Articole scrise de Raluca Abrihan


1 - 30 din 1405 rezultate
1.Top industrii cu creșteri record la numărul de aplicări pentru joburi Aproximativ 1,3 milioane de aplicări au fost înregistrate în luna februarie a acestui an, în creștere față de aceeași lună a anului trecut, când numărul total de aplicări a fost de 945.000, arată datele platformei de joburi eJobs. Iată sectoarele în care a explodat numărul mediu de aplicări.
2.Ce fac fondatorii unui startup dezvoltator de aplicații după exit: În ce afaceri vor să investească "T-Me Studios”, o firmă locală dezvoltatoare de aplicații mobile, a fost preluată recent de compania Mocha Global cu sediul central în New York. Am stat de vorbă cu fondatorii startup-ului românesc pentru a vedea în ce vor să investească banii obținuți din exit.
3.Google adaugă linkuri de rezervare pentru toate spațiile de cazare, gratuit Într-un efort de a sprijini turismul și industria ospitalității, profund afectate de pandemia COVID-19, Google adaugă linkuri de rezervare pentru toate unitățile de cazare. Opțiunea este disponibilă gratuit din această săptămână, pe google.com/travel.
4.Cât câștigă influencerii din România și Bulgaria din campaniile pe Instagram Piața de publicitate online (digital advertising) din Bulgaria este estimată la 89 milioane euro în 2021, în timp ce piața din România are o valoare de 377 milioane euro, dar un ritm de creștere similar (13%). Conform estimărilor MOCAPP, raportate la mărimea pieței de Influencer Marketing din Europa, volumul de business derulat cu ajutorul creatorilor de conținut din Bulgaria se ridică la circa 1,5 mil euro, în timp ce piața din România este de circa la 8-12 milioane euro anual. Cât câștigă influencerii pentru o postare.
5.Platformă de telemedicină veterinară, fondată de antreprenorul Radu Georgescu, achiziționată de cea mai mare companie din domeniul veterinar din Europa Furnizorul de servicii de telemedicină veterinară, PawSquad, s-a alăturat grupului veterinar european IVC Evidensia. PawSquad, fondată în 2015 de antreprenorii în serie Diwaker Singh și Radu Georgescu, a fost pionierul serviciilor veterinare online din Marea Britanie, folosind concomitent atât elemente video cât și live text pentru consultații.
6.Ce spun patronii IMM de măsurile luate de Guvern în pandemie pentru sprijinirea afacerilor Aproape 70% dintre antreprenorii români cred că măsurile de sprijinire a afacerilor luate de Guvern în pandemie au fost utile, dar insuficiente și subfinanțate arată un sondaj realizat de Consiliul Național al IMM-urilor din România. Iată ce măsuri cred antreprenorii că ar fi utile și câți vor să își aducă angajații înapoi la birou.
7.Startupul health-tech Medic Chat vizează o investiție de 250.000 de euro pe Seedblink Medic Chat, platforma românească de telemedicină care oferă acces la sfaturi medicale online, vizează o investiție de 250.000 euro, din care mai mult de o treime este deja asigurată de Cleverage VC și un Angel Investor din SUA, urmând ca diferența să fie obținută prin listarea pe SeedBlink, platforma de investiții în startupuri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa.
8.Granturi de 5.000 euro, respectiv 2.000 euro, într-un accelerator pentru afaceri din HoReCa Antreprenorii care vor participa la cea de-a doua ediție a acceleratorului HoReCa Business Accelerator vor avea acces la granturi în valoare totală de 17.000 de euro. De asemenea, fiecare echipă de fondatori din accelerator poate primi o finanțare de peste 100.000 de euro din partea fondurilor de investiții și a investitorilor tip angel care participă în programul organizat de Hospitality Culture Institute.
9.Tidal, serviciul de muzică fondat de Jay-Z, cumpărat de Square, companie deținută de șeful Twitter Compania fintech Square, deținută de Jack Dorsey, fondatorul Twitter, a achiziționat serviciul de muzică prin streaming lansat de rapperul Jay-Z cu aproape 300 de milioane de dolari, potrivit TechCrunch.
10.Impactul pandemiei, resimțit mai brutal în cazul firmelor cu afaceri sub 100.000 euro - studiu Firmele cu afaceri de sub 100.000 de euro anual, au resimțit mai brutal efectele pandemiei anul trecut, jumătate dintre manageri considerând că propria companie este afectată de Covid-19, iar scăderea afacerilor este, în acest caz, de 20% în trimestrul 4, față de trimestrul 2 din 2020, potrivit rezultatelor CONFIDEX. În plus, creșterea cifrei de afaceri, estimată pentru 2021, față de 2020, este de circa 5 ori mai mică în cazul micilor companii, în comparație cu marii jucători (1% vs. 5%).
11.Bolt primește o investiție de 20 milioane de euro de la IFC Bolt, platformă europeană de transport la cerere, primește o investiție de 20 milioane de euro de la IFC pentru a spori accesul la serviciile de mobilitate pe piețele emergente.
12.Un startup IT fondat de un român primește o finanțare de 1 milion euro Startup-ul fintech Etvas, cu sediul în Germania și fondat de un român din Iași, a atras o finanțare de un milion de euro. Firma IT oferă servicii personalizate clienților băncilor și companiilor de asigurări prin intermediul unui marketplace.
13.Reprezentanți ai patronilor IMM cer un calendar și termene clare pentru Măsura 3 Consiliul Național al IMM-urilor solicită ministrului Economiei să comunice care sunt acţiunile pentru deblocarea Măsurii 3 și cere un calendar, cu acţiuni şi termene clare care să vizeze operaţionalizarea măsurii de granturi de investiții de 50.000-200.000 de euro, din cadrul schemei de ajutoare de stat de redresare a IMM-urilor din criza COVID-19.
14.Clujenii de la LIFE IS HARD cumpără mai multe firme IT și au un buget de achiziții de 10 milioane euro Firma IT de la Cluj LIFE IS HARD vizează creșterea prin noi achiziții în următorii doi ani, pentru care are un buget de 10 milioane de euro, sumă finanțată prin mecanisme specifice bursei. Ce companii vrea să cumpere.
15.Ce spun băncile despre fintech: Domeniul financiar este încă în mâna băncilor, dar acest lucru se va schimba Băncile încă domină sectorul financiar, însă acest lucru se va schimba în curând, viitorul fiind al companiilor fintech, au declarat reprezentanți ai celor două domenii. "Chiar și înainte de criza Covid-19, mediul financiar evolua rapid datorită progreselor tehnologice."
16.Compania românească Bittnet cumpără 35% din firma IT cehă Servodata cu 1,4 milioane Euro Bittnet (BNET), grup de firme IT listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, anunță prima sa tranzacție transfrontalieră - achiziționarea a 35% din acțiunile Servodata a.s., integrator de soluții IT&C din Cehia, membru în cadrul grupului Moore Cehia.
17.Doar 19% dintre femeile care lucrează în IT spun că au fost inspirate de un model feminin în alegerea profesiei Peste o treime (38%) dintre femeile care lucrează în IT și tehnologie susțin că lipsa femeilor din acest sector le-a făcut precaute cu privire la începerea unei profesii în acest domeniu, potrivit raportului realizat de Kaspersky.
18.Un "Uber" românesc pentru transportatorii de marfă: Cum funcționează aplicația care vrea să ajute comercianții să-și trimită mai rapid marfa Un antreprenor român a lansat un serviciu care digitalizează industria transporturilor de mărfuri și aduce într-un singur loc toţi transportatorii de mărfuri împreună cu clienţii, după investiții de circa 60.000 de euro.
19.Cele mai populare reclame pe YouTube în România în 2020 2020 a fost anul în care YouTube a atins un număr record de români activi în platformă: 12 milioane lunar, dar și de branduri care s-au promovat prin formatele video cele mai cunoscute: „TrueView in stream”, Bumper, „Video for action” (pentru obiective de performanță).
20.Cum se explică popularitatea aplicației Clubhouse - studiu Clubhouse este o aplicație de social networking bazată pe audio-chat, lansată încă din 2020. Aplicația fenomen a atras în ultimul timp cele mai aprinse discuții dar, mai presus de toate, peste 2 milioane de utilizatori din întreaga lume. Iată cum explică datele unui studiu popularitatea aplicației.
21.Românii au făcut cumpărături online de 5,6 miliarde de euro, anul trecut. Cele mai cumpărate produse și topul magazinelor online Sectorul de ecommerce a atins pragul de 5,6 miliarde de euro la finalul anului 2020, cu 30% mai mult decât în 2019 când valoarea comerțului online a fost estimată la aproximativ 4,3 miliarde de euro, potrivit estimărilor ARMO (Asociația Română a Magazinelor Online). Creșterea a fost cu circa 500 de milioane de euro peste previziunile inițiale, pe fondul pandemiei Covid-19 care a accelerat ritmul cumpărăturilor online, precum și procentul plăților online prin card.
22.Reddit mai primește 116 milioane dolari la cea mai recentă rundă de finanțare Platforma online Reddit, de conținut generat de utilizatori și dezbateri, crește cea mai recentă rundă de finanțare (serie E) cu 116 milioane de dolari și ajunge astfel la o investiție de 367 milioane de dolari, scrie TechCrunch.
23.Antreprenor: În 5 ani, angajații își vor alege locul de muncă în funcție de sănătatea mintală a celor cu care trebuie să lucreze Este știut faptul că ne confruntăm, pe lângă pandemie, și cu probleme ce țin de starea psihologică a angajaților, în această perioadă. Mai mult, aceste probleme sunt cel mai des resimțite în mediul antreprenorial, unde 72% dintre antreprenori sunt afectați direct sau indirect de diverse probleme ce țin de sănătatea mintală, comparativ cu 48% dintre cei care nu sunt antreprenori, potrivit unui studiu realizat de Institutului Național pentru Sănătate Mintală din UK, citat de eu-startups.com.
24.Miniclip devine acționar majoritar la Green Horse Games. Povestea companiei românești și ce înseamnă să creezi propriile jocuri într-o piață dominată de outsourcing Compania românească de jocuri video Green Horse Games a fost achiziționată (în proporție de 66%) de către dezvoltatorul elvețian de jocuri Miniclip, într-o perioadă de criză pentru majoritatea firmelor românești, dar de creștere pentru companiile IT și în special pentru dezvoltatorii de jocuri. Am stat de vorbă cu George Lemnaru, unul dintre fondatorii Green Horse Games, pentru a afla ce a stat în spatele deciziei de exit și ce înseamnă să dezvolți jocuri video în România, o țară încă dominată de outsourcing în acest domeniu.
25.VIDEO Finanțare de 1,5 milioane dolari pentru o aplicație românească de explorare urbană: Cum funcționează Questo Startup-ul românesc Questo atrage o nouă rundă de finanțare în valoare de 1,5 milioane de dolari pentru platforma sa cu jocuri de explorare a orașului, într-o rundă de investiții condusă de Early Game Ventures cu participarea Sparking Capital. Am stat de vorbă cu unul dintre fondatorii aplicației pentru a vedea cum funcționează Questo și cum reușește un startup care mizează pe turism să primească finanțare în plină pandemie.
26.Femei în IT: Ce trebuie să facă firmele din tehnologie pentru a rezolva problema egalității de gen în rândul angajaților Peste jumătate (56%) dintre femeile din domeniul tehnologiei au văzut că nivelurile de egalitate între sexe s-au îmbunătățit în organizațiile lor în ultimii doi ani, alte 70% fiind de acord că abilitățile și experiența lor au fost considerate aspecte importante, mai importante decât faptul că erau femei, atunci când au candidat la primul lor post în domeniul IT sau al tehnologiei. Acest progres într-un timp atât de scurt reprezintă un pas important către diversitate și incluziune la nivelul acestui sector. Dar rezultatele celor mai recente studii arată că există încă loc de mai bine.
27.Startup-ul de închirieri apartamente Milluu se listează pe Seedblink și țintește investiții de 785.000 de euro Milluu, aplicație de închiriere de apartamente din România dedicată exclusiv proprietarilor și chiriașilor, a decis listarea pe Seedblink și anunță deschiderea unei noi runde de finanțare având ca obiectiv obținerea a 785.000 de euro.
28.Căutările online făcute de copii în vacanța de iarnă: Minecraft, DIY și Donald Trump În ciuda restricțiilor din întreaga lume, copiii au reușit să se distreze în primul rând prin intermediul conținutului de pe YouTube (21%), dar și cu jocuri (15%) - Minecraft fiind cel mai popular. Între timp, Donald Trump a fost în topul căutărilor în ceea ce privește oamenii celebri, arată un studiu Kaspersky.
29.Startup-ul Comarket preia platforma Harta Producătorilor Locali, realizată de doi tineri studenți Firma IT Comarket, marketplace B2B adresat industriei ospitalității românești, preia platforma "Harta Producătorilor Locali", proiect inițiat de doi tineri studenți români, Andrei-Leonard Ilie și Mihail Feraru.
30.Startup-ul românesc de telemedicină Recomedica se listează pe Seedblink și țintește o finanțare de 300.000 euro Recomedica, startup românesc care oferă ghidare și asistență medicală online, anunță listarea pe platforma de crowdfunding Seedblink, unde își propune să obțină o finanțare de 300.000 de euro de la investitori locali, la o evaluare de 3,5 milioane de euro.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 47 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by