Articole scrise de Remus Radu


1 - 11 din 11 rezultate
1.Cei mai mari mosieri ai Romaniei de azi O mina de oameni au ajuns sa administreze, ca proprietari sau arendasi, suprafete de teren comparabile cu marile mosii de odinioara. Cine ne sint mosierii? Cum au ajuns aici si ce-i bate gindul sa faca de acum incolo? Cumva pe nestiute, sta sa apuna o epoca. Cea in care, la adapostul unui partid sau al altuia, latifundiarii de azi se inzestrau cu bucati din trupul in semiparagina al statului, al tuturor si, deci, al nimanui.
2.Mogulii au chiulit de la emisiunea "Putere la Puterea a patra" In Romania nu exista inca, din pacate, un cadru legal sau o cutuma, care fie sa oblige, fie sa indemne ca intre actionarii unei forme media si conducerea editoriala sa se incheie un contract ce sa le asigure ziaristilor libertate de exprimare. Aceasta a fost singura idee care s-ar putea desprinde din productia mamut organizata de Realitatea TV.
3.Romanii au ciordit banii de integrare ai tiganilor S-a inaugurat zilele trecute la Tirgu-Mures, cu mare fast, fursecuri, ambasadori si ziaristi, un centru de sprijin social pentru romi, al patrulea din tara, pe banii Natiunilor Unite. Cam 100.000 de dolari, atit costa deschiderea unui astfel de centru, motivata, dupa spusele organizatorilor, atit de nevoile evidente ale comunitatilor de romi, cit si de reusita exemplara a primului astfel de centru deschis la Marasesti.
4.Criza brinzei romanesti: trei poteci de iesire In spatiul consacrat al oieritului romanesc, in Marginimea Sibiului, vestea a scos pe strazi, intr-un protest in fata primariilor din cele doua celebre comune de oieri, Jina si Poiana Sibiului, sute de oameni. Tavalugul a pornit imediat ce a intrat in vigoare, la 18 ianuarie 2007, un ordin al ANSVSA care introduce conditii severe privind productia si vinzarea laptelui, a brinzei si a altor produse animaliere.
5.Copiii scriu lucruri cumplite Marii disidenti si personalitatile urmarite de Securitate nu ne ajuta sa vedem pina in ce unghere a intrat politia politica in viata noastra. Ne ajuta in schimb revoltatii anonimi, despre care nu se vorbea la Europa Libera, pentru care nu se stringeau liste de sustinere. Cazul Constantin Zanfir este povestea unui marunt profesor de tehnologie, reeducat in spirit socialist de catre Securitate. Misiunea a fost executata cu sprijinul elevilor sai, care l-au turnat cu metoda.
6.Romii tirasc TVR la Stabor in Parlament Nicolae Paun, reprezentantul Partidei Romilor in Parlament, a platit ieri o polita conducerii TVR, pentru ca in emisiunea “Rom European” reporterii si-au permis sa-l critice. El a convocat conducerile TVR si ale Radioului public la o discutie cu grupul parlamentar al minoritatilor si, sprijinit de colegii sai, a cerut ca de acum inainte emisiunile despre minoritati sa fie avizate de ei, de politicieni.
7.Primarii fosili sint pe cale de aparitie O noua specie apare in zoologia de tranzitie: primarii fosili. Am identificat cinci exemplare cu o vechime mai mare de 15 ani. Pascani inseamna Ratoi. Caracal inseamna Anghel. Sfintu Gheorghe se traduce in ungureste Albert Almos. Iar Intorsura Buzaului nu se poate traduce decit in romaneste: Gheorghe Baciu.
8.Bill Gates pariaza pe albina-spion de la Iasi Patru studenti din Iasi impreuna cu profesorul lor au pus la cale un program de calculator prin care albinele sint transformate in iscoade, menite sa anunte unde sint cimpurile de mine sau unde toxicitatea ne ameninta viata.
9.Proiecte Sapard neasigurate si luate de ape Nu mai putin de 29 de proiecte Sapard au fost afectate de inundatile din Banat, dar pentru nici unul din acestea beneficiarii - consiliile locale - nu au incheiat polite de asigurare. Situatia se anunta si mai dramatica in Moldova.
10.Clanurile academice de la Medicina Veterinara Corpul profesoral de la Medicina Veterinara din Bucuresti e ca o lista de nuntasi: soti, fii si fiice isi impart posturile. Decanul spune ca e vorba de spirit de sacrificiu.
11.Acasă la Moş Ion Roată de la Agricultură In casa pitică şi lungă, ca o omidă uriaşă, din capul comunei Lunguleţu, Dimboviţa, de trei zile aşteaptă moş Matei Barbu să vie maşină iute de la Bucureşti şi să-l poarte pină la minister, la Agricultură. Zarva s-a iscat miercuri in ograda lui Matei Barbu, de 72 de ani, după ce-a apărut marţi seară la televizor lingă ministrul Agriculturii, care a anunţat o ţară intreagă că-l ia pe ţăran consilier personal.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by