Articole scrise de Razvan Zamfir


1 - 5 din 5 rezultate
1.Capital: Ultimul pret al cumparatorului - 38.000 de euro Un studiu recent confirma caracterul speculativ al pietei imobiliare. Potrivit acestuia, doar in Capitala cumparatorii isi permit preturi de 50.000 de euro pentru o locuinta. Pretul pe care il pot plati in prezent romanii pentru o locuinta nu depaseste 38.000 de euro. Citeste tot articolul pe Capital.
2.Capital: Piata creditelor ipotecare va ajunge la 8 miliarde de euro Potrivit companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker, numai 5% dintre locuitorii Bucurestiului pot obtine un credit ipotecar in valoare de peste 100.000 de euro cu un grad de indatorare de 30%, in acest procent fiind incluse persoanele din segmentul mediu spre superior de venituri, care sunt eligibile pentru un credit ipotecar de 130.000 de euro si cele din segmentul superior, eligibile pentru un credit ipotecar de aproximativ 200.000 de euro.
3.Capital: Muncitori germani pe santierele din Romania Turcii de la Opus Land & Development au la aceasta ora 700 de muncitori pe santierul unde construiesc proiectul imobiliar mixt Cosmopolis. Circa 100 dintre lucratori sunt straini, turci si bulgari, in special, dar se intentioneaza suplimentarea aceastei cifre pana la aproximativ 1.000 de oameni. O parte din cei 300 de muncitori suplimentari vor fi germani (cateva zeci), acestia urmand sa apara in Romania in aprilie sau mai.
4.Capital: Evaluatorii contribuie la haosul preturilor din piata imobiliara Bancile incep sa evite creditele garantate cu ipoteci pe locuinte foarte vechi. Desi continua sa fie evaluate la valori de piata ridicate, ele au valori tehnice tot mai mici, afectate de uzura, pe care evaluatorii par insa sa le ignore.
5.Capital: Locul de parcare, mai scump decat masina Dezvoltatorii imobiliari sunt obligati prin lege sa asigure pentru proiectele realizate un anumit numar de locuri de parcare. Numai ca, pentru acestea, proprietarii de apartamente din ansamblurile rezidentiale noi scot din buzunar intre 7.000 si 20.000 de euro pentru parcare. Daca luam in calcul un pret mediu de 120.000 de euro pentru o locuinta amplasata intr-un bloc nou, valoarea parcarii este echivalenta cu aproximativ a sasea parte din locuinta.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by