Articole scrise de Raluca Abrihan


1 - 30 din 1151 rezultate
1.VIDEO Profesor ASE: Ce greşeli fac antreprenorii în criză. Ajutoarele de la stat trebuie lăsate în planul doi Criza provocată de pandemia coronavirus s-ar putea încheia abia pe la finalul verii, estimează Eduard Dinu, profesor ASE Bucureşti, într-un interviu #deladistanţă pentru HotNews şi StartupCafe. “Dar, vor fi sectoare de activitate care vor recupera mai greu sau mai uşor”. Iată ce recomandă specialiştii în economie pentru ca firmele să poată să îşi revină cu bine din această situaţie dificilă şi ce greşeli sunt de evitat.
2.VIDEO Lecţii de supravieţuire în afaceri pe timp de criză: Eduard Dinu, profesor ASE, invitat online #deladistanță Ce greşeli fac antreprenorii în perioada crizei provocate de pandemia Covid-19? E nevoie de un nou plan de afaceri, de la zero? - câteva întrebări la care am încercat să răspundem live, alături de Eduard Dinu, profesor la Academia de Studii Economice din Bucureşti, vineri, 3 aprilie.
3.Un startup românesc a fost selectat în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie Startup-ul românesc proptech Bright Spaces, dezvoltatorul platformei digitale complete de prezentare și ofertare a clădirilor și spațiilor de birouri, a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie. Pi Labs este prima firmă de venture capital din Europa care investește exclusiv în startup-uri care dezvoltă tehnologii pentru domeniul imobiliar.
4.Elevi din toată ţara, pasionaţi de robotică, lucrază la soluții pentru criza provocată de noul coronavirus Peste 50 de echipe de robotică din toată țara, care fac parte dintr-un program implementat de Asociația Nație Prin Educație sunt activ implicate în această perioadă pentru a pune la dispoziția celor care au nevoie soluții concrete de ajutor pentru criza provocată de virusul CO-VID 19. Cum poate fi pusă robotica în slujba oamenilor, cum își pot folosi acești copii toate cunoștințele, experiența competițiilor de robotică la care au participat până acum și dotarea pe care o au la dispoziție.
5.O aplicație românească de închirieri de apartamente oferă gratuit locuinţe pentru medici pentru perioada de criză Aplicația de închiriere de apartamente - Milluu, sprijinită de fondul de investiții Early Game Ventures și de proiectul dedicat start-up-urilor disruptive, la început de drum, ROCA X, lansează inițiativa #LocuintePentruMedici și va pune gratuit la dispoziția medicilor și personalului sanitar din spitalele bucureștene aflate în linia întâi în lupta cu COVID-19, apartamente și garsoniere în care aceștia să poată locui temporar, pe perioada stării de urgență.
6.Ministrul Economiei: Antreprenorii care vor să producă echipamente medicale de protecţie pot obţine aviz de la MAPN Antreprenorii care doresc să facă produse de protecţie medicală, precum măşti şi combinezoane, vor trebui să obţină aviz de la institute din cardul Ministerului Apărării Naţionale, potrivit unei declaraţii a ministrului economiei, Virgil Popescu, iar producătorii de biocide au nevoie de aviz de la Institutul Cantacuzino - procedură care doreşte simplificarea demersurilor pe care trebuiau să le parcurgă firmele, pentru toate avizele necesare, subliniază ministrul.
7.Google lansează un hub pentru învățarea la distanță în România Google lansează o platformă dedicată învățării la distanță, un hub de informații și unelte menite să ajute profesorii pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19. Aceasta oferă resurse în limba română necesare profesorilor pentru a se instrui în utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor și a realiza lecții interesante și plăcute.
8.Un procesator de carduri crește limita pentru plățile contactless fără PIN Procesatorul de carduri Mastercard facilitează în România creșterea limitei pentru plățile contactless fără PIN și inițiază majorarea permanentă la nivel european. Iată care va fi noua limită la noi şi în alte ţări europene.
9.VIDEO INTERVIU Omul de afaceri, Dragoş Petrescu, patron din industria HoReCa: Ce se întâmplă cu angajaţii restaurantelor în criza coronavirus Sunt peste 320.000 de oameni în industria restaurantelor şi hotelurilor din România, iar cei mai mulţi dintre ei sunt acasă. “Cel mai important lucru în această perioadă - antreprenorii să îşi ţină angajaţii aproape”, spune Dragoş Petrescu, proprietar al grupului City Grill şi secretar general al patronatului HORA, din industria ospitalității. Ce trebuie să ştie proprietarii de restaurante în această perioadă.
10.Finanţare de 600.000 Euro pentru dezvoltarea unei platforme de telemedicină Platforma online de programări la doctor, Docbook a atras o investiție de 600.000 euro de la Grupul Next Capital pentru a dezvolta o soluție completă de Telemedicină, un domeniu care va redefini zilele acestea interacțiunea pacient-medic în contextul crizei mondiale COVID 19. Iar consultațiile, dosarele medicale, consultul pluridisciplinar se vor muta în online, tocmai pentru a se evita interacțiunea directă.
11.Plăţile online, blocate pentru zeci de companii care comercializează produse în condiții neconforme În urma verificării solicitărilor primite în ultimele două săptămâni, unul dintre cei mai mari procesatori de plăți electronice din România anunţă că a refuzat înregistrarea în platforma de plăți online a zeci de comercianți neautorizați sau care vând în condiții suspecte produse la mare căutare în contextul pandemiei de coronavirus.
12.Ce fac restaurantele în criza Covid-19: Dragoș Petrescu, proprietarul grupului City Grill, invitat online #deladistanță, joi 26 martie 2020, de la 15.00 Mai gătesc restaurantele în perioada crizei coronavirus? Ce se întâmplă cu angajaţii – chelneri, bucătari, manageri? Cum îşi mai plătesc patronii de restaurante şi cafenele chiriile în această perioadă? Încercăm să răspundem la toate aceste întrebări live, joi 26 martie 2020, de la 12.00, într-un interviu #deladistanță cu omul de afaceri Dragoş Petrescu, proprietarul grupului City Grill (din care fac parte Hanu’ Berarilor, City Grill şi City Cafe, Buongiorno, Caru’ Cu Bere, Restaurant Hanu’ lui Manuc, Pescăruş şi Becker Brau).
13.FOTO O firmă românească folosește tehnologia 3D pentru a ajuta spitalele în lupta împotriva Covid-19 Un startup românesc foloseşte tehnologia imprimantelor 3D pentru a produce componente esenţiale pentru ventilatoarele de respiraţie artificială, atât de necesare în salvarea pacienţilor infectați cu Covid-19, aflaţi în stare gravă. Astfel de produse au fost printate în diverse țări afectate, inclusiv Italia, pentru a fi folosite în spitale. Iată cum funcţionează această tehnologie.
14.Aplicaţia Google Arts & Culture: Cum poţi să vizitezi virtual cele mai faimoase galerii Aplicația Google Arts & Culture (iOS și Android) are numeroase funcționalități care permit utilizatorului să descopere și să exploreze operele de artă în moduri diferite. Iată cum poate fi folosită şi ce poţi să "vizitezi" cu ajutorul aplicaţiei.
15.O firmă IT din Cluj ce dezvoltă un motor de căutare pentru industria globală de stomatologie a atras o investiție de 100.000 Euro Startup-ul românesc Gumzzz, care va pune la dispoziția pacienților din întreaga lume opțiuni de a accesa servicii și pachete stomatologice din diferite țări, a închis o primă rundă de finanțare de 100.000 de euro. În prezent, startup-ul înființat în Cluj-Napoca este evaluat la 1 milion de euro.
16.Comisia și autoritățile UE pentru protecția consumatorilor iau măsuri împotriva răspândirii de produse înșelătoare în mediul online în criza coronavirusului De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, s-a înregistrat o creștere a numărului de comercianți necinstiți care vând online produse înșelătoare și care pretind că ar putea preveni sau vindeca noul virus. Afirmațiile false se referă la o serie de produse, cum ar fi măști, bonete și dezinfectanți pentru mâini. Astfel de comercianți exploatează situația actuală pentru a-și vinde produsele la prețuri foarte mari, susținând lucruri neadevărate și inducând astfel în eroare consumatorii din UE, anunţă Comisia.
17.Sfaturi SEO: Ce pot face firmele românești să nu dispară de pe Google în perioada crizei coronavirus Activitatea de SEO (Search Engine Optimization), cunoscută și drept „optimizare SEO”, trebuie privită ca o cursă nesfârșită de maraton. Toți aleargă după poziții fruntașe în Google, pentru a fi găsiți de clienții lor pe cât mai multe cuvinte de căutare. Iată o serie de recomandări și sfaturi pentru afacerile forțate să-și oprească activitatea în această perioadă de criză.
18.Starea afacerilor româneşti în criza coronavirus: 37% dintre firme și-au redus activitatea, iar 23% își închid operațiunile Peste 280.000 de firme din România se află în prezent într-o situație cu risc mare de insolvență, în timp ce acest risc este mare pentru peste 30.000 de firme, relevă un studiu realizat de Termene.ro, platforma care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România. De asemenea, în acest moment, 40% dintre companii și-au continuat activitatea, 37% și-au redus-o, iar 23% închid operațiunile din cauza pandemiei de Covid-19.
19.Serviciile de livrat mâncare încurajează restaurantele să gătească în continuare: Se pot face livrări la domiciliu. Noile reguli În contextul noilor măsuri anunțate de Ministerul Afacerilor Interne și Grupul de Comunicare Strategică, prin care se suspendă servirea și consumul produselor alimentare și băuturilor în hoteluri, restaurante și cafenele, Serviciul de livrare Glovo, care operează în prezent în 14 orașe din România, își încurajează partenerii să continue să lucreze și în această perioadă, să-și mențină bucătăriile active, să preia comenzi pe care curierii aplicației să le livreze clienților în cele mai sigure condiții. De asemenea, UberEats livrează gratuit şi introduce în aplicație instrucțiuni specifice pentru livrare.
20.Startup din Bulgaria ce vrea să ajute firmele să-şi reducă cheltuielile ia o finanţare de 3 mil. Euro. Printre investitori se numără şi un finanţator al UiPath şi FintechOS Payhawk, un startup din Bulgaria ce vrea să reducă cheltuielile firmelor cu ajutorul unei soluţii de tip fintech, a primit o finanţare de 3 milioane de euro. Runda de investiţii a fost condusă de Earlybird, un fond de investiţii care au avut încredere să finanțeze unicornul românesc UiPath încă de la început şi care a investit şi în startup-ul românesc FintechOS.
21.Riscuri pentru firmele ai căror angajaţi lucrează de acasă din cauza coronavirus Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au trasat o serie de recomandări menite să asigure că munca de acasă a angajaților care lucrează pe calculator se desfășoară fără probleme de securitate pentru companiile angajatoare.
22.Fuziune în industria dezvoltatoare de jocuri video din România între studiourile independente Amber şi Scorpius Games Producătorul român de joucri Amber va fuziona cu studioul independent Scorpius Games. Fuziunea vine la scurt timp după ce Amber a anunţat deschiderea unui nou birou în Mexic.
23.O româncă va conduce biroul european al Sequoia Capital, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din Silicon Valley Sequoia Capital a anunţat astăzi că Luciana Lixandru devine primul partener al companiei al legendarului fond de investiţii din Silicon Valley, în biroul de la Londra. Fondul cunoscut pentru investiţiţiile sale în Google, Apple, PayPal, Dropbox, LinkedIn, Eventbrite, Airbnb, Stripe, WhatsApp, dar şi în unicornul românesc UiPath îşi face astfel intrarea în piaţa europeană.
24.​FOTO/VIDEO Imagini inedite de la graniţa Turciei cu Grecia Zeci de mii de refugiaţi se află încă la graniţa Turciei cu Grecia, duşi şi ţinuţi acolo de autorităţile turce. Situaţia lor rămâne incertă având în vedere că discuţiile dintre preşedintele turc Erdogan şi reprezentanţii UE de la Bruxelles n-au ajuns la nicio concluzie. Iată câteva imagini din mijlocul refugiaţilor de la graniţa Turciei.
25.Cine sunt refugiaţii de la graniţa Greciei. Cum a apărut “bomba cu ceas” de la marginea UE Zeci de mii de refugiaţi şi migranţi încearcă să intre în UE, din Turcia, pe la graniţa cu Grecia de câteva zile, timp în care tensiunea în zonă creşte tot mai mult. Cine sunt aceşti oameni, mulţi dintre ei alungaţi de conflictele armate din ţara lor, despre care tot mai multe voci susţin că sunt folosiţi drept masă de manevră de preşedintele turc Erdogan şi cum arată la acest moment situaţia refugiaţilor în lume.
26.O aplicaţie românească de rezervări online în restaurante ţinteşte o finanţare de 286.000 euro Ialoc.ro, o platformă de rezervări online pentru restaurante, demarează o rundă nouă de finanțare, în sumă totală de 286.000 euro, din care 80.000 euro sunt acum disponibili pe platforma de strângere de fonduri pentru startup-uri SeedBlink.com. Iată cine a investit până acum în aplicaţie.
27.Accelerator de afaceri pentru startup-urile din industria ospitalității S-a dat startul înscrierilor în programului HoReCa Business Accelerator , un proiect realizat în parteneriat cu Banca Transilvania, pentru startup-urile cu un model sau idee de afacere în concepte de servire a mâncării și băuturii, concepte de produse dedicate sectorului ospitalităţii și produse digitale aplicabile. Acceleratorul este de tip non-equity și este deschis atât firmelor deja create, cât și viitorilor antreprenori talentați care au o idee de afaceri cu un model de business sustenabil și cu potențial de creștere.
28.Un fost şef al Uber Technologies îşi declară falimentul după ce a ajunsă să datoreze 179 milioane $ către Google Fostul şef al diviziei de maşini autonome a Uber Technologies, Anthony Levandowski, îşi cere dreptul de a se declara în faliment, la scurt timp după ce o decizie în instanţă l-a obligat să plătească 179 milioane de dolari către Google.
29.Aplicații pentru situaţii de urgenţă, dezvoltate de IT-işti voluntari Specialiştii IT din Civic Labs, program de activitate al organizaţiei Code for Romania, care vrea să ofere diverse soluţii digitale pentru diferite probleme ale societăţii, a lansat o serie de aplicaţii care să ajute în caz de urgenţe majore, în special în caz de cutremur.
30.Google dă acces gratuit la câteva aplicaţii pentru a ajuta angajaţii şi studenţii izolaţi la domiciliu din cauza coronavirusului Google propune câteva instrumente de lucru pentru cei izolaţi la domiciliu din cauza COVID19, în special angajaţi, antreprenori sau elevi şi studenţi, care să-i ajute să colaboreze şi să muncească de acasă pentru care va oferi acces gratuit, începând cu această săptămână.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 39 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by