Articole scrise de RA


1 - 30 din 330 rezultate
1.Riscurile aplicaţiilor de dating: Tinder și Badoo, momeală pentru furtul de date Un swipe la dreapta este simplu, dar atunci când îți cauți noua iubire adevărată (sau doar o întâlnire, dacă preferi să păstrezi lucrurile simple), nimic nu vine atât de ușor pe cât speri, nici măcar în lumea digitală. Cercetătorii Kaspersky au evaluat riscurile și provocările din acest domeniu și au descoperit că infractorii cibernetici cunosc foarte bine tema relațiilor amoroase.
2.Managerii din România câştigă de 10 ori mai mult decât subalternii. Cum arată situaţia în alte ţări din UE Un manager din România câştigă de 10 ori mai mult decât un subaltern, în timp ce în Germania, diferenţa e de 1 la 3, salariul unui șef din țara noastră ajungând chiar și la 15.000 de euro, potrivit unor date centralizate de o firmă de HR, scrie Mediafax.
3.Ministrul Fondurilor Europene vrea noi proiecte pentru firme IT, diaspora şi studenţi. Fonduri de 250 milioane Euro Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș a declarat că ministerul pe care îl conduce pregăteşte 10 apeluri de proiecte pentru perioada februarie-martie 2020, cu o valoare totală de circa 250 de milioane de euro, care se vor adresa în special startup-urilor din IT, studenţilor şi celor din diaspora.
4.Românii dăruiesc mai multe flori: Afacerile din domeniu și-au dublat vânzările în ultimii 5 ani Afacerile cu flori au crescut considerabil în ultimii cinci ani, cu 96% față de 2014 și cu 6% față de 2017, la 330 milioane de lei în 2018. Astfel, business-urile din domeniul floral din România și-au dublat cifra de afaceri în ultimii cinci ani și vor continua să crească și în 2020, cu aproximativ 15%, până la 450 milioane de lei, potrivit estimărilor unei firme de consultanţă.
5.Cursele cu Uber şi Bolt costă mai mult, pentru că numărul maşinilor a scăzut Tarifele curselor cu Uber şi Bolt cresc pentru că sunt mulţi clienţi şi puţine maşini. De la începutul lunii, şoferii din platformele de ridesharing sunt amendaţi cu 5.000 de lei dacă nu au actele în regulă, aşa că mulţi s-au retras, scrie Mediafax.
6.Grupul Financiar Banca Transilvania a primit undă verde pentru achiziţionarea Certinvest Pensii BT Asset Management S.A.I. (BTAM) şi BT Investments au primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiară aprobarea achiziţiei a 100% din Certinvest Pensii, singurul jucător local dintre administratorii de fonduri de pensii din România.
7.Utilizatorii de internet se plâng de lipsa de respect din online – studiu Indicele privind respectul digital este de 70%, arătând cea mai mare lipsă de bune maniere online percepută din ultimii patru ani și fiind prima, potrivit unui studiu Microsoft şi DCI. Mai mult, tendințele la fel de îngrijorătoare ale suferințelor emoționale și psihologice, dar și consecințele negative determinate de expunerea la riscul online au crescut semnificativ.
8.Ce cotă de piaţă deţine Apple Pay Aproximativ 5% din toate plăţile globale cu cardul sunt făcute prin Apple Pay, serviciul de plată contactless al iPhone, scrie revista Quartz, citată de Mediafax, piaţa tranzacţiilor digitale generând anual venituri de 1.000 de miliarde de dolari pentru companii.
9.Record pe piața muncii: Peste 1 milion de aplicări la job-uri, în ianuarie. Cele mai căutate locuri de muncă Peste 1 milion de aplicări la job-urile active au fost înregistrate în luna ianuarie a acestui an, pe un site de recrutare, nivelul reprezentând un record istoric pentru piața locală. Valoarea este cu aproximativ 25% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, când candidații activi pe eJobs.ro au cumulat puțin peste 800.000 de aplicări. Iată cele mai căutate locuri de muncă.
10.Unu din trei cetăţeni ai UE, vizaţi de hackeri anul trecut Unu din trei cetăţeni UE se confruntă cu incidente de securitate atunci când foloseşte internetul în scop personal. Cele mai multe atacuri online au fost, anul trecut, în Danemarca, Franţa și Suedia, iar cele mai puține în Lituania, Polonia și Letonia, scrie Mediafax.
11.De ce se plâng antreprenorii din turismul românesc. Principalele probleme Circa 57% dintre antreprenorii din turism consideră promovarea ca cea mai importantă nevoie de politică publică, arată un studiu al CNIPMMR. Dar, studiul mai arată şi o schimbare importantă în ceea ce priveşte riscurile percepute de operatorii de turism. Comparativ cu ediția precedentă, când cele mai importante riscuri erau considerate cele legate de cadrul legislativ, clasamentul este condus în prezent de riscurile asociate cu personalul.
12.Ce înseamnă pentru o firmă schimbarea site-ului din perspectiva SEO Pentru a ține pasul cu noile cerințe ale pieței, abordarea mobile first a devenit prioritară, alături de o strategie SEO integrată, marketing online și dezvoltarea propriu-zisă a unui domeniu web, arată analiza unei agenţii specializate în servicii de optimizare SEO și marketing online. Care sunt aspectele de care trebuie să țină cont orice business atunci când alege să își schimbe site-ul.
13.Afacerile IT din România - estimare de venituri de 55 miliarde de lei, în acest an Afacerile din sectorul de tehnologie din România, de la cercetare-dezvoltare în inginerie la echipamente automatizate și software, vor atinge în acest an nivelul de 55 de miliarde de lei, cifră mai mult decât dublă față de nivelul din 2010, arată analiza unei firme de consultanţă.
14.Program de pre-accelerare pentru startup-urile din energie sau smart city din Brasov şi regiunea centrală a României În perioada 14-16, respectiv 21-22 februarie va avea loc cea de-a doua ediție a programului de pre-accelerare InnoEnergy PRIMER. La acesta se pot înscrie firme, cu precădere startup-uri cu idei inovatoare din domeniul energiei, mobilității, smart city și domenii conexe.
15.Specialişti în securitate IT: În 2020 ne așteptăm la atacuri mai sofisticate și mai precise Infractorii cibernetici utilizează acum tactici mai sofisticate de atac, cu o precizie mai bună, fie că vizează companiile sau utilizatorii individuali, arată raportul anual al unei companii de securitate IT. Dependența de dispozitivele conectate la Internet a contribuit la o creștere cu 5% a atacurilor îndreptate către IoT, peste 34 de echipamente fiind expuse în 2019.
16.O vulnerabilitate în WhatsApp Web pentru desktop ar fi putut permite accesarea fișierelor private Un expert în securitate cibernetică a descoperit o vulnerabilitate în WhatsApp Web (varianta pentru desktop a aplicaţiei) care ar fi permis accesul la fișierele private ale utilizatorilor, relatează Daily Mail, citat de Mediafax.
17.Windows 7 a rămas fără suport tehnic, dar cu mulţi utilizatori. Doar 4% au reununţat la sistem După ce licențele pentru Windows 7 au expirat, în data de 14 ianuarie, Microsoft spera că oamenii vor renunța la vechiul sistem de operare și vor trece la Windows 10, însă un raport de analiză arată că schimbarea sistemelor de operare se întâmplă, însă nu conform așteptărilor, scrie Techradar.com, citat de Mediafax.
18.Cum se decontează corect cheltuielile în IMM-uri Obiceiurile contabile și fiscale nepotrivite vin la pachet cu riscuri nedorite. Pentru a scăpa de ele, este nevoie să înțelegem pe de o parte prevederile legii, iar pe de alta parte beneficiile aduse de încadrarea corectă a cheltuielilor în situațiile financiare ale companiei, arată o analiză a unei firme de consultanţă financiară.
19.Șoferii, cei mai activi în căutarea unui loc de muncă în luna ianuarie - studiu Dată fiind stagnarea activității din perioada Sărbătorilor de iarnă, luna ianuarie a adus un volum record (+80%) de aplicări la joburi comparativ cu luna decembrie a anului trecut, arată site-ul de recrutare BestJobs. Cele mai multe căutări de joburi din luna ianuarie au fost în domenii precum transport şi contabilitate.
20.Cât poate câştiga un curier Glovo Serviciul de livrare rapidă Glovo, care operează în 12 oraşe din ţară, lucrează în prezent cu peste 10.000 de curieri şi este în continuă căutare de noi colaboratori. Potrivit companiei, un astfel de curier poate avea un venit mai mare decât un salariu mediu pe economie, cu același număr de ore lucrate. Ce trebuie să facă cei care vor să devină curieri Glovo.
21.Ce produse va lansa Apple în acest an Anul 2020 pare a fi unul favorabil pentru Apple, care va lansa primul său telefon 5G în toamnă, alături de un smartphone low-cost și o serie de alte dispozitive, conform Business Insider, citat de Mediafax.
22.Firmele CITR, ROCA și ROCA X se reunesc sub un grup Compania de insolvenţă CITR, compania de consolidare a IMM-urilor românești care traversează un moment dificil, ROCA și proiectul destinat startup-urilor din tehnologie, ROCA X se reunesc în Impetum Group, cu un capital de 40 de milioane de euro.
23.Banca Transilvania primeşte finanţare de la IFC pentru a susţine femeile antreprenor care au microcompanii în România IFC, parte din Grupul Banca Mondială, oferă 16 milioane de dolari, echivalentul în lei, companiei BT Mic, pentru creşterea accesului la finanțare a microcompaniilor şi pentru facilitarea incluziunii financiare a femeilor cu spirit antreprenorial din România.
24.Google Arts & Culture protejează patrimoniul universal afectat de schimbările climatice Unele dintre cele mai importante situri ale patrimoniului global sunt expuse constant unor amenințări precum dezastre naturale, conflicte umane, expansiuni urbane sau turism intensiv. „Heritage on the edge” este o colecție online Google Arts & Culture creată pentru a atrage atenția asupra diverselor moduri în care schimbările climatice afectează monumentele istorice și culturale. ​
25.Banca Transilvania lansează pentru comercianți un hub online cu soluții complete de acceptare a plăților electronice Banca Transilvania lansează BTePOS.ro, platformă prin care comercianții pot comanda tot ce au nevoie pentru a oferi clienților posibilitatea de a plăti cu cardul, cu telefonul sau online.
26.Google Translate va face traduceri audio în timp real pe Android Google intenționează să adauge o nouă facilitate, în viitor, adică transcrierea în timp real a vorbirii, în aplicația sa Google Translate pentru Android. Funcția va permite utilizatorilor să înregistreze sunetul într-o limbă și să îl redea în timp real, transmite site-ul The Verge, citat de Mediafax.
27.Topul competențelor pentru 2030: Cum își pregătesc CV-ul cei din tânăra generație Din ce în ce mai mulți tineri născuți în ultimii 15 ani urmăresc să se echipeze pentru un viitor în plină revoluție tehnologică, arată analiza unei şcoli internaţionale de programare și robotică. Sistemele educaționale din toată lumea caută să țină pasul cu industriile care dau tonul noilor competențe necesare viitorului. Chiar și Comisia Europeană recunoaște alfabetizarea digitală timpurie ca fiind esențială pentru viitorul “CV” al copiilor.
28.Finanţări de 60.000 euro pentru startup-urile care fac materiale inteligente SmartX Europe este un program care oferă consultanţă şi finanţare startup-urilor care contribuie la dezvoltarea industriei textilelor smart - materiale inovatoare, folosite în domenii precum cel al apărării sau medical. Înscrierile pentru finanţările de câte 60.000 de euro au fost deschise.
29.Românii au cheltuit peste 95 de milioane euro cu Revolut în decembrie Revolut, fintech-ul britanic cu peste 960.000 de utilizatori în România, a anunțat că românii au cheltuit peste 95 de milioane de euro în decembrie 2019. Suma este de aproape cinci ori mai mare față de cea cheltuită cu Revolut în aceeași perioadă a anului 2018, respectiv 19,2 milioane de euro.
30.Moldoveni, munteni sau ardeleni: Cine contribuie mai mult la economie, la 161 de ani de la Mica Unire Acum 161 de ani, românii din Moldova și Țara Românească alegeau să se unească, cu gândul la un stat unitar, cu drepturi și avantaje egale pentru toți locuitorii. Anii au trecut și, dincolo de politică, de unirea administrativă și de legăturile sociale, din punct de vedere economic, al investițiilor regionale și al infrastructurii, unirea a întârziat să apară. Nici acum, după 161 de ani, nu avem nici măcar un drum fezabil care să lege cele două provincii, iar căile feroviare se destramă pe zi ce trece, arată o analiză a companiei de consultanță Frames.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 11 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by