Articole scrise de Ovidiu Popica


1 - 30 din 83 rezultate
1.Video. Vaccinare anti-criza economică, după coronavirus. Bune practici pentru gestiunea cash-flow-ului, cu Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR). Antreprenorii ar trebui să simuleze între trei și cinci scenarii de scădere a afacerii ca să poată anticipa nevoie de lichiditate în vreme de criză spune Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiari-Bancari (AAFBR), în dialogul LIVE #deladistanta. Scenariile de stres te pot alarma anticipat, pentru nevoia de lichiditate și te ajută să te pregătești cât mai bine.
2.Job-urile în perioada crizei sanitare. Vlad Sarca, antreprenor în resurse umane, răspunde la întrebări #deladistanta, miercuri 13 mai 2020, de la 17.00 Peste 350.000 de contracte de muncă erau încetate la 12 mai 2020, arată datele oficiale publicate de Ministerul Muncii. Cum îți regăsești de lucru în perioada următoare, cum te reinventezi pe piața muncii, ce faci dacă ai revenit din străinătate și vrei să lucrezi la tine în țară, cum îți păstrezi job-ul în perioada de criză? Discutăm la întâlnirea online #deladistanta cu Vlad Sarca, antreprenor și CEO EGV International, o firmă specializată în recrutarea forței de muncă.
3.Cum repornești cu promovarea online, după ieșirea din starea de urgență. Mădălina Stănescu: ”Este important sa comunicam, în primul rând, măsurile pentru siguranța clienților”. Ieșirea din starea de urgență, chiar cu menținerea unor precauții sporite va da afacerilor puse pe stop de ordonanțele militare din martie șansa unei reporniri graduale. Cabinete stomatologice, saloane de coafură, frizerii cu activitatea oprită brusc la timp de aproape două luni vor putea reprimi clienți, după 15 mai 2020. Cum te promovezi în următoarea perioadă, cum îți calibrezi mesajele comerciale și cum îți gestionezi mai iscusit bugetul? Iată o serie de sugestii și recomandări de la Mădălina Stănescu, antreprenoare în marketing digital.
4.George Scarlat, secretar de stat la Ministerul Agriculturii: Putem să ne asigurăm consumul intern. Nu cred că ar trebui să ne facem griji din punct de vedere al materiilor prime, suntem net exportator. George Scarlat, secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a răspuns întrebărilor despre situația pregătirilor pentru anul agricol 2020, prognozele privind producția agricolă, în contextul secetei instalate în anumite zone din țară și măsurile de sprijin pentru fermieri în contextul crizei economice.
5.VIDEO Cum începi să vinzi online, într-o oră. Alex Mareș, co-fondator Ebriza: Trendul de vânzare în online va crește și după criză Alex Mareș, co-fondator Ebriza, explică ce este și cum funcționează platforma de gestiune integrată a afacerilor care te poate ajuta să vinzi online rapid și simplu, cu o soluție la cheie special pregătită pentru mici antreprenori.
6.Cum soliciți ajutorul de șomaj dacă ești PFA. Cristi Rapcencu, lector universitar ASE, antreprenor, invitat la întâlnire online #deladistanță, cu întrebări de la cititori, marți 7 aprilie de la 15.00 Cristi Rapcencu, lector universitar ASE și antreprenor în domeniul serviciilor profesionale de expertiză și audit în contabilitate răspunde întrebărilor voastre despre ajutorul de șomaj pentru PFA – persoană fizică autorizată.
7.Cum trăiesc români din diaspora nord-americană criza Covid-19. Dialog #deladistanță Romania-SUA-Canada Trei români care trăiesc în SUA și Canada povestesc într-o discuție #deladistanță cum evoluează criza Covid-19 în Philadephia, Toronto și Montreal și cum îi afectează în viața de zi cu zi.
8.Banca Transilvania prelungește cu 2 luni perioada de grație la cardurile de credit BT prelungește perioada de grație pentru cardurile de credit cu 2 luni, astfel încât primele obligații de plată pentru clienți se vor muta în luna mai (1 - 25 mai).
9.Iulian Stanciu, CEO eMag, invitat la StartupCafe.ro, marți 21 ianuarie 2020 de la 12.00. Cu întrebări de la antreprenori Iulian Stanciu șeful Dante Internațional, compania care operează eMag vine marți 21 ianuarie 2020, de la ora 12.00, în studioul StartupCafe.ro, la o discuție LIVE despre cifrele și noile reglementări din comerțul electronic precum și despre noutăți pentru comercianții din eMag Marketplace.
10.Primii privatizați după 1989. Imagini inedite, câteva amintiri și o perspectivă personală despre antreprenoriat, pentru cei care s-au născut acum 30 de ani. Primul an de capitalism de după 1989 e consemnat în catastiful oficial ale economiei românești cu aproape 7.000 de firme înregistrate. Câteva mii de antreprenori au pornit într-o aventură pe care foarte puțini dintre micii nou deveniți patroni au dus-o până la capăt. Cum au pornit unii dintre ei și câte dintre firmele lor aveau să reziste?
11.Luni 16 decembrie 2019, ultima zi la iertarea penalităților. Cât ar câștiga fiscul și cât ar pierde Luni, 16 decembrie 2019, este ultima zi în care cei cu datorii la fisc pot scăpa de penalitățile pentru datorii la buget scadente până la finalul anului 2018, potrivit Ordonanței de Guvern nr. 6/2019.
12.Doi corporatiști au creat taxiul pentru haine murdare, la Timișoara Un cuplu de tineri finanțiști angajați în multinaționale a deschis la Timișoara o platformă de preluare gratuită, de la birou sau de acasă, a comenzilor de curățat haine. Antreprenorii au folosit o finanțare din fonduri europene. Cum au pornit afacerea și cum funcționează.
13.Cel.ro vs eMag.ro. Fazele unei confruntări între David și Goliat. Cum răspunde eMag eMag.ro liderul pieței de e-commerce și Cel.ro, unul dintre principalii săi concurenți, sunt în confruntare deschisă. Cea mai recentă bătălie, arbitrată de fisc, a adus retailer-ului online eMag.ro o sancțiune, în urma unei reclamații făcute de Cel.ro pentru “publicitate înșelătoare”, după cum susține reclamantul. Disputa a început de câteva săptămâni, chiar înainte de Black Friday 2019, cea mai importantă perioadă din an pentru vânzările online.
14.Menajere pe rețeta ”Uber”: plata cu cardul, trasee și deplasări optimizate în funcție de locație Doi absolvenți de master de la electronică, aflați la prima lor afacere, vor să extindă în marile orașe din Romania o aplicație pentru servicii de curățenie care pune în legătură clienții cu menajerele, standardizează menajul, introduce plata direct cu cardul și optimizează deplasările prestatorilor de servicii.
15.UiPath va găzdui, în Las Vegas, Forward III, primul eveniment global pentru comunitatea RPA. Daniel Dines, unul dintre speakeri Daniel Dines, CEO și fondator UiPath va vorbi în Las Vegas despre evoluția relației dintre oameni și roboți la primul eveniment global dedicat specialiștilor și utilizatorilor tehnologiei RPA (Robotic Process Automation, Automatizarea Robotizată a Proceselor), potrivit unui comunicat al UiPath.
16.Se confirmă oficial o investiție chineză în 15 silozuri de cereale apartinând Brise Group Un fond de investiții finanțat de guvernul chinez va investi în modernizarea a 15 silozuri de cereale care aparțin Brise Group, a confirmat BT Capital Partners, care a asistat vânzătorul în această tranzacție.
17.Apel 112 STS: Ce trebuie să știi despre aplicația asta și despre alte opțiuni similare de localizare Apel 112 este aplicația oficială de contact direct, cu localizarea apelantului, recomandată public de STS – Serviciul de Telecomunicații Speciale, pentru situații de urgență cum a fost cea în care s-a aflat adolescenta din Caracal, Olt. Sâmbătă dimineața, potrivit cifrelor afișate în Google Play, aplicația depășise deja 50.000 de instalări și avea peste 360 de recenzii pentru versiunea de Android, sistemul de operare cel mai utilizat pe telefoanele mobile din Romania.
18.Cursuri de programare cu recomandare de angajare. Cum te fac programator într-un an Un grup de profesioniști în domeniul IT, între care doi doctoranzi în inteligență artificială și machine learning, a lansat un program intensiv de cursuri de programare cu șanse de angajare, după absolvire, în mari companii IT.
19.Un echipament IT din cinci este afectat de aplicații malițioase, în administrația publică locală. Raport oficial CERT-RO Unul din cinci echipamente IT aflate în rețelele informatice din administrația publică locală sunt afectate de diferite aplicații malițioase, arată raportul CERT-RO pentru 2018.
20.VIDEO Ai da 600 de euro pentru un somn liniștit? Un startup olandez a creat Somnox, robotul care te ajută să (a)dormi Patru ingineri preocupați de problema insomniilor au creat un dispozitiv inteligent/smart care promite insomniacilor un somn mai sănătos. Somnox, ”primul robot din lume” pentru somn, după cum îl descriu creatorii, a fost prezentat pieței globale la marele târg de tehnologie din SUA, CES 2019, după două campanii de crowdfunding încheiate cu finanțări de jumătate de milion de dolari.
21.Ce companii din Romania dau cele mai bune salarii în 2019. Un top online În IT&C, bănci și firme de consultanță angajatorii oferă cele mai bune salarii, bonusuri și oportunități de dezvoltare personală, arată un clasament online bazat pe note acordate chiar de salariați sau foști angajați ai companiilor. vezi Top angajatori 2019 pe StartupCafe.ro
22.TABEL Cum a votat fiecare județ la referendum Referendumul lansat de președintele Klaus Iohannis a depășit pragul de 30%, la finalul zilei de duminică înregistrându-se o prezență de peste 41%. Dintre cei care au votat, 85% au răspuns „DA” la prima întrebare și 86% au răspuns „DA” la cea de-a doua întrebare. Vezi cum a votat fiecare județ din țară.
23.Google îți arată la București cu să îți extinzi afacerea la export. Ultimele locuri la Grow with Google Export Summit Antreprenorii care doresc să-și extindă afacerile pe piața internațională pot participa la Grow with Google Export Summit, un eveniment de o zi ale cărui teme sunt orientate spre instrumente, tactici și strategii de export la care se vor adăuga și exemple de afaceri care și-au extins cu succes operațiunile și pe alte piețe decât cea locală.Înscrierile pentru ultimele locuri se fac GRATUIT online, până pe 28 mai 2019
24.Cifrele lui Jamie Oliver: chef și promoter de succes, antreprenor în impas Peste 20 de restaurante din ceea ce presa britanică numește ”imperiul Jamie Oliver” sunt acum pe mâna KPMG după ce vedeta de televiziune a depus armele și a cerut intervenția administratorilor din cauza pierderilor de aproape 30 de milioane de lire sterline, potrivit datelor financiare prezentate de The Guardian. 1000 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă și, pentru alți 300 viitorul este nesigur. Cum a ajuns celebrul chef în impas?Citește pe StartupCafe.ro ce afaceri are Jamie Oliver și cum a încercat să se salveze de la faliment
25.Specializarea universitară care ”nu produce șomeri”: arhitectura navală. Cum merge un startup în domeniu. Video, Audio, Foto Galerie Trei antreprenori din Galați, absolvenți de arhitectură navală, au mizat pe specializarea din facultate pentru începerea unei afaceri, un startup de tehnologie, care se dezvoltă de la an la an. Una dintre firmele lor, aflată în al treilea an de activitate, a încheiat 2018 cu aproape 650.000 de euro cifră de afaceri și s-a mărit de la 3 la aproape 50 de angajați. Am discutat în studioul StartupCafe.ro despre cariera de arhitect naval, o specializare care se caută, pe bani frumoși, peste tot în lume și începe să fie bine plătită și în Romania.Vezi versiunea video a interviului StartupCafe.ro,Ascultă varianta extinsă audio, la Podcastul Antreprenorilor
26.Șah la Tinder cu Facebook Dating și Secret Crush pentru iubăreți. Facebook își anunță noua față Facebook va intra în competiție directă cu aplicațiile de dating, precum Tinder, odată cu extinderea Facebook Dating în 14 țări și lansarea unor noi funcționalități pentru cei aflați în căutarea unei relații: profilul, separat, de dating și Secret Crush. Sunt câteva dintre schimbările majore de strategie și noutățile pe care Mark Zuckerberg și executivii de la Facebook, WhatsApp, Instagram le-au anunțat la Conferința F8.
27.Incendiul de la Notre Dame pune în lumină o importantă eroare de algoritm de la YouTube O eroare de algoritm de la YouTube care a asociat imagini LIVE ale acoperișului fumegând al catedralei Notre Dame din Paris cu o referință din Enciclopedia Britannica privind atacurile de la 11 septembrie 2001 a stârnit indignare printre utilizatorii online. Un purtător de cuvânt de la Google a admis eroarea iar explicațiile au fost însoțite de regrete exprimate public.
28.Roboții, americanii și ardelenii. VIDEO/AUDIO Interviu cu una dintre echipele de liceeni care va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Robotică Patru echipe de liceeni pasionați de robotică, de la licee din Hunedoara, Alba Iulia, Câmpulung Muscel și București vor concura pentru Romania la campionatul mondial de robotică FIRST Championship 2019 din Detroit, SUA. StartupCafe.ro a discutat cu echipa XEO, de la Colegiul Național ”Horia, Cloșca și Crișan”, din Alba Iulia, care în 2019 a ajuns în semifinală despre pregătirile pentru competiție și despre pasiunea pentru roboți.Află din interviul video, pe Startupcafe.ro, cum au pornit, ce înseamnă robotica pentru ei, cum văd oportunitățile și spiritul de competiție.
29.Inovație și idee de afacere: automatul de pizza, inventat de trei italieni, a ajuns și în Romania. VIDEO. Cum funcționează Un automat care face pizza în mai puțin de 3 minute și o livrează consumatorului la cutie, precum cafeaua la pahar, e disponibil și pentru antreprenorii din Romania. Aparatul, pentru care au brevet de invenție 3 italieni, e ca un dulap de 2x2 metri și poate face blatul pe loc din apă și făină, adaugă toppingul, coace pizza și o livrează, pe loc, în cutie de carton.Vezi pe StartupCafe.ro cu funcționează automatul de pizza, cum se fabrică și cine l-a inventat.
30.VIDEO O ex-economistă de multinațională pariază antreprenorial pe boabele de cacao. Ce este și cum se produce ciocolata artizanală bean-to-bar O fostă economistă de la o multinațională a pariat, deschizându-și propria afacere, pe un model de producție și marketing relative recent printre ”ciocoholocii” din vest: bean-to-bar, sau ciocolata artizanală făcută în mici laboratoare, direct din boabe de cacao cultivate în ferme latino-americane. Proaspăta antreprenoare a scos pe piață trei sortimente de ciocolată și vrea să convingă consumatorii români că ciocolata se simte la gust și altfel decât cea pe care o învelește la TV, în staniol, o marmotă funny.

1 2 3 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by