Articole scrise de Nicoleta Onofrei


1 - 30 din 222 rezultate
1.Alexander Adamescu a apelat la o firmă privată de servicii secrete din Marea Britanie pentru a scăpa de extrădare / Compania ar fi avut surse în guvernul României și administrația prezidențială Un fost șef al Serviciului Secret de Informații MI6 și un lord liberal-democrat au folosit ofițeri de informații pensionați pentru a strânge informații ”sensibile” de la surse secrete din guvernul României pentru a-l ajuta pe Alexander Adamescu, care se confruntă cu acuzații de corupție, potrivit unor documente consultate de către Observer, relatează The Guardian.
2.VIDEO Google o sărbătorește astăzi pe românca Elisa Zamfirescu, prima femeie inginer din lume, dar strada care îi poartă numele în orașul său natal abia acum este asfaltată Elisa Leonida Zamfirescu, născută la Galați, pe 10 noiembrie 1887, este unanim recunoscută drept prima femeie inginer din lume. A fost șefă a laboratoarelor Institutului Geologic al României. A fost membră a Asociației Generale a Inginerilor din România și membră a Asociației Internaționale a Femeilor Universitare.
3.VIDEO Cum am acceptat că fiul meu este homosexual? Tatăl românului care s-a bătut la CJUE pentru dreptul soțului său de a sta în România: „La început, nu a fost o explozie de bucurie” "Astăzi a câștigat demnitatea umană. Acum putem privi în ochii oricărui funcționar public din România și din Uniunea Europeana cu certitudinea ca suntem o familie'', spune Adrian Coman, primul homosexual român care a câștigat dreptul de a locui în România cu soțul său. România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Lituania si Letonia vor fi obligate să acorde dreptul de ședere și familiilor formate din persoane de același sex, conform Curtii de Justiție a Uniunii Europene (CJUE). Tatăl lui Adrian a fost alături de el la aflarea decizie CJUE și vorbește despre cât de dificil este ca părinte să accepți că fiul tău este diferit și că doar iubirea te ajută în acest proces. ”Nu a fost explozie de fericire, dar asta este menirea noastră, până la urmă, a părinților, să ne iubim copiii până la capăt”, spune el.
4.Patriarhia Română respinge parteneriatul civil: Legalizează concubinajul. Nu putem fi de acord cu o formă alternativă la căsătorie / Accept: Ar pune capăt suferinței și umilințelor comunității LGBTI Biserica Ortodoxă Română consideră că parteneriatul civil este o formă de legalizare a concubinajului care diminuează importanța căsătoriei, în detrimentul ”interesului major al copiilor” care ” doar în cadrul familiei formate prin căsătorie poate fi împlinit adevărat”. Pe de altă parte, Asociația Accept consideră că parteneriatul civil este vital ca protecție reală pentru cuplurile de același sex, pentru că ”ar pune capăt suferinței și umilințelor înfruntate de membrii comunității”, dar este necesar și pentru protecția cuplurilor heterosexuale necăsătorite. Reacțiile vin după ce președintele PSD și Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că vrea să analizeze ”oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil” pentru minoritățile sexuale.
5.Dragnea vrea să lanseze o dezbatere despre legiferarea parteneriatului civil: E o minoritate pe care nu ne putem face că nu o vedem sau că nu există Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că vrea să analizeze ”oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil”, pentru că ”nu putem să nu analizăm și situația unei minorități din România”, ”e o minoritate pe care nu ne putem face ca nu o vedem sau ca nu exista”.
6.Admiterea la liceu, pusa in discutie. Ministrul Educatiei, Valentin Popa, are in vedere modificarea procedurilor, media claselor V-VIII ar putea fi inlocuita de media tezelor la materiile de baza Media claselor V-VIII, care acum conteaza in proportie de 20% din media de admitere la iceu, ar putea fi inlocuita de media tezelor de la materiile Romana, Matematica si Istoriei sau Geografie, potrivit unei propuneri facuta de ministrul Educatiei, Valentin Popa, in urma unei discutii cu Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar. De asemenea, tezele ar urma sa devina testari nationale cu subiect unic.
7.BAC 2018 Modele de subiecte pentru probele scrise din vara  Absolventii de liceu care sustin in aceasta vara probele scrise ale examenului de Bacalaureat gasesc modele de subiecte pe site-ul edu.ro. Fata de anul trecut, cele mai importante modificari ale examenului de Bacalaureat sunt faptul ca probele orale se vor desfasura in timpul anului scolar, in luna februarie, iar lucrarile scrise ale examenelor nationale vor fi corectate online, acasa sau in centrul de corectare, de catre profesori.
8.BAC 2018 Modele de subiecte pentru examenele orale din februarie. Absolventii de liceu sustin luna viitoare competentele lingvistice si digitale Absolventii de liceu, care sustin Bacalureatul in 2018, au la dispozitie, pe site-ul subiecte2018.edu.ro, modele de subiecte pentru probele orale din cadrul examenului. Fata de anul trecut, cele mai importante modificari ale examenului de Bacalaureat sunt faptul ca probele orale se vor desfasura in timpul anului scolar, in luna februarie, iar lucrarile scrise ale examenelor nationale vor fi corectat online, acasa sau in centrul de corectare, de catre profesori.
9.Pop anunta schimbarea Regulamentului scolilor: Telefoanele interzise in ore. Serviciul pe scoala si sanctionarea pentru lipsa uniformei - interzise. Elevii il acuza ca a facut schimbari fara consultare Efectuarea serviciului pe scoala de catre elevi, folosirea notelor ca mijloc de coercitie si sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma unitatii vor fi interzise de-acum incolo, potrivit noului Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), aprobat pe 8 ianuarie de catre ministrul Educatiei si anuntat pe Facebook marti seara de Liviu Pop. Desi unele dintre modificari sunt binevenite, reprezentantii elevilor il acuza pe ministrul Educatiei de ilegalitati, modificand drepturi altfel decat prin Statutul Elevului, fara sa faca anterior nicio consultare publica.
10.Planurile cadru pentru liceu au fost puse in dezbatere publica. Cum arata cele mai curajoase schimbari vizate de Ministerul Educatiei, dar si ce parere au expertii Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si Institutul de Stiinte ale Educatiei (ISE) au lansat in dezbatere publica, pe 29 decembrie, trei variante privind planurile-cadru pentru invatamantul liceal, filiera teoretica. Doar a treia varianta ofera o mai mare libertate scolii, trunchiul comun fiind de 61%, iar curriculumul la decizia scolii fiind de 39%. Nu este nimic la alegerea elevului, iar schimbarile majore pe care le-ar propune cea mai curajoasa dintre cele trei variante sunt eliminarea unei ore de Fizica, eliminarea Limbii moderne 2 la profilul real, la clasele a XI-a si a XII-a, introducerea in Trunchiul comun a unei ore de Educatia vizuala, la clasele a IX-a si a X-a, respectiv Educatie artistica la clasele a XI-a si a XII-a, suplimentarea numarului de ore de Educatie fizica, precum si introducerea orelor de Consiliere. Acestea ar fi cateva dintre modificari, dar si mai mult timp pentru studierea materiilor optionale.
11.SONDAJ Ar trebui interzis accesul elevilor in scoala cu telefonul mobil? Franta a decis interzicerea telefoanelor mobile in scoli incepand din 2018, cu toate ca ministrul Educatiei, Jean-Michel Blanquer lasa o portita de compromis, in momentul in care acestea sunt folosite in scopuri educationale sau situatii de urgenta. In Romania, potrivit Statutului Elevului, este interzisa folosirea telefoanelor mobile in timpul orelor de curs, cu exceptia momentelor in care smartphone-urile sunt folosite in procesul educativ sau in situatii de urgenta.
12.Oglinda pentru starea Educatiei: Romania e tara UE cu cei mai slab pregatiti profesori, cea mai mica finantare, cei mai putini studenti si in care elevii de la sate sunt condamnati la esec Campioana europeana la cei mai putini bani alocati educatiei, Romania isi ignora copiii din zonele rurale si de etnie roma, potrivit unui studiu al Comisiei Europene. O alta tendinta ingrijoratoare e indepartarea elevilor de facultate: abandonul scolar pentru segmentul 18-24 a crescut de la 17,3% la 18,5% in ultimii trei ani. Trendul are consecinte atat pe piata muncii cat si la nivelul cresterii economice. Alte probleme identificate de Comisia Europeana: avem profesori slab pregatiti, cresele sunt prea putine, iar lucrul cu elevii cu cerinte educationale speciale este aproape strain.
13.Profesori de renume si diplomati, reuniti pentru deschiderea anului universitar de la Universitatea Bucuresti Facultatile Universitatii Bucuresti deschid, luni, anul universitar in prezenta mai multor ambasadori si profesori renumiti la universitati din spatiul academic international. Tot atunci va fi inaugurat si programul de masterat  Philosophy, Politics, and Economics. Prima saptamana a anului universitar 2017 - 2018 in cadrul Universitatii din Bucuresti este dedicata interactiunii dintre studentii din primul an cu profesorii tutori, cadrele didactice si personalul de suport (secretariat, biblioteca, administratie), dar si cu studentii din alti ani, care ii vor ajuta sa se integreze  mai usor in mediul universitar, informeaza purtatorul de cuvant al Universitatii din bucuresti, Mirabela Amarandei.
14.Editori: Elevii claselor a VI-a de anul viitor risca sa inceapa scoala tot fara manuale, daca Ministerul Educatiei nu demareaza licitatia pana pe 1 octombrie Elevii de clasa a V-a de anul acesta risca sa ramana din nou fara manuale, anul viitor, pe 10 septembrie 2018, pentru ca procedura de licitatie inca nu a fost declansata, avertizeaza Asociatia Editorilor din Romania si Uniunea Editorilor din Romania. Editorii subliniaza ca o licitatie dureaza 11 luni, iar, pentru situatia de anul acesta sa nu se repete, licitatia pentru manualele de clasa a VI-a trebuie demarat pana pe 1 octombrie.
15.Schimbare cu implicatii majore in invatamant: Ministrul Pop inlocuieste inspectorii pe materii cu inspectori hibrid Ministrul Educatiei, Liviu Pop, pregateste o inlocuire a inspectorilor pe materii cu inspectori pe arii curriculare, astfel incat, spune el, sa se creeze o transdiciplinaritate, desi programele scolare nu sunt transdisciplinare. Totodata, potrivit acestuia, pentru fiecare arie curriculara va fi cel putin cate un inspector pe nivel de studiu, respectiv pe invatamant primar, gimnazial si liceal.
16.Iohannis solicita Guvernului sa explice daca au fost respectate procedurile in timpul furtunii de ieri, dar si sa implementeze de urgenta un sistem de avertizare rapida a populatiei in situatii de criza Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, cere Guvernului sa explice daca au fost respectate procedurile in situatii de criza si cine se face vinovat de neglijenta, precum si daca informarile meteorologice au fost emise la timp. Totodata, seful statului solicita Executivului sa implementeze de urgenta un sistem de avertizare rapida a populatiei.
17.Gazeta Matematica nu este interzisa in scoli, nu este un material auxiliar (inspectorul scolar general al Bucurestiului) Folosirea Gazetei Matematice in scoli nu este interzisa pentru ca nu este vorba de un material auxiliar, a declarat vineri, pentru HotNews.ro. inspectorul scolar general al municipiului Bucuresti, Florian Lixandru, care a precizat ca acelasi lucru este valabil si pentru culegeri.
18.INTERVIU Mircea Miclea, analiza dura a starii invatamantului: Tot inainte, tovarasi, spre ceausim! Cum au distrus fortele retrograde reforma din educatie Fostul ministrul al Educatiei Mircea Miclea vorbeste intr-un interviu acordat Hotnews despre "intepenirea in proiect" a scolii romanesti, care isi sufoca elevii cu programe stufoase, care lasa cale libera profesorilor slabi sa ramana in sistem, prin centralizare si prin faptul ca nu exista salarizare diferentiata pe criterii de performanta. Psihologul sustine ca introducerea unui manual unic, asa cum ne-a promis, in ultima vreme, actualul ministru al Educatiei, Liviu Pop, nu face altceva decat sa ne intoarca la perioada ceausista.
19.INTERVIU Daniel Funeriu: Toata discutia despre manuale din Romania este aberanta. Consumam inutil resurse focalizandu-ne pe calitatea manualelor in loc sa ne focalizam pe calitatea profesorilor Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu, care a realizat Legea Educatiei Nationale din 2011, pe bazele strategiei lui Mircea Miclea, explica, intr-un interviu pentru Hotnews, de ce tema manualelor (iata, cele mai multe nu vor ajunge la timp pentru inceperea anului scolar si vom avea manuale si la sport si dirigentie) este falsa si ca doar profesorul este cel care face diferenta in actul predarii, subliniind ca sistemul de educatie ar trebui sa se focalizeze pe pregatirea cadrelor didactice. De asemenea, vorbeste despre cruciada antiplagiat si amanarea evaluarii scolilor doctorale, formarea initiala a profesorilor, rezultatele testelor PISA, exprimandu-si, totodata, opinia despre faptul ca guvernul PSD vrea o noua Lege a Educatiei, dar si o Lege a manualului.
20.Ce explicatii da Liviu Pop dupa ce in locul inspectorilor scolari demisi au aparut sefi picati de mai multe ori la concurs: E pe perioada determinata, nu numesc eu inspectorii Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a spus ca cel putin 10% dintre functiile de conducere vor disparea in maxim 30 de zile, pentru ca sunt prea multe functii de conducere in raport cu numarul elevilor aflat in scadere. Totodata, acesta a explicat numirea prin delegatie la sefia Inspectoratul Judetean Buzau a unei profesoare care a picat de trei ori examenul pentru post prin faptul ca “toate numirile sunt pe perioada determinata” si ca nu numeste el inspectorii. De asemenea, cu privire la faptul ca inspectorul scolar al Ialomitei a fost demis din motive care viza inspectorul sef al judetului Arad, acesta a argumentat ca a fost o “eroare materiala”.
21.Noutatile propuse de Ministerul Educatiei pentru anul scolar 2017-2018: Lucrarile examenelor nationale ar putea fi corectate online, de acasa, de catre profesori, iar probele orale ale Bacalaureatului ar putea fi sustinute in februarie Toate lucrarile examenelor nationale ar urma sa fie corectate online, acasa, de catre profesori, potrivit unui proiect propus de Ministerul Educatiei Nationale in cadrul Comisiei de Dialog Social, conform presedintelui Asociatiei Elevilor din Constanta. Totodata, probele orale ale examenului de Bacalaureat ar urma sa se desfasoare in luna februarie, potrivit proiectelor ordinelor de ministru prin care se aprobă calendarul și metodologiile examenelor naționale din anul 2018.
22.Elevii de clasa a V-a vor incepe anul scolar doar cu manualele de Sport, Religie pentru cultul romano-catolic si Limba Materna Maghiara Elevii claselor a V-a vor avea pe banci la inceputul anului scolar doar manualele de Sport, Religie pentru cultul romano-catolic, Limba si literatura Materna Maghiara si Limba si Literatura Romana pentru scolile cu predare in limba maghiara, potrivit unui raspuns transmis Hotnews de catre Ministerul Educatiei. Timp de opt saptamani, profesorii vor preda dupa un ghid elaborat de Institutul de Stiinte ale Educatiei.
23.Ministrul Mediului despre ordinul care va permite uciderea a 140 de ursi: Poate spune oricine orice, atata timp cat stiu ca fac un lucru pentru apararea cetateanului. Trebuie sa gandim cu creierul, nu cu sufletul Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a declarat, vineri, la Antena 3, ca ordinul care va permite uciderea a 140 de ursi va fi aplicata numai in cazul in care carnivora va ataca direct o persoana si o va rani, iar ursul va fi doar relocat in cazul in care ataca frecvent o gospodarie. Aceasta a mai spus ca trebuie sa gandim cu creierul si nu cu sufletul si ca poate spune oricine ce vrea, in cazul in care vor fi proteste sau va fi critica, pentru ca stie ca face un lucru pentru apararea cetateanului.
24.Doar un sfert dintre cladirile scolare au avize sau autorizatii de securitate la incendiu. Ministrul Educatiei le spune parintilor sa nu isi trimita copiii la scoala daca se darama cladirile peste ei Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa ca parintii sa nu isi trimita copiii la scoala daca cladirile se darama pe ei, in contextul in care scoala 141, care a functionat pana cand s-a prabusit tavanul, va fi demolata, iar alte scoli stau sa se darame pe copii. Totodata, acesta a anuntat, ca, la inceputul vacantei, din 31.297 de cladiri ale unitatilor de invatamant din tara, doar 452 au avize de mediu, 2.261 autorizatie de securitate la incendiu si 4.200 avize de securitate la incendiu.
25.Liviu Pop il acuza pe Mircea Dumitru ca a dat cu dedicatie ordinul de ministru care permite facultatilor sa renunte la lucrarea de licenta: Singura care a renuntat este Facultatea de Drept, unde dl ministru care a semnat ordinul este rector. Sa vedem daca au fost plagiate lucrarile/ Universitatea Bucuresti: Ordinul de ministru in cauza nu e o inovatie si nu inseamna exluderea examenului de licenta Ministrul Educatiei, Liviu Pop, vrea ca toate lucrarile de licenta din ultimii sase ani de la Universitatea de Drept a Universitatii Bucuresti sa fie analizate sub acuzatia de plagiat de catre CNATDCU si Comisia de Etica a Universitatii, avand in vedere ca rectorul Universitatii, Mircea Dumitru, a dat un ordin pe vremea cand a fost ministru prin care permite facultatilor sa aleaga daca examenul de diploma sa fie sustinut printr-o lucrare de licenta sau nu. Pop il acuza pe Dumitru ca a dat ordinul cu dedicatie, pentru ca singura facultate care ar fi renuntat la lucrarea de licenta ar fi chiar Facultatea de Drept din cadrul insitituiei pe care o conduce. Pe de alta parte, Universitatea Bucuresti sustine ca ordinul de ministru nu este o inovatie, iar pe baza acestui ordin de ministru, in perioada 2008- 2011 facultatile au sustinut licenta pe baza unei probe scrise.
26.Inovatie pe seama elevilor: Copiii din clasa a 5-a vor invata in primele opt saptamani dupa un ghid care va ingloba toate materiile la care nu exista manual Profesorii vor preda elevilor de clasa a V-a dupa ghiduri pentru elevi, dupa ce au fost depuse 19 contestatii pentru 19 dintre manualele pentru noua programa scolara, a anuntat ministrul Educatiei, Liviu Pop, marti, intr-o conferinta de presa. Pop nu s-a invinovatit nicio clipa pentru intarzierea manualelor scolar, insa a criticat Legea Educatiei pentru ca a permis intarzierea licitatiilor pentru manuale din cauza contestatiilor, transformandu-i pe elevii care au studiat dupa programe scolare noi o generatie de sacrificiu.
27.Alborosie şi Morcheeba, printre artiştii care vor urca pe scena Festivalului Bucharest GreenSounds, din Herastrau, in weekend Alborosie si Morcheeba se numara printre numele care se afla pe afisul celei de-a patra editii a Bucharest GreenSounds Festival, ce va avea loc de vineri pana duminica, in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle, relateaza News.ro.
28.Scandalul oualor contaminate s-ar putea extinde la 18 tari Scandalul oualor contaminate cu Fipronil s-ar putea extinde la 18 tari, potrivit AFP, dupa ce a fost descoperit un lot de 20.000 de unitati de oua lichide pasteurizate contaminat in Tara Bascilor, o comunitate autonoma din Spania.
29.Dodon: Vom inregistra un proiect care interzice partidele si organizatiile unioniste Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, vrea sa interzica mişcările şi partidele unioniste printr-un proiect de lege, relatează UNIMEDIA, citata de News.ro.
30.Ministrul Educatiei, Liviu Pop, este absolvent al Universitatii "Vasile Goldis", una dintre universitatile vizate in dosarul "Diplome de licenta fara studii" Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a fost studentul Universitatii “Vasile Goldis” din Arad, una dintre institutiile de invatamant superior vizate miercuri de perchezitiile procurorilor pentru ca mai multi profesori au cerut si primit bani cu ocazia sustinerii de catre studenti a examenelor la diferite discipline si de licenta. Ministrul Educatiei a declarat in dimineata perchezitiilor ca a auzit informatii potrivit carora in institutii de invatamant din vestul tarii exista promovari frauduloase, dar aceste informatii circulau in spatiul public si nu la nivelul ministerului.

1 2 3 4 5 6 7 8 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by