Articole scrise de Radu Magdin


1 - 8 din 8 rezultate
1.Presedintele Shaolin Va propun o teza atipica dezbaterii publice actuale: Romania are nevoie de un "Presedinte Shaolin". Nu, nu e un articol legat de venirea lui Jackie Chan sau de invocarea "chestiunii religiei" (mai precis a confesiunii, caci amandoi favoritii, si Ponta si Iohannis, sunt crestini). Va propun o analiza realista a genului de Presedinte de care are nevoie Romania, intern si extern, in opinia mea. Avem nevoie de un Presedinte respectat si respectabil, combativ (dar nu de dragul luptei politice, ci in slujba interesului national), care sa fie in acelasi timp si un presedinte intelept, pedagog, care sa ne ajute, prin modelul si mesajele sale, sa devenim mai buni.
2.De ce investitiile straine in Romania vor continua cu taraita Romania are motive sa se bucure la fiecare banut intrat in tara, insa trebuie sa inteleaga ca pentru investitii straine serioase mai are multe de invatat, atat generic cat si prin comparatie cu vecinii sai. Altfel, investitii precum cea a Daimler la Sebes vor ramane exceptia si nu regula, intr-o perioada in care Romania are nevoie serioasa de bani.
3.Romania in 2013 - ne miscam si noi mai cu talent? 2013 va debuta cu o majoritate guvernamentala, in functie, care se bucura de un procent al puterii -exprimat in mandate parlamentare- nemaivazut in aproape 20 de ani. Unii din cei care au votat USL au (mari) sperante cu privire la proiectul sau politic -si economico-social-, altii au vrut sa ii demonstreze ceva Presedintelui tarii. Altii nu au votat USL, si nu au asteptari pozitive. Si, nu in cele din urma, o mare parte din romani iarasi nu s-au “deranjat” sa vina la vot. Indiferent de preferintele politice, Romania nu isi poate permite inca un an pierdut, sau de blocaj.
4.Despre gaz, Gazprom si nu numai Traim vremuri interesante pentru industria gazului, in Romania si in Europa. Datorita crizei (“datorita” caci e in un lucru pozitiv pentru industia gazului ca energia regenerabila a devenit mai putin rentabila) si din cauza implementarii pachetelor legislative la nivel european si national (“din cauza” caci multe industrii prefera sa aiba parte de cat mai putina reglementare) lucrurile de reaseaza in industria de profil.
5.Mediu de afaceri: Trebuie sa vorbim despre noi si (UE-)China Acest articol nu e un mini-studiu despre relatiile UE-China sau despre Romania si China. Opinia de mai jos s-a nascut din dorinta de a analiza cateva mari semnale transmise prin presa nationala si internationala, si, in acest context, a arata de ce stelele se pot alinia in favoarea Romaniei in perioada imediat urmatoare, daca stie sa isi joace cartea cum trebuie.
6.15 puncte de clarificat privind relatia Romania – UE. Respectarea promisiunilor si a obligatiilor E 30 iulie si, dincolo de isteria ultimei luni, tot in Uniunea Europeana suntem. Nu, nu am pierdut notiunea timpului, vreau doar sa atrag atentia ca, dincolo de drama politica a urmatoarelor doua saptamani, exista viata dupa 29 iulie, atat in Romania, cat si in restul Uniunii Europene. Totodata, mai exista si o imagine a Romaniei de reparat, nu doar de dragul imaginii ci si pentru influenta noastra reala in Club.
7.Romanii din institutiile UE, Romania, si “dilema” Kennedy Politica locala si-a spus cuvantul ieri. Insa Romania mai are si o politica in plan national si, din ce in ce mai important, in plan european. Marti, se asteapta ca premierul Victor Ponta sa tina un discurs pe afaceri europene in plenul Parlamentului. Dincolo de controversa “cine unde ne reprezinta”, problematica Uniunii Europene e mai complexa decat pare, atat in termeni de ce ne dorim -ce isi propune Romania in Uniune- cat si cum reusim sa bifam ceea ce ne propunem. Prezentul articol este dedicat acestor romani, pornind de la opinia lui Kennedy cu privire la cine ar trebui sa ajute pe cine; daca Romania vrea sa fie sprijinita de o “armata” de oameni competenti “de la UE”, trebuie sa arate ca vrea acest lucru, ca ii pasa de ei si ca e gata sa reciprocheze ajutorul.
8.Pledoarie pentru un lobby romanesc puternic la Bruxelles Miercuri (23 mai) are loc un summit foarte important la Bruxelles. Mai important decat altele, chiar daca, in ultimii doi ani, mai toate Consiliile Europene au dat sentimentul ca “acum e momentul” unui semnal care, pe de o parte, sa calmeze pietele financiare, iar pe de alta parte, sa permita relansarea economica in zona euro in special si in Uniunea Europeana in general. Am scris foarte important deoarece, pentru prima data, incep sa se contureze mai clar doua tabere, una in ascensiune, favorizand cresterea economica, cealalta, in defensiva, militand pentru continuarea austeritatii. Taberele s-au regasit si global, in cadrul recentei reuniuni de la G8, unde Germania a parut izolata.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by