadrul amplei mi��c��ri de contestare din Fa��ia Gaza, anun���� AFP.
26.Fran��a: Pre��edintele Macron anun���� c�� vrea s�� repare leg��tura deteriorat�� cu Biserica ��i stârne��te reac��ii vehemente, în special din partea stângii Pre��edintele Emmanuel Macron a provocat o avalan���� de reac��ii indignate în Fran��a, în special pe zona de stânga, dup�� ce a declarat c�� dore��te s�� „repare” leg��tura „deterioarat��” dintre Biseric�� ��i stat, într-o ��ar�� puternic ancorat�� în principiul laicit����ii, scrie AFP.
27.Daca Iranul dezvolta arma atomica, Arabia Saudita va face acelasi lucru cat mai repede posibil - printul mostenitor Mohammed bin Salman Printul mostenitor saudit Mohammed bin Salman a afirmat ca, daca Iranul se doteaza cu arma nucleara, Arabia Saudita "va face la fel cat mai rapid posibil", intr-un interviu la televiziunea CBS, preluat de AFP.
28.VIDEO Scena haioasa la o conferinta de presa in China. O jurnalista "isi da ochii peste cap" cand vede ce intrebare pune o colega/ Imagine aa fost cenzurata O ziarista chineza si-a dat ochii peste cap, vizibil iritata de o intrebarea a unei colege - o imagine care a fost cenzurata dupa ce a devenit virala, starnind o furtuna politico-mediala in China, scrie AFP. Privirea dispretuitoare a ziaristei, transmisa in direct de televiziunea nationala, spune multe despre ce gandeste o parte presei din aceasta tara fata de confratii lor prea obedienti fata de putere.
29.Facebook a inchis pagina miscarii britanice de extrema dreapta Britain First Facebook a anuntat miercuri ca a inchis pagina miscarii britanice de extrema dreapta Britain First, din cauza publicarii in mod repetat de comentarii cu mesaje de ura impotriva minoritatilor, scrie AFP.
30.Ziaristul slovac ucis impreuna cu prietena sa lucra la o ancheta privind posibile legaturi intre mafia italiana si elitele politice Ziaristul slovac impuscat mortal, Jan Kuciak, era pe punctul sa publice un articol despre coruptie la nivel inalt in care sunt implicate mafia italiana si politicieni din acest mic stat din zona euro, a anuntat in noaptea de marti spre miercuri site-ul de stiri pentru care lucra, scrie AFP. Prim-ministrul slovac Robert Fico a oferit un milion de euro ca premiu pentru oricine aduce informatii despre asasinarea jurnalistului.UPDATE Doi oficiali slovaci aproiati premierului Robert Fico, acuzati de legaturi cu crima organizata in ancheta jurnalistului de investigatii Jan Kuciak, asasinat, s-au autosuspendat din functii miercuri.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 16 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by