Articole scrise de Nicoleta Roman


1 - 2 din 2 rezultate
1.Mica istorie a bacalaureatului romanesc In Romania, bacalauretul a fost introdus in 1925, prin legea emisa in timpul ministeriatului lui Constantin Angelescu, publicata in "Monitorul Oficial" din 8 martie. Scopul stabilit atunci era unul clar: "de a verifica cunostintele dobandite de elevi la materiile de studiu cele mai importante si de a dovedi influenta studiilor facute asupra formarii cugetarii lor" (art. 19C). Cu alte cuvinte, punerea la incercare a capacitatii de sinteza si de analiza interpretativa. Examenele se desfasurau in 2 sesiuni: de vara (25 iunie-10 iulie) si de toamna (15-30 septembrie), legea prevazand existenta unor comisii instituite de minister in orasele resedinta ale regiunilor scolare.
2.Copii si adulti, in cautarea unei familii Pentru Oficiul Roman de Adoptii (ORA), anul 2013 s-a incheiat printr-un bilant statistic deloc de neglijat. Din 60 000 copii institutionalizati, aflati in grija statului, doar 2 241 au fost declarati adoptabili, deschizandu-se 2 200 proceduri de adoptie, cu 580 adoptii finalizate. La nivel national, un top 3 arata ca judetul Dambovita (133), Bucurestiul (125) si judetul Vrancea (123) conduc in ce priveste crearea unei familii prin adoptie si implementarea cu succes a unui sistem.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by