Articole scrise de Robert Iloviceanu


1 - 11 din 11 rezultate
1.Business Standard: Salariul unui director general dintr-o companie medie - 8.700 de euro pe luna Salariul mediu brut al unui director general dintr-o companie medie de pe piata locala depaseste 8.700 de euro pe luna, printre cel mai bine platiti manageri fiind directorii de vanzari, care au salarii comparabile cu cele din tarile dezvoltate, potrivit studiilor salariale de pe piata locala.
2.Business Standard: La nivel de specialisti, femeile sunt mai bine platite decat barbatii Femeile care ocupa pozitii de specialist in cadrul companiilor mari castiga cu 50% mai mult decat barbatii, iar cele care detin functii de middle management primesc salarii cu 40% mai mari. In acelasi timp, femeile au o prezenta mai redusa in functiile de director general si obtin venituri cu 30% mai mici decat barbatii, potrivit studiului Total Remuneration Survey, realizat de compania de consultanta Mercer.
3.Business Standard: Comisionul din vanzari aduce salarii de manageri Salariul angajatilor din sales&marketing variaza intre 600 de euro, pentru nivel entry, si 6.000 de euro, pentru top management, iar domeniile unde acestia sunt cel mai bine recompensati sunt FMCG, banking si farma.
4.Business Standard: Directorii de vanzari romani castiga ca in Occident Castiga peste 2.100 de euro pe luna in provincie si 3.600 de euro in Bucuresti, au intre 35 si 40 de ani si o vechime pe post de unu pana la sapte ani. Acestia sunt directorii de vanzari romani, care ajung in aceasta pozitie mult mai repede decat colegii lor din Germania sau Marea Britanie, unde salariile pentru aceasta pozitie sunt cu 30-35% mai mari. Totusi, directorii de vanzari romani sunt platiti cu 15% mai bine decat colegii lor din Cehia si cu 50% mai bine decat cei din Bulgaria.
5.Business Standard: Middle managerii din companiile mari pleaca pentru salarii duble Tot mai multi middle manageri parasesc companiile mari in care activeaza pentru un post de conducere intr-o companie de mici dimensiuni, potrivit specialistilor HR. Miscarile acestora sunt derterminate, in principal, de interesul acestora pentru un statut social superior, dar si pentru pachete salariale cu cel putin 20-30% mai mari.
6.Business Standard: Angajatii de peste 45 de ani - o solutie la criza de personal Din ce in ce mai multi angajatori renunta la conditia de a angaja persoane de “pana in 35 de ani” si accepta si candidati cu varste de peste 45 de ani, aceasta fiind una dintre solutiile companiilor la criza actuala de personal.
7.Business Standard: Managementul stresului creste performanta angajatilor Cei mai multi angajati din companiile de pe piata locala sunt nevoiti sa preia o parte din sarcinile altor colegi, in conditiile crizei actuale a fortei de munca, lucru care-i obliga sa faca fata unor presiuni foarte mari la locul de munca.
8.Business Standard: Femeile, 30% din totalul promovarilor in pozitii de top Femeile reprezinta aproximativ 30% din totalul promovarilor la nivel de top management care au loc, anual, in cadrul companiilor din Romania, potrivit estimarilor firmei de resurse umane Perspective Group.
9.Business Standard: Clujul, cresteri salariale peste Bucuresti Piata muncii din zona de vest a tarii - Cluj, Arad, Timisoara -, aflata intr-o perioada de efervescenta fara precedent, permite cresteri salariale mai mari decat in Bucuresti, remuneratiile pentru anumite profesii depasindu-le, deja, pe cele din Capitala.
10.Business Standard: Deficit de 15.000 de project manageri pe piata locala Cererea masiva de specialisti in project management, din prezent, se loveste de un numar relativ mic de profesionisti pe piata locala, deficitul fiind estimat la circa 10.000-15.000 de persoane, potrivit mai multor specialisti in domeniu.
11.Business Standard: IBM: Criza de leadership va afecta 40% dintre companii Lipsa liderilor va fi, in 2008, una dintre principalele probleme in cadrul companiilor la nivel global, potrivit studiului IBM Global Human Capital Study 2008. Cea mai mare criza la nivel de leadership se va inregistra in regiunea Asia Pacific, aproape jumatate dintre companiile din zona acuzand lipsa unor lideri talentati.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by