Articole scrise de Nicolae Dragusin


1 - 2 din 2 rezultate
1.Filtrarea efectelor Deciziei CCR nr. 358/2018 prin referendumul consultativ Obligându-l pe șeful statului să dea curs propunerii de revocare a L. C. Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA, CCR produce o modificare substanțială în cadrul magistraturii în sensul că ministrul justiției este de facto decident în revocarea procurorilor cu funcții de conducere. Printr-o singură decizie, CCR răstoarnă actuala paradigmă – construită pe cale parlamentară începând cu 1997 și desăvârșită cu reforma judiciară din 2004-2005 – potrivit căreia independența procurorilor față de factorul politic presupune întărirea rolului CSM și îndepărtarea față de ministrul justiției ca entitate eminamente politică.
2.Educatia meteodependenta De cand autoritatile au luat masura de a inchide scolile si gradinitele pe durata codului portocaliu, am aflat ca procesul de invatamant este reglementat nu doar de un calendar care tine cont de nevoile de studiu si odihna ale elevilor, ci si de capriciile vremii de afara. Ne vedem, astfel, pusi in fata unei mari noutati: programul educational nu se mai stabileste la intalnirea dintre cerintele de cunoastere ale societatii si limitarile psihologice ale elevilor care pretind momente de odihna sub forma vacantelor. Nu, educatia trebuie sa tina cont si de modul in care birocratii, indiferent ca sunt alesi ori numiti politic, interpreteaza codurile meteorologice.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by