Articole scrise de Ovidiu Ciulina


1 - 30 din 39 rezultate
1.Daca Dow Jones e regele burselor, cine sunt aparatorii lui? Dow Jones in continuare eschiveaza un sah mat. Atacat pana de curand de regina, sau sectorul financiar, indicele bursei americane este sub un asediu continuu, iar cu cateva piese ramase inca de partea sa, sansele de scapare sunt sub semnul intrebarii, scrie Ovidiu Ciulina pe Mersul Trendurilor.
2.Bursele si-au revenit! Pacientul a raspuns la tratament Surpriza! Burse pe verde! Pietele financiare au intampinat cu bratele deschise masurile adoptate de oficialii americani si europeni in cursul weekend-ului ce tocmai s-a incheiat. Cresterile inregistrate de indici pun capat unei perioade dramatice, unica in istorie, scrie Ovidiu Ciulina pe Mersul Trendurilor.
3.Bancile centrale ies la atac; piata raspunde sec: Sah! O mutare fara precedent din partea bancilor centrale, care intr-o actiune simultana, au incercat o ultima salvare pentru pietele financiare. Insa, din nou, traderii au dat ’sah’ si la aceasta mutare, astfel ca bancile centrale raman fara variante de raspuns in fata unui joc tot mai complicat, scrie Ovidiu Ciulina, pe blogul Mersul Trendurilor.
4.Credit doar cu buletinul de 700 de miliarde de dolari Odata cu finalul audierilor din Congres referitoare la planul lui Paulson s-au nascut mai multe intrebari decat cele initiale. In mare, incertitudinile legate de plan s-au datorat lipsei de transparenta , intentionate sau nu, de care a dat dovada secretarul Trezoreriei SUA, scrie Ovidiu Ciulina, pe blogul Mersul Trendurilor.
5.Planul salvator intampinat cu ostilitate de Congres Planul propus de US Treasury pentru salvarea pietelor financiare se afla pe un teren cu nisipuri miscatoare: cu cat se fac eforturi mai mari pentru aprobarea sa, cu atat se nasc o serie de intrebari si atitudini care tradeaza neincredere, e de parere Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
6.Electrosocuri pentru o piata in coma sau un glont de argint pentru criza actuala Fara indoiala ca multi si-au intors fata de la pietele de capital pe fondul crizei in care se afla companiile din State. Dar, precum revenirea miraculoasa a unui pacient in coma, la fel s-a intamplat si cu Dow Jones. + 400 puncte!, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
7.Lehman a decedat, Merrill a renascut iar AIG este in coma. Va aparea din nou zana cea buna? Cu regret anunt disparitia celui ce a fost Lehman Brothers, LEH pentru traderi, in urma unei indelungate suferinte pricinuite de criza creditelor. Momentan, pe patul de moarte se afla AIG. Poate ca lucrurile vor decurge altfel, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
8.Toamna numaram bobocii, iar investitorii pozitiile short: si Europa a intrat in picaj Fara ca vreo stire speciala sa inroseasca presa financiara, participantii pe piata de capital din Statele Unite au trimis indicii bursieri intr-o scadere de 3%. Gustav a ocupat prima pagina in presa de specialitate, si, odata inlaturat pericolul, petrolul a scazut intr-o singura sedinta 5%, scrie Ovidiu Ciulina, pe blogul Mersul Trendurilor.
9.Posibil punct de inflexiune pe burse. AIG: pierdere de 5,36 miliarde dolari Cresterea inceputa marti, datorita Federal Reserve si a scaderii petrolului, a continuat si in sedinta de miercuri. O sustinere a trendului ascendent a venit tot din partea petrolului, care a reusit sa inchida ziua la 118,58 dolari. Scriam in articolul precedent despre o posibila scadere a pietei in sedinta de miercuri, ca urmare a unei evidente incompatibilitati dintre ’statement-ul’ Fed si cresterea pietei. Insa sentimentul pietei nu a fost unul negativ, iar indicii bursieri au reusit sa iasa din zona ‘rosie’ odata cu scaderea petrolului, scrie Ovidiu Ciulina, pe blogul Mersul Trendurilor.
10.O piata cu steroizi. Atentie la efectul de bumerang! Sedinta Federal Reserve, prin care dobanda la dolar a fost lasata neschimbata la 2%, a determinat un trend ascendent in randul principalilor indici bursieri. Numai ca aceasta crestere pare nefondata din moment ce ’statement-ul’ oficial nu a inclus un ton optimist! Marti, 5 august, inca dinainte de deschiderea oficiala a bursei de SUA, se anunta a fi o zi pozitiva judecand dupa evolutia contractelor futures pe indici, care indicau o deschidere de +10 puncte pe S&P 500 si de +80 de puncte pe Dow Jones, determinate in mare parte de scaderea pretului barilului de petrol, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
11.In asteptarea dobanzii la dolar Saptamana de tranzactionare pe bursele din Statele Unite debuteaza fara nicio miscare surprinzatoare din partea indicilor - pesemne ca atentia traderilor este indreptata spre sedinta Federal Reserve de marti. Luni, 4 august, am putut observa o evolutie destul de volatila a indicilor bursieri principali, fara ca range-ul in care s-au desfasurat sa fie unul foarte mare, scrie Ovidiu Ciulina, pe blogul Mersul Trendurilor.
12.Din ciclul 'enigmele pietei': petrolul +4% si Dow Jones +1,6% Bursele americane au inregistrat a doua zi de crestere consecutiva. Ce exact anume a starnit acest raliu nu este clar, dar urmatoarea piatra de incercare pentru piete este raportul de vineri despre noile locuri de munca ce s-au creat in luna anterioara in Statele Unite. Miercuri, 30 iulie, Dow Jones a inregistrat a doua zi consecutiva de crestere, de 186 puncte, + 1,6%, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
13.E clar! Am avut un Bear Market Rally. Restul sunt doar vorbe... Gordon Gekko, din filmul Wall-Street, are o replica: ‘It’s all about bucks kidd, the rest is conversation’. As putea sa il parafrazez, cu referire la ziua de luni, ‘It’s a bear market and the rest is conversation’. Ultima saptamana a lunii iulie a debutat cu o scadere de 239,61 puncte, adica -2,1% pentru Dow Jones Industrial Average. Am fi tentati, odata cu vederea acestor numere, sa cautam stiri punctuale care sa justifice intr-o masura sau alta scaderea, scrie Ovidiu Ciulina pe Mersul Trendurilor.
14.Burse: Nu intotdeauna 1+1=2 Se pare ca bursele au revenit la evolutia din lunile anterioare: stiri pe un sens - evolutie in sens contrar. Sau poate ca in perioada ce a mai ramas din vara se va tranzactiona fara vreo convingere intr-o directie sau alta, situatie in care vor exista decorelari intre interpretarea unei stiri si evolutia pietei, scrie Ovidiu Ciulina, pe blogul Mersul Trendurilor.
15.Am trecut de granita, suntem in ‘bear market’ Momentum sau fundamental? Sentimentul este atat de negativ in piata, la nivelul de suport al indicelui S&P 500, incat o schimbare de trend ar fi data doar de ceva cu totul extraordinar. Sau sa fie acest consensus un semn de cumparare?, scrie Ovidiu Ciulina, pe blogul Mersul Trendurilor.
16.Dobanda la dolar se anunta neschimbata pentru urmatoarele luni Capul de afis al acestei saptamani l-a constituit anuntul de miercuri asupra dobanzii dolarului din partea Federal Reserve. Nivelul de referinta, care a ramas neschimbat, nu a captat atentia pietei ci declaratia care l-a insotit, scrie Ovidiu Ciulina, pe blogul Mersul Trendurilor.
17.Finalul scaderii dobanzii la dolar Pretul barilului de petrol creste in ritm alert iar Federal Reserve a spus ‘pas’ pretentiilor pietei de a mai primi o noua reducere de dobanda. Acestea fiind spuse, poate ca investitorii au nevoie sa isi reajusteze portofoliile. Miercuri, 21 mai, bursele din Statele Unite au cunoscut o singura directie pe tot parcursul sedintei de tranzactionare, scrie Ovidiu Ciulina pe Mersul Trendurilor.
18.Apar semne ca scaderea a reinceput Tot mai limpede arata graficele ca vom reincepe scaderea. Trendul saptamanii a fost de scadere, iar cu rezultatele postate joi de catre AIG, dupa inchiderea burselor din SUA, avem toate sansele sa vedem o zi de vineri ce se va termina pe minus, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
19.Din nou bursa, din nou scenarii... Saptamana de tranzactionare debuteaza cu o scadere, insa ea trebuie privita printr-un cadru mai larg, caci este posibil ca in aceste zile sa aflam daca pana acum cresterea a fost doar un retracement sau devine tot mai sustenabila. Luni, 5 mai, nu a fost o zi tocmai potrivita pentru a tranzactiona pe bursele din Statele Unite, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
20.Petrecerea a inceput! Insa lumina se va lua in curand Ordinele de cumparare s-au pus in miscare, “vinovate” de acest lucru fiind companiile importante din SUA, care au raportat rezultate financiare mai bune decat estimarile. Nu in ultimul rand insa, sustinerea cumparatorilor vine si din partea datelor din economie, scrie Ovidiu Ciulina pe Mersul Trendurilor.
21.Dow Jones, incotro? Putem spune ca asistam la un meci de tenis din punct de vedere al deplasarii indicilor burselor americane. Cand intr-o parte, cand in alta! Ne aflam in fata unui ghicitoare cu privire la evolutia indicilor?, se intreaba Ovidiu Ciulina pe Mersul Trendurilor.
22.Traderii isi iau profitul acasa, urmeaza un nou act vineri Dupa cum ne-am obisnuit pana acum, unei zile de crestere de peste 3% ii urmeaza cel putin o zi de consolidare. Catalizator pentru un profit-taking a existat, iar traderii au preferat sa isi deschida ,,casa de marcat” pentru castigurile de ieri. Discursul de miercuri, 2 aprilie, al lui Ben Bernanke in fata Comitetului pe probleme economice nu a continut nici un element care sa surpinda piata, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
23.Bursele asteapta raportarile. Sa cumparam? Inceperea celui de-al doilea trimestru financiar pentru companiile din Statele Unite pare sa fie unul de bun augur pentru burse. Aspectul tehnic al indicilor, cu accent spre crestere, ar putea fi ajutat de raportari, prin prisma faptului ca asteptarile sunt destul de joase. Luni, 31 martie, ultima zi din primul trimestru financiar, in care Dow Jones a scazut 7,6%, S&P 500, 9,9% si Nasdaq 14,1%, a fost un prilej pentru traderi sa isi mai inchida din pozitiile short si chiar sa intre la cumparare, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
24.Acest Harap-Alb al burselor din SUA si efectul asupra fecioarelor Federal Reserve, acest Harap-Alb al burselor din Statele Unite a mai oferit, marti, un prilej de bucurie. Chiar daca masurile luate au fost cel mult la nivelul asteptarilor, piata a fost din nou extaziata de aceste actiuni... Piata are mare incredere in Fed, care se lupta acum sa readuca credibilitatea violent lovita de anuntul Bear Stearns si ca, indiferent de decizia pe care Fed o adopta la intalnirile programate, oricand este posibil sa intervina neanuntat in piata, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
25.Federal Reserve injecteaza 200 de miliarde in piata: o fi suficient? Cand riscul nu mai e un factor de luat in calcul, cand lacomia atinge paroxismul - a se citi sute de miliarde - iar o singura piesa porneste domino-ul devastator, Federal Reserve se comporta ca o mama grijulie cu copiii ei neastamparati. Se observa un pattern: cand pietele scad, imediat vine Fed, printr-o interventie ,”minune” si scapa bursa de la “dezastru”, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
26.Inca o falsa tentativa de vanzare pe bursa Un momentum puternic pentru a duce in jos bursele din Statele Unite s-a transformat, in ultimele doua ore ale sedintei de tranzactionare, intr-o falsa miscare, dar miscarea s-a inscris in tipicul evolutiilor din ultimele saptamani. Marti, 4 martie, a fost o zi fara stiri economice importante, cu exceptia unui discurs al presedintelui Federal Reserve, Ben Bernanke, dar care nu a iterat nimic nou, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
27.Scaderea a fost reluata, sa ne asteptam la noi minime?  Asteptari foarte pesimiste pentru deschiderea sedintei de luni a burselor din Statele Unite. Din fericire sau din pacate, depinde de ce parte a baricadei va situati, evolutia ulterioara nu a confirmat temerile, insa a lasat usa deschisa pentru cateva miscari de amploare. Luni, 3 martie, dupa ce in ultima zi din februarie bursele din Statele Unite au inregistrat o pierdere semnificativa, care s-a transmis si celorlalte piete mondiale, scenariile pesimiste au fost “la ele acasa”, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
28.Semn bun pentru burse, cresterea prinde contur O zi de consolidare a castigului din sedinta de marti. Stirile negative par deja incluse in pret, iar daca odata piata era cuprinsa de panica, acum este condusa, la polul opus, de euforie. Dupa ce, cu cateva zile inainte, bursele din Statele Unite au dat startul unui frumos trend de crestere, sedinta de miercuri, 28 februarie, a fost una de consolidare a castigurilor obtinute, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
29.Inflatie in crestere, petrol la un pret record, si totusi...bursele cresc! Inflatia incepe sa isi faca simtita prezenta, barilul de petrol atinge 101 dolari, dar tot ce a contat pentru bursele din Statele Unite a fost un anunt al IBM. Fundamental sau psihologic? Indiferent de raspuns, piata a inregistrat un nou raliu, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.
30.Cresc bursele sau este o noua capcana? Bursele din Statele Unite au inregistrat cea mai mare crestere din aceasta luna. Anuntul facut de Standard & Poor’s, referitor la ratingul unor asiguratori de bond-uri, a generat un optimism demn de scaderile de dobanda din partea Federal Reserve. Luni, 25 februarie, o zi anodina din prisma stirilor fundamentale, a fost cea mai buna zi a lunii, in care principalii indici, S&P 500 si Dow Jones Industrial Average, au inregistrat cele mai mari cresteri procentuale, de 1,4%, respectiv 1,5%, scrie Ovidiu Ciulina pe blogul lui Moldovan.

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by