Articole scrise de Razvan Mihai Vintilescu


1 - 30 din 41 rezultate
1.Comunismul pentru prostanaci (de Razvan Mihai Vintilescu) Primul manual despre istoria comunismului si-ar fi gasit locul in seria „For dummies“ sau „Complete Idiot’s Guide to“.  
2.Provocarea Patriarhului Daniel (de Razvan Mihai Vintilescu) Biserica Ortodoxa Romana trece printr-un moment greu. Iar descotorosirea de metehnele trecutului si adaptarea la o realitate ce nu se lasa modelata dupa sfintele porunci sunt pietrele de moara cu care BOR trebuie sa se descurce.
3.Cotidianul: A servit patria, l-au servit cu SIDA Un tanar care s-a infectat cu HIV in timpul armatei, fapt confirmat oficial, are de infruntat o conspiratie medico-militara care incearca sa scape de orice raspundere Ministerul Apararii.
4.Cotidianul: Generatia Youtube: elevii isi parasc profesorii pe Internet Pe vremuri, elevii veneau cu parintii la scoala atunci cand aveau probleme. Acum, trendul pare a fi inregistrarea video a faptelor petrecute in scoala si postarea lor pe Internet. Cotidianul a identificat un numar extrem de mare de clipuri video despre relatia elevilor cu profesorii pe site-ul www.youtube.com, a facut o selectie si le-a prezentat unor specialisti in psihologie.
5.Cotidianul castiga "Dosarul Oprescu" in instanta Tribunalul Bucuresti a obligat Universitatea de Medicina si Farmacie sa puna la dispozitia ziarului Cotidianul dosarul de profesor universitar al lui Sorin Oprescu, titlu presupus a fi fost obtinut prin fals. 
6.Cotidianul: Sutane cu carnet de partid Un staret de manastire s-a inregimentat, pe langa oastea lui Dumnezeu, si in cea a lui Mircea Geoana. El candideaza pentru un post de consilier pe listele PSD, desi Sinodul a interzis explicit acest lucru.
7.Cotidianul: Aspazia Cojocaru, judecator constitutional cu trecut de falsificator O judecatoare de la Curtea Constitutionala, Aspazia Cojocaru, si citeva rude ale sale au fost implicate, in anii ’70, intr-o retea de falsificare a examenelor de admitere de la Facultatea de Drept din Bucuresti. Faimos in epoca, dosarul contine, in alte roluri, nume sonore azi: Lucian Bolcas, Sergiu Andon, Octav Cozminca.
8.Cotidianul: Trocul Travel Channel - Romania: bani contra tigani Banii platiti de Guvernul roman pentru cazarea si transportul jurnalistilor de la Travel Channel au fost o recompensa pentru faptul ca acestia au renuntat sa mai filmeze satrele de tigani din Romania. Suma cheltuita a fost de 20,000 de dolari.
9.Cotidianul:  Emisiunea de pe Travel Channel care a devastat imaginea Romaniei a fost platita de Guvernul roman Emisiunea de pe Travel Channel care a devastat imaginea Romaniei a fost platita de Guvernul roman. Producatorii americani afirma ca emisiunea a iesit astfel pentru ca autoritatile romane au incercat sa-i cenzureze, sa-i manipuleze si sa le prezinte niste butaforii drept realitati romanesti. Devastatorul episod despre Romania al celebrei emisiuni de turism „No Reservations“, difuzata de Travel Channel pe 26 februarie, a fost finantat cu 20.000 de dolari.
10.Cotidianul: Fabrica de profesori in impostura de la Medicina bucuresteana Modelul Oprescu nu pare deloc singular la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti. Obtinerea titlurilor academice fara indeplinirea conditiilor legale devine regula. Cazul Oprescu se dovedeste doar un exemplu pentru modul in care, sub mandatul sau, o serie de alte cadre universitare au obtinut ori sint pe cale sa obtina titlul de profesor universitar fara a indeplini unele cerinte minime.
11.Cotidianul: Sute de mii de romani tristi au luat Prozac degeaba Un medicament-vedeta, Prozac, si alte doua antidepresive sint la fel de eficiente ca o bomboana, intrucit functioneaza pe baza autosugestiei, arata studii clinice tinute pina acum la secret.
12.Cotidianul: Alegeri pe blat la Medicina bucuresteana Rezultatul alegerilor universitare de la Facultatea de Medicina din Bucuresti a fost stabilit inainte de a se vota propriu-zis. Lista cistigatorilor se stia de citeva zile si a fost confirmata la vot.
13.Cotidianul: Conferentiarul Oprescu il demasca pe profesorul Oprescu Cotidianul prezinta inca o proba despre cum si-a falsificat Oprescu dosarul de profesor universitar. Articolele scrise inainte de obtinerea titlului de conferentiar si dupa aceea nu ies la numar.
14.Cotidianul: Au disparut 11 probe din dosarul Oprescu Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, profesorul Florian Popa, a declarat ieri, pentru Cotidianul, ca au disparut documente din dosarul doctorului Sorin Oprescu, pe care Comisia de etica il analizeaza in prezent, ca urmare a articolului Sorin Oprescu si-a masluit dosarul de profesor. Potrivit rectorului, lipseste opisul celor 21 de articole pe care senatorul PSD le declara ca fiind publicate in reviste din Romania. 
15.Cotidianul: Sorin Oprescu si-a masluit dosarul de profesor Doctorul Sorin Oprescu a devenit profesor universitar dupa ce a plastografiat dosarul pe baza caruia si-a obtinut titlul: lucrarile stiintifice pe care pretinde ca le-a publicat nu se regasesc in revista „Chirurgia“.
16.Cotidianul: Spaga pe medicamente se intoarce la doctori  In 2008, doctorii vor alege din nou medicamentele de pe retetele bolnavilor si, o data cu ele, si firmele producatoare. Deocamdata, alegerea se face in farmacii, plecind de la substanta activa prescrisa. Medicii vor putea prescrie medicamente scumpe direct pe retete, fara ca pacientii sa mai aiba dreptul de a alege variante mai ieftine, chiar daca acestea se gasesc in farmacii. 
17.V-ati dona organele in caz de moarte cerebrala? Cotidianul initiaza astazi o dezbatere pentru schimbarea legislatiei in domeniul transplantului de organe, prin legiferarea acordului prezumat: daca in timpul vietii nu declari explicit ca nu vrei sa-ti fie prelevate organe, devii donator implicit in cazul in care ajungi in moarte cerebrala.
18.Parlamentul pregateste conservarea rectozaurilor Un proiect de lege sustinut de toate partidele politice din Parlament si discutat in procedura de urgenta lasa cale libera „generatiei expirate“ din invatamintul academic. Rectori pe viata in universitatile de stat, septuagenari sau octogenari imposibil de controlat de Ministerul Educatiei, usurarea accesului la postul de conferentiar universitar sau infiintarea postului de presedinte de universitate cu drept de a semna facturi.
19.Dr. Alfred Sapse, agentul Gerovital al lui Ceausescu Doctorul Alfred Sapse, acuzat recent de autoritatile romane si americane de escrocherii medicale, a fost virful de lance prin care regimul comunist a incercat in anii ’70, fara succes, sa vinda Gerovital in SUA. Alfred Sapse, alaturi de Ana Aslan, mentorul sau din Romania. Doctorul Alfred Sapse este cunoscut in prezent pentru tehnicile de „vindecare miraculoasa“ prin intermediul injectiilor cu celule stem, pe care le propune unor bolnavi de maladii incurabile.
20.Pacatele unui ministru (de Razvan Mihai Vintilescu) Rind pe rind, gafa dupa gafa, Cristian Adomnitei ne demonstreaza cum poti fi sef peste un domeniu pe care nu-l cunosti. Din pacate, demonstratia sa nu este una despre succes. Este despre pacate. Se spune ca exista trei moduri prin care un om poate pacatui: cu gindul, cu fapta sau cuvintul. Pacate pe care ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, le-a infaptuit.
21.Bradisteanu pierde monopolul pe robotul-chirurg Singurul robot chirurgical din Romania a fost monopolizat de medicul Serban Bradisteanu, fost senator PSD, care l-a folosit o singura data in sapte ani. In urma cu cinci ani, cel mai performant robot din lumea medicala, botezat Da Vinci, poposea in Romania, la Spitalul de Urgenta Floreasca. Era o minune a tehnicii, in valoare de un milion de dolari, care initial ar fi trebuit sa ajunga la Spitalul Fundeni.
22.Basescu, Tariceanu si seceta. De idei. ( de Razvan Mihai Vintilescu) Acum un an, pe cind ploile nesfirsite involburau sat dupa sat, scandalul era in toi. Odata cu evaporarea ultimelor picaturi de apa din pamint, se pare ca si ideile de gilceava s-au cam risipit. A fost ceva doar pe la inceput. Astfel, pe o caldura pe care pina si mustele lincezeau in zbor, Basescu si Tariceanu s-au pravalit toropiti inainte ca vreunul din ei sa cistige meciul. La puncte sau prin knock-out.
23."Baietii destepti" cu creierul incins (de Razvan Mihai Vintilescu) Dar cei mai interesanti ramin aceia care se cred mai destepti decit vremea. Ii vedeti la televizor cum se pling de nesimtirea autoritatilor care ii lasa prinsi in nameti si viscol, cind ei au plecat la drum, desi stiau ca pe sosele zapada este cit casa. Sau cum se impotrivesc jandarmilor atunci cind acestia ii anunta ca va veni o viitura si trebuie sa evacueze tot satul. In ultimele saptamini am vazut insa mai multi ca niciodata.
24.Vorbeste marea? Nu. S-a terminat. (de Razvan Mihai Vintilescu) Fata de abundenta emisiunilor estivale din anii trecuti, litoralul romanesc isi traieste acum si falimentul pe sticla. Exoticul romanesc s-a transformat, previzibil, in esec. Acum, pe cale de a deveni un obiect turistic la care nimeni nu prea mai vrea sa se uite, Marea Neagra incepe sa faca purici pe sticla si sa se dea peste cap. Pina cind, eventual, se transforma in Marea Moarta.
25.Bacalaureatul incomplet (de Razvan Mihai Vintilescu) Drame adolescentine, subiecte prea grele, greseli de formulare, lacrimi si emotii. Apoi un rind de perle vindute pe prima pagina pentru a transforma plinsul in ris. Ce justifica interesul pe care examenul de bacalaureat il trezeste in oameni ce si-au terminat de mult treburile cu liceul? Chiar si cei care nu au copii in clasa a XII-a fac parte din devoratorii anuali ai Bacului. Timp de doua saptamini, subiectul este prezent in fiecare zi, in fiecare an. In ziare, la radio, pe sticla.
26.Lenesii lui Basescu (de Razvan Mihai Vintilescu) Cind indesi ceva pe gitul unui om, pot fi doua efecte: ori inghite, ori scuipa, dar cu siguranta va exista o actiune. Studiu de caz: lenesii. Rasa celor care nu voteaza, desi au dreptul, se imparte in doua ramuri. Pe o craca stau indiferentii, acei oameni care au un impuls organic de a nu se implica in nici un fel in actul politic.
27.Reforma sanitara isi recupereaza feudalii PNL isi saboteaza propria reforma in sanatate si vrea sa reinstaureze feudalii la conducerea spitalelor. PSD ii da bucuros ajutorul in Parlament. Ministerul si o larga coalitie din Parlament au modificat Legea de reforma sanitara si au eliminat aceasta incompatibilitate. Modificarea trebuia votata ieri, insa cvorumul fragil l-a determinat pe presedintele Camerei Deputatilor sa apeleze la un subterfugiu pentru a fi votata saptamina viitoare. „Avem voie sa fim mai destepti azi decit am fost ieri“, exprima secretarul de stat Ervin Szekely pozitia ministerului.
28.Sever Muresan: filmul unui asasinat comandat „Cotidianul“ a intrat in posesia unor documente ale justitiei franceze din care rezulta modul in care omul de afaceri Sever Muresan a tocmit asasini pentru a-l ucide pe fostul sau partener de afaceri. Totul a pornit de la un avertisment al politiei norvegiene catre autoritatile franceze, prin care se semnala intentia unui asasin de profesie, de a ucide, la comanda unui necunoscut, un afacerist elvetian.
29.Nicolaescu: dedicatie de un milion de euro unui fost angajat al ministerului Pe 28 decembrie 2006, Ministerul Sanatatii a cumparat de la firma Centrul pentru Managementul Serviciilor de Sanatate SRL (CMSS), prin achizitie directa, un program informatic australian pe baza caruia 300 de spitale din Romania urmeaza sa-si codifice bolnavii, sa-i grupeze in functie de afectiunile si de tratamentul efectuat, astfel incit Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sa deconteze cu maxima acuratete serviciile efectuate.
30.Ciocolata lui Orban (de Razvan Mihai Vintilescu) Din imaginatia bogata a unei Romanii hamesite dupa un rol important pe scena europeana, s-a nascut un fel de mihnire nationala atunci cind lui Leonard Orban i s-a servit, in loc de o ceafa de porc garnisita cu cartofi prajiti, un fel de ciocolata pentru diabetici.

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by