Articole scrise de RA


1 - 30 din 237 rezultate
1.Cum luptă un site românesc de dating cu marile platforme precum Tinder: Un sistem de inteligență artificială care să valideze autenticitatea profilurilor Un site de dating din România anunță că lansează o nouă tehnologie prin care algoritmul său de Inteligență Artificială va avea inclusiv capacitatea de recunoaștere facială şi verifică astfel dacă persoana din fotografia de profil este aceeași cu utilizatorul. Acest lucru oferă o siguranță în plus persoanelor care decid să se întâlnească și în offline cu o persoană cunoscută pe site, susţin reprezentanţii platformei.
2.Consumul pierde teren. Insolvențele se extind puternic în sectorul comerțului Consumul, principalul motor al creșterii economice, începe să dea rateuri. Inflația, blocajul financiar, deprecierea leului și scăderea vânzărilor crează tot mai multe dificultăți companiilor din comerț. Peste 1.200 de firme din acest sector au intrat în insolvență în primele opt luni din acest an. Numărul insolvențelor din retail, din august, era de aproape 10 ori mai mare decât în ianuarie, arată analiza unei firme de consultanţă
3.Rate mai mici la împrumuturile pentru locuințe prin refinanțare, la Banca Transilvania Persoanele care doresc să refinanțeze la Banca Transilvania creditele imobiliare/ipotecare în lei sau euro pot beneficia de rate mai mici. Cea mai nouă ofertă BT, valabilă până la finalul acestui an, înseamnă împrumuturi mai avantajoase, acoperirea de către bancă a taxelor notariale şi evaluarea imobilului fără a fi perceput comision.
4.De câţi IT-işti au nevoie firmele din România. Cum se schimbă procesele de recrutare în domeniu – studiu Firmele şi instituţiile româneşti au un deficit de aproximativ 15.500 specialişti IT pe an. O soluţie ar fi dublarea numărului de absolvenți în tehnologie pentru a acoperi acest deficit, arată un studiu realizat de Codecool şi Brainspotting. Iată cum încearcă companiile să rezolve această problemă.
5.R​evolut: 5 sfaturi pentru a face cumpărături online în siguranță și a evita fraudele La mijlocul lunii septembrie a intrat în vigoare directiva PSD2 (Payments Services Directive), care, printre altele, prevede securizarea tranzacțiilor online prin autentificarea în doi pași. Acest lucru are ca scop protejarea celor care efectuează tranzacții online de posibile fraude.Din păcate însă, niciun sistem de securitate nu este 100% infailibil, iar escrocii cibernetici caută în permanență modalități tot mai sofisticate pentru a-i frauda pe cei care efectuează tranzacții online.
6.Comisarul financiar al UE se va ocupa de reglementarea monedelor digitale Comisarul pentru stabilitate financiară a Uniunii Europene Valdis Dombrovskis s-a angajat, în cazul în care va fi numit din nou, să propună noi reguli pentru reglementarea monedelor virtuale, cum ar fi Libra, moneda pe care Facebook intenționează să o lanseze, transmite Reuters, citat de Mediafax.
7.Un startup de trotinete electrice primeşte o investiţie de 60 milioane dolari pentru a creşte rezistenţa vehiculelor Tier Mobility, un startup de trotinete şi scutere electrice din Berlin, primeşte o rundă de finanţare de 60 de milioane de euro şi spune că va investi banii în extindere şi în îmbunătăţirea rezistenţei trotinetelor.
8.Codul de bare împlinește 67 de ani de la patentare. Cum funcţionează acestă tehnologie Astăzi, se împlinesc 67 de ani de când codul de bare, unul dintre cele mai folosite sisteme din lume, a fost patentat în Statele Unite ale Americii. Deși în 1952, anul recunoașterii acestei invenții nu a fost receptat pozitiv de mulți producatori, codul de bare a devenit o știință în sine, care a dus la dezvoltarea unor tehnologii moderne cu impact și o serie de avantaje în comercializarea mărfurilor.
9.Ce joburi caută românii în străinătate Printre cei mai interesați de perspectiva de a lucra în afara țării sunt candidații foarte tineri, aflați la începutul vieții profesionale, fără experiență sau cu experiență minimă pe piața muncii, potrivit eJobs. Germania, Marea Britanie și Olanda au fost țările care au atras cei mai mulți candidați.
10.Autorităţile cer companiei Facebook să renunţe la planul de criptare a mesajelor. Cum răspunde Zuckerberg Autoritățile de la Washington și de la Londra se opun, într-o scrisoare comună, inițiativei Facebook de a cripta mesajele private dintre utilizatorii rețelei sociale, în încercarea de a contracara fenomenele de terorism și abuz împotriva copiilor, scrie Reuters, citat de Mediafax. Cum răspune şeful Facebook, Mark Zuckerberg, acestor cerinţe.
11.Banca Transilvania se extinde în domeniul pensiilor private Grupul Financiar Banca Transilvania îşi extinde serviciile financiare pentru cei peste 3 milioane de clienți printr-o investiție în domeniul pensiilor administrate privat: BT Asset Management S.A.I. (BTAM) şi BT Investments achiziționează 100% din Certinvest Pensii.
12.3 idei de afaceri cu impact social reprezintă România într-o competiţie internaţională Trei echipe au câștigat premii în valoare de câte 1.500 de euro și ocazia de a reprezenta România la Kiev, în Ucraina, cu ideile lor de afaceri sociale, într-o competiţie internaţională. Iată ce propun aceste proiecte.
13.Uber lansează serviciul de recrutare prin care concurează cu site-urile de joburi Uber întră pe piaţa platformelor de joburi prin lansarea unui serviciu de recrutare, Uber Works, în primă fază doar Statele Unite.
14.Fond de investiţii de 150 milioane dolari pentru startup-uri IT europene Notion Capital Venture Fund, fond de investiţii cu zece ani de experienţă în piaţă, anunţă investiţii de 150 de milioane de dolari în startup-uri care dezvoltă soluţii SaaS (software ca serviciu), în următorii ani.
15.Mai mult de jumătate dintre afaceri au suferit o breșă de securitate în ultimii trei ani. Angajaţii, principalii vinovaţi Circa șase din zece companii au suferit o breșă de securitate informatică în ultimii trei ani, iar o treime dintre specialiștii în securitate IT care nu au avut de-a face cu incidente spun că e foarte probabil să fie victime fără să știe asta, arată un studiu global al Bitdefender.
16.Papa Francisc avertizează Silicon Valley: Inteligenţa artificială ar putea face mult rău Papa Francisc avertizează marile companii din Silicon Valley că trebuie să se asigure că noile tehnologii, precum inteligența artificială, nu duc la o nouă „formă de barbarie” în care legea celor mai puternici este mai presus de binele comun, scrie Reuters.
17.Obligații fiscale 2019: Ce declaraţii trebuie să depună firmele şi contribuabilii în octombrie Calendarul obligațiilor fiscale pentru luna octombrie a fost publicat pe site-ul ANAF. Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România vor depune Declarațiile informative privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național aferente perioadei de raportare precedente. Iată ce alte declaraţii trebuie să depună firmele şi contibuabilii în această lună.
18.Legislația NIS: Ce firme sunt obligate să aplice noul regulament şi care sunt sancţiunile Marile companii din domenii cheie, precum și furnizorii lor de servicii digitale, trebuie să se pregătească pentru a respecta obligațiile prevăzute de legislația privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice (legislația NIS), pentru a evita amenzi consistente, avertizează experții.
19.Datele a 4,9 milioane de utilizatori ai unui serviciu de livrare mâncare au fost furate În urma unei breşe de securitate a bazei de date a unuia dintre cele mai mari servicii de livrare de mâncare din Statele Unite, DoorDash, care este peste UberEats, datele cardurilor a 4,9 milioane de utilizatori care au folosit acest serviciu în ultimele luni au fost accesate de hackeri, scrie Reuters.
20.Un nou program de accelerare pentru startup-urile româneşti Se lansează un nou program de accelerare pentru startup-uri. Commons Accel este un program dedicat firmelor nou înființate din domeniile Proptech, IoT și SDG și va fi lansat pe 2 octombrie, odată cu deschiderea noului spațiu de coworking Commons Băneasa.
21.Topul domeniilor în care românii îşi caută joburi, în funcţie de vârstă Aproape jumătate din numărul total de aplicări pentru joburile din vânzări (3 milioane, de la începutul anului și până acum) a fost depus de candidații cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani. Aproximativ 750.000 de aplicări au aparținut celor din categoria de vârstă 18-24 și peste o jumătate de milion candidaților cu vârste între 36 și 45 de ani. Cei care au peste 45 de ani sau sub 18 ani au avut și cel mai mic număr de aplicări – 308.000, respectiv 37.000, de la începutul anului și până acum.
22.Competiţie pentru startup-uri IT: Premiu de 125.000 Euro Spotlight, organizată în cadrul Conferinţei How to Web pentru a obţine premiul cel mare, o investiţie de 125.000 euro. Valoarea totală a premiilor este de 1 milion de euro. Startup-urile pot aplica până la data de 10 octombrie.
23.Sondaj: Firmele caută în continuare angajați, dar pe aceleași salarii ca anul trecut Lipsa resurselor umane continuă să fie o problemă pentru angajatori. Companiile sunt nevoite să acopere cu 15% mai multe poziții noi în ultimul trimestru din acest an comparativ cu perioada similară din 2018, dar cu toate acestea nu sunt dispuse să atragă candidați cu salarii mai mari sau oferă pachete salariale cu doar 5% mai generoase, potrivit BestJobs.
24.Firmele de servicii locale, scutite de la plata tarifelor pentru drumurile publice Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for legislativ decizional, un proiect de lege prin care firmele care desfășoară servicii de interes local sau național sunt scutite de la plata tarifelor pentru utilizare şi acces în zona drumului public, transmite Mediafax.
25.Google lansează Play Pass, serviciu de acces la aplicaţii şi jocuri fără reclame Google a anunțat lansarea Play Pass, un serviciu de abonament care oferă utilizatorilor de Android acces la peste 350 de aplicații și jocuri fără reclame sau achiziții în aplicație şi intră în competiţie cu Apple Arcade.
26.Program de pre-accelerare de 6 săptămâni realizat de antreprenori pentru antreprenori IT – mai sunt doar câteva zile de înscrieri StepFWD este un pre-accelerator de startup-uri tehnice cu echipe diverse aflate la început de drum ce-și propune să echilibreze ecosistemul antreprenorial în România. Acesta este realizat de către Codette împreună cu TechHub Bucharest, organizat în parteneriat cu Google for Startups și susținut de Ambasada Statelor Unite în România și este un pre-accelerator realizat de antreprenori pentru antreprenori. Aplicațiile sunt deschise până pe 29 septembrie.
27.Angajații români au cumpărat în prima jumătate a anului 2019 beneficii extrasalariale de peste 110 milioane de lei, cât în tot anul 2018 Piața de beneficii extrasalariale din România urmează o tendință ascendentă de la an la an, atât prin prisma numărului de beneficii acordate angajaților, cât și datorită bugetelor mai mari pe care angajatorii le alocă propriilor angajați. Într-un context atât de favorabil, însă, piața continuă să fie fragmentată și neunitară, majoritatea companiilor optând pentru politici și mecanisme interne de acordare a beneficiilor, în principal, prin sisteme fixe (prin care angajatorii oferă beneficii similare tuturor angajaților), susţine o platfomă online de beneficii extrasalariale.
28.Firmele românești se înglodează în datorii. Întârzierile la plată, tot mai mari Economia românească pare că atârnă de un fir de ață, cu afaceri tot mai vulnerabile. Pe fondul accentuării blocajului financiar, lipsei de finanțare și în absența unor planuri de business predictibile, mare parte dintre IMM-urile din România se cufundă tot mai adânc în dificultăți financiare, avertizează analiștii unei firme de consultanţă.
29.Fondatorul aplicaţiei Shazam vine la Bucureşti Chris Barton, antreprenor, co-fondator și Director în Board-ul Shazam, vine la Bucureşti, la conferința Globale IAA ”Creativity4Better”, alături de alţi lideri în inovație și tehnologie pentru a vorbi despre cultura inovaţiei. Iată povestea antreprenorului care a creat una dintre cele mai populare aplicaţii de muzică, achiziţionată recent de Apple.
30.Consultant: Inovarea în IT trebuie susținută inclusiv prin facilități fiscale În contextul global actual, domenii precum IT și cel al cercetării-dezvoltării-inovării („CDI”) sunt elemente cheie ale unei dezvoltări sustenabile, iar digitalizarea accelerată determină atât guvernele, cât și companiile să facă schimbări semnificative, arată o analiză a EY România.

1 2 3 4 5 6 7 8 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version