Articole scrise de Raluca Abrihan


1 - 30 din 943 rezultate
1.Startup-ul fondat de români, care-i ajută pe englezi să-şi ia ”prima casă”, primeşte o finanţare de 2 milioane lire Proportunity, un startup cu sediul la Londra creat de doi tineri antreprenori români, Vadim Toader și Ştefan Boronea, care-i ajută pe utilizatori să-şi găsească locuinţa dorită, face estimări în ceeea ce priveşte evoluţia preţurilor şi oferă împrumuturi pentru avansul unui credit ipotecar, a primit o finanţare de 2 milioane de lire.
2.Firmă IT cu prezenţă la Cluj primeşte o investiţie de 20 milioane dolari Winnow, dezvoltator de soluții de inteligență artificială cu birouri în Cluj-Napoca și alte cinci orașe din lume, obține o investiție de 12 milioane de dolari, cea mai mare din istoricul companiei, în cadrul unei runde de finanțare din seria B coordonată de Ingka Group (IKEA) și Mustard Seed. Recent, Winnow a beneficiat de un împrumut de 8 milioane de dolari acordat de Banca Europeană de Investiții (BEI). Investiția totală de 20 de milioane de dolari atrasă în ultima lună va permite extinderea operațiunilor companiei în industria ospitalității la nivel global.
3.Top 5 motive pentru care managerii aleg să părăsească firmele Managerii din companiile locale au o serie de motive ce îi determină să facă o schimbare drastică în carieră, fie în cadrul organizației, fie în afara acesteia. De asemenea, tranzitarea se face de cele mai multe ori pe laterală, în companie, sau în organizații similare pe poziții mai înalte, doar în puține cazuri optând pentru o schimbare totală a domeniului și a ariei de expertiză, explică un consultant de leadership şi personal branding.
4.Uber şi Bolt au obţinut aviz tehnic de la Ministerul Comunicaţiilor pentru a face ridesharing Ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu a anunţat că două dintre platformele de ridesharing prezente în România au obţinut deja avizul necesar pentru a funcţiona în conformitate cu noua lege a transportului alternativ. Cele două platforme sunt Uber şi Bolt, potrivit unor surse StartupCafe. Alţi doi operatori au depus documentaţia necesară pentru a primi avizul. Cât plătesc platformele la MCSI şi ce amenzi riscă dacă funcţionează fără aviz.
5.Cât de importante sunt review-urile online pentru decizia de cumpărare a electrocasnicelor La o analiză mai amănunțită, descoperim o ierarhizare diferită a factorilor care influențează decizia de cumpărare pe categorii de produse precum electrocasnicele mari și electrocasnicele mici. Cum a schimbat digitalul atitudinile și comportamentele oamenilor față de cumpărături online și offline, pe categorii de produse și pe categorii de vârste/generații, potrivit unui studiu GfK.
6.Brad Smith, preşedintele Microsoft, vine în România Preşedintele Microsoft Brad Smith vine la Bucureşti, invitat la un eveniment dedicat tehnologiei. Avocat renumit în Statele Unite, Smith se află la conducerea companiei IT din 2015 când a fost numit preşedinte de către CEO-ul Microsoft, Satya Nadella.
7.Românii, câştigători la Campionatul European de Securitate Cibernetică Echipa României a ieșit câștigătoare, depășind 19 echipe din alte țări, la ediția cu numărul 6 a Campionatului European de Securitate Cibernetică. Echipele au avut o medie de 18 probleme noi pe zi, ce au acoperit zone din cele mai diverse: de la securitatea aplicațiilor web, criptografie, inginerie inversă, exploatarea sistemelor informatice, până la programare, inginerie socială sau investigații IT.
8.Domeniile cu cele mai mari facturi neîncasate: construcţii, transporturi şi consultanţă Firmele din România au raportat facturi neplătite în valoare de peste 1 milion de euro prin intermediul unei baze de date electronice lansată de platforma românească Termene.ro. Perioada medie de întârziere pentru facturile neîncasate este de 354 de zile de la data emiterii.
9.Firmele din construcţii şi meseriaşii îşi pot lista serviciile pe o platformă românească de tip marketplace. Cum funcţionează şi cât costă Trei antreprenori au lansat o platformă românească de tip marketplace dedicată construcţiilor, după investiţii de 80.000 de euro, unde firmele din construcţii şi meşterii pot lista lucrările pe care le execută, servicii, dar şi anunţuri de angajare.
10.Achiziție în IT-ul românesc: O firmă de software din Cluj, cumpărată de grupul de outsourcing Webhelp Firma IT clujeană PitechPlus, care dezvoltă și implementează soluții software personalizate, controlată de antreprenorul Bogdan Herea, a fost cumpărată de compania franceză de outsourcing Webhelp.
11.6 mari jucători se retrag din proiectul Libra. Cine mai rămâne alături de Facebook în dezvoltarea criptomonedei După PayPal, alţi cinci parteneri importanţi, printre care MasterCard, Visa şi eBay, şi-au anunţat retragerea din proiectul Facebook de dezvoltare a primei criptomonede a reţelei de socializare, Libra. De ce au plecat cele patru companii şi cine rămâne.
12.​VIDEO Tehnologia care foloseşte inteligenţa artificială pentru a citi emoţiile clienţilor. Cum funcţionează Un startup lansat în urmă cu 5 ani în Spania foloseşte inteligenţa artificială pentru a afla tot ce simt oamenii în legătură cu brand, un produs sau chiar cu un candidat la prezidenţiale. Am stat de vorbă cu fondatoarea Emotion Research LAB pentru a vedea cum funcţionează de fapt această tehnologie.
13.Finanţări nerambursabile de până la 248.000 Euro pentru furnizori de tehnologie şi firmele care vor să-și automatizeze producția Firmele care livrează soluții de automatizare şi fabricile care vor să-și automatizeze producția pot aplica pentru finanţări nerambursabile de până la 248.000 de euro, prin proiectul DIH2, o rețea pan-europeană de producție agilă și robotică. Aplicaţiile sunt deschise până la 31 octombrie. Cine se poate înscrie.
14.Finaliştii competiţiei organizate de unicornul românesc UiPath. Premeiu de 50.000 euro Unicornul românesc UiPath a anunţat cei șase finaliști ai competiției Automation Awards CEE 2019. Dedicată start-up-urilor și scale-up-urilor din regiunea Europei Centrale și de Est și Turcia, competiția își propune să sprijine cele mai bune echipe din regiune motivate să dezvolte programe de software de automatizare B2B şi oferă un premiu de 50.000 euro.
15.Fond românesc de investiții de 2,7 milioane euro pentru firme IT. Lista startup-urilor care au primit deja finanţare ROCA X este un fond românesc de investiții în firme din tehnologie cu un buget de 2,7 milioane de euro, din care a investit până acum 600.000 de euro în cinci startup-uri. Fondul îşi propune să ajungă la 10 milioane de euro până în 2021. Ce proiecte caută investitorii.
16.Încă o bancă, amendată pentru GDPR: Date ale clienţilor, transmise pe WhatsApp Autoritatea Națională de Supraveghere a amendat cu 150.000 de euro Raiffeisen Bank S.A. și Vreau Credit S.R.L. pentru încălcarea regulamentului european pentru protecţia datelor (GDPR). Încălcarea securității a constat în faptul că doi angajați ai Raiffeisen Bank S.A., utilizând datele din documentele de identitate ale unor persoane fizice, transmise de către angajați ai societății Vreau Credit S.R.L. prin intermediul aplicației mobile WhatsApp, au efectuat interogări ale sistemului Biroului de Credit pentru a obține datele necesare în vederea determinării eligibilității la creditare a respectivelor persoane fizice, prin simulări de prescoring, arată autoritatea.
17.CEL.ro versus eMAG: Controverse privind “publicitatea înșelătoare" Magazinul online CEL.ro a transmis printr-un comunicat că eMAG, unul dintre competitorii săi, a fost sancționat contravențional de către ANAF pentru folosirea mărcii înregistrate CEL.ro pentru a face publicitate înșelătoare şi a-şi promova magazinul online prin intermediul motorului de căutare Google. Cum răspunde eMAG.
18.Şeful SoftBank spune că îi este ruşine cu investiţiile pe care le-a făcut după problemele WeWork şi Uber Şeful celui mai mare fond de investiţii din lume SoftBank declară că este jenat de câteva dintre investiţiile făcute, după scandalurile din preajma lanţului de spaţii de co-working WeWork şi ale firmei de ridesharing Uber, ambele finanţate de SoftBank, şi avertizează fondatorii de startup-uri să-şi cunoască limitele, scrie BusinessIsider.
19.DOCUMENT Noua lege a francizei va intra în vigoare la finalul anului Noua lege a francizei care aduce prevederi esențiale, printre cele mai importante fiind obligația deținerii depturilor asupra unei mărci înregistrate, obligația existenței unei unități pilot și înființarea Registrului Național de Franciză care va fi deținut de o organizație neguvernamentală, va intra în vigoare la finalul anului 2019.
20.O firmă românească strânge bani pe platforma de crowdfunding Indiegogo pentru a produce tacâmuri pentru persoanele care suferă de artrită ACT este un brand românesc care își propune să ajute persoanele care suferă de artrită și de alte boli care afectează mobilitatea membrelor superioare cu ajutorul unui set de tacâmuri flexibile, adaptate special pentru aceștia. Proiectul a fost lansat și pe Indiegogo, pentru a obține o finanțare de 7.000 de euro.
21.Google anunţă schimbări în zona de securitate și protecție a datelor personale La începutul lunii octombrie, Google vine cu un update important al serviciilor de securitate și protecție a confidențialității. Printre acestea se numără: modul Icognito în Google Maps, auto-delete pentru YouTube şi un nou manager pentru parole.
22.Competiţie IT, organizată de NASA în România: Cine se poate înscrie Hackathonul internațional NASA Space Apps Challenge 2019 revine pentru a patra oară în România. Hackathonul de 48 de ore se va desfășura simultan, în perioada 19-20 octombrie 2019, în București, Cluj Napoca și Craiova, alături de peste 200 orașe din întreaga lume. Principalul scop al acestuia este de a corela datele NASA, într-o manieră colaborativă, cu persoane implicate din toată lumea care pot găsi soluții la aceste provocări.
23.Wi-Fi împlinește 20 de ani Data de 30 septembrie marchează 20 de ani de la lansarea standardului wireless IEEE 802.11b. Acesta a fost primul standard 802.11 lansat sub denumirea de „Wi-Fi” și a fost un succes comercial, fiind adoptat de mulți furnizori mari de hardware. Odată cu introducerea Wi-Fi în urmă cu 20 de ani, viața utilizatorilor de Internet s-a schimbat considerabil. Noua tehnologie a oferit o libertate fără precedent, costuri mai mici și posibilități noi atât pentru utilizatorii individuali, cât și pentru companii.
24.Ruşii de la Yandex, care deţin şi aplicaţia de ridesharing Yango, vor să-şi lanseze propriul YouTube Compania Yandex, supranumită ”Google-ul Rusiei”, care a lansat recent în România aplicaţia de ridesharing Yango, plănuieşte să lanseze un serviciu de video streaming care să concureze cu YouTube, scrie Reuters.
25.Tot mai puţine firme noi, în România. Topul celor mai afectate judeţe şi domenii Numărul de profesioniști înmatriculați în România în vara anului 2019, respectiv perioada iunie – august, a scăzut cu aprox. 30,3% în raport cu numărul de profesioniști înmatriculați în aceeași perioadă a anului 2017 și cu aprox. 6,2% în raport cu numărul de profesioniști înmatriculați în aceeași perioadă a anului 2018.
26.Povestea româncei de la New York Times care a vorbit cu terorişti ai ISIS, a văzut şi a scris despre masacre Rukmini Maria Callimachi este o jurnalistă de origine română, finalistă a premiilor Pulitzer, care din 2014 este corespondent pentru New York Times, unde scrie despre Al-Qaida și Statul Islamic. Ea a povestit pentru HotNews.ro care au fost cele mai traumatizante momente de când scrie despre război şi ce înseamnă să vorbeşti faţă în faţă cu teroriştii, să vezi că “de multe ori răul se ascunde în cei mai banali oameni”.
27.VIDEO Lecţii de bază: Cum ceri bani de la un fond de investiţii Sunt câteva lucruri extrem de importante de care trebuie să ţină cont firmele IT atunci când vor să obţină o primă investiţie de la un fond cu capital de risc. Banii disponibili în piaţa românească pentru astfel de finanţări sunt destul de puţini, aşa că antreprenorii aflaţi la început de drum ar trebui să îşi facă bine temele înainte de a aborda un investor. Iată ce spune managerul unui fond de venture capital despre lecţiile de bază de urmat atunci când vrei bani pentru startul afacerii.
28.YouTube şi Instagram, platformele pe care circulă cele mai multe imagini menite să manipuleze utilizatorii – studiu Succesul fotografiilor şi videoclipurilor devenite virale alimentează manipulările prin reţelele de socializare şi platforme online. Focusul manipulatorilor se concentrează în speical pe YouTube şi Instagram, în ultima perioadă, chiar dacă Facebook rămâne principala sursă, susţine un grup de cercetători de la Oxford, potrivit Reuters.
29.O alianţă a marketplace-urilor europene, lansată de 4 companii de comerţ online Retailerul eMAG, împreună cu alte trei mari companii de comerţ online, Cdiscount (Franța), ePrice (Italia) și Real.de (Germania) anunță lansarea International Marketplace Network (IMN), o platformă nouă prin intermediul căreia sellerii vor avea acces la o piață de peste 230 de milioane de potențiali clienți, potrivit anunţului făcut de firma românească.
30.FOTO Doi IT-işti din Oradea au creat un sistem de curățare automată a râurilor Startup-ul WeSupply.xyz, fondat de doi IT-işti din Oradea, a creat un sistem de curățare automată a râurilor, conceput să extragă peste 500 de tone de deșeuri în fiecare an. Cum funcţionează acest proiect.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 32 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version