Articole scrise de Radu Derscariu


1 - 4 din 4 rezultate
1.Declara��ia unic�� de venit: Un mecanism permanent de extindere a termenelor ar fi util Amânarea termenului pentru declara��ia unic�� de venit, decis�� în contextul dificult����ilor de completare ��i depunere, ridic�� întrebarea dac�� introducerea unui mecanism permanent de extindere similar cu cele pe care le aplic�� alte state ar fi o m��sur�� util�� pentru persoanele fizice ��i pentru administra��ie.
2.Declara��ia unic�� pentru venituri: Ce ar trebui s�� re��in�� persoanele cu activit����i independente Principala noutate pe care o aduce declara��ia unic��, pe lâng�� simplificarea modului de declarare ��i plat�� ca urmare a comas��rii a ��apte formulare, este trecerea la sistemul de autoimpunere. Care sunt implica��iile acestei modific��ri pentru contribuabilii persoane fizice care ob��in venituri din activit����i independente?
3.Cand intervine prima plata a contributiilor de asigurari dupa ce depunerea Declaratiei 600 s-a amanat Prin emiterea ordonantei de urgenta din 31 ianuarie, guvernul a amanat depunerea declaratiei 600 pana pe 15 aprilie, motivul principal fiind, asa cum reiese din anunturile oficiale, simplificarea procedurii de declarare. In ceea ce priveste momentul in care intervine plata obligatiilor, OUG 79/2017 prevede ca se efectueaza plati trimestriale anticipate. Astfel, primul termen ar fi 25 martie, dar aceeasi OUG stabileste ca debitul se instituie odata cu emiterea deciziei de impunere de catre ANAF, in baza declaratiei contribuabilului.
4.ANALIZA Cine si in ce conditii are obligatia sa depuna Declaratia 600 Transferul contribu��iilor de la angajat la angajator are implica��ii, a��a cum vedem în ultima perioad��, ��i asupra persoanelor cu venituri extra salariale. Regulile de declarare ��i plat�� aplicate pân�� în 2017 inclusiv s-au schimbat destul de substan��ial, sco��ându-i  pe contribuabili din rutin��. Astfel se explic�� anxietatea manifestat�� recent fa���� de declara��ia 600, precum ��i mul��imea de întreb��ri pe care a iscat-o: cine, când, în ce condi��ii trebuie s�� o depun�� la fisc?


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by