Articole scrise de RA


1 - 30 din 968 rezultate
1.Specialiștii în investiții și fintech sfătuiesc startup-urile fintech: Răbdarea și modestia vă pot aduce succesul când lucrați cu băncile Înconjurați-vă de cât mai mulți lideri și fiți răbdători, modești când lucrați cu băncile: acesta sunt câteva dintre sfaturile oferite de unii dintre cei mai importanți specialiști în investiții și fintech în timpul unui eveniment IT.
2.Finanțări 2021: IMM Invest, IMM Factor și Subprogramul IMM Agro Invest Guvernul a aprobat miercuri continuarea programelor IMM INVEST ROMANIA, IMM FACTOR și a subprogramului AGRO IMM INVEST, cu alocarea plafoanelor de garantare pe fiecare program, se arată într-un comunicat transmis de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM.
3.Uber se extinde și în Craiova Platforma de ridesharing Uber este disponibilă începând de joi și în Craiova, al șaptelea oraș în care serviciul se extinde în România.
4.Program european de accelerare pentru startup-uri care operează cu date Programul de accelerare european Data Market Services pentru startup-uri care operează cu date a lansat înscrierile pentru cea de-a treia cohortă. Ce startup-uri se pot înscrie.
5.Google anunță un fond de 25 milioane de dolari pentru a sprijini femeile să-și dezvolte carierele Google a anunțat luni că alocă un buget de 25 milioane de dolari pentru programul Impact Challenge, prin care va oferi finanțare și expertiză ONG-urilor din întreaga lume care vin în sprijinul femeilor și fetelor și le ajută în dezvoltarea carierei lor.
6.23 de proiecte IT din Cluj și Timișoara, selectate în programul Innovation Labs 23 de echipe bazate pe inovații tehnice au fost selectate în cadrul hackathoanelor on-line, desfășurate în paralel - în Cluj și Timișoara pentru a participa la programul de mentorat de 7 luni, organizat de acceleratorul Innovation Labs.
7.Angajatele din România cred că munca de acasă le-a îngreunat considerabil jobul - sondaj 64% dintre femei au declarat că au fost afectate cel mai mult de izolarea impusă de măsurile de restricție. 58% au declarat că munca de acasă a fost o corvoadă și numai 26% au considerat telemunca drept o măsură pozitivă. 16% au evitat să se pronunțe în această privință, potrivit unui sondaj realizat de o companie de consultanță.
8.VIDEO Google: Ce au căutat și cumpărat online românii în pandemie Vânzările prin e-commerce au crescut cu 32% în 2020 și au reprezentat o zecime din totalul vânzărilor de retail, potrivit unui studiu Euromonitor prezentat de Google România, la o conferință online.
9.O treime dintre angajați iau în considerare schimbarea locurilor de muncă în urma pandemiei - studiu Având în vedere pandemia globală COVID-19, 35% dintre angajați se gândesc să treacă la un nou loc de muncă în următoarele 12 luni, așa cum a dezvăluit raportul Kaspersky. Principalele motive pe care oamenii le-au invocat pentru această schimbare legată de carieră sunt atât naturale, cât și de înțeles în aceste circumstanțe. Acestea includ dorința de a primi un salariu mai mare (49%) și menținerea unui echilibru echitabil între viața profesională și cea privată (41%).
10.Șase companii românești incluse în clasamentul Financial Times al celor mai performate companii Șase companii locale au fost incluse în clasamentul Financial Times al celor mai performante 1.000 de companii din Europa din punct de vedere al ritmului de creștere, potrivit Mediafax.
11.Revolut lansează operațiunile bancare în România Aplicația Revolut anunță operaționalizarea licenței sale bancare în România. Utilizatorii pot opta pentru transferul la Revolut Bank și vor avea protecție pentru depozite.
12.Tendințele care vor defini mediul online în 2021: Indexarea va fi realizată aproape exclusiv prin versiunea pentru mobil a domeniului Accentul în acest an va fi mai mult ca niciodată pe calitatea conținutului și va fi prioritizat domeniul web adaptat dispozitivelor mobile, arată analiza unei agenții de SEO. În 2020, comerțul online a cunoscut cea mai mare creștere din ultimul deceniu pe măsură ce tot mai mulți oameni au recurs la acest canal pentru cumpărături de uz general sau orientate către munca de acasă.
13.Ce beneficii extrasalariale primesc românii dupa un an de pandemie: Consilierea psihologică profesională, bugetul pentru amenajarea biroului de acasă sau pensia privată facultativă Alături de salariu și de oportunitățile de avansare în carieră, beneficiile extrasalariale oferite de angajatori sunt, de ani buni, printre primele lucruri la care se uită candidații atunci când vor să se angajeze. Mult timp, aceste pachete au fost ajustate doar pe plus, fie prin adăugarea constantă a unor beneficii noi, fie prin majorarea plafoanelor disponibile pentru cele existente. Cu toate acestea, ultimul an a venit, pe de o parte, cu ajustări în minus și, pe de altă parte, cu nevoia introducerii unor beneficii pe care până acum nici companiile și nici angajații nu le luaseră în calcul.
14.Apple cumpără o companie la fiecare trei - patru săptămâni Apple a achiziționat aproximativ 100 de companii în ultimii șase ani, a dezvăluit directorul executiv al companiei, Tim Cook, potrivit BBC, citat de Mediafax.
15.Programul de accelerare pentru startup-uri IT Innovation Labs anunță Hackathoanele din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara Innovation Labs, programul de accelerare pentru start-up-uri tehnice și mentorat pentru tineri antreprenori, studenți și cercetători, anunță programul Hackathoanelor și programelor de mentorat de 7 luni, organizate în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Când încep înscrierile și cine poate participa.
16.Consultanți: Zeci de mii de firme, cu spatele la zid, din cauza datoriilor. IMM-urile, cele mai afectate 2021 va fi anul în care multe companii, în special din zona IMM-urilor, vor fi nevoite să găsească soluții pentru plata datoriilor restante, rostogolite din anul trecut. Potrivit analizei unei firme de consultanță, pentru multe dintre ele, chiar și în condițiile revenirii economiei pe linia de plutire, misiunea va fi una cu adevărat imposibilă, iar numărul insolvențelor va atinge un nivel semnificativ.
17.Google face modificări la platforma folosită pentru școala online Google introduce câteva funcționalități pentru instrumentele sale folosite la predarea online, precum Google Classroom, care să-i ajute pe profesori să-și organizeze mai bine orele. Iată cu ce modificări vin tool-urile Google.
18.Startup-ul românesc iFactor primește finanțare din partea fondului ROCA X și se listează pe platforma de equity crowdfunding Seedrs, din Londra iFactor, o soluție digitală de finanțare pentru IMM-uri, primește finanțare din partea ROCA X și devine prima firmă românească listată pe platforma europeană de equity crowdfunding Seedrs, din Londra.
19.Platformă de recrutare: Ce CV-uri caută angajatorii Dincolo de CV-urile pe care le primesc constant de la aplicanți, angajatorii caută activ anumite profile care să fie compatibile cu cerințele lor. Cuvintele cheie cel mai des folosite de către specialiștii în resurse umane care au căutat CV-uri în baza de date eJobs, în ultimul an, au fost ”call center”, ”customer support”, ”java developer”, ”sales”, ”accountant”, ”technical support” sau ”germană”.
20.Ce cred tinerii după absolvirea școlii, ce joburi vor și la ce salarii se așteaptă În plină pandemie, tinerilor le este tot mai greu să își găsească un loc de muncă. Transformările semnificative prin care trece economia, scăderea cererii în piața HR și lipsa unei perspective afectează puternic generația abia ieșită de pe băncile școlii. Potrivit unui barometru realizat de Frames, la comanda Best Smart Consulting, 8 din 10 tineri spun că absolvirea școlii nu este de ajuns ca să își găsească un loc de muncă.
21.Cum va evolua comerțul online românesc în 2021 România traversează o etapă accelerată de digitalizare, cu efecte directe asupra retailului tradițional care va migra tot mai mult către comerțul online. După un salt de cel puțin 3 ani anul trecut, comerțul online își va continua evoluția și va înregistra o creștere de cel puțin 15% în 2021, oferind o perspectivă optimistă pentru magazinele locale, arată analiza unei companii care dezvolta soluții IT de eCommerce.
22.Cum văd managerii români revenirea din criza adusă de pandemie. HoReCa, cel mai afectat sector Încrederea managerilor în economia românească a crescut în Q4 2020, în condițiile în care scăderea cifrei de afaceri este la jumătatea așteptărilor pesimiste de la începutul pandemiei, potrivit rezultatelor studiului CONFIDEX. Firmele încep să își reconfigureze spectrul de priorități și devin tot mai interesate de digitalizare și de redefinirea relației cu clienții.
23.Startup-ul românesc de roboți software Tailent se extinde în America Centrală și de Sud Startup-ul românesc Tailent, care dezvoltă soluțiile de Robotic Process Automation (RPA), la fel ca unicornul UiPath, se extinde în America Centrală și de Sud printr-un parteneriat cu firma IT Serviceaide.
24.Șeful Twitter și rapperul Jay-Z investesc peste 23 de milioane dolari într-un fond de dezvoltare a Bitcoin Directorul executiv al Twitter, Jack Dorsey, a anunțat un parteneriat cu artistul Jay-Z pentru a lansa un fond de dezvoltare a Bitcoin, care se va concentra pe dezvoltarea criptomonedei în India și Africa. Fondul numit Btrust este finanțat cu o investiție inițială de 500 de bitcoin, adică aproximativ 23,6 milioane de dolari.
25.Ce spun șefii din companii despre schimbările aduse de pandemie - studiu Mulți directori executivi chestionați din Europa Centrală și de Est (CEE) au evidențiat infrastructura tehnologică și schimbările de pe piață ca elementele cheie care vor crea cele mai mari provocări pentru organizația lor în următorii 2-3 ani. În plus, 62% dintre ei consideră tehnologia, iar 43% reglementările drept forțe externe care le vor afecta business-urile în următorii ani, arată un studiu al IBM.
26.Cine îți urmărește amprenta digitală: 8 sfaturi pentru mai multă siguranță în online Societatea interconectată schimbă modul de înțelegere a vieții private. O prezență online de un fel sau altul este o parte integrantă a vieții de zi cu zi pentru mulți oameni. Cu toate acestea, a fi prea relaxat în ceea ce privește partajarea informațiilor pe internet poate prezenta riscuri, chiar și în offline. Cum putem crește securitatea datelor cu caracter personal.
27.Cele mai căutate joburi, în ianuarie: Tinerii nu mai caută atât de mult să facă freelancing Retail, IT, call center / BPO, prestări servicii, banking și publicitate / marketing – acestea sunt domeniile preferate de candidații entry level. Tinerii sunt categoria cea mai interesată de joburile remote, dar care aplică cel mai puțin pentru străinătate, potrivit platformei de recrutare eJobs.
28.Cum folosesc retailerii inteligența artificială pe platformele lor online În 2020 s-a înregistrat o mare tendință de democratizare și răspândire a AI (inteligența artificială) în e-commerce. În timp ce în trecut doar giganții de comerț electronic foloseau algoritmi de învățare automată (ML) pentru a afla tendințele vânzărilor, acum chiar și micii comercianți sunt dispuși să folosească AI și ML pentru a înțelege piața dinamică a modei, ceea ce le poate oferi șanse mai mari de a avea mai mult succes, arată analiza unui motor de căutare de modă online din România.
29.Google Arts & Culture prezintă expoziția dedicată lui Vassily Kandinsky Centrul Pompidou și Google Arts & Culture îl omagiază pe Vassily Kandinsky, considerat inițiatorul mișcării abstracte în artă, prin expoziția virtuală “Sounds like Kandinsky”. Aceasta reunește operele de artă emblematice ale lui Kadinsky, oferă acces la arhive personale rare și prezintă experimentul “Play a Kandinsky” (realizat cu tehnologie „Machine Learning”) care oferă tuturor șansă să audă sunetele culorilor și formelor, precum Kadinsky.
30.Cei mai mulți angajați români vor să continue să lucreze într-un sistem hibrid și să îmbine activitatea de la distanță cu prezența la birou, după pandemie- sondaj Peste 64% din totalul angajaților care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs spun că și-ar dori să continue să lucreze o parte din timp de acasă și după ce va trece pandemia de coronavirus. Dacă ar putea să-și aleagă programul, 23% dintre aceștia consideră că lucrul la distanță ar fi util cel puțin 1-2 zile pe săptămână, în timp ce aproape 12% ar vrea să meargă la birou doar 4 zile pe lună.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 33 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by