Articole scrise de Ramona Strugariu


1 - 6 din 6 rezultate
1.9-11 Pe 11 septembrie 2001 mă aflam la Iași, însoțind un grup de 30 de cetățeni americani, cel mai mare din oraș și unul dintre cele mai mari din țară la momentul acela. Între ei, o membră a Senatului american.
2.Romania nu e bine România nu e bine. Nu mai are zâmbet și culoare în obraji, așa cum am lăsat-o în 2009, când am plecat. Atunci era încă firavă și se vedea că trecuse, nu de mulți ani, printr-un soi de boală lungă și profundă, din cele supranumite ucigașii tăcuți, care iți macină, fără semne vizibile, toate măruntaiele, până în punctul în care nu mai e nimic de făcut. Dar trecuse cu bine. Se însănătoșea pe zi ce trece, cu oameni și instituții, era pusă pe roți bine unse și pornise la drum mai hotărât ca oricând.
3.In viata, ca-n teatru Așteptam momentul acesta. Luasem biletele din timp, îmi pregătisem metodic hainele, mă asigurasem că nu vor fi întârzieri și deraieri de la planul inițial cauzate de cine știe ce terți malițioși. Visam clipele acelea în care îmi voi pune rochia pe care o ador (și pe care n-am îmbrăcat-o niciodată), pantofii cei noi care zac în dulap, nepurtați, de 3 luni, un dress fin, în care voi avea tot timpul din lume să-mi execut un machiaj impecabil și să-mi așez, în sfârșit, buclele într-un fel care să pară cu adevărat elaborat.
4.Romania care nu-i a lor Astăzi am avut la școala băiețelului meu o activitate despre care vreau să vă povestesc. Nu pentru că ar fi fost deosebită de altele, nu pentru că a ieșit mai bine decât numeroasele activități pe care le fac părinții împreună cu copiii lor la școală, nu pentru că al meu e mai moțat. Doar pentru că am plecat de acolo cu certitudinea că, pentru prima oară, poate, m-am simțit părinte român și acasă, într-o altă țară, așa cum nu am crezut că mi s-ar putea întâmpla.
5.Mourir de rire #jesuischarlie N-o să fie o încercare de analiză socio-culturală, antropologică, economică sau politică, nu am datele necesare și nici pregătirea, s-au scris destule de ani buni și le-au scris cei care au făcut studii și care sunt infinit mai documentați și mai pregătiți să ofere răspunsuri. N-o să fie nici o etalare de argumente pro și contra, pentru simplul motiv că nu există argumente pro și contra dreptului la viață. Așa cum nu există garduri pentru libertate decât în mințile celor care nu și-o doresc pentru noi.
6.Lumina din întuneric Alerg cu două sacoșe în mâini spre catedrală ca și cum m-ar aștepta, acolo, cineva. Nu e nimeni, am ajuns devreme, doar eu, ploaia măruntă, rafalele de vânt, multe lumânări și steagul, frumos împăturit, așezat deasupra, pe care mi l-a pus băiatul meu în geantă, înainte de a pleca. E duminică, 21 decembrie 2014, seara în care, acum 25 de ani, se construia baricada de la Inter. La Bruxelles, un sfert de secol mai târziu, ne-am hotărât să mergem, împreună, într-un loc în care să putem aprinde o lumânare și așeza, pe pământ, un buchet de flori. Pe pământ sau pe piatră, unde au rămas ei, cei care și-au dat viața pentru ca noi să putem să înțelegem ce înseamnă, de fapt, libertatea.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by