Articole scrise de Neculai Amihulesei


1 - 13 din 13 rezultate
1.Romania libera: De ce ramane Delta Dunarii un proiect turistic ratat Decenii in sir, autoritatile romane incearca sa convinga pe oricine vrea sa asculte ca Delta Dunarii este un taram turistic fabulos si ca fac eforturi sustinute pentru a-l pune in valoare. In realitate, eforturile facute de autoritati pentru punerea in valoare a acestei zone sunt aproape nule, iar banii alocati din bugetul public sunt irositi sistematic.
2.Romania libera: Averea spionului Moruzov Parintele spionajului romanesc a acumulat o avere fabuloasa care s-a pierdut, in mod misterios, dupa ce a fost arestat si asasinat. Mihail Moruzov, parintele serviciilor secrete romanesti, a detinut in judetul Tulcea o avere fabuloasa, pe care a pierdut-o dupa ce a fost arestat de Ion Antonescu. Celebrul spion cunoscut sub numele de "Marele Anonim" stapanea zeci de imobile si suprafete intinse de teren.
3.Romania libera: Delta Dunarii, sufocata de gunoaie Intr-un an in Delta Dunarii se produc 1.000 de tone de gunoi menajer care este imprastiat pretutindeni pentru ca nu exista infrastructura de colectare. Dezvoltarea turismului poate fi blocata de incapacitatea de a evacua deseurile. Investitii de sute de milioane de euro pentru depoluarea Deltei sunt stopate de interesele politicienilor locali.
4.Romania libera: Morisca pentru "baietii destepti" Dupa ce au spoliat sistemul energetic national prin contractele preferentiale de achizitionare a electricitatii ieftine produse de Hidroelectrica si revanzarea la preturi mult mai mari, baronii energiei si-au indreptat acum atentia catre centralele eoliene. Cu sprijinul sustinut al organizatiilor locale ale partidelor din care fac parte, "baietii destepti" au reusit sa monopolizeze cele mai bune campuri eoliene din Delta Dunarii.
5.Romania libera: Administratia Deltei, acuzata de deturnare de fonduri Guvernatorul Deltei este acuzat de inspectorii Curtii de Conturi ca a virat, fara documente justificative, fondurile de investitii in conturile unor firme private. Inspectorii sustin ca fondurile PHARE au fost gestionate fraudulos pentru a evita inregistrarea patrimoniului rezultat.
6.Romania Libera: Sefa la Fisc, salariu cat Basescu si Tariceanu la un loc Salariul fabulos al directoarei Fiscului tulcean se compune din: salariu de baza (3.000 lei), stimulente din incasarea creantelor bugetare (6.000 lei) si indemnizatie de participare la examene de angajare personal (8.000 lei). Stimulentele si indemnizatia sunt acordate, de altfel, pentru activitati cuprinse in fisa postului.
7.Administratorii Deltei vor sa pacaleasca CE Administratorii Deltei raspund cu jumatati de masura intentiei CE de aplicare a procedurii de infringement pentru ignorarea legislatiei privind ariile protejate. ARBDD a modificat harta patrimoniului UNESCO din Delta pentru a da satisfactie vanatorilor.
8.Milioane de euro din Ucraina spalati in Delta Oameni de afaceri ucraineni au transferat milioane de euro cu sacosa prin Vama Giurgiulesti pentru a-i "spala" in afaceri piscicole la o asociatie agricola din Delta Dunarii.
9.Nordul Dobrogei a pierdut 100.000 de hectare de paduri Modificarea climei in nordul Dobrogei este dramatica. Dupa desecarea Insulei Mari a Brailei si amenajarea pentru agricultura si piscicultura a 80.000 de hectare, in Delta seceta s-a accentuat de la un an la altul. Cantitatile de apa provenite din precipitatii sunt la mai putin de jumatate fata de celelalte zone ale tarii.
10.Delta, lasata in voia sortii Nordul Dobrogei este recunoscut pentru existenta celor mai intinse zone naturale salbatice, neatinse inca de interventia brutala a omului. Rezervatia Biosferei Delta Dunarii este o astfel de arie unde au fost identificate zeci de habitate de interes ecologic major. In Muntii Macin se afla un habitat unicat de stepa unde traiesc cateva relicve faunistice si au fost identificate plante foarte rare.
11.Fratie politica pentru desertificarea Deltei In timp ce ministrul Mediului vrea sa elimine desertificarea prin reconstructia ecologica, sefii CJ Tulcea, sustinuti de oameni din tot spectrul politic, vor sa pastreze statutul agricol si piscicol al respectivelor terenuri degradate din Delta.
12.Prohibitie la pescuit in perioada 11 aprilie - 9 iunie Conform unui ordin comun al ministerelor Agriculturii si Mediului, incepand cu 11 aprilie se instituie o perioada de prohibitie de 60 de zile la pescuitul sportiv si industrial la toate speciile de pesti in apele teritoriale colinare, de ses si in Delta Dunarii.
13.Lucrarile de dragaj pe Canalul Bastroe au fost sistate Interventia in forta a reprezentantilor Conventiei RAMSAR asupra Ucrainei, interventie soldata cu blocarea proiectelor de mediu finantate de aceasta conventie in Ucraina, i-a determinat pe ucraineni sa o lase mai moale cu continuarea Canalului Bastroe.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by