Articole scrise de Raluca Abrihan


1 - 30 din 521 rezultate
1.Aplicaţie de pontaj, făcută de o mică firmă IT din Alba: Cum funcţionează – ce trebuie să facă angajatorul şi angajaţii Un startup din Alba a creat o aplicaţie prin care angajatorii să poată monitoriza mai simplu şi mai rapid timpul lucrat de angajați, iar pe aceştia să îi scape de grija condicii şi a pontajelor. Cum funcţionază aplicaţia, dezvoltată cu investiţii de circa 60.000 de euro.
2.Uber se pregăteşte să lanseze un serviciu de recrutare care să concureze cu site-urile de joburi Uber testează un serviciu prin care firmele vor putea să recruteze anagajaţi petru joburi de scurtă durată, pentru posturi precum cele de paznici sau chelneri.
3.Program de pre-accelerare unde startup-urile pot să înveţe primii paşi pentru crearea unei afaceri InnoEnergy anunță cea de-a doua ediție a programului de pre-accelerare Primer pentru startup-uri aflate într-un stadiu incipient. Scopul principal este ca startup-urile inovatoare din Europa Centrală și de Est să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale și să-și pregătească afacerea pentru a intra în programele de accelerare și de obținere de investiții. Acest program de 4 săptămâni cuprinde 40 de ore de teorie și ateliere practice conduse de mentori profesioniști, experți din industrie și antreprenori cu experiență.
4.Ce planuri au afacerile de familie pentru următorul an Afacerile de familie din Europa intenționează să crească. Aproape un sfert (23%) dintre respondenți au în plan extinderea și diversificarea propriilor produse pentru a stimula creșterea viitoare, iar peste jumătate dintre aceștia (54%) intenționează să se extindă pe piețe noi, se arată în Barometrul Afacerilor de Familie Europene.
5.Raport: Piața roboților industriali va crește cu 14%. Top industrii şi ţări cu cea mai mare cerere Vânzările de roboți industriali s-au dublat în ultimii 4 ani. 5 țări cumulează aproape 73% din cererea totală de roboți, potrivit Federației Internaționale pentru Robotică (IFR).
6.Românca ce face Data Science la mytaxi: De ce avem nevoie de date şi de firme care să se ocupe de ştiinţa lor Tereza Iofciu este Data Scientist la mytaxi, companie deţinută de Daimler, care a cumpărat anul trecut aplicaţia românească CleverTaxi. Ea a explicat pentru StartupCafe de ce “ştiinţa datelor” este esenţială pentru mai toate companiile şi de ce e nevoie de startup-uri în acest domeniu.
7.​VIDEO Specialist Google: Afacerile româneşti trebuie să fie şi în online. Ce alegi - site pentru mobil sau aplicaţie În cazul în care îţi pui întrebarea dacă trebuie să investeşti în prezenţa online a afacerii sau dacă merită să mai bagi bani ca afacerea ta să se vadă bine şi pe mobil, răspunsul este simplu: analizează-ţi propriul comportament. Cât timp îţi petreci căutând produse şi servicii online şi cât de des faci asta folosind smartphone-ul? Lars Bognar, Mobile Specialist la Google, a explicat pentru StartupCafe cum alegi între un site optimizat pentru mobil şi o aplicaţie mobilă şi ce instrumente te ajută să implementezi cele mai bune funcţionalităţi pentru un site şi cum îi creşti viteza.
8.Tremend preia dezvoltarea aplicației de bike sharing Ape Rider a celor de la Pegas Compania IT românească Tremend Software Consulting preia dezvoltarea aplicației de bike sharing Ape Rider, lansată de startup Atelierele Pegas. Serviciul vrea să ajungă la 100.000 de utilizatori până la sfârșitul acestui an.
9.Hackathon pentru proiecte IT în domeniul sănătăţii: Premii totale de 15.000 dolari Hacking Health Hackathon 2.0 a deschis înscrierile pentru cea de a doua ediţie a competiţiei pentru proiecte tehnologice din domeniul sănătăţii. Sunt puse la bătaie trei premii de câte 5.000 de dolari fiecare. Iată care sunt temele hackathonului.
10.VIDEO Sebastian Dobrincu, tânărul care dă lecţii de afaceri americanilor. Firma lui face peste un milion de dolari anual şi caută noi startup-uri în care să investească La 17 ani, Sebastian Dobrincu îşi lansa primul său startup în Statele Unite, care în mai puţin de un an a ajuns să facă vânzări de peste 1 milion de dolari. Firma lui lucrează cu vedete precum Justin Bieber, sau companii precum McDonalds. Doi ani mai târziu, a trecut la următorul nivel, cel de investitor şi caută noi startup-uri pe care să le finanţeze.
11.Foarte multe dintre afacerile independente din România nu au site sau cont pe reţelele de socializare. Clienţii ajung greu la produsele lor - studiu Un procent covârșitor de 69% dintre români se confruntă cu dificultăți în accesarea afacerilor independente. Acest lucru este cauzat de lipsa de vizibilitate: 79% dintre consumatori au declarat că nu sunt expuși la destule reclame ale afacerilor independente, în timp ce 74% dintre respondenți afirmă că afacerile independente nu au prezență online, arată un studiu realizat de METRO.
12.Startup-uri românești cu soluții de stocare electrică pot câștiga premii de 100.000 de euro Cincisprezece startup-uri de energie durabilă vor primi pachete personalizate de servicii cu valoare adăugată, iar cel clasat pe primul loc va beneficia și de un premiu în bani de 100.000 de euro, printr-o competiţie organizată de InnoEnergy. Se pot înscrie startup-uri care dețin tehnologii inovatoare sau idei de afaceri axate pe stocarea electrică.
13.VIDEO Google lansează Atelierul Digital pentru Programatori. Primul hub de tehnologie deschis la Universitatea din Bucureşti, urmează Cluj şi Timişoara Google a lansat la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti hub-ul IT unde se va desfăşura Atelierul Digital pentru Programatori. Urmează deschiderea altor două spaţii similiare la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi la Universitatea Politehnică din Timişoara.
14.Magazin online de jucării: Câţi bani cheltuie părinţii pe jocuri pentru copii şi ce cumpără Diversitatea magazinelor și multiplele opțiuni disponibile sunt atractive pentru părinții români, însă bugetul alocat lunar de aceștia pentru jucăriile copiilor depășește rareori suma de 100 lei, arată un studiu realizat de un magazin online de jucării. Iată ce jucării caută părinţii pentru copii lor şi pe ce criterii le aleg.
15.Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor din România, în creştere. Cele mai mari tranzacţii Piața de fuziuni și achiziții din România a avut o vară fierbinte în trimestrul al treilea, cu tranzacții a căror valoare anunțată a fost de 809 milioane de euro în total, mai mult decât dublu față de cele 391 de milioane de euro din trimestrul al doilea, potrivit Deloitte. Printre cele mai mari tranzacţii: UiPath şi Urgent Cargus.
16.Softvision, firmă IT înfiinţată la Cluj, a fost cumpărată de o companie americană cu peste jumătate de miliard de dolari Softvision, companie înfiinţată în urmă cu 20 ani la Cluj Napoca, cu filiale în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Baia Mare, dar şi în SUA (Silicon Valley şi Las Vegas), a fost cumpărată de americanii de la Cognizant. Valoarea tranzacţiei este de circa 550 de milioane de dolari, potrivit Reuters.
17.Apple, Amazon şi multe alte companii americane, ţinta spionajului chinez – investigaţie Bloomberg Cele mai valoroase companii IT din lume, Apple şi Amazon se numără printre cel 30 de companii americane atacate de spioni din China prin infiltrarea în anumite componente hardware folosite de acestea a unor microchipuri cu scopul de a le controla datele, arată o investigaţie realizată de publicaţia americană Bloomberg.
18.Delphi Technologies deschide un centru IT în București şi caută programatori ​Delphi Technologies, unul dintre liderii pieței de furnizori pentru soluții avansate de propulsie pentru producătorii de autovehicule a deschis primul centru IT, global multidisciplinar, la București şi face angajări. În noul centru vor lucra 150 de persoane, anunţă compania. Ce fel de specialişti caută
19.​VIDEO Burning Man, un festival nebun în mijlocul deşertului: Ce fac Elon Musk şi fondatorii Google aici şi ce ar avea Facebook de învăţat Peste 75.000 de oameni participă în fiecare an la Burning Man, un eveniment ce se întâmplă în deşertul Nevadei, în Statele Unite şi care a fost transformat în timp într-o adevărată mişcare ce s-a răspândit în întreaga lume. Vin acolo oameni ca Elon Musk, sau fondatorii Google şi mulţi alţi antreprenori. Iar Facebook ar avea câte ceva de învăţat din ideile promovate acolo, ne spune şefa festivalului, Marian Goodell.
20.Startup-ul de marketing digital și social media Techinfluence primeşte o finanţare de la un fond de investiţii românesc Techinfluence, o firma de marketing digital și social media din România, a primit o investiţie de tip seed de la Sparking Capital, un fond cu capital de risc de tip Business Angel, specializat în susținerea startup-urilor din diferite verticale, precum marketplaces, marketing-tech, consumer-tech, supply, fin-tech, transformare digitală.
21.Platforma Undelucram.ro lansează un instrument online pentru compararea salariilor din România Platforma Undelucram.ro lansează o nouă funcționalitate gratuită, Salariometru - un instrument online prin care angajații își pot compara salariul actual cu cel al altor angajați cu funcții similare pentru a afla dacă sunt plătiţi corect. Iată cum funcţionează.
22.Produsele de contrabandă şi contrafăcute distrug comerţul tradiţional din România – studiu Mediul economic din țara noastră este puternic afectat de traficul ilicit de mărfuri. Peste jumătate dintre comercianţii români sunt de părere că vânzările de mărfuri de contrabandă sau contrafăcute au contribuit la încetarea activității lor. În plus, 2 din 10 retaileri declară că cifra lor de afaceri ar fi dublă, dacă nu ar exista fenomenul traficului ilicit, arată un studiu al Asociaţiei ACTIV.
23.Inițiativa antreprenorială, în scădere drastică în această vară. Care sunt afacerile cu cele mai mari scăderi Numărul de profesioniști înmatriculați în România în vara anului 2018, respectiv perioada iunie – august, a scăzut cu aproximativ 24,22% în raport cu numărul de profesioniști înmatriculați în aceeași perioadă a anului 2017.
24.Cum faci afaceri în domeniul imprimărilor textile: De câţi bani ai nevoie şi în cât timp îţi scoţi investiţia O ideea de afacere tot mai căutată în ultima perioadă este cea a imprimării de textile. Tehnologiile digitale au schimbat foarte mult industria textilelor şi continuă să o schimbe, dar aceste tehnolgii pot fi destul de costisitoare, pe de o parte, dar, pe de alta, pot ajuta la mărirea volumului de prodcuţie, drept urmare şi la amortizarea mai rapidă a investiţiei. Am stat de vorba cu un antreprenor în domeniu pentru a afla de caţi bani e nevoie pentru a lansa o firmă în acest domeniu, ce se caută pe piaţa românească şi în cat timp îţi poţi scoate banii.
25.6 startup-uri din domeniul sănătății concurează pentru grant-uri în valoare totală de 60.000 euro Șase startup-uri inovatoare au fost selectate de către un juriu format dintr-un grup internațional de experți pentru a trece mai departe în finala competiției dedicate startup-urilor InnoStars Awards, organizată de EIT Health. Cu ce soluţii vin firmele.
26.Trei fonduri de investiții românești se bat la Luxemburg pentru a obţine bani de la fondurile străine pentru startup-urile de la noi Fonduri de investiții românești precum Gecad Ventures, GapMinder și 3TS – Catalyst Romania participă la un eveniment în Luxemburg unde vor încercă să convigă alte fonduri mai mari să le ofere bani pe care să-i investească mai departe în startup-urile româneşti.
27.Generația Z crede în eşec. Ce speră tinerii de la viitoarele locuri de muncă Când vine vorba de eșec, Generației Z (cei născuţi după 2000) nu îi este teamă să îl accepte. De fapt, peste 80% dintre reprezentanții Generației Z consideră că acceptarea eșecului în cadrul unui proiect îi ajută să fie mai inovatori, iar 17% cred că eșecul îi face să accepte mai ușor riscuri noi, conform unui studiu EY.
28.Al doilea jucător de pe piața de curierat din România, Urgent Cargus, cumpărat de un mare fond de investiţii european Fondul de investiții cu capital privat Abris Capital Partners a vândut compania românească de curierat, la 5 ani de la achiziţie, către un alt fond de investiţii, Mid Europa Partners. Urgent Cargus este al doilea jucător de pe piața de curierat din România, in funcţie de venituri şi dimensiunea companiei.
29.Google la 20 de ani: Cum arăta garajul în care a funcționat primul birou al companiei Pe 27 septembrie, Google sărbătorește 20 de ani, ocazie cu care invită pe toată lumea la o călătorie în timp. Mai precis într-o vizită virtuală în Street View în garajul în care a funcționat primul birou Google. Acesta a fost refăcut să arate aproape exact ca acum 20 de ani (septembrie 1998), când fondatorii Google Sergey Brin și Larry Page au deschis primul birou al companiei în garajul lui Susan Wojcicki (în prezent CEO YouTube), de pe Santa Margarita 232, Menlo Park, California, Statele Unite.
30.Cum pot firmele trece peste criza lipsei de personal România traversează o adevărată iarnă demografică și sunt date care ne arată că pe fondul migrației și din cauze naturale am ajuns să pierdem anual 300.000 de oameni. Importul de specialiști din străinătate, automatizarea și externalizarea reprezintă principalele soluții pe termen scurt și mediu pentru companiile din România, care se confruntă cu o lipsă de personal fără precedent, susţine Marian Hanganu, directorul de vânzări al Romanian Software.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 18 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version