Articole scrise de RA


1 - 30 din 725 rezultate
1.Câţi români ascultă podcasturi şi cele mai ascultate emisiuni - studiu Prima ediție a studiului „Podcast în România” realizat de BRAT - Biroul Român de Audit Transmedia, cu susţinerea Thinkdigital, la inițiativa Băncii Transilvania, relevă date surprinzătoare, optimiste, legate de consumul de conținut audio în format digital.
2.Care sunt temerile şi noile obiceiuri ale angajaţilor, odată cu întoarcerea la birou - studiu Menținerea distanțării sociale în timpul programului și colegii care nu iau în serios această măsură sunt unele dintre cele mai mari îngrijorări, arată studiul unui furnizor de spaţii flexibile. Drumul către birou și înapoi spre casă, dar și utilizarea grupurilor sanitare (35,3%) sunt aspectele de care aceștia se tem cel mai tare când vine vorba de revenirea la locul de muncă.
3.Topul oraşelor europene din punct de vedere al oportunităţilor pentru IT: Bucureşti, în primele 10 locuri Bucureştiul se clasează în primele locuri în top 25 de oraşe europene din punct de vedere al oportunităţilor pentru startup-uri şi tehnologie, în clasamentul Tech Cities of the Future realizat de fDi, divizie a Financial Times, şi compania TNW (The Next Web), citat de Mediafax. Iaşi şi Cluj, pe primele locuri în categoria celor mai bune 10 oraşe din punct de vedere al costurilor.
4.Microsoft cumpără o firmă IT din Iaşi Microsoft a anunțat finalizarea unei tranzacții cu Movial, o firmă de servicii de inginerie și design software specializată în dispozitive mobile și de tip embedded cu 60 de angajaţi şi caută IT-işti.
5.Patronii din IT: Pentru finanțarea inovației NU trebuie vizat un anumit segment de vârstă Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii IT anunţă câteva măsuri de evitat în Planul Național de Investiții și Relansare Economică propus de Guvernul României şi atrage atenția asupra percepției greșite, deși populare, conform căreia inovația este cel mai bine sprijinită finanțând antreprenoriatul în rândul studențilo
6.Modificări majore în privința SRL-urilor: A fost eliminată interdicția de a fi asociat unic în mai multe societăți comerciale La finalul săptămânii trecute a fost promulgată și imediat publicată în Monitorul Oficial, Legea 102/2020 care aduce modificări majore în ceea ce priveşte SRL-urile înmatriculate în România. Astfel începând cu data de 5 iulie, o persoană fizică sau juridică, poate fi asociat unic în mai multe SRL-uri.
7.La ce scăderi se aşteaptă firmele germane din România din cauza crizei COVID Scăderi semnificative ale cifrei de afaceri și o redresare economică cel mai devreme în 2021- sunt rezultatele unui sondaj special realizat de AHK România în rândul companiilor germane din România. Majoritatea firmelor se așteaptă la o scădere a cifrei de afaceri între 10% și 25%.
8.Compania care deține licența Nokia pentru telefoane investeşte într-o firmă de securitate cibernetică HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță astăzi achiziția de active în cadrul Valona Labs și lansarea unui nou Centru de Excelență în Tampere, Finlanda, scrie Mediafax.
9.Trotinetele electrice Lime vor putea fi închiriate din aplicația Uber Începând de joi, trotinetele electrice Lime vor putea fi închiriate direct din aplicația Uber, unde serviciul de închiriere trotinete electrice va fi integrat în aplicație, alături de serviciile UberX, Uber Select și Green. Vezi preţurile la care vor fi disponibile trotinetele electrice în Uber.
10.Dinozauri în realitate augmentată direct din Google Search Începând de săptămâna aceasta, 10 dinozauri pot fi aduși la viață, prin realitate augmentată, direct din Google Search. Caută un dinozaur - T. Rex (Tyrannosaurus Rex), de exemplu, pe un dispozitiv mobil și apăsă pe butonul „View in 3D” / „Vizualizați în 3D”. Un model 3D al dinozaurului va apărea pe ecran, iar apoi vei putea să alegi să aduci dinozaurul în spațiul din jurul tău, prin realitate augmentată. Se poate alege reprezentarea dinozaurului în dimensiune reală, pentru a vedea cât de mare era în comparație cu lucrurile din jurul tău.
11.Google lansează o serie de programe pentru a ajuta firmele să iasă din criză Google a creat o serie de instrumente şi programe dedicate afacerilor, prin care vrea să sprijine firmele să iasă din criza cauzată de COVID. AI for business, Market Finder sau un instrument de căutare de joburi sunt câteva exemple.
12.Doar 4 din 10 angajați români au planuri de concediu pentru 2020 - studiu Aproape trei sferturi dintre angajații români nu și-au luat anul acesta concediu de odihnă, dar 42% dintre ei plănuiesc totuși să facă o cerere în acest sens în perioada următoare, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs. Îngrijorați mai ales că lumea s-a relaxat prea mult și nu mai respectă regulile de igienă și distanțare socială (42%), dar și că vine un nou val de epidemie și, implicit, noi restricții care le-ar putea da peste cap planurile de vacanță (23%), peste 80% dintre ei rămân în țară și au în plan să își petreacă zilele libere la mare sau la munte (57,4%) ori chiar acasă (24,8%).
13.Amazon cumpără un startup de maşini fără şoferi cu 1 miliard de dolari Amazon va plăti peste 1 miliard de dolari pentru Zoox, un startup american ce lucrează la producţia de maşini fără şoferi, şi îşi face astfel intrarea în industria vehiculelor autonome, scrie Reuters.
14.10 firme au fost selectate în primul accelerator de export din România 60 de firme s-au înscris pentru a învăța despre internaționalizare în programul ScaleOut. Programul dezvoltat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) a selectat cele 10 firme care vor intra în ScaleOut, primul accelerator de export din România, prin care vor primi sprijin în vederea pregătirii pentru extindere internațională, mentorat personalizat, acces la specialiști, workshop-uri dedicate și sesiuni de networking.
15.Uber se lansează şi în Constanţa Începând de joi, Uber va fi disponibil şi în Constanța, al șaselea oraș din România în care se lansează aplicaţia de ridesharing, după Bucureşti, Cluj, Timișoara, Brașov și Iași.
16.Amazon va lansa un fond de investiţii de 2 miliarde de dolari pentru firme din domeniul energiei verzi Amazon a anunţat că lucrează la crearea unui fond de investiţii de 2 miliarde de dolari pentru domeniul energiei ecologice, pentru a investi în firme care lucrează pentru construirea unui viitor fără carbon
17.Google investeşte 2 miliarde dolari într-un centru de date din Polonia Google va investi până la 2 miliarde de dolari într-un centru de date din Polonia pentru extinderea serviciilor de cloud, scrie presa poloneză, citată de Reuters. Această investiţie vine după ce şi Microsoft a anunţat că va investi 1 miliard de dolari, tot în Polonia, într-un centru de date.
18.Ce planuri de vacanţă au românii şi cât plănuiesc să cheltuie - studiu 50% dintre români vor să își petreacă vacanța din următoarea perioadă în țară în contextul Covid-19, relevă un studiu realizat de Hospitality Culture Institute. Printre destinațiile preferate de români se numără Brașov, Constanța sau Cluj-Napoca. Ce mijloace de transport vor folosi cei care merg în concediu în acest an şi care este bugetul pentru vacanţă
19.Omul de afaceri Călin Fusu, fondatorul BestJobs, investește jumătate de milion de euro într-o platformă care intermediază sesiuni online cu specialiști Fondul de investiții Neogen Capital, controlat de omul de afaceri Călin Fusu, investește 500.000 euro în dezvoltarea serviciului Avocado.red, o platformă integrată care conectează utilizatorii cu specialiști din diferite domenii, precum terapeuți, avocați sau life coaches.
20.Ce măsuri au luat angajatorii în timpul pandemiei. Câţi au redus pachetele de beneficii extrasalariale Puțini au fost angajatorii pentru care ultimele luni nu au impus o serie de măsuri cu impact asupra felului în care angajații lucrează sau sunt remunerați. Cele mai întâlnite două astfel de măsuri au fost oferirea posibilității de a lucra de acasă (75% dintre companii au implementat această schimbare) și reducerea pachetului de beneficii extrasalariale, arată un studiu eJobs.
21.Angajaţii din IT şi munca de acasă: Cele mai mari probleme aduse de lucrul remote – studiu Respondenţii studiului “Viitorul Muncii”, realizat de o companie IT, spun că au întâmpinat provocări cauzate de trecerea bruscă la munca de la distanţă, 72% afirmând că nu au fost complet pregătiţi din perspectiva tehnologiei.
22.Un startup din Constanţa lansează o platformă de management al plajei, pentru rezervări online de sezlong și comenzi de la bar Un startup din Constanța a dezvoltat o soluție de management al plajei, care facilitează aplicarea condițiilor speciale de siguranță impuse de autorități odată cu deschiderea sezonului estival. Smart Beach conține 3 aplicații mobile destinate celor trei categorii de utilizatori: manageri, ospătari și turiști. Iată cum funcţionează platforma.
23.Platforma românească KFactory ce foloseşte tehnologia pentru a ajuta firmele din producţie primeşte o finanţare de 215.000 Euro KFactory, platformă digitală orientată către creșterea performanței și productivității firmelor de producție, dezvoltată de un startup românesc, va primi o finanțare de 215.000 Euro pentru dezvoltarea și implementarea planului de afaceri pe urmatorii ani. Finanțarea este coordonată de Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, în parteneriat cu platforma de equity crowdfunding SeedBlink și investitori privați (business angels).
24.4 startup-uri românești, în semifinala celei mai mari competiţii IT pentru domeniul medical Patru startup-uri românești se află printre cele 15 semifinaliste ale celei de-a patra ediții a competiției InnoStars Awards, unul dintre programele emblematice ale EIT Health InnoStars, accelerator de afaceri pentru startup-urile ce activează în domeniul inovației medicale din țările europene emergente.
25.Traficul magazinelor online a crescut în medie cu 20-30% în perioada pandemiei În perioada pandemiei, românii s-au îndreptat în număr din ce în ce mai mare către e-commerce și către mediile digitale. Traficul magazinelor online a crescut în medie cu 20%-30%, iar numărul de utilizatori ai rețelelor sociale a crescut și el cu peste 10% în această perioadă conform studiului realizat de agenția de digital marketing MTH Digital.
26.Comercianţii care vor să boicoteze mall-urile: Mai mulţi retaileri refuză să îşi reia activitatea în centrele comerciale "incorecte", care au cerut plata chiriilor Organizația Patronală a Retailerilor din România – RORETAIL anunță că membrii săi nu își vor relua activitatea în centrele comerciale incorecte, care au continuat să solicite plata chiriei pentru ultimele luni, în condițiile în care, prin acte normative, activitatea retailerilor a fost oprită, arată un anunţ făcut de patronat, citat de Mediafax.
27.Guvernul a prelungit acordarea unor drepturi pentru angajaţii din domeniile restricționate. Documentele se depun online. Când trebuie să se prezinte angajatul la instituțiile MMPS Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență prin care a reglementat depunerea prin poșta electronică, sau prin alt mijloc electronic de comunicare, a cererilor, declaraţiilor şi documentelor doveditoare pentru solicitarea beneficiilor sociale, a drepturilor de asistenţă socială, a indemnizațiilor pentru șomaj și pentru acordarea măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă. De asemenea, actul normativ prevede și desfășurarea programelor de formare profesională autorizate și a examenelor de absolvire în sistem on-line, în anumite condiții, arată un comunicat al Ministerului Muncii.
28.Cum va arăta piaţa muncii şi ce candidaţi vor căuta angajatorii, după pandemie Schimbările ultimelor luni au pus o amprentă puternică pe piața muncii, care arată acum complet diferit față de începutul anului. Cel mai mult s-a simțit inversarea raportului de forțe dintre angajatori și candidați – dacă, până nu demult, primii erau cei care aveau dificultăți în a ocupa locurile de muncă disponibile, acum cererea din partea candidaților depășește cu mult oferta de joburi, arată o analiză eJobs. Iată care sunt cei mai căutaţi angajaţi după pandemie.
29.Proprietarul Zara închide 1.200 de magazine şi vrea ca 25% din vânzări să vină din online Inditex, compania care deţine brandurile Zara, Massimo Dutti şi Stradivarius, plănuieşte să închidă 1.200 de magazine până în 2021, ca parte dintr-o nouă strategie care va integra magazinele fizice cu cele online, potrivit Marketwatch, citată de Mediafax.
30.Aplicaţia de transfer de bani pentru firme iBanFirst primeşte o finanţare de 21 milioane euro iBanFirst - o aplicaţie fintech de transfer de bani dezvoltată de un startup francez care permite firmelor să facă plăţi către furnizori şi parteneri în diferite monede, a primit o finanţare de 21 de milioane de dolari.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 25 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by