Articole scrise de Raluca Bara


1 - 23 din 23 rezultate
1.Cele mai lichide actiuni listate la BVB s-au ieftinit cu aproape 2% Toti indicii bursieri s-au depreciat ieri: indicele BET-C - cu 1,20%, iar indicele BET-FI - cu 1,04%. La scaderea indicelui BET "au pus umarul" titlurile developerului imobiliar Impact Bucuresti (IMP), care au pierdut peste 6%. Actiunile Petrom (SNP) au coborat cu 3,64%, iar pe locul trei in topul deprecierilor in segmentul blue chips-urilor s-a plasat BRD Groupe Societe Generale (BRD), cu aproape 2%.
2.Final de saptamana cu scaderi moderate la Bursa de Valori Indicele BET-C s-a depreciat cu 1,44%, pe o lichiditate de numai 8,8 milioane de euro. Ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii a adus un nou val de scaderi la Bursa de la Bucuresti. Deprecierile s-au inscris in limitele evolutiilor din pietele europene, determinate de asteptarea publicarii in Statele Unite a indicatorului New Home Sales, reprezentativ pentru sectorul imobiliar american.
3.Fondurile de investitii, o industrie de 800 milioane de lei Cele 33 de fonduri deschise de investitii active pe piata autohtona au cumulat, in primele sapte luni din acest an, active nete in valoare de 800 milioane de lei (253,3 milioane de euro). In luna iulie, activele fondurilor au crescut cu 18,49 milioane de lei.
4.Doua miliarde de euro tranzactii la Bursa din Sibiu n primele cinci luni ale anului, la Bursa din Sibiu au fost tranzactionate aproape 2,2 milioane de contracte, echivalentul lor fiind de circa 2 miliarde de euro. In acest moment, cifra reprezinta cel mai ridicat volum de tranzactionare cu contracte futures pe actiuni din zona Europei Centrale si de Est.
5.Bursa de Valori a inchis saptamana in scadere Scaderile de pe pietele bursiere din SUA, manifestate cu o zi inainte, au afectat, vineri, pietele europene si asiatice, imprimand si bursei romanesti o tendinta descendenta.
6.Investitorii, cu ochii pe Adunarile Generale ale Societatilor de Investitii Valoarea totala a tranzactiilor a crescut, insa indicii bursieri au inregistrat variatii modeste. Toate cele cinci societati de investitii financiare (SIF) vor lipsi astazi din ringul bursier. Asteptarea convocatoarelor in sectorul financiar, dar si absenta din ringul bursier a unor emitenti importanti (precum Banca Transilvania, Transelectrica, Antibiotice sau Biofarm) au determinat scaderea valorilor de tranzactionare in ultimele sedinte.
7.Fondurile off-shore de investitii au spart gheata si in Romania Investitorii romani au, incepand de ieri, o noua posibilitate de a-si plasa banii pe pietele externe. De aceasta data insa pot opta pentru unitati ale fondului de investitii SGAM Fund, constituit chiar intr-unul din paradisurile fiscale - Luxemburg.
8.Relaxare la Bursa de Valori Bucuresti Dupa sase sesiuni bursiere de crestere pentru indicele BET - FI, actiunile Societatilor de Investitii Financiare (SIF) au pierdut, ieri, in medie 0,83%. De altfel, toti indicii bursieri au incheiat pe minus: cele mai lichide actiuni s-au depreciat cu 0,99%, iar indicele BET - Compozit a coborat cu peste un punct procentual.
9.Bursa de Valori Bucuresti traverseaza o noua etapa de consolidare Toti indicii bursei de la Bucuresti au incheiat, ieri, pe plus, BET-Compozit si BET-FI marcand a treia sedinta consecutiva de cresteri. Titlurile celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) au castigat, in medie, 1,42%, indicele BET-C s-a apreciat cu 1,24%, iar actiunile celor mai lichide companii listate s-au scumpit, in medie, cu 0,25%.
10.Valva politica imprima reticenta in randul investitorilor la bursa Cresterile agresive din ultimele sedinte, dar si posibilitatea restructurarii guvernului au depreciat actiunile SIF cu peste 3%. Prima sedinta de tranzactionare a saptamanii s-a remarcat printr-o lichiditate scazuta, aproape de minimul acestui an (8,09 milioane de euro), la un volum de 16,8 milioane de actiuni. Toti indicii bursieri au fost afectati de corectii, iar cea mai importanta scadere a fost suferita de actiunile Societatilor de Investitii Financiare (SIF), care au pierdut, in medie, 3,11%.
11.Societatile de Investitii Financiare revin in prim plan la BVB Societatile de Investitii Financiare (SIF) au fost, ieri, vedetele Bursei de Valori Bucuresti. Tranzactiile cu titlurile SIF au cumulat 23,3 milioane de lei dintr-un rulaj de aproape 40 milioane de lei.
12.Bursa de Valori Bucuresti, sub semnul reticentei investitorilor Pe fondul unei usoare reveniri a indicilor bursieri, valoarea tranzactiilor a scazut la 10,5 milioane de euro. Dupa ce, miercuri, a traversat o sedinta marcata de scaderea pietelor internationale, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat, ieri, o revenire a celor trei indici. Cele mai lichide actiuni au recuperat, in medie, 0,48%, iar indicele BET - Compozit s-a apreciat cu 0,75%
13.Telefonia mobila 3G prinde greu in Romania Dupa aproape doi ani de la lansare pe piata romaneasca, telefonia mobila de generatia a treia (3G) a reusit sa atraga numai 3,89% din totalul de aproximativ 17,5 milioane de clienti ai telefoniei mobile. Costurile relativ ridicate la abonamentele 3G, dar si la terminalele compatibile orienteaza aceste servicii in special catre reprezentantii mediului de afaceri.
14.Banii investitorilor de calibru readuc Bursa la noi maxime istorice Rulajul bursier a urcat, ieri, cu aproape 50% fata de sesiunea anterioara, ajungand la 62,9 milioane de lei (18,6 milioane de euro). Indicele BET-Compozit s-a apreciat cu 1% si a marcat, la inchiderea sesiunii bursiere, un nou maxim istoric. Profitul adus de la inceputul anului de emitentii listati la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a ridicat la 12,37%.
15.In Romania, mierea nu se vinde pe o piata organizata Cu toate ca, la prima vedere, par complicate, afacerile in apicultura ar trebui luate in serios de cei care se gandesc sa dezvolte propriul business. Suma de pornire pentru micii investitori, de cel putin 1.000 RON, este accesibila, iar afacerea se poate dezvolta intr-un timp relativ scurt.
16.Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa din Londra Tergiversarea institutiilor statului in listarea societatilor din portofoliul Fondului Proprietatea nu poate afecta cotarea acestuia la Bursa, considera presedintele consiliului de supraveghere a fondului, Nicolae Ivan.
17.Euro este cotat pentru Craciun la 3,61 lei noi Volumul total de contracte realizat la nivelul intregii saptamani a fost, de 37.306, numarul pozitiilor deschise urcand, la randul lor, la 70.000. In primele trei zile ale saptamanii, pe piata de la Sibiu au fost tranzactionate aproape 30.000 de contracte futures si optiuni.
18.Incertitudini pe piata de capital Potrivit proiectului de modificare a Codului fiscal, dezbatut cu doua zile in urma, de la data de 1 ianuarie 2006, intra in vigoare impozitul de 16% pe castigul din tranzactiile cu actiuni. Modul efectiv de impozitare a trecut, in dezbateri, prin mai multe etape.
19.Bursa da din nou semne de revigorare Ultima saptamana bursiera a fost caracterizata de cresteri ale volumelor tranzactionate, care s-au reflectat la nivelul cotatiilor principalilor emitenti. Astfel, valoarea totala a tranzactiilor perfectate s-a ridicat la 105,6 milioane RON, in crestere cu 14,3% fata de rulajul saptamanii precedente (92,4 milioane RON).
20.Cine are interes sa puna Azomures pe butuci? Decizia inchiderii producatorului de ingrasaminte chimice Azomures pare a fi cusuta cu ata alba. Pe fondul unui profit estimat la 5 milioane de dolari, conducerea combinatului invoca lipsa resurselor financiare pentru acoperirea unei cresteri salariale de 9,5%, in paralel cu majorarea pretului la gaz metan.
21.Investitorii mizeaza in continuare pe leu Interventiile Bancii Nationale a Romaniei au agitat si piata din Sibiu. Potrivit brokerilor, investitorii mizeaza in continuare pe leu si pe dorinta BNR de a limita cresterea inflatiei.
22.Tranzactiile pe piata RASDAQ s-au apropiat de volumul intregului an 2004 Valoarea tranzactiilor la Bursa Electronica RASDAQ (BER) a insumat, in primele sapte luni ale acestui an, nu mai putin de 542 milioane RON, la un rulaj de 977 milioane de actiuni. Potrivit datelor furnizate de BER, tranzactiile pe intreg anul 2004 au insumat 590 milioane RON.
23.Bursa Tranzactiile inregistrate, in prima jumatate a acestui an, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), au totalizat peste 33.597 miliarde de lei, cu 40% mai mult decat valoarea cumulata pe intreg anul bursier 2004 (23.988 miliarde de lei).


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by