Articole scrise de Raluca Abrihan


1 - 30 din 1008 rezultate
1.YouTube explică strategiile pentru reducerea dezinformării și promovarea surselor de încredere YouTube este o platformă publică, unde oricine poate încărca conținut video și îl poate împărtăși cu toată lumea. Această deschidere oferă oportunități nelimitate, dar și provocări. De aceea, YouTube depune eforturi constante pentru a găsi un echilibru între exprimarea creativității și protejarea comunității de conținut dăunător, arată reprezentanţii Google.
2.ANIS: Ce înseamnă pentru firmele IT eliminarea scutirii impozitului pe venit. Cât ar aduce scutirea la bugetul de stat Firmele de IT nu au costuri operaţionale mari. Cam 80% din costurile unei firme sunt costuri cu forţa de muncă. Iar dacă acest cost ar creşte cu 10%, impactul în preţurile finale ale produselor şi serviciilor acestor firme va fi foarte mare. În cazul în care se ia o astfel de decizie cu siguranţă că va fi un impact major şi s-ar putea produce un dezechilibru - susţine Gabriela Mechea, director executiv ANIS. În luna septembrie, actualul premier Ludovic Orban a declarat într-un interviu HotNews.ro că scutirea „nu-și mai produce efectele” și „nu e un capăt de țară să plătești acest impozit” de 10%.
3.Firmele IT din România: Vânzări de 6 miliarde euro. 80% se duce spre export Piaţa românească de IT va atinge un volum de 5,9 miliarde de euro până la finele anului, aproximativ 80% din vânzări se fac spre export. Numărul de angajări în firmele IT din România creşte cu circa 10% pe an, deşi continuă să fie sub nevoile din piaţă, arată Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii.
4.VIDEO Country Manager Google România: Peste jumătate din firmele româneşti nu au site. Cum stăm la capitolul digitalizare şi export România se află în coada clasamentului în rândul statelor Uniunii Europene în materie de digitalizare şi export când vine vorba de firmele mici şi mijlocii. "Majoritatea firmelor româneşti consideră că după ce au folosit instrumentele online pentru export şi-au deschis o lume noua şi că văd altfel oportunitatea de a face afaceri", spune Elisabeta Moraru, Country Manager Google România. Doar că mai bine de jumătate dintre acestea nu sunt prezente în online.
5.Microîntreprinderile înregistrează cele mai multe restanțe la plată Microîntreprinderile reprezintă categoria de companii care înregistrează cele mai multe restanțe la plată, însumând 43% din total, în timp ce companile mari și cele mici au fiecare un procent de 20% din total, potrivit unei companii de consultanţă.
6.Raport: La cât sunt estimate beneficiile pe care Google și internetul le aduc în România Google prezintă rezultatele unui studiu asupra impactului pe care produsele Google - de la Search, YouTube și Maps la Android, Ads și AdSense - îl au în viața oamenilor și companiilor din România. Potrivit estimărilor Public First, utilizarea serviciilor și produselor Google aduce companiilor din România afaceri anuale de 4,3 miliarde lei.
7.Peste jumătate dintre firmele din România vor să facă angajări, anul viitor. Domeniile cu cea mai mare cerere Peste jumătate dintre companiile din România (54%) intenționează ca, în 2020, să crească numărul de angajați cu 11% în medie, potrivit Barometrului de HR realizat de PwC România.
8.Revolut: Cum să îți păstrezi banii de pe card în siguranță. Frauda în România și în UE Cu toate că în ultimii ani au fost făcute progrese majore, România continuă să fie o țară în care numerarul primează. Principala barieră în calea adopției și utilizării de carduri este teama de a fi victimă a fraudei. Revolut face o analiză a ecosistemului românesc de plăți și fraude cu carduri şi aduce în atenția publicului moduri prin care oamenii se pot proteja de fraudă, precum și măsurile care ar trebui luate în cazul puțin probabil în care cineva a fost victimă a fraudei.
9.Ai contul de Revolut blocat? Ce spune compania despre astfel de situaţii După ce mai mulţi cititori ne-au sesizat în legătură cu blocarea conturilor de Revolut şi cum mulţi utilizatori s-au plâns de aceeaşi problemă şi pe Facebook, am întrebat startup-ul care sunt cauzele blocării acestor conturi şi dacă au primit solicitări de la ANAF sau alte instituţii de poprire a conturilor.
10.De câţi IT-işti e nevoie la nivel european şi ce se intâmplă cu decalajele salariale dintre Est şi Vest Se preconizează că în anul 2020 pe piața europeană a muncii va fi un deficit de peste 670.000 de profesioniști în domeniul IT. În prezent, este nevoie de personal calificat, mai mult decât oricând, pentru a permite Europei să își consolideze competitivitatea la nivel global, ținând cont că inovarea în domeniul digital a devenit un factor-cheie.
11.Glovo, după amenda de la ANPC, anunţă că va chema curierii la instruire ​Trei firme care gestionează aplicații de livrare mâncare au fost amendate de ANPC pentru mai multe nereguli. În urma acestei sancţiuni reprezentanţii aplicaţiei Glovo au anunţat că îşi vor chema curierii la instruire.Glovo, Foodpanda și Takeaway.com, amendate de Protecţia Consumatorului
12.Ce cred fintech-urile româneşti despre directiva UE care democratizează piaţa de servicii financiar-bancare Noua Directivă Europeană a Serviciilor de Plată (PSD2), adoptată în această lună şi în legislaţia naţionala, va democratiza piaţa de servicii financiar-bancare oferind şansa mai multor jucători de a intra în competiţie, ceea ce va duce la scăderea preţurilor, potrivit unui sondaj online la care au participat 25 dintre cele mai relevante fintech-uri locale.
13.Primul parteneriat din România dintre un investitor instituțional și cei privați pentru investiţii în startup-uri IT GapMinder Venture Partners BV și TechAngels anunță primul parteneriat din România dintre un investitor instituțional și cei privați. În baza acestuia, GapMinder va participa în orice rundă de investiții cuprinsă între 40.000 și 200.000 de euro realizată de membrii TechAngels cu o sumă similară, vizându-se exclusiv startup-uri de tehnologie. La fiecare rundă de investiții vor exista minim doi angel investors din zona privată.
14.Un startup de mobilitate urbană, lansat de co-fondatorul Clever Taxi, primeşte o investiţie de 600.000 Euro Startup-ul Neobility, înființat şi condus de Mihai Rotaru, un antreprenor cu state vechi în tehnologia dedicată mobilității, a primit o finanţare de peste jumătate de milion de euro de la fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV). Anterior Neobility, Mihai Rotaru a înființat şi condus Clever Taxi, achiziționat recent de grupul Daimler. La rundă a participat şi Simple Capital, vehiculul de investiții al lui Andrei Pitiș, care a fost şi primul angel investitor în Clever Taxi.
15.Cât costă o franciză pentru o sală de jocuri în realitate virtuală În urmă cu doi ani, un antreprenor a deschis în București o sală de jocuri în realitate virtuală (VR), cu ajutorul unei finanţări obţinute prin programul StartUp Nation. Startup-ul a lansat în acest an şi sitemul de francize. Cât costă şi ce venituri anuale ar putea obţine o astfel de afacere, potrivit estimărilor francizorului.
16.Ce spune robotul românesc care ajută firmele să găsească angajați despre candidații pe care i-a intervievat până acum Dora este un robot software de recrutare, dezvoltat de o firmă de tehnologie din Tîrgu Mures, care a făcut până acum circa 500.000 de interviuri pentru angajare, în urma cărora vine cu câteva date care pot ajuta atât recrutorii cât și candidații. Cum funcţionează Dora.
17.Uber rămâne fără licenţa la Londra (surse) Uber nu va mai primi o nouă licenţă de operare din partea autorităţilor londoneze, în condiţiile în care autorizaţia primită în urmă cu două luni expiră astăzi, scrie Reuters, pe surse.
18.FAN Courier cumpără firma românească de transport şi logistică SLS CARGO FAN Courier, firmă românească de curierat, cumpără SLS CARGO, operator de transport şi logistică, fondat în anul 2014 de omul de afaceri Mihai Stoica. Tranzacția a fost perfectată de acționarii celor două companii la începutul lunii noiembrie și se află, în prezent, în procedură de avizare la Consiliul Concurenței.
19.Burse de la firmele IT, pentru 12 profesori din România: Ce proiecte propun ei Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii a premiat 12 proiecte inovatoare propuse de cadre didactice tinere, ce predau în cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din România, respectiv Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București (UPB), Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, UNATC I. L. Caragiale din București, Universitatea Politehnică din Timișoara.
20.Black Weekend 2019: Românii au cheltuit online peste 245 de milioane de lei. Topul tranzacțiilor din weekendul reducerilor În weekendul reducerilor (15 - 17 noiembrie), românii au cumpărat și plătit online de peste 245 de milioane de lei, în creștere cu 24% în comparație cu 2018. Luând în considerare atât comenzile plătite online, cât și cele cu numerar la livrare, românii au cheltuit peste 1,2 miliarde de lei, conform procesatorului de plăţi PayU România.
21.Investiţie de 20 de milioane dolari pentru un startup care susţine că poate depista cancerul printr-o simplă analiză de sânge Lucence Diagnostics este un startup din zona de medicină genomică care dezvoltă teste pentru depistarea timpurie a cancerului. Startup-ul, al căuri sistem va fi folosit în primă fază de medici din Asia şi Statele Unite, a primit o finanţare (rundă A) de 20 de milioane de dolari.
22.Black Friday 2019: Ce au cumpărat românii şi câţi bani au cheltuit Cumpărăturile online de pe mobile au crescut semnificativ în comparaţie cu cele de pe desktop cu ocazia Black Friday 2019. De asemenea, românii au manifestat o preferință peste medie pentru produsele de fashion și articole pentru copii, în ceea ce privește cumpărăturile online de pe mobile cu ocazia perioadei de reduceri de anul acesta, arată analiza unei companii de performance marketing din România.
23.Încă o ţară din UE vrea să impună taxă giganţilor IT precum Google, Amazon, Facebook şi Apple După Franţa, o nouă ţară din Uniunea Europeană, Cehia anunţă că va impune o taxă anuală suplimentară de 7% pe venit gigaţilor IT care au venituri globale de peste 830 de milioane de dolari şi de peste 4,3 milioane de dolari la nivel local.
24.Aplicaţia românească de livrare mancare Yellow.Menu primeşte o investiţie de 300.000 Euro Platforma de comandă şi livrare mâncare Yellow.Menu, fondată de dezvoltatorul WorldClass Fitness, și dezvoltatorul aplicaţiei Star Taxi, primeşte o investiţie de 300.000 de euro din partea fondului ROCA, care preia astfel 30% din acţionariatul platformei. Fondul de investiţii a fost creat de CITR, prin divizia de investitii, fraţii Paval (Dedeman) şi Dan Şucu (Mobexpert).
25.Firma care deţine TikTok vrea să lanseze o aplicaţie de streaming de muzică şi intră în competiţie cu Spotify, YouTube Music sau Apple Music ByteDance Technology, compania care deţine rețeaua de socializare TikTok, vrea să lanseze un nou serviciu de muzică prin streaming şi se află în discuţii cu mai multe case de producţie, potrivit Reuters. Noua aplicaţie va intra în competiţie cu marii jucători din domeniu Spotify, YouTube Music şi Apple Music.
26.Black Friday: Comerțul electronic ia avânt. Rata de înființare a firmelor s-a dublat Comerțul electronic începe să ia amploare în România, lucru vizibil în special în trendul de înființare a noilor companii specializate în acest domeniu, este una dintre concluziile studiului Termene.ro realizat cu ocazia Black Friday, cel mai mare eveniment de reduceri al anului.
27.TOPUL dezvoltatorilor de jocuri din România. Câţi bani au făcut anul trecut Cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri video locale a înregistrat o creștere de 19,2%, în 2018 față de 2017, ajungând la 188,5 milioane de dolari, așa cum relevă raportul industriei realizat de RGDA (Asociația dezvoltatorilor de jocuri video din România). În prezent, în România, sunt active peste 100 de studiouri de game development.
28.Text-to-speech în Google Maps: Aplicaţia introduce o funcționalitate de traducere, care pronunță numele locurilor și adreselor în limba locală Hărțile Google te ajută să ajungi în locul dorit, să explorezi o zonă înainte de a face o rezervare, să găsești restaurante în apropiere recomandate de localnici și să citești recenziile acestora, traduse automat. Un lucru care dă bătăi de cap multora dintre cei care călătoresc în străinătate este pronunțarea numelor de străzi, localități sau obiective turistice.
29.GRAFICE Black Friday 2019: Mai multe cumpărături online de pe mobil. Cele mai căutate produse 2019 este primul an în care, de Black Friday, cumpărăturile pe mobil le vor surclasa pe cele de pe desktop, arată datele unei companii de performance marketing. Comanda medie este însă în continuare mai mică pe mobil decât pe desktop.
30.Google: 3 moduri în care să-ți protejezi datele pe Android Protejarea datelor și a confidențialității este o prioritate în Android, iar sistemul are o serie de funcționalități care să asigure aceste obiective și să ofere control utilizatorului. Mai ales în perioade de „febră” a cumpărăturilor, cum sunt Black Friday și sărbătorile de iarnă, este bine să li se acorde o atenție specială. Este o perioadă în care cresc atacurile cibernetice, iar vigilența utilizatorilor poate fi redusă de goana după reduceri, când site-uri sau aplicații „dubioase” te pot atrage cu chilipiruri, de exemplu. Iată câteva moduri în care poți să fii în siguranță pe Android.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 34 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by