Articole scrise de Red


1 - 30 din 90 rezultate
1.Probleme pentru Dan Nica: Acesta nu a fost selecționat încă de la început de Ursula von der Leyen, care a preferat-o pe Rovana Plumb Probleme pentru Dan Nica: Candidatura sa la funcția de comisar european nu a fost selectată încă de la început de viitorul șef al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a ales-o pe Rovana Plumb, ce avea să fie însă respinsă de Parlamentul European.
2.Programul "Tomata" continuă și în 2020 Producătorii de tomate în spații protejate vor beneficia de ajutor financiar și în anul 2020, potrivit unui proiect supus dezbaterii publice de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Suma pe care fiecare cultivator, care îndeplinește condițiile, urmează să o primească este de 3. 000 de euro pe an la cursul de schimb de 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2019.
3.Producția agricolă europeană. Cât produc, cât consumă și unde vând statele membre Producția de plante oleaginoase din Uniunea Europeană (UE), de 29,9 milioane tone, este semnificativ mai mică decât cea de anul trecut și sub recoltele ultimilor șapte ani, în principal, din cauza scăderii producției de rapiță cu peste 3 milioane de tone. Aproape o treime din reducerea producției de rapiță a UE provine din scăderea recoltei din România, care a coborât cu mai mult de 900.000 de tone în acest an față de anul trecut, ajungând la aproximativ 680.000 de tone, aproape de nivelul din 2013, potrivit celor mai recente estimări, scrie fermierinromania.ro.
4.3.000 de noi cursanți în învățământul universitar agricol din București. La liceele agricole, a scăzut cu 25% numărul locurilor disponibile Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) are, în anul școlar 2019-2020, care tocmai a început, un număr egal de studenți cu cel de anul trecut. „Anul acesta, numărul de studenți a rămas constant în comparație cu anul trecut. Considerăm că este un succes, pentru că tendința în mediul universitar este de scădere a numărului de studenți”, ne-a declarat Răzvan Teodorescu, prorector al USAMV București, scrie fermierinromania.ro.
5.Program de dezvoltare personală pentru liceeni la Fundația Calea Victoriei: Ce nu te învaţă şcoala? Fundația Calea Victoriei lansează, din 7 octombrie 2019, primul program de dezvoltare personală adresat adolescenţilor. Tinerii înscrişi în acest program educaţional alternativ vor beneficia de cursuri complementare pentru dezvoltarea personalităţii: time management, construirea încrederii în sine, gândire critică, vorbire în public, mindfulness, debate şi alegerea vocaţiei.
6.VIDEO Judecătoarea Andreea Chiș, membră CSM, la interviurile HotNews.ro LIVE: Secția de anchetare a magistraților nu întărește independența noastră, ci, dimpotrivă, ne vulnerabilizează / Magistrații sunt mai uniți ca niciodată și vom supraviețui Secția de investigare a infracțiunilor din justiție(SIIJ) nu întărește independența magistraților, ci îi vulnerabilizează, a declarat la interviurile HotNews.ro LIVE judecătoarea Andreea Chiș, membră a Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a numărat printre cei care au boicotat ședințele de numire a Adinei Florea în fruntea Secției speciale pentru investigarea magistraților. Ea se declară totuși optimistă și spune că sistemul va supraviețui: "Dacă nu aș fi optimistă, aș pleca acasă. Cred că sistemul judiciar românesc este un sistem puternic și unit, chiar dacă ni s-au separat carierele. Suntem mai uniți ca niciodată și vom supraviețui".
7.Schimbarea legii vânzării terenurilor agricole, pe ultima sută de metri Comisia de agricultură a Camerei Deputaților grăbește apariția noilor reglementări referitoare la vânzarea terenurilor, prin modificarea Legii nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan. Conform declarației președintelui comisiei de specialitate din Camera Deputaților, deputatul Alexandru Stănescu, modificările sunt pregătite de un an de zile, iar intenția comisiei este ca schimbările legislative să fie promovate în actuala sesiune parlamentară potrivit fermierinromania.ro
8.Două miliarde de euro deficitul comerțului cu produse alimentare și animale vii în relația cu Uniunea Europeană Producțiile agricole interne sunt susținute cu fonduri europene, dar și cu sume în completare de la bugetul statului, iar beneficiarii principali ai prețurilor susținute de subvenții sunt procesatorii externi sau crescătorii de animale din statele către care sunt livrate cantități importante din culturile românești, adesea imediat după recoltare, scrie fermierinromania.ro.
9.Circulația metroului a revenit la normal, după ce trenurile au circulat pe o singură linie între Piața Romană și Pipera O cădere de tensiune pe calea de rulare în stația de metrou Piața Victoriei a determinat restricționarea circulației pe un singur fir între Piața Romană și Pipera, a declarat o reprezentantă a Metrorex. După circa 30 de minute, problema a fost remediată și circulația a revenit la normal în jurul orei 18:50.
10.Directorii liceelor agricole din România, instruiți de experți francezi în domeniu Directorii celor 58 de licee cu profil agricol coordonate de Ministerul Agriculturii și Dezvotării Rurale (MADR) se vor întâlni cu un grup de experți francezi, în cadrul unei sesiuni de instruire care vizează infrastructura și mecanismele necesare pentru organizarea unor stagii de practică de calitate pentru trei domenii: agronomie, zootehnie și industrie alimentară, arata fermierinromania.ro.
11.România rămâne lider în UE, cu 1,5 milioane tone de grâu livrate la export în valoare de 260 de milioane de euro România rămâne lider în Uniunea Europeană la exportul de grâu după primele 10 săptămâni din anul de marketing 2019/2020, cu peste 1,5 milioane tone livrate în spațiul extracomunitar, conform datelor colectate de Comisia Europeană. Această cantitate reprezintă 34% din grâul exportat de statele membre UE în perioada 1 iulie – 8 septembrie a.c. și aproximativ 42% din volumul livrat de România în zona non-UE în anul de marketing 2018/2019 , scrie fermierinromania.ro.
12.Șocul viitorului în agricultură Studiile de specialitate, observatorii pieței muncii și ai evoluției rapide a tehnologiei arată că în anul 2030, adică peste doar 11 ani, 85% din meseriile care vor exista vor fi cu totul noi. Multe dintre activitățile pe care oamenii le desfășoară astăzi, în special cele repetitive, care necesită efort fizic, risc și precizie, vor fi preluate de roboți aproape total în viitorul apropiat, avertizează INACO, iar această opinie este împărtășită și de alți observatori care au analizat dinamica noilor tehnologii, scrie fermierinromania.ro.
13.Vlad Livădaru, șef de fermă agricolă: "Lucrez într-o companie care oferă foarte multe oportunități profesionale, iar eu, cu foarte multă muncă și dedicație, doresc să profit de acest lucru" Studiile de specialitate, dedicația și un mediu de lucru care încurajează perfecționarea continuă sunt cheile pentru construirea unei cariere de succes în domeniul agricol. Tânărul inginer Vlad Livădaru a ajuns șef de fermă la Agricost Braila, după trei ani de la terminarea facultății. Astăzi, coordonează lucrările de pe mai mult de 1.000 de hectare de teren agricol. Povestea lui a început când încă se afla „pe băncile școlii”.
14.Tehnologia de ultimă generație aplicată în agricultura performantă PANTHEON, un proiect italian finanțat din fonduri europene, dezvoltă un nou sistem de control și dobândire a datelor de supraveghere (SCADA) pentru cultivarea cu precizie a livezilor de alune. Acest sistem este format din drone și roboți de teren alimentați cu energie solară, care colectează date și efectuează operațiuni agricole fără a fi nevoie de un operator. Toate informațiile sunt colectate de o unitate centrală, care efectuează acțiuni automate (de exemplu, controlul irigării) pe baza datelor primite, scrie perol.ro.
15.Schimburile comerciale dintre România și Emiratele Arabe Unite, în creștere Emiratele Arabe Unite (EAU) reprezintă pentru România unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali, dar şi cu potenţial investiţional, din zona Golfului, volumul schimburilor comerciale bilaterale atingând valoarea de 151,26 milioane dolari în prima jumătate a acestui an, conform datelor furnizate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MECMA), scrie editiadedimineata.ro.
16.Producții record de porumb cu o tehnologie inovativă Anul acesta, în Insula Mare a Brăilei, compania Agricost a testat o nouă tehnologie de însămânţare a hibrizilor de porumb care, potrivit opiniei specialiştilor, în urma rezultatelor încurajatoare, va fi extinsă. Este vorba despre semănatul în pătrat, informează fermierinromania.ro.
17.Investiții în sisteme de irigații și sălcii energetice Schimbările climatice, tot mai accentuate în România, influențează politica de investiții a fermierilor. Agricost Brăila are ca obiectiv eficientizarea producțiilor obținute în noile condiții climatice, extrem de volatile. În paralel cu activitatea de cercetare desfășurată la ferma Gemenele, Agricost va dezvolta sistemul de irigații și o rețea de plantații de sălcii energetice cu dublu rol, de a asigura perdele de protecție pentru culturile agricole, pe de o parte, și de a obține materie primă energetică, pe de altă parte, potrivit fermierinromania.ro.
18.​DigiSport.ro: Clauza pe care Gigi Becali i-o pune în contract lui Bogdan Vintilă Gigi Becali (61 de ani) nu mai are niciun fel de stres legat de implicarea sa în alcătuirea echipei și a schimbărilor de pe parcurs. De altfel, la conferința de presă de ieri, vineri, 23 august, de la Palat, finanțatorul FCSB a ținut să înceapă prelegerea exact cu acest subiect.
19.ANALIZĂ DIGI 24 O lună de când Statul român a lăsat-o pe Alexandra să moară. Ce s-a schimbat? NIMIC Se împlineşte o lună de când apelul la 112 al unei adolescente răpite în Caracal – Alexandra Măceşanu - a provocat una dintre cele mai grave crize instituţionale din România ultimilor ani. „Criza de la Caracal” combină o crimă oribilă cu un întreg alai de laşităţi, bâlbâieli administrative şi o macabră fugă de răspundere, dusă până la ridicol, a instituţiilor: este una dintre cele mai urâte şi, totodată, reprezentative radiografii ale crizei în care se află, de fapt, statul român, scrie Digi 24.
20.PROFIL Cine este Iulian Iancu, nominalizat de PSD vicepremier pentru Economie, și de ce a fost numit în telegramele Wikileaks „omul Gazprom” Iulian Iancu este un deputat PSD, ales în 2016 pentru al patrulea mandat. După cum HotNews.ro scria în 2015, când a fost propus de PSD pentru o înaltă funcție europeană, numele lui a fost asociat multă vreme, în urma Wikileaks, cu gigantul rus Gazprom. La începutul acestui an, el a câștigat însă un proces cu liderul PNL Ludovic Orban, care îl calificase drept "omul Gazprom".
21.În agricultura românească se pot obține salarii ca în IT Știați că salariul unui angajat român din agricultură poate ajunge la nivelul venitului unui IT-ist? Un tractorist pregătit să lucreze cu mașinile agricole specifice noii tehnologii poate primi, lunar, 2.000 de euro. Adică de cinci ori mai mult decât salariul minim brut pe economie sau de două ori mai mult decât salariul mediu brut, scrie fermierinromania.ro.
22.Știrile ProTv: De ce sunt atraşi muncitorii nepalezi de România - Frate, sunt mulţi bani aici La început, limba română e de neînţeles pentru cei aproximativ 5.000 de străini care lucrează în prezent numai în Capitală. Prind însă din mers. Este şi cazul lui Rames, un bucătar nepalez, care după doi ani de muncă într-un restaurant românesc şi-a prelungit contractul.
23.Digi24: Imagini dramatice cu focul care distruge 20% din oxigenul Planetei / Pădurea amazoniană, declarată urgență internațională Imaginile din satelit transmise de NASA arată America de Sud învăluită într-un nor uriaş de fum provenit de la miile de focare care mistuie pădurile din Brazilia şi Bolivia. Este o criză internaţională, spune preşedintele Franţei, care cere discutarea acestei probleme de urgenţă la summitul G7 care începe mâine, scrie BBC.
24.Digisport.ro: Gigi Becali, oprit de poliție, în timp ce era în direct la TV Gigi Becali a avut parte de un moment inedit. Finanțatorul de la FCSB a fost oprit de poliție, chiar în timp ce se afla în direct la TV, după FCSB - Guimaraes 0-0, scrie digisport.ro.
25.Investiții în Insula Mare a Brăilei: tractoare ghidate automat, stații meteo și fabrici pentru uscarea lucernei 35 de tractoare cu ghidare automată vor ajunge în Insula Mare a Brăilei, la compania Agricost, până la sfârșitul anului acesta, ducând la 80 numărul de tractoare astfel echipate pe care le deține compania. De asemenea, vor fi integrate și 29 de stații meteorologice prin care se vor putea monitoriza parametrii climaterici - temperatura și umiditatea aerului, precipitațiile, viteza vântului, umiditatea și temperatura solului și se vor primi alerte privind posibila apariție a unor boli în culturile agricole, noteaza fermierinromania.ro. În felul acesta, se va crea o platformă multifuncțională care va integra datele care provin de la diferite utilaje, semănători, aparate de stropit, combine și alte mașini de recoltat.
26.De ce sunt umflate cifrele privind producţia record? Emil Dumitru, fost lider al Federaţiei profesionale Pro Agro, susţine, intr-o declaratie data site-ului adevarul.ro, că Ministerul Agriculturii nu are o metodologie de verificare a datelor din teren privind producţiile de porumb raportate de primării, în contextul în care ministrul Agriculturii Petre Daea neagă acuzaţiile cu privire la umflarea cifrelor privind producţia record, scrie fermierinromania.ro.
27.Ce face cercetarea românească pentru a găsi noi soiuri de plante agricole adaptate la schimbările climatice România este printre cele mai expuse state europene la schimbările climatice, cu efecte asupra degradării solului în anumite zone ale țării considerate ireversibile de specialiști, un risc insuficient înțeles atât de decidenți, cât și de fermieri. Rapoartele europene de specialitate indică România printre cele mai vulnerabile state din Uniunea Europeană (UE) la schimbările climatice, cu risc crescut de deșertificare în Dobrogea, potrivit fermierinromania.ro.
28.Jumătate din suprafața care poate fi irigată a fost, efectiv, udată 1,4 milioane hectare se pot iriga în acest an și există aproximativ un milion de contracte încheiate cu Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), a declarat Florin Barbu, directorul general al Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF). În anul 2018, ANIF pregătise o suprafață de peste 1,2 milioane hectare, în vederea încheierii contractelor multianuale de livrare a apei pentru irigații și au fost contractate aproximativ 770.000 de hectare cu OUAI, din care au fost udate aproape 536.000 de hectare, în creștere de la 438.000 hectare cu un an în urmă, scrie fermierinromania.ro.
29.Opt traderi de cereale au exportat 660.000 tone grâu în Egipt din luna iulie a acestui an, cu prețuri cuprinse între 197 și 204 dolari/tonă Principala destinație a grâului românesc din recolta acestui an rămâne Egiptul. Primele livrări din anul comercial 2019/2020 au fost deja efectuate, iar cantitățile contractate, până la data de 6 august a.c., de Autoritatea Generală pentru Aprovizionarea cu Mărfuri (GASC) din Egipt cu traderii de cereale care activează pe piața românească, se ridică deja la 660.000 de tone, scrie fermierinromania.ro.
30.Schimbări în legislația agricolă/ Este vorba despre legea vânzării terenurilor agricole și legea comasării terenurilor Trei proiecte de legi din domeniul agricol sunt pe agenda deputaților din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice pentru a fi discutate în sesiunea parlamentară din această toamnă, a declarat Alexandru Stănescu, președintele comisiei de profil din Camera Deputaților. Este vorba despre legea vânzării terenurilor agricole, legea comasării terenurilor, pentru care au început discuțiile cu reprezentanții asociațiilor profesionale și cu fermierii, și un proiect de lege a solului pe care deputații doresc să-l inițieze în următoarea sesiune parlamentară. Cele trei proiecte de acte normative constituie prioritățile comisiei de resort din Camera Deputaților, conform sursei citate de perol.ro.

1 2 3 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version