Articole scrise de Ovidiu Petrovai


1 - 19 din 19 rezultate
1.Gandul: Tariceanu a dezvelit o statuie declarata ilegala pentru ca e urata Pornit prin tara sa sprijine candidatii pentru alegerile locale, Calin Popescu Tariceanu a fost pus de oamenii sai in postura de a gira o ilegalitate. El a dezvelit la Simeria, in judetul Hunedoara, o statuie a compozitorului si muzicologului Sigismund Toduta, careia Ministerul Culturii, condus de liberalul Adrian Iorgulescu, i-a dat aviz negativ, ba a mai si amendat primaria care a amplasat-o.
2.Constructorii ANL Blocuri pentru tineri si locuinte prin ANL. Program si propaganda PSD. Cateva blocuri si o afacere buna pentru firme clientelare. GAZETA va propune o ancheta despre situatia ANL-urilor din judetul Hunedoara, firmele beneficiare ale contractelor si cine sunt beneficiarii banului public.
3.Comedia umana Numirea lui Mihai Panaitescu in functia de director adjunct al Teatrului de Arta Dramatica din Deva este ilegala. Primaria Deva, institutia care a facut numirea, a comis o ilegalitate. Fara un aviz favorabil din partea Directiei pentru Cultura Hunedora, numirea nu are acoperire legala.
4.Condor SA, supapa Sartex Judetul Hunedoara are si el oamenii de afaceri care prospera. Unii dintre ei si-au facut averea de pe urma contractelor pe bani publici servite cu regularitate de autoritati. Societatile beneficiare au ajuns firme de top sau si-au extins activitatea, iar patronii au devenit baroni locali, cunoscuti de toata lumea.
5.Angajatii nu duc Dorr-ul Pensiunea "Vila Dörr" din Simeria se afla in atentia Inspectoratului Teritorial de Munca Hunedoara. ITM a primit o sesizare referitoare la incalcarea Codului Muncii de catre Paul Dörr, patronul "Vilei". Un angajat al lui Dörr a decis sa rupa tacerea si a reclamat autoritatilor abilitate conditiile de munca de la "Vila". Inspectorii ITM cerceteaza cazul
6.Instalatorii Armatei O societate hunedoreana cu magnet la banii publici este beneficiara mai multor contracte cu institutii ale statului. In interval de un an si jumatate, Intercom a castigat contracte cu statul de aproape 16 miliarde de lei vechi. La Finante, Intercom este trecuta cu mentiunea "s-a inceput executarea silita", din pricina datoriilor la bugetul de stat.
7.Batalia pentru Contransimex Contransimex SA Deva a ajuns in stare de faliment. Societatea este administrata de o firma de lichidare si urmiarita de creditori. Contransimex a devenit un "vanat" de pret pentru oameni de afaceri cu influenta in zona. Mai multe societati sunt interesate sa puna mana pe Contransimex la subpret.
8.Lupta sindicala si munca pe "plantatie" Orastia este de cativa ani scena unor conflicte de munca ce incep sa depaseasca sfera judetului. Protestele, grevele, luptele sindicale impart peisajul economic al urbei impreuna cu investitorii straini, fabricile nou aparute, afacerile de succes.
9.Unora le place riscul Consiliul Judetean Hunedoara este o autoritate locala a statului formata din alesii ai poporului, iar ASSET Management System din Bucuresti este societate controlata de un om de afaceri extrem de controversat, Sever "Dacia Felix" Muresan. Legatura dintre cele doua entitati o reprezinta un parteneriat public incheiat la sfarsitul lunii trecute.
10."Joint" americano-roman pentru consultanta pe DN 7 Doua dintre cele mai influente companii de consultanta au ajuns cu afacerile si in judetul Hunedoara. Search Corporation si Parsons Group au pus impreuna de un Joint Venture la drumul mare. Este vorba de drumul national Deva - Oradea, unde Parsons & Search a castigat serviciile de consultanta.
11.Tepuitorii societatii ROMCAMION Privatizarea fostelor societati de stat comuniste a fost miza unor afaceri ilegale de proportii. Mamuti industriali, combinate si intreprinderi au fost vandute la sume derizorii. FPS, APAPS, AVAS sunt numele institutiilor sub care statul a incheiat cele mai proaste afaceri.
12.ITALSTRADE - drumari cu Cosa Nostra, drumari cu PSD Companiile de constructii straine gasesc in Romania oportunitati de afaceri la fel de mari ca la ei acasa. Lucrarile de infrastructura reprezinta un segment generos pentru care antreprenorii europeni concureaza consecvent. Unii constructori s-au bucurat de contracte generoase si de atentia fostei guvernari PSD.
13.Contractele care tin ISON-ul lui Ivan GAZETA deschide o serie de anchete legate de afacerile oamenilor politici locali si relatiile de afaceri dintre acestia si statul roman. Primul care iese in fata pe acest subiect este presedintele PD Hunedoara, Gheorghe Ivan. Acesta conduce o prospera societate de constructii, care a castigat o serie de contracte bine platite cu institutii ale statului.
14.Primaria Petrosani autorizeaza ilegalitatile din Parang Primaria municipiului Petrosani a demarat un controversat proiect de investitie finantat din fonduri PHARE in masivul Parang. Costul investitiei se ridica la sapte milioane de euro. Scopul oficial al proiectului il reprezinta dezvoltarea potentialului turistic al zonei.
15.Ministrul Barbu, responsabil in afacerea MINAG Calan Sidermet SA Calan este obiectul unuia dintre cele mai mari "tunuri" din judetul Hunedoara. Dezmembrarea combinatului si vanzarea societatilor intrate ulterior in lichidare nu este straina actualului ministru al Muncii, Gheorghe Barbu, pe atunci presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara.
16.ALMO Construct, favorita contractelor ministeriale SC ALMO Construct SA, firma hunedoreana din domeniul constructiilor, se dovedeste unul dintre clientii favoriti ai licitatiilor pe banul public.
17.Bechtel & Bouygues, monopol in tandem Consortiul International al Jurnalistilor de Investigatii (ICJI) a cuprins companiile Bechtel si Bouygues in mai multe anchete, relevand ca firma americana si cea franceza sunt veritabili „baroni" ai contractelor internationale de infrastructura.
18.RAIFFEISEN ia partea leului Raiffeisen Bank Austria, partener al BERD in co-finantarea lucrarilor la Autostrada Bucuresti-Brasov, este actionar majoritar al uneia dintre cele trei firme constructoare, societatea austriaca Strabag AG. Aceasta din urma a primit fara licitatie din partea statului roman, in urma unui parteneriat public-privat, un tronson al Autostrazii Bucuresti-Brasov
19.NORDIN ia lozul de la stat Comisiile din subordinea Ministerului Transporturilor au servit NORDIN cu peste 40 miliarde de lei, prin atribuirea unor lucrari de consolidare. Totodata, NORDIN este unul dintre clientii banului public via Petrom, contractand, in decursul vremii, mai multe lucrari de modernizare a statiilor societatii petroliere.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by