Articole scrise de P.H.


1 - 10 din 10 rezultate
1.Site-ul CNATDCU nu mai poate fi accesat Dupa aparitia, pe surse, a informatiei potrivita careia Consiliul general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis in sedinta de azi ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea s-a de doctorat, siteul institutiei a incetat sa mai functioneze.
2.20 decembrie 1989. Europa Libera: Editie speciala Actualitatea Romaneasca. Radio Bucuresti: Ceausescu: "posturile de radio de la Budapesta si din alte tari au declansat o campanie desantata de ponegrire, de imixtiuni impotriva tarii noastre" Intr-un discurs difuzat pe 20 decembrie la posturile nationale de radio si televiziune, Ceausescu vorbea despre protestele de la Timisoara ca despre actiunile teroriste ale unor bande de huligani sprijiniti de cercuri imperialiste si servicii secrete straine care doreau destramarea Romaniei si distrugerea independentei acesteia. O zi mai tarziu, la aceleasi posturi de radio si televizune huliganii deveneau revolutionari iar "fortele care aparau cuceririle socialiste ale Romaniei" deveneau teroristii.
3.21 decembrie 1989. Europa Libera: Exista atit de multi morti si raniti incit spitalele din Timisoara au devenit neincapatoare. Radio Bucuresti: oamenii muncii au tinut sa dea glas deplinei adeziuni fata de pozitia si ideile exprimate de tov. Nicolae Ceausescu In ziua ultimului miting al lui Nicolae Ceusescu, Radio Europa Libera cita surse din tara care vorbeau de sute de victime ale represiunii de la Timisoara. Radio Bucuresti transmitea urmatoarele:  "Este dreptul sacru al  oricarui popor de a-si hotari singur modul de viata, regimul politic conform nazuintelor si traditiilor sale". Era vorba despre poporul panamez cu care partidul comunist roman isi anunta solidaritatea in fata "agresiunii Statelor Unite impotriva Republicii Panama".
4.22 decembrie 1989. Europa Libera: Postul de radio Bucuresti transmite liber! Radio Bucuresti: Fratilor, dictatorul a fugit! Am invins! 22 decembrie a inceput la Radio Bucuresti cu anuntul "sinuciderii generalului tradator Milea" si cu decretul semnat de Nicolae Ceausescu prin care se instituia starea de necesitate in tara.Peste doar cateva ore, de la microfonul radioului, Mircea Dinescu anunta "Dictatorul a fugit!".
5.23 decembrie 1989. Europa Libera: Au avut loc lupte si la Arad, Cluj si Brasov. Radio Bucuresti - Ion Iliescu: "Va veni momentul judecatii drepte, severe a poporului, a celor care s-au facut vinovati de aceasta tragedie nationala" Pe 23 decembrie, Ion Iliescu anunta oficial arestarea sotilor Ceausescu. In tot timpul zilei, la Radio Bucuresti, s-au facut apeluri catre armata si cetateni sa vina sa apere cladirile radiolui si ale televiziunii. Mesajul se schimba de la o ora la alta, penduland intre: "cadirea este atacata de arabi" si "armata a reusit sa stabilizeze stuatia". Generalul de securitate Iulian Vlad anunta trecerea fortelor Ministerului de Interne si ale Securitatii de partea demonstrantilor.
6.24 decembrie 1989. Europa Libera: Luptele armate scad in intensitate la Timisoara. Radio Bucuresti: Au fost arestati Nicolae si Elena Ceausescu, Nicu, Zoe si Ilie Ceausescu, Ion Dinca, Emil Bobu si Tudor Postelnicu In ajunul Craciunului, Radio Bucuresti relata despre arestarea membrilor familiei Ceausescu. Crainicul povesteste despre retinerea Zoei Ceausescu: "Fosta Principesa, arestata si bagata in duba, ce credeti ca a intrebat fiind dusa spre inchisoare: "N-au loc sa vina cu mine si catelutele mele ?" Da este loc intr-o duba pentru toti catei care compun clanul Ceausescu."
7.25 decembrie 1989. Europa Libera: Nicolae si Elena Ceausescu au fost executati. Radio Bucuresti: A murit Anti-Cristul, sa nu-l primeasca pamantul romanesc De Craciun, Europa Libera anunta condamnarea la moarte a sotilor Ceausescu si indeplinirea sentintei. La Radio Bucuresti se difuza un comunicat al Consiliului Frontului Salvarii Nationale in care se spunea: "Astazi am produs si cozonac. Cozonac pentru Craciun! Consiliul FSN, asa cum ati vazut si la emisiunile de radio si televizor, a luat si o sa ia masuri energice pentru asigurarea hranei poporului. NU mai vindem la altii mancarea poporului. Deja in magazinele noastre din Capitala sosesc alimentele pregatite de Ceausescu sa plece peste granita, la export. Aveti incredere ca nu va mai fi foamete!"
8.26 decembrie 1989. Europa Libera: Proteste impotriva fostilor comunisti din noul guvern. Radio Bucuresti: Cea mai neagra epoca din istoria Romaniei a luat sfarsit Pe 26 decembrie si Europa Libera si Radio Bucuresti anuntau procesul si executia sotiilor Ceausescu in data de 25 decembrie. La finalul unei stiri despre conferinta de presa tinuta de noul premier Petre Roman in fata corespondentilor presei sovietice, Europa Libera informa despre o demonstratie desfasurata la Bucuresti, "in care populatia si-a manifestat furia cu privire la gradul extins de participare a comunistilor in noul guvern."
9.27 decembrie 1989. Europa Libera: Din definitia teroristului, data de CFSN: Terorist este persoana care lupta impotriva CFSN. Radio Bucuresti: Mesajul lui George Bush: Ne pregatim sa conlucram cu noul guvern roman Pe 27 decembrie, Europa Libera anunta, preluand informatiile furnizate de corespondentii straini de presa, ca la Timisoara: "din cei aproximativ 200 de membri ai bandelor pro-Ceausescu din oras, 50 au fost facuti prizonieri si 5 au trecut de partea poporului". Radio Bucuresti difuza decizia Consiliului Frontului Salvarii Nationale de separare a activitatii de stat de cea politica si de scutire de la plata taxelor vamale a bunurilor aduse din strainatate de persoanele fizice romane.
10.Quiz: Identificati personajele din ultimul clip publicitar pentru Logan Unde-s revolutiile de altadata? Francezii de la Renault au apelat la artileria grea in incercarea de a-i convinge pe nemti sa cumpere modelul Logan MCV produs de Dacia. Marx, Castro, Gandhi si Guevara au fost chemati sa-l anunte pe privitor despre iminenta victorie a revolutiei Logan.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by