Articole scrise de Octavian Gordon


1 - 2 din 2 rezultate
1.Etica Universitatii din Bucuresti, Ministrul Educatiei si lupta impotriva plagiatului Acum aproape trei luni, am supus atenției publice două cazuri de plagiat de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din București, după ce, mai întîi, le-am sesizat Comisiei de Etică a Universității. Am să reflectez, cuminte, la posibilitățile reale pe care le pot avea instanțele de judecată morală din spațiul universitar.
2.Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti isi are de aparat titlul de onoare: lucrari plagiate ale unor profesori teologi de la Universitatea din Bucuresti Nu este mult de cand Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti a fost nominalizata pentru Premiul Cetateanului European al Anului 2016. Verdictele curajoase si luarile de pozitie pe care, in pofida presiunii politice, si le-a asumat in diferite cazuri de frauda intelectuala si de abdicare de la etica universitara justifica pe deplin aceasta nominalizare. Comisia de Etica, precum si Conducerea Universitatii din Bucuresti trebuie acum nu doar sa actioneze potrivit legii, ci si sa-si apere reputatia cistigata, avind in vedere ca se confrunta cu cel putin doua cazuri de frauda intelectuala majora, ambele din rindul profesorilor Facultatii de Teologie Ortodoxa: Pr. Prof. Dr. Vasile Raduca si Protos. Conf. Dr. Justinian Carstoiu. Zeita Fortuna scapa, jucausa, un zimbet: Pr. Vasile Raduca este, printre altele, si membru al Comisiei de Etica a Universitatii in cauza. Metafora strabuna a lupului pus de paza la oi este ilustrata aici cu asupra de masura, intr-o maniera cit se poate de scolareasca.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by