Articole scrise de RA


1 - 30 din 397 rezultate
1.Amazon ar putea concedia angajaţii care nu respectă distanţarea socială. Muncitorii se plâng de lipsa de protecţie împotriva coronavirus Retailerul online Amazon, care deţine depozite în mai toată lumea, a anunţat că îi va concedia pe angajaţii care încalcă întenţionat regulile de distanţare socială la locul de muncă. La rândul lor, angajaţii se plâng că firma nu le oferă condiţiile necesare de protecţie împotriva contaminării cu COVID-19, scrie Business Insider.
2.Şeful Twitter donează peste un sfert din avere pentru a ajuta la combaterea pandemiei de coronavirus Şeful Twitter, Jack Dorsey, care este şi director al companiei de servicii financiare Square, a anunţat că înfiinţează un fond caritabil în care va investi 1 milard de dolari din capitalul pe care îl deţine în cea de a doua companie. Scopul acestui fond va fi iniţial de a ajuta la combaterea pandemiei coronvirusului.
3.Tarom va aduce joi în România 4 tone de echipamente medicale din China Un număr de 300.000 de măşti FFP2 vor fi aduse joi din China de către Tarom, transportul urmând să fie făcut de o aeronavă Boeing 737-800 NG, potrivit Mediafax.
4.Record de şomaj în Franţa: 5,8 milioane de angajaţi au rămas fără muncă în criza COVID-19 Firmele din Franţa au solicitat plasarea în şomaj parţial a 5,8 milioane de angajaţi, situaţie care ar putea genera costuri de 19,7 miliarde de euro, afirmă ministrul francez al Muncii, Muriel Penicaud.
5.Imaginea unor site-uri de ştiri, folosită de hoţii din online O nouă campanie de tip scam se propagă în aceste zile în mediul online și are ca țintă utilizatori din România. După ce s-au folosit de identitatea vizuală a unor retaileri sau hypermarketuri cu o prezență la nivel național, metodele infractorilor cibernetici migrează către folosirea imaginii unor instituții de presă, pentru a da o aură de veridicitate poveștii pe care vor să o prezinte potențialelor victime, anunţă CERT-RO.
6.​VIDEO Valsul izolării - melodia unui pianist de 7 ani a ajuns virală pe Facebook Un pianist de doar 7 ani din Grecia a cucerit internetul cu o compoziţie proprie pe care a numit-o "Valsul izolării". Stelios Kerasidis dedică melodia celor care au răbdare şi stau acasă.
7.Aproape 1 milion de angajaţi din România au ajuns în şomaj tehnic. Cele mai afectate domenii Până în prezent, aproape un milion de angajaţi au intrat în şomaj tehnic potrivit datelor raportate de Ministerul Muncii, iar aproape 200.000 de angajaţi au fost concediaţi.
8.Coronavirus în Ungaria: O lege care îi sperie pe jurnalişti - până la 5 ani de închisoare pentru răspândirea de informaţii false, printre măsurile împotriva COVID-19 O lege ce prevede pedepse de până la cinci ani de închisoare pentru răspândirea de "informaţii false" se numără printre măsurile de combatere a COVID-19, adoptate de guvernul maghiar, noteaza dw.com. Publicaţia citează jurnalişti din Ungaria ce spun că se tem că le va fi tot mai greu să îşi facă meseria.
9.România va fi prima țară care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a UE - președintele Comisiei Europene România devine prima țară din uniunea Europeană care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a Uniunii Europene, potrivit declaraţiei preşedintelui CE, într-un interviu pentru TVR. "Au fost deja comandate 150 de ventilatoare şi imediat ce vor ajunge în România le vom putea trimite rapid în ţările care au nevoie de ele, bineînţeles în Spania şi Italia", a spus Ursula von der Leyen.
10.Trei deputați, un senator și mai mulți funcționari, trimiși în judecată în dosarul mitei din Banat Deputatul PSD Arad Dorel Căprar, alți doi deputați și un senator, dar și angajați ai Agenției de Control și Încasare Nădlac II și ai Direcției Regionale de Drumuri si Poduri Timișoara, au fost trimiși în judecată în dosarul şpăgilor din Banat (mită de la transportatori).
11.Bolt lansează serviciu de livrare. Oraşele în care va fi disponibil şi cum funcţionează Aplicaţia de ridesharing Bolt lansează serviciul Business Delivery care pune în legătură companiile cu curierii, prin intermediul platformei Bolt, oferind acestora posibilitatea să plaseze online comenzi de livrare și să expedieze produsele către clienții lor, în aceeași zi sau chiar în aceeași oră.
12.Negocieri UE pentru măsuri de sprijinire a economiei de peste 500 de miliarde Euro / Neînţelegeri privind emiterea de "coronabonduri" Miniştrii de Finanţe din zona euro (Eurogrup) speră să ajungă marţi la un acord privind măsuri de peste 500 de miliarde de euro pentru a sprijini redresarea economiei regiunii, afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19), deşi negocierile au arătat diviziunile din blocul comunitar privind răspunsul la epidemie, transmite Reuters, citat de Agerpres.
13.Coronavirus în Iran: Liderul suprem dă acces la 1 miliard de euro din fondul suveran al ţării pentru lupta cu pandemia. Cum arată situaţia în cel mai afectat stat din Orientul Mijlociu Liderul suprem al Iranului, ţara cu cele mai multe victime din Orientul Mijlociu, aiatolahul Ali Khamenei, dă acces autorităţilor la un buget de 1 miliard de euro din fondul suveran al ţării pentru a investi în măsuri de combatere a pandemeiei coronavirus, scrie Reuters. Iată care erau luni cifrele victimelor COVID-19 în Iran.
14.Stimulentul de risc pentru personalul medical va fi de 2.250 lei net lunar / Guvernul a adoptat 5 măsuri decontate din fonduri UE Stimulentul de risc pentru personalul medical implicat direct în tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus, aproximativ 75.000 de cadre medicale, va avea o valoare lunară de 2.500 lei (din care se scade impozitul pe venit de 10%). Acest stimulent nu se referă doar la medici, ci şi la asistenţi, la partea de personal care deserveşte ambulanţele, la partea de personal paramedical, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, la finalul ședinței de guvern.Buget de achiziţii de echipamente de 350 miloane euro, inclusiv spitale modulare.Asistenţii socliali vor acorda sprijin persoanelor în vârstăAchiziţia de produsele de igienă corporală pentru cei aflaţi în carantină
15.Angela Merkel: UE se află în cea mai mare criză din istoria sa din cauza pandemiei coronavirus Criza generată de pandemia de coronavirus constituie o provocare de proporţii istorice pentru Europa, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pledând pentru aprofundarea integrării la nivelul Uniunii Europene.
16.Acţiunile aplicaţiei de videoconferinţă Zoom scad drastic după scandalul legat de securitatea datelor Acţiunile aplicaţiei Zoom, utilizată şi de scolile sau firmele din România pentru a comunica de la distanţa în acestă perioada, au scăzut luni cu 9% la Bursa de la New York, adăugându-se declinului semnificativ din ultimele zile, din cauza temerilor privind protecţia vieţii private legate de aplicaţia Zoom şi a sporirii concurenţei din partea firmelor rivale, transmite Reuters. citat de Agerpres.
17.Autoritatea Europeană de Protecţia Datelor vrea o aplicaţie la nivel european care să monitorizeze răspândirea coronavirusului Autoritatea Europeană de Protecţia Datelor susţine că este nevoie de o aplicaţie care să monitorizeze şi să centralizeze datele cu privire la răspândirea noului coronavirus la nivel european, care să înlocuiască numeroasele aplicaţii utilizate la nivel naţional de statele din UE, care ar putea încălca regulamentul privind drepturile de confidenţialitate, scrie Reuters.
18.CERT-RO: Atenţie la emailurile false care par a fi trimise de Poliția Română! CERT-RO și Poliția Română semnalează apariția unor emailuri potențial malițioase, pe care utilizatorii le primesc de la adrese neoficiale și în care aceștia ar fi notificați despre faptul că au devenit subiectul unei anchete.
19.Doi antreprenori au lansat o platformă care să-i ajute pe producătorii din Cluj Doi antreprenori au lansat o platformă online care aduce împreună micii producători din județul Cluj cu scopul de a sprijini afacerile locale și consumul de produse locale în această perioadă de criză, scrie Mediafax.
20.INFOGRAFIC Necesarul de alimente al populației poate fi acoperit din surse interne - studiu La momentul de față, România are capacități de producție care ar putea asigura în întregime necesarul de alimente al populației, este concluzia unui studiul realizat de platforma Termene.ro. Câte cheltuie românii pe mâncare.
21.Ce se întâmplă cu angajatele gravide, în timpul pandemiei de coronavirus Peste 500.000 de angajați au fost trimiși până în prezent în șomaj tehnic, iar alte peste 100.000 de persoane au fost disponibilizate în luna martie, potrivit datelor Inspecției Muncii, urmare a efectelor economice ale pandemiei de coronavirus. Ce se întâmplă cu salariatele gravide în această perioadă? Pot fi disponibilizate sau trimise în șomaj tehnic?
22.Amânarea ratelor la bănci: Cum poate fi aplicată şi ce înseamnă pentru firme, PFA sau ÎI Principalii beneficiari ai măsurii de amânare de către instituțiile de credit bancare și nebancare a ratelor și dobânzilor la credite, publicate în Monitorul Oficial, sunt: persoane fizice, PFA, întreprinderi individuale și familiale, profesii liberale și persoane juridice din contractele de credit, respectiv leasing, potrivit specialiștilor CITR și Impetum Group. Suspendarea se poate produce pentru o durată de până 9 luni (durată minimă de suspendare 1 lună) pentru rate de capital, dobânzi și comisioane, iar amânarea la plată nu va fi clasificată ca expunere neperformantă.
23.Costul orar al forței de muncă din România, penultimul din Europa Costul orar al forței de muncă din România, de 7,7 euro, era în 2019 al doilea cel mai mic din Europa, înaintea Bulgariei (6 euro) și după Lituania (9,4 euro), dar are cea mai mare creștere procentuală, de 13,1%, din uniune, în perioada menționată, arată datele Eurostat, citat de Mediafax.
24.Obligațiunile emise de frima românească de IT QUALITANCE intră la tranzacționare pe BVB Firma de tehnologie QUALITANCE, fondată în România, listează, începând cu data de 31 martie, obligațiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB), sub simbolul de tranzacționare Q22E.
25.Specialiştii atrag atenţia consumatorilor asupra produselor contrafăcute și de contrabandă: 4 domenii principale ale criminalității în criza coronavirus În contextul pandemiei de coronavirus, Asociația ACTIV atrage atenția tuturor consumatorilor asupra pericolelor la care se expun dacă achiziționează și consumă produse contrafăcute sau provenite din surse ilicite. Infractorii s-au grăbit să profite şi să exploateze această criză adaptându-și modul de operare sau implicându-se în noi activități criminale.
26.Situaţia insolvenţelor la nivel european şi domeniile cele mai afectate de criza coronavirus - studiu Potrivit estimării specialiştilor, 13.000 de IMM-uri și societăți cu capitalizare medie din zona Euro (7% din total) se aflau deja într-o situație de risc înaintea epidemiei de coronavirus. Această criză a fluxurilor de numerar le poate împinge acum în imposibilitate de plată. Iată cele mai afectate sectoare de activitate.
27.Mici antreprenori români: Vrem să susținem business-ul, nu să trimitem oamenii în șomaj Afacerile micilor antreprenori au fost lovite cel mai mult de coronacriza economică. Dincolo de perspectiva șomajului tehnic, de facilitățile oferite de stat angajaților, mulți dintre oamenii de afaceri sunt deciși să continue activitatea, să își plătească salariații și să își extindă serviciile și vânzările. În fața situației fără precedent cu care se confruntă economia, antreprenorii fac un apel la colaborare în mediul de business, la evitarea blocajului financiar și a disponibilizărilor de personal, arată analiza unei firme de consultanţă.
28.Cum se schimbă obiceiurile consumatorilor în perioadele de criză – studiu Pe măsură ce pandemia COVID-19 se extinde şi se adânceşte, consumatorii din întreaga lume îşi schimbă dramatic comportamentul de cumpărare. O companie de cercetare a identificat şase etape de comportament ale consumatorilor care se leagă direct de preocupările privind noul coronavirus.
29.Top domenii în care se caută angajaţi în această perioadă de criză Piața muncii a trecut printr-o schimbare bruscă în ultima lună, iar efectele acestei schimbări au fost resimțite fără întârziere atât de angajatori, cât și de candidați, arată o analiză eJobs. Deși o parte dintre companii a decis să amâne atragerea de noi candidați pentru momentul în care România va depăși punctul critic al epidemiei de coronavirus, sunt și domenii în care activitatea a crescut exponențial în această perioadă.
30.Plan de continuitate a afacerii: 3 paşi importanţi pentru a crește șansele de supravieţuire pentru firme cu 30% Un plan bine pus la punct de continuitate a afacerii crește cu cel puțin 30% șansele unei întreprinderi de a face față unei crize precum cea pe care o traversăm în aceste zile, când firmele încearcă să se replieze, să se adapteze și să își continue activitatea prin adoptarea unor soluții pentru menținerea în funcțiune a unor procese de business esențiale, potrivit consultanţilor de business.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 14 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by