Articole scrise de Redactia stiri


1 - 30 din 436 rezultate
1.Tarom a renun��at la dou�� procese intentate actualei ��efe ��i so��ului s��u chiar în ziua în care a fost numit�� la conducerea companiei - Libertatea / Cum r��spunde TAROM M��d��lina Mezei, fosta ��ef�� a agen��iei TAROM de la Bruxelles, a fost numit�� director general pe 19 iunie. În aceea��i zi, compania de stat a renun��at la dou�� procese intentate împotriva ei ��i a so��ului s��u, Lauren��iu Mezei, scrie Libertatea care noteaz�� c�� cei doi ��efi de agen��ii interna��ionale au fost acuza��i c�� au adus pagube companiei. UPDATE 15:20 - Tarom, transmite într-un comunicat, c�� a renun��at la procese dup�� ce actuala directoare a semnat un angajament de plat�� a datoriilor invocate în dosare.
2.UPDATE FOTO Traficul rutier, feroviar ��i aerian, afectat de polei / Circula��ia a fost reluat�� pe A3 ��i A2/ Trenurile au întârzieri ��i de peste 200 de minute în Gara Bucure��ti Poleiul a afectat traficul rutier, precum ��i cel feroviar ��i aerian, blocând par��ial drumuri ��i cauzând întârzieri de zeci de minute la cursele aeriene. La nivelul CFR, întârzierile sunt ��i de peste 200 de minute. În Bucure��ti, ghe��u��ul a provocat probleme la nivelul circula��iei cu mijloacele de transport în comun.
3.Mircea C��rt��rescu a primit Premiul Thomas Mann, unul dintre cele mai mari premii ale literaturii germane Scriitorul Mircea C��rt��rescu a primit, sâmb��t�� seara, Premiul Thomas Mann 2018, unul dintre cele mai mari premii ale literaturii germane. La ceremonia din ora��ul Lubeck au participat scriitorul ��i traduc��torul Ernest Wichner care a ��inut Laudatio, poetul ��i editorul Michael Kruger care a citit discursul de mul��umire, editorul austriac Herbert Ohrlinger ��i traduc��toarea suedez�� Inger Johansson. Scriitorul Mircea C��rt��rescu a scris pe pagina lui de Facebook c�� la ceremonie au participat ��i pre��edintele Societ����ii Thomas Mann ��i primarul ora��ului Lubeck.
4.Cine sunt magistra��ii care judec�� procesul lui Dragnea. Printre ei, un fost procuror DNA ��i judec��toarea care l-a condamnat pe Adrian N��stase în dosarul "Trofeul Calit����ii" Noul complet de cinci de la instan��a suprem�� care judec�� în apel dosarul în care liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani ��i jum��tate de închisoare nu va mai fi condus de vicepre��edintele Înaltei Cur��i Daniel Dragomir. Din complet fac parte magistratul Rodica Cosma, care a judecat mai multe dosare importante, Valentin ��elaru, fost procuror delegat la DNA, despre care luju.ro spune c�� este un apropiat al fostei ��efe a DNA Laura Codru��a Kovesi, judec��toarea Alina Ioana Ilie, care a f��cut parte din completul ce l-a condamnat definitiv pe fostul premier Adrian N��stase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul Calit����ii" ��i judec��toarea Simona Neni����, singura care f��cea parte ��i din componen��a vechiului complet de titulari.
5.Guvernul elimin�� custozii (în principal ONG-uri) din ariile naturale protejate, de care se va ocupa o Agen��ie cu doar 90 de angaja��i / ONG: Custozii ��ineau România f��r�� vile în parcurile na��ionale Printr-o Ordonan���� de Urgen���� adoptat�� joi, Guvernul a scos din legisla��ia de mediu no��iunea de custode al ariilor naturale protejate, acestea urmând s�� fie administrate de Agen��ia Na��ional�� pentru Arii Naturale Protejate (ANANP). Custozii ariilor protejate sunt în bun�� parte ONG-uri, dar ��i prim��rii, consilii jude��ene, universit����i, societ����i comerciale etc, care gestioneaz�� aceste zone cu surse proprii. Statul român a apelat la aceast�� formul�� deoarece nu avea capacitatea s�� le gestioneze singur. ONG-urile ��i activi��tii de mediu critic�� dur eliminarea custozilor deoarece modificarea s-a f��cut de urgen����, f��r�� consultare ��i acuz�� interese ascunse, custozii împiedicând de-a lungul timpului mai multe proiecte controversate în zonele protejate (hoteluri, exploat��ri miniere, drumuri, defri����ri, proiecte imobiliare), pentru orice interven��ie în aceste zone fiind nevoie de avizul lor. Ace��tia mai semnaleaz�� c�� ANANP nu are capacitatea s�� gestioneze ariile naturale protejate, având un num��r insuficient de angaja��i.
6.UPDATE Un copil de trei ani a murit ��i p��rin��ii lui s-au îmboln��vit dup�� ce ar fi mâncat shaorma dintr-un local din Bucure��ti / Primele rezultate ale analizelor dup�� prelevarea de probe din fast-food / P��rin��ii, audia��i de poli��i��ti Un copil a murit, iar p��rin��ii lui s-au sim��it r��u dup�� ce ar fi mâncat shaorma de la un local din Bucure��ti. Procurorii fac cercet��ri pentru moarte suspect��, dup�� ce au primit s��pt��mâna aceasta o sesizare de la spitalul de boli infec��ioase. Parchetul a cerut ��i o expertiz�� toxicologic��. Directorul DSVSA Bucure��ti a anun��at c�� primele rezultate ale probelor prelevate din produsele alimentare sunt negative. Între timp, p��rin��ii copilului decedat au fost audia��i la Poli��ia Capitalei. Ei le-ar fi spus anchetatorilor c�� nu au apelat mai repede 112 deoarece b��ie��elul avea momente în care î��i revenea.
7.VIDEO Mar��ul pentru autostr��zi în Moldova / Coloana de ma��ini, ajuns�� în Capital��, nu a fost lasat�� s�� intre în Pia��a Victoriei. Manifestan��ii ��i-au l��sat ma��inile pe Kiseleff ��i au mers s�� protesteze în fa��a Guvernului: "Vrem autostrazi!" Câteva sute de ma��ini care au pornit sâmb��t�� din mai multe jude��e ale Moldovei, dar ��i din Transilvania, într-un mar�� motorizat spre Bucure��ti pentru a cere urgentarea proiectelor de autostrad��, nu au fost l��sate s�� intre în Pia��a Victoriei. Poli��ia ��i Jandarmeria au dirijat coloana spre Calea Doroban��i, pentru ca mai apoi, peste aproape o or��, s�� ajung�� pe bulevardul Kiseleff, unde ma��inile au fost parcate, iar protestatarii au mers pe jos pân�� în Pia��a Victoriei. „Nu au autoriza��ie s�� intre în Pia��a Victoriei cu ma��inile. Este ilegal sa parchezi în Pia��a Victoriei ��i nu au nici aprobare”, a declarat purt��torul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache. Vezi în articol principalele momente ale mar��ului de protest
8.UPDATE VIDEO Cuba: Un avion de pasageri s-a pr��bu��it la scurt timp dup�� decolarea din Havana. Peste 100 de mor��i. Trei femei au supravie��uit impactului, îns�� sunt în stare critic�� Un avion Boeing 737 ce efectua un zbor intern pentru compania de stat cubanez�� Cubana de Aviación s-a pr��bu��it, vineri, la scurt timp dup�� decolarea de pe aeroportul Jose Marti din Havana. La bordul aeronavei s-ar fi aflat 104 pasageri ��i 9 membri ai echipajului. Salvatorii au g��sit patru supravie��uitori, dar unul dintre ei a decedat la spital. Trei femei sunt în continuare internate, îns�� starea lor este critic��. Echipajul de zbor, precum ��i aeronava, apar��ineau unei companii mexicane.
9.Liviu Dragnea a g��sit la Antena 3 vinova��ii pentru cre��terea infla��iei: Companii cu capital str��in care vor s�� profite c�� veniturile românilor au crescut/ Nu d��m inapoi cu modificarea Codurilor ��i referendumul pentru familia tradi��ionala Pre��edintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat joi seara, într-un interviu la Antena 3, c�� majorarea infla��iei este generat�� ��i de „aceste companii cu capital str��in” care au majorat pre��urile când au observat c�� s-au m��rit „veniturile românilor”. De notat c�� nu este pentru prima oar�� când Liviu Dragnea ��i al��i oficiali de rang înalt atac�� firmele cu capital str��in, un obi��nuit al acestor declara��ii fiind fostul premier Mihai Tudose, care a acuzat în mod repetat b��ncile de cosmetizarea bilan��urilor pentru a nu pl��ti impozite c��tre statul român.HotNews.ro a transmis livetext declara��iile lui Liviu Dragnea
10.Klaus Iohannis despre revocarea sefei DNA: Doar presedintele poate sa decida acest lucru Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, ca doar seful statului poate sa decida in privinta revocarii sefei DNA, dupa ce in presa au aparut speculatii ca, potrivit legii, seful statului ar fi obligat sa semneze cererea ministrului justitiei, Tudorel Toader. “Daca legea spune ca presedintele revoca, atunci este o chestiune de oportunitate politica daca revoca sau nu revoca si doar presedintele poate sa decida acest lucru”, a declarat presedintele Iohannis.Norica Nicolai, europarlamentar ALDE, a declarat vineri la Radio Romania Actualitati ca daca presedintele Klaus Iohannis ar refuza cererea de revocare a sefei DNA, Lauta Codruta Kovesi, ar declansa un conflict de natura constitutionala.
11.Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, propune revocarea din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. A facut declaratii care au afectat iremediabil imaginea Romaniei / Comportament excesiv de autoritar, discretionar Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declansat procedura de revocare din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Tudorel Toader a anuntat joi ca va trimite raportul pe care l-a realizat despre sefa DNA, insotit de propunerea de revocare, catre sectia de procurori a CSM si catre presedintele Romaniei. Reamintim ca decizia finala privind revocarea sefei DNA este a presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce acesta primeste avizul consultativ al CSM.
12.Cristian Tudor Popescu: Consider ca actiunea CNCD este profund partinitoare, este un gest de servilism fata de putere si o nedreptate evidenta Cristian Tudor Popescu a declarat pentru HotNews.ro ca intentioneaza sa conteste in instanta sanctiunea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, care l-a amendat contraventional cu o mie de lei pentru ca a comparat-o intr-o emisiune la Digi 24 pe Viorica Dancila cu un pavian cu mantie. “Consider ca actiunea CNCD este profund partinitoare, este un gest de servilism fata de putere si este o nedreptate evidenta avand in vedere ca nu am comparat-o in nici un fel pe doamna Dancila cu o maimuta. Ma voi consulta cu un avocat pentru a vedea care sunt pasii de urmat in instanta in vederea contestarii”, a declarat Cristian Tudor Popescu.
13.De ce produc scandinavii mai mult gunoi decat ceilalti europeni? Ce cantitate de deseuri urbane produce Romania Potrivit datelor publicate de Eurostat, danezii au produs cele mai multe kilograne de de��euri pe cap de locuitor, în 2016, ��i anume 777 de kilograme de persoan��, în timp ce românii au produs cantitatea cea mai mic�� de de��euri, 261 de kilograme de persoan��, transmite Euronews citat de Rador. Danemarca este recunoscut�� ca lider european în energia regenerabil�� - aproape 15% din electricitate provenind din de��euri biodegradabile. Tara scandinav�� produce cel mai mult gunoi urban, pe cap de locuitor.
14.SONDAJ Se discuta prea mult despre plagiate in invatamantul si politica din Romania? Invatamantul romanesc "este foarte bun", dar "umbrit" prin faptul ca sunt scoase in evidenta "elemente nu atat de importante, cum ar fi plagiatele", a spus luni, la iesirea de la audierile din Parlament, minstrul propus pentru Educatie in guvernul Dancila, Valentin Popa. In ultimii ani, plagiatele au expus fraude in varful politicii, cat si in conducerea unor universitati.Crezi ca se discuta prea mult despre plagiate? Participa la sondajul HotNews.ro
15.Romania, in topul tarilor care vor pierde cei mai multi locuitori pana in anul 2050 Organiza��ia Na��iunilor Unite a precizat care sunt ����rile care vor pierde cei mai mul��i locuitori pân�� în anul 2050. Popula��ia României se va reduce drastic cu 5 milioane de locuitori. Pân�� în anul 2050, ��ara va avea 14,3 milioane de locuitori, comparativ cu 19,6 milioane în 2017, scrie publicatia rusa Isvestia, citata de Rador.
16.VIDEO FOTO Protest masiv anti-coruptie si anti-PSD: 100.000 de oameni in toata tara, aproximativ 70.000 de oameni la Bucuresti. Oamenii au ocupat Piata Universitatii si au aprins lanternele telefoanelor in fata Parlamentului Foto: Luminite aprinse la Parlament (captura Digi 24, via Cristi Dorombach) Peste 70.000 de oameni in Bucuresti si circa 100.000 in toata tara au protestat sambata impotriva coruptiei, impotriva PSD si impotriva modificarii legilor justitiei, a Codului penal si a Codului fiscal. In Bucuresti, protestul a inceput in Piata Universitatii, in ciuda ninsorii abundente si frigului. Multi protestatari au venit in Capitala din toata tara. Mitingul a continuat cu un mars si s-a incheiat la Parlament, cu 70.000 de oameni aprinzand luminitele telefoanelor la ora 21.00.Vezi in articol imagini VIDEO si FOTO cu cele mai importante momente ale protestului.
17.Afacerea secreta a lui Radu Mazare: Caelia, paradisul imobiliar al milionarilor 33 dintre cei mai boga��i politicieni ��i oameni de afaceri sunt sau au fost reziden��ii unui complex imobiliar de lux din Constan��a, construit în urma unei oferte de nerefuzat. În urm�� cu 12 ani, Radu Maz��re i-a dat unui om de afaceri o bucat�� de plaj��, la pachet cu avizele necesare construirii unui imobil exclusivist. Omul de afaceri s-a ales cu milioane de euro, iar Maz��re cu un nou dosar penal deschis de DNA in decembrie 2016, dar despre care nu s-a stiut pana acum, dezvaluie publicatia infosud-est.ro
18.Financial Times pune Ungaria, Bulgaria si Romania alaturi de Polonia, in categoria tarilor acuzate de subminarea principiilor democratice Publicatia britanica The Financial Times scrie ca guvernele UE critice la adresa Poloniei nu se limiteaza la Europa de Vest si ca nu “chiar fiecare tara fosta comunista din Europa Centrala si de Este este o oaie neagra a UE”. Publicatia aminteste insa ca “acele ����ri UE care sunt acuzate de subminarea principiilor democratice ori de inac��iune în privin��a luptei anticorup��ie ��i garant��rii independen��ei judiciare provin din est. Printre ele se num��r�� Ungaria, Bulgaria ��i România, pe lâng�� Polonia.”
19.Secretul lui Nicolicea: A facut Dreptul la Spiru Haret, forma de Invatamant la Distanta. A ramas repetent la prima facultate - investigatie Adevarul Unul dintre cele mai bine pazite secrete din politica romaneasca e pe cale sa fie aflat, macar si partial: unde a terminat Facultatea de Drept deputatul PSD Eugen Nicolicea, presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, dezvaluie jurnalistul Liviu Avram in Adevarul. Potrivit sursei citate, Nicolicea a ramas repetent la prima facultate absolvita la Timisoara,  Facultatea de Automatizari unde a intrat in 76 iar a doua facultate urmata a fost Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de "Invatamant la Distanta".
20.Monica Macovei: Inca o dovada ca Tudorel Toader este de partea infractorilor. Fostul ministru al Justitiei, europarlamentara Monica Macovei, il acuza pe ministrul justitiei, Tudorel Toader, de dubla masura in ce priveste transpunerea legislatiei europene. Macovei sustine ca ministrul Toader a propus un proiect de lege in ce priveste transpunerea Directivei privind conficarea extinsa, desi aceasta era in intarziere cu zece luni, in schimb la transpunerea unei directive care mai are patru luni pana la termenul de transpunere solicita ordonanta de urgenta.
21.VIDEO Parlamentul s-a reunit, luni, in sedinta solemna, pentru comemorarea Regelui Mihai. Principesa Margareta: Am pierdut, ca si intreaga natiune, un parinte./ Iohannis: Dupa caderea comunismului, a fost oprit cu brutalitate sa intre in tara Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit, luni, intr-o sedinta solemna comuna pentru comemorarea Regelui Mihai, la care au luat parte si presedintele Klaus Iohannis, principesa Margareta, Custodele coroanei regale, si Patriarhul Daniel, cat si premierul Mihai Tudose. In cadrul discursului sau, Klaus Iohannis a criticat decizia presedintelui de atunci, Ion Iliescu, de a-l opri sa intre in tara si sa se reculeaga la mormintele "ilustrilor sai inaintasi". Principesa Margareta a subliniat ca "am pierdut, ca si intreaga natiune, un parinte", iar "bunatatea si iertarea tatalui meu au invins toate relele secolului trecut".
22.Cum manipuleaza presa rusa declaratiile lui Basescu in Moldova despre sustinatorii lui Dodon Site-ul Aif.md, care este pagina electronic�� a ziarului ”Argumentî i Factî v Moldove”, a publicat o ��tire întitulat�� ”�������������� ��������������, ������ ���������� ���������������� �������������� �������������� ���������� ������������” (în traducere: ”B��sescu consider�� c�� mai mult de jum��tate din cet����enii moldoveni trebuie b��tu��i”), scrie ziarul Timpul.md, care arata si in ce consta maniupularea site-uluil rusesc.
23.Cine este ploiesteanul care a murit prins de viitura in Grecia Un ploiestean si-a pierdut viata in inundatiile de saptamana trecuta din Grecia, dupa ce masina in care se afla in mers pe un pod a fost prinsa de viitura, scrie ziarulincomod.ro. Acesta se mai afla in masina cu alti doi cetateni danezi, care se pare ca au supravietuit.
24.���Claudiu Manda: Horia Georgescu a confirmat ca Eduard Hellvig a fost declarat incompatibil de ANI in 2012 si in baza unei informari de la SRI Presedintele comisiei  parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a declarat joi, citat de Evenimentul Zilei, ca actualul sef al Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig, a fost declarat incompatibil in 2012 de catre Agentia Nationala de Integritate utilizand si o informare de la Serviciu Roman de Informatii. Dupa doi ani de proces, in 10 decembrie 2014, Eduard Helvig a castigat definitiv procesul cu ANI la Inalta Curte, instanta anuland raportul intocmit de Agentia Nationala de Integritate. Klaus Iohannis l-a propus sef la SRI in februarie 2015.
25.Olanda acuza Rusia ca incearca sa influenteze opinia publica prin raspandirea de stiri false Serviciile speciale ruse incearca sa influenteze opinia publica din Olanda pe calea raspandirii unor stiri false, a declarat, marti, vicepremierul olandez, ministrul de interne Kajsa Ollongren, intr-o scrisoare adresata camerei inferioare a Parlamentului olandez, transmite agentia Tass, citata de Rador. "Colaboratorii serviciilor speciale ruse se afla aici si urmaresc cu atentie situatia din tara. Noi stim care sunt obiectivele lor, dar sa nu uitam ca nu doar Rusia face acest lucru" - a subliniat Ollongren.
26.Mai multe state UE se simt amenintate de stirile false. Scrisoarea celor opt ministri de externe Unele state membre UE, cum ar fi Polonia, Suedia ��i Lituania, solicit�� folosirea mai multor instrumente europene în lupta împotriva campaniilor de propagand�� ��i dezinformare din partea unor ����ri ca Rusia. În opinia a opt mini��tri de externe, exist�� încerc��ri ale unor "actori externi" de a induce neîncredere ��i nemul��umire fa���� de ordinea social�� democratic�� ��i de a sl��bi unitatea UE, scrie Wiener Zeitung, citat de Rador.
27.Cum se vede Republica Moldova in ochii britanicilor de la The Economist/ Se intoarce “statul esuat” de peste Prut in tarcul rusesc? Publicatia britanica The Economist a realizat o radiografie a Republicii Moldova, concluzionand ca politicienii pro-occidentali pierd increderea publicului, concluzionand ca  “Vladimir Putin ar putea s�� nu fac�� decât s�� a��tepte ca moldovenii s�� concluzioneze c�� dl Dodon ��i partidul s��u sunt oamenii potrivi��i pentru a restabili ordinea - întorcându-se în ��arcul rusesc”. Potrivit sondajelor de opinie, omul forte al tarii, Vlad Plahotniuc, este creditat cu doar 2% din increderea populatiei, in timp ce partidul sau ar obtine doar 4% daca alegerile ar avea loc acum, se arata intr-un articol publicat de Unimedia.md.
28.Cum combate UE masinaria de propaganda a Kremlinului O echip�� de speciali��ti creat�� de UE în 2015 pentru a detecta ��i combate atacurile Rusiei prin intermediul internetului a înregistrat lunile trecute o mare intensificare a campaniilor destinate agrav��rii crizei din Catalonia, scrie El Pais citat de Rador. Acest departament care depinde de Înaltul Comisar pentru Politic�� Extern�� European�� ��i are baza în Bruxelles, admite c�� activit����ii sale zilnice de dezmin��ire a ��tirilor false provenite din Rusia, în mod tradi��ional concentrate pe scenarii precum Ucraina sau republicile baltice, i s-a ad��ugat recent Catalonia.
29.Lupul dacic va fi logo-ul Romaniei pentru presedintia UE in 2019. Cine a facut parte din juriu si cum arata propunerile de logo intrate in finala România va prelua pre��edin��ia Consiliului UE în 2019, iar logo-ul pe care îl vom arbora la Bruxelles va fi lupul dacic, scrie Adevarul. Decizia a fost luat�� în urma unui concurs organizat de Ministerul Afacerilor Europene. Din juriul de 19 persoane au facut parte reprezentantii unor agnetii de publicitate, dar si jurnalisti, printre care Rare�� Bogdan, Dana Grecu, Sabina Iosub si Bogdan Chirieac. Surse din juriu au declarat pentru „Adev��rul“ c�� decizia în favoarea lupului dacic a fost luat�� cu o majoritate covâr��itoare: 80%. In concurs au intrat 122 de propuneri iar in prima faza au fost selectate 19 propuneri de logo, publicate de jurnalistul Dan Carbunaru pe contul lui de Facebook.
30.Bulgaria construieste autostrazi la fel de repede ca Serbia. Croatia e fara concurenta in Balcani. Cum sta Romania la capitolul autostrazi in comparatie cu vecinii Presa bulgara analizeaza situatia autostrazilor din unele tari din Balcani, ajungand la concluzia ca Bulgaria construieste cam la fel de repede ca Serbia, desi oficialii de la Sofia prezinta rapoarte triumfaliste, dar este mult in urma Croatiei. Romania, spre exemplu, are tot 747 de km de autostrada, cati numara in 2015, Bulgaria a construit in total 740 (cu jumatate din populatia Romaniei) iar Croatia se lauda cu 1310 km (tara de doua ori mai mica decat Bulgaria).

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 15 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by