Articole scrise de Nicu Stan


1 - 30 din 109 rezultate
1.Cotidianul: O garsoniera noua la munte costa 56.000 de euro La intrarea in localitatea Sinaia se va construi un ansamblu rezidential cu 254 de apartamente. Ansamblul rezidential „Colina Marei“, a carui constructie a inceput luna trecuta, va fi compus din patru tronsoane cu regim de inaltime de pana la 10 etaje si va cuprinde garsoniere, apartamente cu doua si trei camere, iar la etajele superioare duplexuri.
2.Cotidianul: Paradox imobiliar montan: vanzari mai mici decat in 2007, preturi mai mari Piata caselor de vacanta de la munte, din zona Valea Prahovei, este blocata, dar agentii imobiliari sunt increzatori in revigorarea ei.
3.Cotidianul: Cum devii proprietar in siguranta Pentru a nu avea surprize neplacute la cumpararea unei proprietati imobiliare trebuie verificate mai multe lucruri. Valabilitatea si corectitudinea actelor originale ale proprietatii pot fi verificate apeland la serviciile unui avocat sau ale unui notar. In cele mai multe cazuri, consultanta nu costa nimic.
4.Cotidianul: Casele s-au ieftinit in tot Bucurestiul cu zeci de mii de euro Apartamentele din Capitala sunt mai ieftine cu 15-20% fata de inceputul anului. Pretul unui apartament de patru camere a scazut cu pana la 45.000 de euro. Scaderile vor fi mai vizibile din toamna.
5.Cotidianul: Piscina vinde mai repede casa Proprietarii vor vile cu piscina deoarece investitia in bazin se va recupera la vanzarea proprietatii. Cererea pentru vile cu piscine este tot mai mare, iar acest lucru se vede in cresterea cererii inregistrate de firmele specializate. „Anul acesta inregistram vanzari mai mari cu cel putin 50% fata de anul 2007“, ne-a spus Roxana Nistor, manager in cadrul firmei Ditco.
6.Cotidianul: Casa de 100 de metri patrati cu 60.000 de euro Pretul pentru o casa se poate reduce cu 20% daca se va face o constructie de 100 de metri patrati cu parter si etaj, si nu numai cu parter, deoarece investitia in fundatie va fi mai mica. Pentru ca o casa sa fie mai ieftina trebuie sa fie patrata sau dreptunghiulara.
7.Cotidianul: Balta proprietate personala costa 15.000 de euro Segmentul de amenajari exterioare este in continua dezvoltare datorita cresterii pietei constructiilor. Oferta de iazuri, fantani arteziene sau cascade este extrem de bogata. La aceasta se adauga, de cele mai multe ori, si imaginatia extrem de bogata a proprietarilor.
8.Cotidianul: Cea mai ieftina varianta pentru o camera in plus Proprietarii care doresc o camera in plus sau o noua dependinta, cum ar fi o debara sau un dressing, pot realiza lucrarea din caramida, BCA, gips-carton si, mai nou, din blocuri din gips. Folosirea gips-cartonului sau a blocului de gips implica cele mai mici costuri la recompartimentarea locuintei prin ridicarea unui perete despartitor.
9.Cotidianul: La casa, lemnul este la fel de rezistent ca fierul si betonul Indiferent de materialul ales pentru ridicarea locuintei, constructorii scriu in contractele incheiate cu beneficiarii durate de viata de 50 de ani, intrucit atit prevede legea. Neoficial, fiecare isi lauda metoda de constructie. Cei care lucreaza cu lemn spun ca exista case construite din acest material care au 200 de ani.
10.Cotidianul: Pretul de constructie va creste cu 20% Piata constructiilor va creste in acest an cu minimum 35% fata de anul trecut. In luna noiembrie a anului 2007 se consemnau cresteri de 34% fata de 2006, spune Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO).
11.In 2007, in Bucuresti s-au vindut doar 1.500 de apartamente noi Pina In luna octombrie, in Bucuresti au fost vindute aproximativ 1.500 de apartamente noi, a spus Alexandru Petrescu, managing partner in cadrul companiei imobiliare Esop, la un seminar desfasurat la „Zilele Biz“. Cele mai multe au fost vindute in condominiumuri.
12.Gerul si ploaia pot duce la reconstruirea casei O cheltuiala minima poate evita deteriorarea pe perioada iernii a unei constructii neterminate. Specialistii spun ca, in cazul in care nu este protejata corespunzator, o constructie va necesita reparatii. Cel mai grav lucru este deteriorarea fundatiei. In acest caz, proprietarul va trebui sa refaca din temelii constructia.
13.Strainii isi vind cu succes apartamentele in Romania La tirgurile imobiliare care au avut loc in ultimele luni, romanii au avut la dispozitie oferte din Germania, Grecia si Bulgaria - atit case, cit si apartamente in imobile vechi sau in ansambluri rezidentiale noi. Cele mai ieftine locuinte sint in fosta RDG.
14.Bucurestenii vor lua 500.000 de case noi Vinzarea de apartamente noi va creste si majoritatea clientilor vor fi persoane care se vor muta din blocurile vechi in cele noi. Tonul mutarilor va fi dat de catre primii clienti ce isi vor ocupa locuintele in ansambluri rezidentiale in urmatorii doi ani.
15.Casa de fier cu 500 de euro/mpc Casele pe structura metalica reprezinta o alternativa serioasa, mai ales in ceea ce priveste pretul, la casele traditionale, din zidarie. Cei care spera ca vor scapa astfel de inflatia imobiliara se insala: dezvoltatorii de case pe structura metalica usoara anunta scumpiri ale acestor tipuri de locuinte cu pina la 30%.
16.23.000 de locuinte noi, la tirgul Condominium Editia de toamna a tirgului de apartamente Condominium pune la dispozitia celor interesati 15 proiecte in premiera. Spatiile locative in ansamblurile rezidentiale noi scoase la vinzare in cadrul tirgului se ridica la 23.000 de unitati. Cei care isi cauta casa sau vor sa cumpere locuinte ca investitie au la dispozitie in principal apartamente si vile in Bucuresti, dar si in statiuni montane sau la malul marii.
17.20 de proiecte imobiliare noi in valoare de 1,5 miliarde de euro Reprezentantii Companiei West House Group au anuntat ca vor investi 1,5 miliarde de euro in proiecte imobiliare care vor cuprinde locuinte, birouri si spatii comerciale.
18.Cum se face fundatia pentru casa solida Fundatia se construieste doar dupa un studiu geotehnic, intocmit sub supravegherea atenta a unui specialist. La construirea unei case, pentru fundatie trebuie sa se ia in considerare compozitia solului, materialele folosite la construirea peretilor, precum si cele din care se face acoperisul. Fundatia casei este partea aflata in contact direct cu solul si are rolul de a sustine greutatea constructiei si de a o transmite in pamint.
19.Gradina frumoasa vinde casa cu pret bun La amenajarea unei gradini este necesar sa stabiliti dinainte pasii care trebuie urmati pina la produsul final. Pentru inceput, se precizeaza care va fi destinatia gradinii, in functie de preferintele fiecarui propietar.
20.Casele romanesti devin dependente de PVC Fatadele blocurilor si ale caselor din Romania se realizeaza mai nou si din PVC. Principalul avantaj il constituie durata mai mare de viata. Cererea pentru produse din PVC a crescut in ultimul timp, atit atunci cind este vorba despre finisaje interioare, cit si atunci cind este folosit pentru finisajele exterioare. Cel mai adesea, PVC-ul este intilnit la ferestre, fie ale blocurilor, fie ale caselor.
21.Apartamentele de la malul marii s-au scumpit cu 25% in sapte luni Cererea mare a determinat o crestere substantiala a preturilor locuintelor din zona litoralului. Pina la sfirsitul anului se mai asteapta o scumpire de 10%. Daca, in luna ianuarie, un apartament cu vedere la mare se comercializa cu 50.000 de euro, acum pentru acelasi apartament se cere un pret de aproximativ 62.000 de euro.Cererea mare a determinat o crestere substantiala a preturilor locuintelor din zona litoralului. Pina la sfirsitul anului se mai asteapta o scumpire de 10%. Daca, in luna ianuarie, un apartament cu vedere la mare dintr-un bloc vechi se comercializa cu 50.000 de euro, acum pentru acelasi apartament se cere un pret de aproximativ 62.000 de euro.
22.Pentru 2 euro mp, afli pe unde pierzi caldura din casa Verificarea etanseitatii unei locuinte se poate face cu sistemul Blower Door si cu aparatul fototermic. Sistemul Blower Door presupune crearea unei subpresiuni in incaperi, dupa care se face fotografierea termica cu un aparat special.
23.La munte se lucreaza la peste 1.000 de case In prezent, intre Cimpina si Predeal se afla in diverse stadii de constructie zece proiecte imobiliare ce insumeaza aproximativ 1.100 de spatii locative. Chiar si asa, oferta de locuinte noi la munte este mica.
24.Tehnici de marire a apartamentului Fara a sparge peretii, prin folosirea unor metode creative, o locuinta poate deveni mult mai spatioasa. Ochiul va percepe locuinta mai mare daca se tine cont de sfaturile designerilor de interior in ceea ce priveste culorile peretilor, perdelele, mobilierul, pardoseala si, nu in ultimul rind, oglinzile.
25.Stefan Alexandru Kopanyi" Vinzarile de apartamente vechi au inregistrat un Nicu Stan recul" Cererea a fost mare, in conditiile in care, dupa cum afirma reprezentantii dezvoltatorului imobiliar, apartamentele vechi nu mai sint asa de populare pe piata locala. Mai multe in interviul acordat pentru Rezidential de Stefan Alexandru Kopanyi, managerul companiei care dezvolta proiectul.
26.30 de euro/mp teren la munte Intre Valenii de Munte si Cheia, terenurile de casa situate in intravilan, in functie de zona, amplasament si utilitati, se comercializeaza cu preturi intre 5 si 100 de euro. In orasul Valenii de Munte, pretul unui metru patrat de teren intravilan este de aproximativ 30 de euro.
27.12 euro costa metrul patrat de curte englezeasca Proprietarii care vor o curte aspectuoasa, nu mai au alta solutie in aceasta perioada, decit aceea a rulourilor de gazon. Insamintarea se realizeaza doar toamna si primavara. Cererea pentru amenajarea curtilor prin plantarea gazonului a crescut in acest an. Cei care vor sa realizeze o astfel de operatiune in aceasta perioada nu pot opta pentru insamintarea gazonului.
28.Garsoniera noua devine doua camere pentru 5.000 de euro In ansamblurile rezidentiale aflate in constructie, primele locuinte vindute sint garsonierele. „In fiecare proiect garsonierele au fost cel mai bine vindut tip de apartament, acest fapt datorindu-se in primul rind pretului de achizitie mai scazut si apoi faptului ca acest tip de apartamente e mai usor de revindut“, arata un raport al companiei imobiliare Colliers.
29.Chiriile mari muta bucurestenii in Ploiesti Cei mai multi bucuresteni care stau cu chirie in Ploiesti sint detasati de catre companiile pentru care lucreaza si care desfasoara activitati in Ploiesti sau in apropierea orasului. Dar sint si persoane care lucreaza in Bucuresti si prefera sa locuiasca cu chirie in Ploiesti.
30.Cel mai ieftin teren la munte: 20 euro/mp Terenurile de pe Valea Prahovei reprezinta aproape jumatate din oferta imobiliara din aceasta zona. Potrivit unui raport intocmit de catre agentia imobiliara Mervani in baza solicitarilor primite de catre aceasta, 44% din oferte vizeaza terenurile.

1 2 3 4 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by