Articole scrise de Radu F. Alexandru


1 - 8 din 8 rezultate
1.Voi, treziți-vă! Cezar Victor Năstase este convins că: ”Dacă s-ar reintroduce pedeapsa capitală aceasta ar trebui aplicată în primul rând cozilor de topor și trădătorilor de patrie, celor care au favorizat devalorizarea țării și vânzarea activelor românești către străini, adică celor vinovați de marea corupție care a umilit și a sărăcit neamul românesc. Las aici o listă scurtă, dar incompletă, cu cei care ar putea beneficia de pedeapsa maximă pentru Trădare de patrie.” O listă de 35 de oameni (printre care mă număr) completează declarația postată de acesta pe pagina de Facebook...
2.Studiu de caz. Delatorul Dinu Sararu fata in fata cu legea Delatiunea comisa de Dinu Sararu consemnata in Nota- Raport marcheaza "punctul 0" al intrarii mele in lista "obiectivelor" urmarite de fosta Securitate. Romania lui Ceausescu - 30.04.1983. Teatrul Mic.  Dinu Sararu, directorul teatrului, il convoaca pe mr. de Securitate Maierean Vasile si il informeaza despre intentia dramaturgului Radu F. Alexandru (Feldman) sa trimita in strainatate textul unei piese, in situatia in care nu i se aproba de catre Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste punerea in scena in Romania.
3.Klaus Iohannis, "singuratatea alergatorului de cursa lunga"? Noul PNL s-a nascut dintr-o logodna si un mariaj perfectat intr-un iures fara precedent intre PDL si PNL. Ceea ce parea un act "impotriva naturii" s-a dovedit, din punct de vedere procedural, posibil de realizat. Dar este de domeniul evidentei ca evaluarea exacta a calamitatii care ar fi insemnat victoria lui Victor Ponta-PSD impotriva Romanie a fost liantul principal care a mobilizat si a tinut stranse randurile ACL si nu afinitatile doctrinare sau, cu atat mai putin, cele afective. O batalie electorala este insa una si un angajament politic pe termen lung si o reforma profunda, practicata in primul rand in propriul partid, este complet altceva. Este PNL pregatit si dispus la o asemenea incercare?
4.Mea culpa, Simona Halep A inceput meciul. Un 5-2 in primul set pentru Simona Halep era o dovada peremptorie ca lucrurile aveau sa se termine asa cum anticipasem. Nimic din ceea ce a urmat nu se mai potrivea cu logica mea. Nu mi-a trecut nici macar pentru o clipa prin minte gandul unui meci pe care l-ar putea pierde, dar o senzatie de inconfort, de dificultate de a intelege ce se intampla se facea tot mai insistent simtita. Priveam si nu-mi venea sa cred ce vad.
5.“Leiba Zibal nu-i jidan…” "Nu sunt pregătită. Iertați-mă." sunt cuvintele cu care Anna amână decizia crucială pe care urma să o ia. "Nu sunt pregătit. Nu încă…" au fost cuvintele care mi-au venit reflex pe limbă după ce am văzut prima dată, alături de câțiva prieteni, "Ida", filmul lui Pawel Pawlikowski și mi-a venit rândul să-mi spun părerea. Am avut revelația că nu am făcut decât să văd filmul, că m-am lăsat în totalitate captiv unei frumuseți a imaginii duse la perfecțiune și că am înregistrat, fără să le fi putut decoda, mesaje care mi-au indus un acut sentiment de tensiune. De neliniște.
6.Cea mai dureroasa infrangere a lui Traian Basescu Marti 19 august 2014 va avea loc sedinta Colegiului National al partidului "Miscarea Populara". Doua puncte vor fi sigur pe ordinea de zi: 1. Revocarea dlui. Cristian Diaconescu din calitatea de prezidentiabil al PMP; 2. Alegerea dnei. Elena Udrea ca prezidentiabil al PMP. Care vor fi rezultatele voturilor la cele doua propuneri ce urmeaza a fi inaintate Colegiului nu mai presupune niciun suspans: au fost devoalate de dna. Dragomir, care a pronuntat un verdict implacabil la adresa lui Cristian Diaconescu: "Oamenii vor ceva nou, ceva care sa se identifice cu viziunea lui Traian Basescu si care nu l-a tradat pe Traian Basescu"; aceeasi voce autorizata a apreciat ca: "Elena Udrea ar fi mai potrivita pentru a fi candidatul PMP, pentru ca se bucura de o mai mare notorietate, iar Romania e pregatita sa voteze o femeie".
7.Ati mintit poporul cu televizorul Nu-ti trebuie prea multa perspicacitate sa-ti imaginezi dimensiunile tulburarilor publice pe care incearca sa le provoace echipa de realizatori a Antenei 3. Cu misiunea asumata de a salva existenta singurului canal de televiziune liber, independent, vajnic slujitor al adevarului, pus in totalitate in slujba celor multi si napastuiti, intr-un cuvant "Antena 3", ei cheama o lume intreaga sa iasa in strada la un asalt necrutator impotriva "Justitiei basiste" si a presedintelui tarii.
8.Mile vs. Traian Mile este ziarist. Si-a practicat cu zel profesia in zona Timisoarei, de unde nu a ratat ocazia sa ne tina la curent cu toate crimele si accidentele de circulatie, si, recent, a fost trimis in Irak, corespondent al unui post central de televiziune. Traian este un om politic care, de cincisprezece ani, a ocupat o lunga serie de demnitati publice si, in tot acest timp, nimeni nu l-a prins umblind cu fofirlica.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by