Articole scrise de Oana Osman


1 - 10 din 10 rezultate
1.BNR restrictioneaza bizar accesul la credite Chiar daca aveti venituri mari si vreti un credit mic, bancile sunt nevoite sa va considere mai "riscant" decat pe un client cu salariul de cateva ori mai modest. Aceasta o pot constata, dupa 26 septembrie, toti romanii care au venituri stabilite in functie de cursul euro si doresc sa se imprumute in lei.
2.Sistemul electronic ieftineste platile si le face mai rapide Platile prin banci au iesit, in sfarsit, din epoca de piatra. Realizate la o apasare de buton, platile isi reduc durata la cateva secunde si isi diminueaza costurile.
3.Primariile continua sa plateasca dobanzi "negociabile" uriase la creditele mai vechi Cu un buget substantial si cu garantii serioase, un oras ar trebui sa se imprumute mult mai ieftin, macar in comparatie cu o persoana fizica. Dobanzile platite din bani publici au ramas, insa, foarte mari. Clienti mai siguri decat primariile, nu sunt pentru banci decat guvernele si corporatiile puternice. Oficialii locali nu au stiut sa se foloseasca de acest lucru pentru a economisi banii contribuabililor cand au negociat credite.
4.Dispar salariile «in euro» Din proprie initiativa, sau la presiunea angajatilor, tot mai multe companii care plateau salariile angajatilor in functie de cursul euro renunta la acest mod de indexare. Lefurile „in lei" revin la moda.
5.Pe piata economisirii si creditarii pentru locuinte, vine concurenta In statele dezvoltate, ajutorul oferit de stat celor care economisesc pentru a finanta constructia unei case scade sau tinde sa dispara. In Romania, bonusul de la buget are inca multi ani de viata. Suficient pentru a ispiti concurenta.
6.Unda verde la intrarea pe o piata neatractiva: pensiile private Fondurile de pensii ocupationale vor putea incepe sa se infiinteze de anul acesta, imediat dupa publicarea normelor CSA in Monitorul Oficial. Marile companii de asigurari asteapta insa o lege mai buna pentru a intra pe piata.
7.Cota unica taie din banii localitatilor Aproape 24.000 miliarde de lei vor ramane in buzunarele angajatilor si oamenilor de afaceri dupa introducerea cotei unice de 16%. Bucuria unora inseamna, totusi, problemele altora. Diminuarea incasarilor din impozitul pe venitul global estimata de guvernanti va afecta, in primul rand, bugetele locale.
8.Inmatricularile de masini se muta la Prefecturi De la Politie la Prefectura si de aici la societatile de asigurari. Acesta este drumul pe care l-ar putea urma activitatea de inmatriculare a autovehiculelor. Toti angajatii care se ocupa de inmatricularea autovehiculelor si de eliberarea permiselor de conducere trec de la Interne la Administratie.
9.Primele de asigurare vor creste, in medie, cu 35% O serie de reguli noi pentru piata asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto va imputina numarul societatilor abilitate sa practice astfel de polite si va scoate mai multi bani din buzunarul soferilor.Anul viitor, asigurarile obligatorii auto valabile pe teritoriul tarii (RCA) ar trebui sa se unifice cu cele valabile in strainatate (Carte Verde).
10.Tarifele asigurarilor auto vor creste treptat, pana in 2007 In cativa ani, asigurarea obligatorie a masinii va costa si in Romania cateva sute de euro, la fel ca in Uniunea Europeana. Incepand de anul viitor, companiile de asigurari vor avea libertatea de a stabili tarife pentru asigurarile RCA cu 10% mai mari.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by