Articole scrise de Red


1 - 30 din 111 rezultate
1.Produsele bio, o oportunitate de export Peste 9.000 de operatori români sunt înregistrați la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) ca producători de produse bio și mai mult de 320.000 de hectare sunt utilizate pentru agricultura organică. Din această suprafață, aproximativ 175.000 de hectare sunt certificate, restul fiind în perioadă de conversie, a afirmat Emil Dumitru, în emisiunea Agro Talk difuzată miercuri, 4 decembrie, la B1 TV, noteaza fermierinromania.ro.
2.Fermierii români, strânși în menghina politicii europene de reducere a utilizării pesticidelor Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European a adoptat marți, 3 decembrie, o rezoluție prin care evidențiază punctele slabe ale inițiativei Uniunii Europene în privința combaterii scăderii numărului familiilor de albine și a altor polenizatori, potrivit unui comunicat transmis de Parlamentul European.
3.Cum se poate trece de la producția de materii prime agricole la dezvoltarea procesării ​Fermierii și demnitarii sunt de acord că producătorii agricoli români trebuie să se dezvolte și cu sectorul de procesare a materiilor prime agricole. Prezent la un eveniment de profil, europarlamentraul PNL și vicepreședintele Comisiei de Agricultură a Parlamentului European, Daniel Buda a declarat: „Trebuie să adăugăm plus valoare. Este inadminisbil să exportăm porumb boabe și să importăm făină de mămăligă, să exportăm animale vii și să importăm mezeluri, să exportăm grâu și să importăm pâine congelată. În viitorul exercițiu bugetar vor fi alocate 6,7 miliarde euro, din pilonul doi, pentru dezvoltarea unităților de procesare”, scrie fermierinromania.ro.
4.Subvențiile pentru fermele mari, motiv de dispută între fermieri și Comisia Europeană Recent, câteva mari capitale europene au fost blocate de fermierii nemulțumiți fie de politicile naționale, fie de cele comune, europene, și de acordurile comerciale considerate un atac la competitivitatea producătorilor agricoli europeni, scrie fermierinromania.ro.
5.Ministrul agriculturii, Adrian Oros: "Trebuie să punem accentul pe procesare" „România susține plafonarea voluntară a plăților”, a declarat Adrian Oros, ministrul agriculturii, la o conferință de specialitate. Iar ca prioritate pentru viitor, Oros a fost tranșant: „Trebuie să punem accentul pe procesare”.
6.România exportă croissante în patria croissantelor, Franța România exportă produse de panificație în UE și în alte state non-UE, inclusiv în Statele Unite ale Americii, doar în ultimii doi ani investițiile în sector ridicându-se la 70 de milioane de euro, a declarat pentru fermierinromania.ro președintele Rompan, Aurel Popescu, scrie fermierinromania.ro.
7.Producția de furaje, o oportunitate pentru companiile românești din sectorul agricol Producția de furaje din Uniunea Europeană raportată la cererea locală a scăzut anul trecut, în comparație cu anii precedenți, ca urmare a secetei, conform Comisiei Europene. Impactul lipsei de apă din sol a fost semnificativ și la nivel global, influențând oferta mondială de furaje.
8.Investițiile și inovațiile agricole din Insula Mare a Brăilei primesc recunoaștere europeană Recent, în Insula Mare a Brăilei s-au aflat într-o vizită profesională mai mulți reprezentanți ai unora dintre cele mai importante organizații agricole europene și ai Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR), scrie fermierinromania.ro.
9.​Anunț umanitar: Povestea lui Denis, băiatul care vrea să se întoarcă cât mai repede la şcoală şi la prietenii lui Denis are 9 ani şi 8 luni. Este un copil vesel, căruia îi plac jocurile, filmele, dar mai ales să se joace împreună cu prietenii de la școală şi de la afterschool. Pe 4 octombrie a mers la şcoală. În urmă cu o zi, la afterschool, se plânsese de dureri de cap în timp ce se juca în curte cu prietenii lui. În dimineața aceea a mers în clasă, s-a așezat la locul lui, şi-a scos cărțile şi paharul pe bancă, apoi a simțit din nou durerea de cap.
10.Uniunea Europeană a creat un manual de educație agricolă pentru elevi Uniunea Europeană le recomandă profesorilor să mediatizeze, în rândul elevilor, rolul pe care fermierii îl au în societate și importanța agriculturii nu doar ca sursă pentru aprovizionare cu hrană, ci și din punctul de vedere al protecției mediului și resurselor naturale.
11.Adrian Oros, ministrul agriculturii: "Nu se va renunța la niciun program de sprijin pentru agricultori. Se vor genera și alte programe" "În timpul mandatului meu, Ministerul Agriculturii se va afla în slujba fermierilor români și nu invers. Folosirea acestora în jocuri politice este de domeniul trecutului", scrie Adrian Oros, minstrul agriculturii, pe pagina sa de Facebook, potrivit fermierinromania.ro.
12.Cât de mari sunt fermele din Uniunea Europeană? Comisia Europeană a publicat distribuția fermelor agricole din Uniunea Europeană, în funcție de suprafața exploatată și indicatorul de eficiență a exploatării terenului agricol, numit suprafața agricolă utilizată (UAA), scrie fermierinromania.ro.
13.Producțiile agricole record nu mai sunt suficiente. Pasul următor, procesarea România este cel mai mare exportator de materii prime agricole din Uniunea Europeană, după debutul în forță al vânzărilor în anul comercial curent care a început la 1 iulie. Dintre toate statele Uniunii Europene (UE), România a livrat cea mai mare cantitate de grâu, porumb, floarea soarelui, boabe de soia până în data de 3 noiembrie a.c., adică în primele 17 săptămâni din anul comercial 2019/2020, și ocupă locul al doilea la vânzările de orz.
14.Investiții și eficiență în Insula Mare a Brăilei Agricost își propune ca în următorii trei ani să ajungă la o suprafață cultivată cu lucernă de peste 12.000 de hectare și să finalizeze patru secții de prelucrare a lucernei, plantă considerată printre cele mai profitabile de directorul general al companiei agricole, Lucian Buzdugan, scrie fermierinromania.ro.
15.Posibile soluții pentru fermieri: Un program "Rabla" pentru utilaje agricole "Ca membru al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European susțin o distribuție echitabilă a subvențiilor și finanțarea unor programe care să vină în sprijinul agricultorilor, în special al celor tineri. Un instrument financiar asemănător Rabla, care să îi ajute pe fermieri să-și înnoiască parcul de utilaje agricole, sau programe tip start-up, care să îi sprijine pe antreprenori să amenajeze primele lor ferme sau sere, sunt necesare și utile în competiția din piața agricolă", a scris Dan Motreanu pe pagina sa de socializare cu ocazia deschiderii celui mai mare eveniment agricol din România, Târgul Indagra.
16.Pariul pe lucernă. Specialiștii aduc argumente pentru dezvoltarea culturilor agricole proteice Lucerna este printre cele mai profitabile culturi agricole și are o cerere importantă pe piața mondială. Profitul poate ajunge la 500 euro/hectar, mai mult decât dublul celui obținut la culturile de cereale, noteaza fermierinromania.ro.
17.Daniel Botănoiu, secretar de stat în MADR, despre viitoarea Politică Agricolă Comună: plafonarea subvențiilor pentru fermele mari, dacă se va aproba, va conduce la divizarea exploatațiilor Bugetul alocat agriculturii prin Politica Agricolă Comună (PAC) reprezintă, astăzi, 27% din bugetul total al Uniunii Europene, față de 70% – 77% cât era alocarea în anii ‘85, a declarat Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), la conferința ZF Agribusiness de ieri, 29 octombrie, scrie fermierinromania.ro.
18.Așteptări optimiste privind culturile de toamnă Valorile termice ale solului sunt, în general, favorabile creșterii și dezvoltării culturilor de toamnă însămânțate până în prezent. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) apreciază, pe baza prognozei agrometeorologice pentru perioada 22 - 28 octombrie 2019, o evoluţie normală în aproape toată ţara pentru culturile de toamnă - rapiţă, orz şi grâu, scrie fermierinromania.ro.
19.Seceta, prețurile mici, lipsa spațiilor de depozitare - probleme majore ale fermierilor români În ultimele decenii, s-a remarcat o tendință de creștere a producției globale de cereale, în special a marilor culturi. Producția mondială de grâu a crescut cu 23% în ultimii 15 ani, iar cea de porumb cu 57%. Consumul a urmat aceeași tendință, în general, însă s-a menținut sub dinamica producțiilor, cu excepția ultimilor doi ani la cultura de porumb, scrie fermierinromania.ro.
20.Lucian Buzdugan, director general Agricost: "Cea mai dificilă provocare a acestui an agricol a fost seceta pedologică severă" Specialiștii din întreaga lume semnalează permanent efectele pe care vremea nefavorabilă le are asupra culturilor agricole și avertizează fermierii pentru a acționa în vederea limitării pierderilor, informează fermierinromania.ro.
21.Agricultorii susțin un fermier pentru funcția de ministru al agriculturii Federația Națională PRO AGRO a transmis o scrisoare de susținere a lui Emil Dumitru pentru funcția de ministru al agriculturii. Scrisoarea este semnată de actualul președinte al PRO AGRO, Ionel Arion, iar în document se aduc argumente care denotă avantajele instalării unui fermier la conducerea ministerului pentru sectorul agricol din România, scrie fermierinromania.ro.
22.Probleme pentru Dan Nica: Acesta nu a fost selecționat încă de la început de Ursula von der Leyen, care a preferat-o pe Rovana Plumb Probleme pentru Dan Nica: Candidatura sa la funcția de comisar european nu a fost selectată încă de la început de viitorul șef al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a ales-o pe Rovana Plumb, ce avea să fie însă respinsă de Parlamentul European.
23.Programul "Tomata" continuă și în 2020 Producătorii de tomate în spații protejate vor beneficia de ajutor financiar și în anul 2020, potrivit unui proiect supus dezbaterii publice de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Suma pe care fiecare cultivator, care îndeplinește condițiile, urmează să o primească este de 3. 000 de euro pe an la cursul de schimb de 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2019.
24.Producția agricolă europeană. Cât produc, cât consumă și unde vând statele membre Producția de plante oleaginoase din Uniunea Europeană (UE), de 29,9 milioane tone, este semnificativ mai mică decât cea de anul trecut și sub recoltele ultimilor șapte ani, în principal, din cauza scăderii producției de rapiță cu peste 3 milioane de tone. Aproape o treime din reducerea producției de rapiță a UE provine din scăderea recoltei din România, care a coborât cu mai mult de 900.000 de tone în acest an față de anul trecut, ajungând la aproximativ 680.000 de tone, aproape de nivelul din 2013, potrivit celor mai recente estimări, scrie fermierinromania.ro.
25.3.000 de noi cursanți în învățământul universitar agricol din București. La liceele agricole, a scăzut cu 25% numărul locurilor disponibile Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) are, în anul școlar 2019-2020, care tocmai a început, un număr egal de studenți cu cel de anul trecut. „Anul acesta, numărul de studenți a rămas constant în comparație cu anul trecut. Considerăm că este un succes, pentru că tendința în mediul universitar este de scădere a numărului de studenți”, ne-a declarat Răzvan Teodorescu, prorector al USAMV București, scrie fermierinromania.ro.
26.Program de dezvoltare personală pentru liceeni la Fundația Calea Victoriei: Ce nu te învaţă şcoala? Fundația Calea Victoriei lansează, din 7 octombrie 2019, primul program de dezvoltare personală adresat adolescenţilor. Tinerii înscrişi în acest program educaţional alternativ vor beneficia de cursuri complementare pentru dezvoltarea personalităţii: time management, construirea încrederii în sine, gândire critică, vorbire în public, mindfulness, debate şi alegerea vocaţiei.
27.VIDEO Judecătoarea Andreea Chiș, membră CSM, la interviurile HotNews.ro LIVE: Secția de anchetare a magistraților nu întărește independența noastră, ci, dimpotrivă, ne vulnerabilizează / Magistrații sunt mai uniți ca niciodată și vom supraviețui Secția de investigare a infracțiunilor din justiție(SIIJ) nu întărește independența magistraților, ci îi vulnerabilizează, a declarat la interviurile HotNews.ro LIVE judecătoarea Andreea Chiș, membră a Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a numărat printre cei care au boicotat ședințele de numire a Adinei Florea în fruntea Secției speciale pentru investigarea magistraților. Ea se declară totuși optimistă și spune că sistemul va supraviețui: "Dacă nu aș fi optimistă, aș pleca acasă. Cred că sistemul judiciar românesc este un sistem puternic și unit, chiar dacă ni s-au separat carierele. Suntem mai uniți ca niciodată și vom supraviețui".
28.Schimbarea legii vânzării terenurilor agricole, pe ultima sută de metri Comisia de agricultură a Camerei Deputaților grăbește apariția noilor reglementări referitoare la vânzarea terenurilor, prin modificarea Legii nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan. Conform declarației președintelui comisiei de specialitate din Camera Deputaților, deputatul Alexandru Stănescu, modificările sunt pregătite de un an de zile, iar intenția comisiei este ca schimbările legislative să fie promovate în actuala sesiune parlamentară potrivit fermierinromania.ro
29.Două miliarde de euro deficitul comerțului cu produse alimentare și animale vii în relația cu Uniunea Europeană Producțiile agricole interne sunt susținute cu fonduri europene, dar și cu sume în completare de la bugetul statului, iar beneficiarii principali ai prețurilor susținute de subvenții sunt procesatorii externi sau crescătorii de animale din statele către care sunt livrate cantități importante din culturile românești, adesea imediat după recoltare, scrie fermierinromania.ro.
30.Circulația metroului a revenit la normal, după ce trenurile au circulat pe o singură linie între Piața Romană și Pipera O cădere de tensiune pe calea de rulare în stația de metrou Piața Victoriei a determinat restricționarea circulației pe un singur fir între Piața Romană și Pipera, a declarat o reprezentantă a Metrorex. După circa 30 de minute, problema a fost remediată și circulația a revenit la normal în jurul orei 18:50.

1 2 3 4 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by