Articole scrise de Nicolae Prelipceanu


1 - 5 din 5 rezultate
1.Toamna prim-ministrilor (Nicolae Prelipceanu) Dl Geoana anunta la scoala primara de vara-toamna a PSD ca domnia sa traieste intr-o "Romanie care se prabuseste". Ne ia si pe noi in barca, punand verbul la persoana intai plural. Si, fireste, se pregateste sa ne-o salveze. Cum multi dintre cei care stau primprejurul sau la sedinte sau la poze de grup, ori chiar la scoala aceea de la Mamaia, sunt salvatori de profesie, ar fi mai bine sa-i spunem asa cum unii, mai politicosi, raspund fetelor din cartierele rau famate: "Merci, nu".
2.Cum se repeta istoria cu Estul care pacaleste Vestul (de Nicolae Prelipceanu) Imi mai aduc inca aminte ce insemna Uniunea Europeana, pe scurt Europa, pentru noi, romanii, inainte de a o fi penetrat. Civilizatie, cinste, corectitudine, ordine. Totul era la ei, credeam noi. si poate ca si era asa. Sau, ma rog, pe unde nu era se corecta, mai cu politia, mai cu justitia. Sa tot vrei sa intri intr-un asemenea club select. Minte de roman inconstient.
3.Ce este, de fapt, Uniunea Scriitorilor? Redactorului sef al revistei "Viata romaneasca", Nicolae Prelipceanu, face in ultimul numar al revistei o analiza critica a perioadei comuniste, traversata de breasla literara: voind sa fie o asociatie de elita, in continuarea mizei initiale a SSR, Uniunea Scriitorilor (USR) a evoluat spre un fel de sindicat, ale carui criterii de selectie sunt fatalmente permisive, in contextul hemoragiei editoriale din ultimii 18 ani. 
4.Scurt, stimabile, scurt! (de Nicolae Prelipceanu) Episodul absolut abominabil, din punct de vedere intelectual, de la televiziunea unde erau prezenti Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihailescu si Emil Hurezeanu spre a-i omagia pe Monica Lovinescu si pe Virgil Ierunca, intrerupti cu maxima brutalitate de nou-romanescul breaking news ca sa ne spuna ca doctorul Oprescu poate, totusi, candida pentru primaria Capitalei este exemplar. Exemplar pentru lumea in care ne aflam si cu care ne incapatanam, multi, sa nu ne impacam. In timpul intreruperii, m-am intrebat daca-l voi mai revedea pe Gabriel Liiceanu dupa reluare.
5.Kick boxingul cotidian Tot ce "o anumita parte" a presei si a societatii in general semnaleaza la un moment dat ajunge, insa mult mai tarziu, in gura autoritatilor sau a celor care le reprezinta pe bani grei. Vara se ataca subiecte de vacanta, mai moi in aparenta, in realitate destul de tari. Acum catva timp a inceput, ca sa zicem asa, campania impotriva prostului gust si a lipsei de civilizatie.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by