Articole scrise de Relu Cocos


1 - 6 din 6 rezultate
1.Când și cum se va sfârși pandemia de COVID-19? Din pandemiile trecute am învățat că virusurile nu dispar, astfel un virus descendent al gripei Spaniole (virusul H1N1) îl regăsim și în prezent sub forma virusului H3N2. De specificat că în cazul acestui virus, nu a fost atinsă imunitatea de grup, nu aceasta a pus capăt pandemiei de gripa Spaniolă, ci imunitatea naturală. Oamenii și virusul au atins un „consens imunologic”, virusul a provocat forme mai blânde ale bolii cu răspândire localizată.
2.Există premisele ca mii de angajați din sănătate să beneficieze de creșteri salariale prin corectarea erorilor din legea salarizării unitare Legea salarizării unitare 153/2017, o lege perfectă în accepțiunea celor care au scris-o, ar fi trebuit să impună principiul unității salariale a funcțiilor în cadrul tuturor familiilor ocupaționale, dar s-a dovedit, în scurt timp, a fi o lege injustă pentru mai multe categorii profesionale din sistemul de sănătate și învățământul medical superior. În cazul biologilor, farmaciștilor și biochimiștilor nu s-a ținut cont de nivelul studiilor raportat la cel al altor categorii profesionale din sănătate, cum ar fi medicii.
3.Când sunt dispuși guvernanții sa modifice o lege injustă, Legea Salarizării Unitare? In urmă cu câteva luni, am abordat tema relație dintre sindicatele din sistemul sanitar și politic pe fondul gravelor anomalii apărute în legea salarizării unitare care au schimbat alarmant ierarhiile de salarizare între anumite categorii profesionale din acest domeniu. Spuneam atunci că discriminările create sunt rezultatul prezenței exclusive a marilor sindicatelor, cum ar fi Sanitas si Solidaritatea Sanitara, la masa negocierilor, combinată cu interesele anumitor arhitecți ai acestei legi din Ministerul Muncii și Justiție Sociale, toate fiind justificate de mult trâmbițatul program de guvernare.
4.„Mareea Albă” s-a retras, se vorbește acum de suspendarea președintelui, dar cu problemele din sistemul sanitar cum rămâne? Problemele create în sistemul sanitar de Legea Salarizării Unitare nu au fost rezolvate. Guvernul a făcut câteva cârpeli după discuțiile cu sindicatele Sanitas și Solidaritatea Sanitară, care însă nu au rezolvat problemele de fond. În cele din urmă, chiar și aceste sindicate au înțeles ca au fost păcălite sau poate s-au lăsat păcălite pentru a obține ceva pentru o minoritate.
5.Marile sindicatele din sănătate au negociat doar pentru liniștea guvernului Când poziția dominantă de la masa de negociere a fost pierdută în discuțiile cu Ministerul Muncii și Justiție Sociale, marile sindicatele din sănătate s-au întors cu fața spre membrii lor. Cel mai mare sindicat din sănătate, Sanitas, mânat de o dragoste regăsită față de simpli cotizanți, mulți dintre ei neglijați cu desăvârșire în negocierile de anul trecut cu guvernanții, a pus în mișcare un întreg mecanism psihologic de satisfacere a maselor prin organizarea unui miting de amploare în Piața Victoriei.
6.Legea Salarizării Unitare, o lege a autosuficienței politice și a dezbinării echipei medicale Sa fie oare fluxul de gândire rațională atât de influențat de politică astfel încât să afecteze pană și cea mai simplă logică a unei legi cum ar fi cea a salarizării în sectorul public, care s-a dorit a fi una unitară și modernă? Politica trebuie chiar să dicteze tot ce mișcă într-o societate? Chiar nu mai avem profesioniști care nu sunt întorși cu cheița de o mână politică dizgrațioasă, capabili să se ocupe de astfel de demersuri? Această lege a salarizării unitare s-a dovedit, în final, a fi creația unui ministru autosuficient care ascultă orbește de consilierii săi și care, într-o stare continuă de aroganță, ignoră total realitățile, în special cele din sistemul sanitar.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by